Gratis parkeren in en rond Utrecht centrum en buitenwijken

Gratis parkeren in en rond Utrecht centrum en buitenwijken Parkeren in het centrum van Utrecht is tegenwoordig een kostbare zaak. Bij parkeren in de binnenring betaalt u de hoofdprijs maar ook daar vlak buiten geldt een flink uurtarief. Toch kunt u met een beetje moeite ook gratis parkeren in de directie omgeving van het centrum. Door dan lopend of met de bus verder naar het centrum te reizen bespaart u heel wat. U kunt vervolgens ongelimiteerd en zonder bijkomende kosten gaan winkelen, een hapje eten of uw vrienden bezoeken. De oplossing ligt voor de hand: gebruik de gratis parkeerplaatsen in de buitenwijken van Utrecht en reis dan verder met bus of trein. De reiskosten zijn te verwaarlozen en de reistijd vaak maar enkele minuten. De beste en meest effectieve opties hebben wij voor u op een rijtje gezet.

Vanuit de richting Gooi en het Noorden (A27)

Aanrijroute
Komende vanuit het Noorden, via de A27 of vanuit richting Amsterdam op de A1 neemt u afslag 33 richting Hilversum en daarna via de Utrechtseweg richting Hollandse Rading en vervolgens naar het Station (volg de bewegwijzering).

Adres
Vuurse Dreef 14, 3739 KT

Parkeren
Vlak naast het station is een met camera's bewaakte parkeerplaats. Parkeren is gratis maar soms is het even zoeken naar een vrije plaats.

Openbaar vervoer
Vanaf station Hollandse Rading vertrekt ieder half uur (5 over heel en 5 over half) een Sprinter komende van Amsterdam richting Utrecht Centraal. De reistijd bedraagt 12 minuten. U bent dan onmiddellijk in Winkelcentrum Hoog Catharijne en na een korte wandeling staat u op de Markt in het centrum van de stad.

Vanuit de richting Gooi en het Noorden (A27) - optie 2

Aanrijroute
Vanaf de A27 neemt u afslag 31 en bij de rotonde gaat u links de Darwindreef in. Rechtsaf de Prof Treublaan in en doorrijden totdat het de Linneuslaan wordt. Aan het einde, bij de Regentesselaan kunt u parkeren.

Adres
In postcodegebied 3571 TT

Parkeren
Gratis. Dit is een zeer rustige en ruime woonwijk waar altijd parkeerruimte is. Via de Regentesselaan loopt u in een minuut naar station Utrecht Overvecht.

Openbaar vervoer
Vanaf station Utrecht Overvecht bent u met de trein in enkele minuten bij Utrecht Centraal, een rit kort genoeg om uw OV-kaart niet te gebruiken. U hoeft overdag niet langer dan 10 minuten op een trein te wachten.

Vanuit de richting Amersfoort, Arnhem en Breda

Aanrijroute
Vanaf de A27 neemt Afslag 30 (Knooppunt Rijnsweert) richting Utrecht Centrum. Vanaf Amersfoort: volg de A28 rechtdoor tot het eind. Linksaf de Waterlinieweg in en doorrijden tot afslag Galgenwaard. U neemt de Venuslaan, Bleekstraat en gaat rechtsaf de Vondellaan in. Voor de brug links of rechts parkeert u op de Merwedekade of in de directie omgeving.

Adres
Postcodegebied 3521 ER of 3522 CB.

Parkeren
Een rustige wijk met voldoende parkeerplaatsen, ook in de Scheldestraat. U bevindt zich enkele minuten lopen van de bushalte aan de Vondellaan. Parkeren is gratis.

Openbaar vervoer
Met lijn 8 bent u in enkele minuten bij Utrecht Centraal, waarvandaan u zo de stad in loopt. Lijn 8 rijdt om de 7 á 9 minuten.

Vanuit de richting Amsterdam of Den Haag via de A2

Aanrijroute
Afslag 8 vanaf de A2, richting Centrum over de Meernbrug, via de Weg der Verenigde Naties en onder de Daalse tunnel door; daarna links de Amsterdamse Straatweg in, even doorrijden tot het Oppenheimplein (rechts na de watertoren). Hier, en in de directe omgeving, kunt u gratis parkeren. Binnen een minuut staat u bij de bushalte van lijn 3.

Adres
Postcodegebied 3551 CK

Parkeren
Op en rond het Oppenheimplein of de achtergelegen straten, zoals Thorbeckestraat.

Openbaar vervoer
Met buslijn 3 bij halte Watertoren opstappen richting Centrum. Na enkele minuten bent u bij Utrecht Centraal. De bus rijdt zeer regelmatig.

Vanuit de richting Arnhem via de A12

Om te voorkomen dat u het centrum van Utrecht in gaat, kunt u er ook voor kiezen om vanaf Bunnik verder met de trein te reizen.

Aanrijroute
Neem afslag 19, richting Bunnik Centrum. Linksaf de Molenweg in, later wordt dit de Groeneweg. U kunt niet doorrijden tot aan het station.

Adres
Postcodegebied 3981 CM in Bunnik

Parkeren
Er is ruime gratis parkeergelegenheid in de woonwijk, aan de Molenweg, Zuster Spinhovenlaan e.o. Het is een korte wandeling naar het station.

Openbaar vervoer
Vanaf Station Bunnik neemt u de trein richting Utrecht Centraal. Reistijd ca. 5 minuten. In de spitsuren rijden er zes treinen per uur en in de daluren twee of vier treinen.

P+R Combikaartje

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw auto op een P+R parkeerplaats neer te zetten. Die vindt u op de volgende locaties
  • P&R Papendorp Transferium
  • P&R Westraven
  • P&R Science Park

U parkeert daar de hele dag voor een bedrag waarvoor u in het centrum slechts een uur kunt parkeren en met uw parkeerkaart heeft u voor maximaal vijf personen gratis en onbeperkt openbaar vervoer op bussen en sneltrams in de gehele stad. Ook kunt u daar OV-fietsen huren om uw reis naar het centrum te vervolgen. U kunt betalen met PIN of creditcard.

Tip 1 Maak voor het gemak gebruik van een OV chipkaart in het openbaar vervoer.
Tip 2 Op koopzondagen geldt betaald parkeren alleen in zone A1. U kunt dan gratis parkeren in de gebieden net daarbuiten, zones A2 en B1.
© 2013 - 2024 Cenerentola, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Amsterdam duurste stad om te parkerenAmsterdam duurste stad om te parkerenParkeren in het centrum van Amsterdam is een probleem. Lukt het u toch om een plaatsje te bemachtigen, dan moet u de hoo…
Gratis parkeren in en rondom AmsterdamHet is een bekend feit: anno 2020 is parkeren in Amsterdam een zeer dure aangelegenheid. De tarieven voor het parkeren i…
Tarieven voor het parkerenTarieven voor het parkerenIn vrijwel alle winkelcentra moet u fors betalen om u auto te parkeren. In steden als Amsterdam en Utrecht kunnen de tar…
Parkeren in DordrechtParkeren in DordrechtLekker een dagje op stad in Dordrecht, maar wáár laat je de auto? Er zijn verschillende parkeergelegenheden in Dordrecht…

Met de kinderen naar ParijsStel, je wilt er een paar dagen tussenuit met de kinderen en besluit om een lang weekend naar Parijs te gaan. Euro Disne…
New York - ManhattanThe City of New York (New York, NYC) is de grootste stad van de Verenigde Staten. Het ligt in de staat New York. Het is…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Anonymous, Openclipart
  • www.utrecht.nl
  • www.slimutrechtin.nl
Reactie

Linda Alders, 17-06-2013
Complimenten voor de makers van deze site! Reactie infoteur, 18-06-2013
Dank u. Doet u er uw voordeel mee!

Cenerentola (86 artikelen)
Laatste update: 16-03-2020
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.