De mooiste campings aan de Bloemenriviera - Italië

De mooiste campings aan de Bloemenriviera - Italië Aan de Italiaanse Bloemenriviera kun je op veel campings de vakantie doorbrengen. De meeste campings beschikken naast de staanplaatsen ook over luxe vakantieaccommodaties, als stacaravans, bungalows of lodgetenten. Iedere camping kent andere faciliteiten en richt zich op een andere doelgroep. Hier vind je de populairste campings aan de Bloemenriviera.

De Italiaanse Bloemenriviera

Een vakantie aan de prachtige Bloemenriviera is gegarandeerd een groot succes. In deze streek vind je onder meer gezellige terrassen bij de vele horecagelegenheden, grote winkelsteden, schilderachtige dorpjes en lokale markten. Er zijn veel familiecampings te vinden in deze streek. Hieronder een overzicht van de beste campings die er te vinden zijn.

Camping Villaggio Dei Fiori

In de natuurrijke streek Ligurië, in de plaats San Remo, ligt Camping Villaggio Dei Fiori. Deze ruim opgezette camping biedt de gasten een unieke combinatie tussen een stadscamping en een recreatieve camping. Er is een mooi zwembad aanwezig en in het hoogseizoen kunnen de kinderen zich vermaken met een animatieprogramma vol sport- en spelactiviteiten. Op het park is een eigen toeristenkantoor aanwezig, waar je terecht kunt voor alle nodige informatie.

Accommodaties
Camping Villaggio Dei Fiori heeft in totaal tweehonderd staanplaatsen. De ruime plaatsen zijn allemaal bestraat en dit is vrij uniek. Het hele terrein is aangelegd als een grote en makkelijk te onderhouden tuin, zonder gras en open velden. Op een ander deel van de camping kun je de vakantie doorbrengen in een geschakelde vakantiewoning of een luxe stacaravan. Ook voor mensen die aan een rolstoel gebonden zijn is er een geschikte accommodatie aanwezig. Bij iedere accommodatie is een parkeerplaats te vinden, zodat je nooit ver hoeft te lopen met de bagage.

Omgeving
Het bruisende centrum van de stad San Remo ligt op loopafstand van het kampeerterrein. De omgeving is ideaal om te voet of per fiets te gaan verkennen. Je zult er onder meer horecagelegenheden, leuke winkels en parken tegen komen. Bij het toeristenkantoor op de camping kun je vele toeristische folders krijgen en ook kun je hier diverse excursies boeken.

Camping C’era una Volta

Deze ruim opgezette camping ligt in de prachtige plaats Villanova d’Albenga. Camping C’era una Volta is een mooie camping en ideaal voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Er is altijd een gemoedelijke sfeer merkbaar en het terrein doet parkachtig aan. Er is een mooi zwembad met apart bad voor de kleinere bezoekers van de camping. Ook is er voor de kinderen een klein speeltuintje aanwezig.

Accommodaties
Camping C’era una Volta telt in totaal 210 vrij ruime staanplaatsen op het goed verzorgde vlakke terrein. Op een tweede deel van de camping kun je verblijven in een luxe stacaravan of een geschakelde vakantiewoning. Deze accommodaties zijn voorzien van airconditioning. Bij ieder huurobject is een parkeerplaats aanwezig, zodat je nooit ver hoeft te lopen met bagage.

Omgeving
Het terrein van Camping C’era una Volta ligt op slechts enkele kilometers afstand van het stadscentrum van Albenga. De directe omgeving is zeer natuurrijk, met open vlaktes en beboste heuvels. Hier kun je genieten van lange wandel- of fietstochten en de adembenemende uitzichten die je onderweg tegen zult komen.

Camping Alba Village

In de sfeervolle plaats Alba ligt Camping Alba Village, een gezellige familiecamping in een regio vol wijnspecialiteiten, cultuur en natuur. Deze camping is vooral geschikt voor mensen die er graag op uit trekken en de omgeving gaan ontdekken. Het kampeerterrein zelf beschikt namelijk niet over erg veel faciliteiten, maar de regio is boeiend voor iedereen. Op Camping Alba Village is een klein zwembad met een apart kinderbad. Om het zwembad heen kun je gebruik maken van ligstoelen. Er is een speeltuintje en een gezellige bar waar je koffie en verse broodjes kunt nuttigen.

Accommodaties
Camping Alba Village heeft mooie en ruime staanplaatsen op een vlak en net verzorgd terrein. Op een ander deel van de camping staan stacaravans opgesteld om de vakantie in door te brengen. Deze luxe stacaravans beschikken over een eigen terras waarop je van het Italiaanse buitenleven kunt genieten.

Omgeving
Deze rustige camping ligt op tien minuten afstand van het stadje Alba, waar je de middeleeuwse tijden nog bijna kunt voelen. Maak kennis met oude tradities, tal van specialiteiten, cultuur, kunst en het echte Italiaanse leven. Het landschap is gevuld met prachtige kastelen, schilderachtige dorpjes en uitgestrekte wijngaarden. Je kunt er uren lang wandelen of fietsen door de indrukwekkende omgeving. Ook de middeleeuwse dorpjes Asti en Monferatto liggen op korte afstand van de camping. De meest beroemde producten uit deze omgeving zijn de witte truffel en de fantastische wijnen Barnaresco en Barolo.

Camping River

Deze middelgrote camping in de streek Ligurië is te vinden in de plaats Armezzone, in de nabije omgeving van Ameglia. Het grasterrein doet parkachtig aan, met bloeiende struiken en hoge bomen. Het sanitair op deze camping is prima in orde met onder meer wastafels en douches met warm water, aangepast sanitair voor rolstoelgebruikers, wasmachines en wasdrogers. Het hele terrein is rolstoelvriendelijk. Er is een mooi sportveld, een leuke speeltuin en een ruim zwembad met apart kinderbad. Daarnaast zijn er veel sportmogelijkheden. Zo kun je er duiken, paardrijden, zwemmen, fietsen en vissen.

Accommodaties
Camping River heeft in totaal 250 ruime staanplaatsen op het vlakke groene terrein. Iedere staanplaats beschikt over een stroomaansluiting. Wie op de camping wil verblijven maar geen eigen tent of caravan heeft, kan een goede tent van de camping huren. Op een apart deel van de camping staan geschakelde vakantiewoningen en luxe stacaravans. Hier kun je de vakantie doorbrengen in een comfortabele accommodatie. Voor mensen die aan een rolstoel gebonden zijn, zijn er ook geschikte accommodaties aanwezig.

Omgeving
De directe omgeving van Camping River is rustig en natuurrijk, met veel groen en diverse wandel- en fietspaden. Op een kilometer afstand van de camping is een fietsverhuur te vinden, een visgelegenheid, een boothelling en een uitstekend restaurant. Binnen een straal van vijf kilometer kun je diverse winkelcentra vinden.

Camping Residence Pian dei Boschi

Deze kleinschalige camping ligt in de prachtige streek Ligurië, in de plaats Pietra Ligure. Op het terrein is een uitstekend restaurant aanwezig en een pizzeria voor de liefhebber van Italiaanse specialiteiten. In de kleine supermarkt kun je de basisbehoeften vinden en aan de bar kun je terecht voor een verkoelend drankje. Bij het prachtige zwembad kun je van de zon genieten. Hier kun je gratis gebruik maken van ligstoelen en parasols. Er is een tennisbaan en voor de kinderen is er een leuke speelruimte aanwezig. In het hoogseizoen wordt er gebruik gemaakt van een animatieteam.

Accommodaties
Camping Residence Pian dei Boschi is niet erg groot en telt in totaal 180 staanplaatsen. De plaatsen zijn ruim, afgebakend en goed verzorgd. Wil je toch in wat meer luxe op deze camping verblijven? Op een ander deel van de camping kun je de vakantie vieren in een geschakelde vakantiewoning of een luxe stacaravan. Ook kun je kiezen voor een ruim en licht appartement.

Omgeving
De directe omgeving van Camping Residence Pian dei Boschi is zeer groen, rustig en gemoedelijk. Op een kleine zevenhonderd meter afstand vind je het prachtige brede strand. Hier kun je genieten van de zon en een verkoelende duik in het heldere zeewater nemen. Bij de receptie kun je diverse excursies boeken.

Camping Villaggio Colombo

In de sfeervolle plaats Andorra, dat in de populaire Bloemenrivièra te vinden is, ligt deze gezellige familiecamping. Camping Villaggio Colombo is een residentie en heeft de gasten ontzettend veel te bieden. Er is een mooi openluchtzwembad van waar je een adembenemend uitzicht hebt op de bergen en de groene omgeving. Langs het zwembad kun je gebruik maken van ligbedden en parasols. In de verte kun je zelfs de Middellandse Zee zien! Op het terrein is een uitstekend restaurant met Ligurische gerechten te vinden.

Accommodaties
Camping Villaggio Colombo heeft ruime staanplaatsen op een net verzorgd terrein. Ook kun je op deze camping verblijven in een luxe stacaravan of een vakantiebungalow. Deze accommodaties zijn voorzien van een eigen terras met tuinmeubilair, zodat je er in alle rust van het Italiaanse buitenleven kunt genieten.

Omgeving
De camping ligt op twee kilometer afstand van de brede stranden aan de Bloemenrivièra. Je vind er bergen, groene gebieden, vele olijfbomen, mimosa, wateren en natuurlijk de prachtige zee. Ook kun je de indrukwekkende druipsteengrotten van Toirano bezoeken of een geweldige dag beleven in Waterpark Le Caravelle in Ceriale.
© 2010 - 2024 Marensa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Op vakantie naar ItaliëItalië is een erg populair vakantieland om het prachtige weer en de schitterende natuur.Wat houdt het eigenlijk in om op…
WK voetbal 1934In 1934 werd voor de 2e maal het Wereld Kampioenschap Voetbal gehouden. Dit jaar was Italië het gastland, nadat andere l…
EK voetbal 1980Het EK van 1980 word georganiseerd door gastland Italië. Dit is de 2e keer dat Italië de eer heeft om het EK te mogen or…
WK voetbal 1938In 1938 werd al voor de 3e keer het Wereldkampioenschap voetballen gehouden. Dit jaar was het de beurt aan Frankrijk om…

De mooiste campings in de Dolomieten - ItaliëDe mooiste campings in de Dolomieten - ItaliëDe Dolomieten is een bekende streek in het zonnige Italië. HIer vind je prachtige bergen en schilderachtige valleien, de…
De mooiste campings in Abruzzo - ItaliëDe mooiste campings in Abruzzo - ItaliëAbruzzo is een prachtige streek in Italië. Wie deze regio aan doet tijdens de vakantie zal verbaasd staan over het grote…
Marensa (310 artikelen)
Gepubliceerd: 19-07-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Kamperen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.