Gran Canaria: Arguineguin

Gran Canaria: Arguineguin Arguineguin, een dichtbevolkte stad op Gran Canaria. Elke dinsdag is er een grote markt voor de bewoners en toeristen, hier is genoeg aanbod van producten. Uiteten kan in een van de vele restaurantjes aan de boulevard of in de hotels. Door de verschillenden winkels en grote supermarkt kan men voorzien in alle dagelijkse benodigdheden. Wil men naar een ander dorp of stad, kan men gebruikmaken van het openbaar vervoer in Arguineguin.

Canarische Eilanden

Ter hoogte van de Westelijke Sahara naast het continent Afrika liggen de Canarische Eilanden. Ze behoren tot Spanje ondanks de grote afstand tussen de eilanden en het vaste land van Spanje in Europa. De landschappen van de eilanden verschillen enorm, sommige eilanden hebben natuurgebieden die op de lijst van UNESCO staan. Op het eiland Tenerife ligt de hoogste berg van Spanje, De Teide.

Gran Canaria

Door de warme temperatuur vinden veel toeristen hun weg naar Gran Canaria. De buureilanden zijn Tenerife en Fuerteventura en het eiland is rond van vorm met een diameter van ongeveer 50 kilometer. De dorpen en steden worden steeds beter bereikbaar door de aanbouw van nieuwe wegen. Dit gebeurt wel op hun eigen tempo, voordat alle plannen gerealiseerd zijn, kunnen er jaren voorbij zijn gegaan. Ondanks het mooie weer, kunnen er ook onstuimige regenpartijen zijn die de pret bederven. In het zuiden heerst een warmer klimaat dan in het noorden, hierdoor zijn er meer toeristen in het zuiden te vinden. Het hoogste punt van het eiland is de Pico de las Nieves.

In de bergen van Gran Canaria liggen authentieke dorpjes met eigen restaurantjes of winkeltjes. De binnenlanden zijn ook te bereiken per jeep, er vertrekken regelmatig jeepsafaritochten voor toeristen. Men komt dan op plaatsen waar niet elke toerist komt. Wanneer men op de snelweg rijdt, passeert men veel bananenteeltplantages, de bananenplantages zijn overdekt met grote netten. Het telen van bananen was een grote inkomstenbron voor de inwoners van dit eiland.

Arguineguin

Is sommige reisboeken is te lezen over de stad Arguineguin en dat is niet altijd even positief. Er wordt geschreven over een grote fabriek die het uitzicht en aangezicht van de stad bederft. Niet iedereen deelt deze mening, sommige hebben niet eens door dat er een fabriek staat, of weten niet welke fabriek er bedoeld wordt. Arguineguin behoort tot de gemeente Mogan en ligt in het zuiden van Gran Canaria. Er kunnen boottochten worden gemaakt om dolfijnen te spotten, dit is wel tegen betaling. Voor de wandelaars en voetgangers ligt een brede stoep langs de weg. De visserij is naast het toerisme een grote bron van inkomsten.

Het is een middelgrote stad met inwoners van alle leeftijden, maar heel veel jongelui ziet men hier niet. Deze trekken naar de steden of naar het vaste land voor een goede baan of voor een goede opleiding. In Puerto Rico, een toeristendorp verderop, ligt een groot aquapark en een groot winkelcentrum. In het winkelcentrum zijn verschillende winkels met voornamelijk Pakistanen als eigenaar. Het is wel dichtbevolkt, er staan veel hoge gebouwen met veel appartementen.

Restaurantjes

Langs de haven en aan de boulevard langs de kustlijn, liggen verschillende restaurantjes. Van pizzeria tot chinees, er is voor ieder wat wils. Ook in de hotels kan men dineren of lunchen, de prijs zal verschillen van de toeristenrestaurantjes. De hotel-restaurants en de restaurantjes bij dure hotels, zullen vaak in prijs hoger uitvallen. Echter kan de kwaliteit beter zijn in de wat duurdere restaurants.

Markt

Elke week wordt er een markt gehouden met verschillende kramen. Het is een grote markt waar kleding, accessoires, eten, prularia en strandbenodigdheden worden verkocht. Een paar straten verder van het marktplein liggen een aantal winkeltjes en een tankstation. Op de markt lopen geregeld Afrikanen die ook accessoires aanbieden, de vrouwelijke Afrikanen vlechten de haren van de toeristen voor geld. Het eist veel geduld, het duurt uren om een heel hoofd te vlechten. Maar ze zijn er heel goed in.

Weg

Er loopt een kustweg door Arguineguin waardoor je of naar Patalavaca, Puerto Rico of Mogan kunt rijden. Of de andere kant op richting Playa del Ingles, dit is ook de richting om de hoofdsnelweg te kunnen bereiken. Naast de weg loopt een boulevard van Aguineguin via Patalavaca tot aan Puerto Rico. De weg is goed begaanbaar, het is niet moeilijk om op de Gran Canaria te rijden, maar in de buurt van de hoofdstad Las Palmas en in Las Palmas is het beter het openbaar vervoer te nemen. Door de drukte en door de onwetendheid over de weg, is het moeilijk hier te rijden. Vooral in de spits. Hoe rustig het eiland is in het zuiden, des te drukker is het in het noorden.

Haven

In Arguineguin is een haven, waar ook een aantal restaurantjes zijn, hier liggen verschillende boten. De haven is een oase van rust met uitzicht over zee. Het is niet een hele grote haven, maar groot genoeg om de visserij voor Arguineguin en Patalavaca te kunnen regelen.

Hotels en appartementen

Naast de mensen die geboren en getogen zijn in Arguineguin, verblijven ook toeristen in Arguineguin. Of wordt de stad bezocht door toeristen die in Patalavaca verblijven. Er zijn hotels waar toeristen kunnen verblijven, maar er worden ook appartementen voor langere tijd verhuurd. Veel gepensioneerden overwinteren op Gran Canaria.

De vlieghaven van Gran Canaria Las Palmas, ligt op ongeveer 45 minuten met de auto. De gehele dag komen hier vliegtuigen aan en kan naar veel plaatsen worden gevlogen. In het centrum staat veel hoogbouw, maar meer in de barranco's tegen de berg, staan veel huizen die verhuurd worden. Dit gedeelte bestaat meer uit laagbouw.
© 2015 - 2024 Ballerina, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Canarische eilanden: Gran CanariaCanarische eilanden: Gran CanariaGran Canaria is een eiland van de Canarische eilanden. Gran Canaria is het tweede, meest bezochte eiland van de Canarisc…
Gran Canaria: PatalavacaGran Canaria: PatalavacaGran Canaria is een populaire bestemming voor vakantiegangers en overwinteraars. Naast de bekendste dorpjes en toeristis…
Canarische Eilanden: Vakantie en reizen op de Islas CanariasOp de Canarische Eilanden is het altijd lente. Het klimaat is er ideaal, zacht en toch warm. Bovendien is er voor elk wa…
Waarom Gran Canaria?Ieder jaar is het weer lastig om te bedenken waar je naartoe moet op vakantie. U wilt een lekkere zon vakantie in een le…

Krakau: musea en bezienswaardighedenKrakau: musea en bezienswaardighedenKrakau is een ideale stad voor een stedentrip. Zeker als je geïnteresseerd bent in de Tweede Wereldoorlog zijn in Krakau…
Uitgaan in Turnhout (België)Uitgaan in Turnhout (België)Iedereen wil wel eens uitgaan of gaan stappen. In Turnhout, vlak over de Nederlandse grens, zijn er vele plaatsen waar j…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Arguinegu%C3%ADn
Ballerina (33 artikelen)
Gepubliceerd: 21-12-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.