Chersonissos: uitgaan en zonnen!

Chersonissos (ook bekend als Hersonissos, de griekse versie)ligt op Kreta, en is één van de populairste vakantiebestemmingen. Je kan er super leuk uitgaan en het stadje heeft een mooie kust aan de prachtige zee. Ga je naar Chersonissos deze zomer en zoek je nog wat extra informatie? Dit artikel gaat over Chersonissos en je zal hier enkele tips vinden.

Zon, zee en strand

Wil je een zonnige vakantie dan is Chersonissos een goede keuze. Het is er van mei tot oktober over het algemeen zonnig en warm. Ook is de Middellandse Zee er prachtig helder en er zijn mooie stranden. Langs het water zijn talloze terrasjes waar je eens lekker, en zeker niet erg duur, wat kan drinken met een prachtig uitzicht.

Star Beach

Bekend en zeer populair is het in Chersonissos gelegen Star Beach. Hier draaien DJ's gedurende de hele dag zomerse muziek, staan talloze ligbedden (3,- per dag) en is een mooi strand. De toegang is gratis. Je kan er bungyjumpen (tegen betaling), er zijn grote glijbanen (+/- 3,- voor een dagkaart), gratis zwembaden en een aantal bars, naast én in het water. De sfeer is er gezellig en het is er gezellig druk.

Uitgaan in Chersonissos

In het centrum van Chersonissos, langs het water, is een lange boulevard. Deze vormt het uitgaanscentrum van Chersonissos. Je vindt er aan de waterkant talloze terrasjes, met daartegenover de clubs, bars, en discotheken. In het hartje van Chersonissos vind je ook " 'T Hof Van Holland", een uitgaansgelegenheid door en voor Nederlanders. Ook Nederlands is de "TMF Bio-Bio", waar ook altijd een gezellige sfeer hangt. Dan zijn er de kleinere bars als de TNT, Mouragio en Tiger. De mensen achter de bar zijn vriendelijk en vaak Nederlands. De prijs voor drankjes staat niet vast, door goede onderhandeling kan je er een hoop afdingen. De wat grotere clubs en discotheken zijn Amnesia (echt een aanrader!), Camelot (tegenover Amnesia) en Matrix. Hier is het vaak stampvol, er is een goede sfeer en de aankleding en muziek zijn zeer goed geregeld. Bijna alle uitgaansgelegenheden in Chersonissos hebben proppers. Deze mensen lopen op straat voor hun bar/discotheek en proberen je naar binnen te loodsen. Vaak zijn ze Nederlands. Ze kunnen wat opdringerig zijn, maar het voegt zeker wat toe aan de sfeer.

Uitgaan in Chersonissos: tips!

  • Probeer de proppers te laten werken om je naar binnen te krijgen. Doe alsof je niet echt geïnteresseerd bent en spreek voorwaarden met de proppers af. Eis bijvoorbeeld een gratis shotje of spreek een (lage) prijs af voor drankjes.
  • Als je meer kans wilt op gratis drank of lagere prijzen, loop dan in een zo groot mogelijke groep. De proppers zullen alles uit de kast halen om jouw groep binnen te halen!
  • Als je zat bent van die opdringerige proppers, splits dan op in groepjes van 2 of 3 en loop een paar meter achter elkaar. Proppers zijn minder geneigd kleine groepjes lastig te vallen omdat het ze maar weinig extra bezoek oplevert.
  • Als je meer kans wilt op gratis drank of lagere prijzen, ga dan gesprekjes aan met proppers zodat je ze (en zij jou!) leert kennen. In de loop van de tijd doen ze alsof je hun grootste vriend bent en komen ze met steeds genereuzer aanbiedingen.
  • Op woensdag- en zaterdagavond zijn er meestal feesten op Star Beach. Hier is gratis barbeque en je kan er gratis tequila krijgen. Ook zijn er activiteiten als een Wet T-Shirt Contest, bungyjumpen en dergelijke. Let wel op dat je een kaartje eerder op de dag koopt: 's middags zijn ze 10,- en aan de deur 20,-. Bovendien is de kans groot dat de kaartjes 's avonds uitverkocht zijn.
  • Ben je moe na uitgaan en heb je geen zin om terug te lopen naar je appartement? Aarzel niet en neem een taxi! Deze zijn snel en niet duur: voor 4 personen betaal je 6,-, en voor 5 personen 8,-.
  • Wil je zo goedkoop mogelijk Heineken bier zonder naar de supermarkt te hoeven? Gek genoeg is de Mc Donald's relatief goedkoop met Heineken! Hier is Heineken bier goedkoper dan bij de bars, en McDonald's is nog vrij lang open.
  • Wil je een uitje naar Heraklion? De buskosten zijn 2,40 p.p. en je bent er in no-time.
  • Is het vanaf je appartement ver lopen naar Star Beach? Check eerst even of er een pendeldienst is vanaf je appartement! Veel appartementencomplexen hebben gratis busjes naar Star Beach rijden, dit scheelt een hele wandeling.
© 2007 - 2024 Daan123, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bekende bestemmingen voor jongerenvakantiesBekende bestemmingen voor jongerenvakantiesDe welbekende jongerenvakanties vol met zon, zee, strand en natuurlijk lekker uitgaan en genieten. Maar wat zijn nu de b…
Werken als propperWerken als propperElk jaar trekken honderden Nederlandse jongeren voor vakantiewerk als propper naar het buitenland. Het is voor veel jong…
Griekenland, vakantielandGriekenland, in de zomer een heerlijk vakantieland gelegen in het zuid-oosten van Europa. Met honderdduizenden toeristen…
Vakantie Chersonissos, Kreta, GriekenlandChersonissos is een plaats en populair vakantieoord aan de noordkust van Kreta, gelegen aan de Egeïsche Zee. Chersonisso…

Istanbul, TurkijeIstanbul, de grootste stad van Turkije en de enige stad ter wereld welke in twee continenten ligt. Er wonen ongeveer 15…
Caïro, de hoofdstad van EgypteCaïro, de miljoenenstad van Egypte. Met een mooie ligging aan de Nijl, is er veel te doen. Vele zaken maakt Caïro tot ee…
Daan123 (29 artikelen)
Gepubliceerd: 16-06-2007
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.