Gran Canaria: Patalavaca

Gran Canaria: Patalavaca Gran Canaria is een populaire bestemming voor vakantiegangers en overwinteraars. Naast de bekendste dorpjes en toeristische plekken, zijn er ook minder bekende dorpjes waar steeds meer toeristen naar toe lijken te komen. Patalavaca is een klein dorp met een mooie ligging in een baai op Gran Canaria. Voor de toerist is hier alles aanwezig en met het openbaar vervoer kunt u de rest van het eiland verkennen.

Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden is een eilandengroep in de Atlantische Oceaan gelegen naast het continent Afrika. Het ligt ter hoogte van de Westelijke Sahara. Tot de eilandengroep behoren zeven grote eilanden en zes kleinere eilandjes. De groep ligt in een soort gekromde boog, dit is zichtbaar wanneer men vanuit de lucht een foto zou maken. Er heerst een subtropisch klimaat wat een aangename temperatuur met zich meebrengt. Op sommige eilanden liggen natuurparken en Unesco Erfgoeden. Een bekend nationaal park is de Teide op Tenerife en de bekendste eilanden zijn Gran Canaria, Tenerife, El Hierro, La Gomera, Lanzarote, La Palma en Fuerteventura. Alle eilanden verschillen in hun uiterlijk, de een heeft meer groen, zon of regen, de ander meer lava en zand. De Eilandengroep behoort tot het land Spanje.

Gran Canaria

Gran Canaria trekt ieder jaar vele toeristen, op het eiland heerst het hele jaar een aangename temperatuur. Gran Canaria ligt tussen Tenerife en Fuerteventura en ligt op 150 kilometer van de Afrikaanse kust. De oppervlakte van het eiland is 1560 km² en het eiland heeft een ronde vorm met een diameter van ongeveer 50 kilometer. Er is een hoofdsnelweg op het eiland die bijna het hele eiland rond gaat, naast de hoofdsnelweg zijn er meerdere wegen aangelegd om de plaatsen goed te kunnen bereiken. De wegen in de bergen worden steeds veiliger en beter aangelegd, sommige delen werden verbreed om het veiliger te maken wanneer tegenliggers met elkaar te maken krijgen. Het hoogste punt is de Pico de Las Nieves en de weg er naar toe is adembenemend.

Toerisme

De bananenteelt was de belangrijkste bron van inkomsten maar het toerisme is anno 2015 de belangrijkste inkomstenbron. Het eerste chartervliegtuig landde op 1956, hierna kwam het toerisme snel op gang. Ook heeft Gran Canaria net als alle andere landen hinder ondervonden van de economische crisis. Niet alleen mensen uit de rest van Europa of andere werelddelen gaan op vakantie naar Gran Canaria. Ook veel Spanjaarden kiezen ervoor om naar deze eilandengroep te komen om te genieten van de natuur, rust, cultuur en de zon. Er heerst een verschillend klimaat tussen het zuiden en noorden van Gran Canaria, daarom verblijven de meeste toeristen in het zuiden waar het warmer en droger is dan in het noorden. Maspalomas, San Augustin, Playa del Ingles, Meloneras, Puerto Rico en Puerto Mogan zijn bekende plaatsjes voor toeristen. Maar wanneer men de onbekende plaatsen opzoekt, ziet men de echte mooie cultuur van het eiland. Vooral in de bergen is het aan te raden een stop te maken in een van de dorpjes en daar te gaan lunchen.

Patalavaca

Patalavaca ligt tussen Arguineguin en Puerto Rico in. Wanneer men van Arguineguin naar Puerto Rico rijdt over de kustweg, passeert men Patalavaca. Het ligt gelegen in een baai met een strand wat omringd wordt door hotels en time-sharers. Hier verblijven veel gepensioneerden, maar ook veel toeristen hebben hun weg hiernaartoe gevonden. Vooral het timeshare project van Anfi, heeft gezorgd voor vele mensen die jaarlijks naar Patalavaca komen om van de rust en de zon te genieten.

In het centrum zijn een paar restaurantjes, een apotheek, kapper, slager en nog meer winkeltjes of eigenaren van zaken waar een mens behoefte aan zou kunnen hebben. Er is een groot verschil in prijs wanneer men bij de boulevard van de hotels gaat eten of meer naar het oude gedeelte van Patalavaca gaat om te eten. Op de berg bij de barranco's is meer laagbouw gelegen, hier staan huizen die verhuurd worden of complexen met huizen/appartementen voor de verhuur. Sommige huizen op de complexen zijn ook particulier te koop en kunnen dan verhuurd worden.

In de baai is een zandstrand aangelegd waar meerdere watersporten beoefend kunnen worden. Ook zijn er een aantal restaurantjes en winkeltjes in de baai aan het strand. Op een hoger gelegen punt aan de boulevard zijn ook een aantal restaurantjes, cafe's en winkeltjes. Patalavaca ligt op loopafstand van Arguineguin, maar is ook goed met de auto of met het openbaar vervoer te bereiken. Mensen die van wandelen houden, kunnen eindeloze tochten door de kloven en langs de boulevards maken. Voor fietsers kunnen de klimmetjes de bergen in een uitdaging vormen. Wanneer men fietsend of met de auto de bergen in rijdt, kunt u onderweg genieten van het prachtige uitzicht. Langs de bergwegen liggen speciaal aangemaakte uitzichtparkeerplekken, hier kunt u veilig stoppen om te genieten en om een foto te maken.

Langetermijnverblijf

Naast de toeristen die van een weekje vakantie genieten, wonen er veel mensen die of permanent verblijven of overwinteren in Patalavaca. Er komen veel Scandinaviërs naar dit gedeelte van Gran Canaria, mede doordat de eigenaar van Anfi een Scandinaviër was. Er staat zelfs een Noorse kerk op de klif bij Patalavaca. Het leven hier is niet duurder dan in Nederland. Wanneer men inkopen doet en gaat eten bij de restaurantjes iets meer afgelegen, bent u goedkoper uit dan in Nederland.
© 2015 - 2024 Ballerina, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gran Canaria: ArguineguinGran Canaria: ArguineguinArguineguin, een dichtbevolkte stad op Gran Canaria. Elke dinsdag is er een grote markt voor de bewoners en toeristen, h…
Canarische eilanden: Gran CanariaCanarische eilanden: Gran CanariaGran Canaria is een eiland van de Canarische eilanden. Gran Canaria is het tweede, meest bezochte eiland van de Canarisc…
Canarische Eilanden: Vakantie en reizen op de Islas CanariasOp de Canarische Eilanden is het altijd lente. Het klimaat is er ideaal, zacht en toch warm. Bovendien is er voor elk wa…
Waarom Gran Canaria?Ieder jaar is het weer lastig om te bedenken waar je naartoe moet op vakantie. U wilt een lekkere zon vakantie in een le…

Krakau: musea en bezienswaardighedenKrakau: musea en bezienswaardighedenKrakau is een ideale stad voor een stedentrip. Zeker als je geïnteresseerd bent in de Tweede Wereldoorlog zijn in Krakau…
Uitgaan in Turnhout (België)Uitgaan in Turnhout (België)Iedereen wil wel eens uitgaan of gaan stappen. In Turnhout, vlak over de Nederlandse grens, zijn er vele plaatsen waar j…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Gran_Canaria
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Canarische_Eilanden
Ballerina (33 artikelen)
Gepubliceerd: 07-12-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.