De mooiste campings in Abruzzo - Italië

De mooiste campings in Abruzzo - Italië Abruzzo is een prachtige streek in Italië. Wie deze regio aan doet tijdens de vakantie zal verbaasd staan over het grote aantal bezienswaardigheden, de leuke winkelsteden, gastvrije dorpjes en lokale markten. Abruzzo, de streek die wij ook wel kennen als de Abruzzen, is zeer geschikt als vakantiebestemming wanneer je van watersport, winkelen en een mooie natuur houd. Dit zijn de mooiste campings en vakantieparken in Abruzzo.

Topcampings in Abruzzo

Abruzzo is een mooie streek in het prachtige Italie en het is dan ook een ideale vakantiebestemming. Veel campings in deze Italiaanse streek beschikken niet alleen over staanplaatsen voor een tent of een caravan, maar ook kun je er verblijven in een luxe vakantiewoning. HIeronder vind je een overzicht van de mooiste campings in Abrozzo.

Camping Internazionale di Bracciano

Direct aan het kalme water van het meer van Bracciano ligt deze sfeervolle familiecamping in de populaire vakantiestreek Abruzzo. Het meer is ideaal om in te zwemmen of om diverse watersporten te beoefenen. Omdat het strandje langzaam in het water af loopt is het er ook zeer veilig voor kinderen om te zwemmen. Op het campingterrein is een klein zwembad aanwezig en een leuk speeltuintje voor de kinderen. Er is een uitstekend restaurant en een bar met een zonnig terras.

Accommodaties
Deze camping in Abruzzo beschikt over ruime staanplaatsen op vlak grasland. De meeste staanplaatsen zijn voorzien van een stroomaansluiting. Op een ander deel van de camping kun je verblijven in luxe stacaravans. Deze stacaravans zijn ruim en comfortabel en beschikken over een eigen terras. Tot slot kun je ook op Camping Internazionale di Bracciano verblijven in een lodgetent. Deze luxe lodgetent is zelfs voorzien van een toilet en een douche.

Omgeving
Abruzzo is een streek vol natuur en dit vind je dan ook in de directe omgeving van Camping Internazionale di Bracciano. Het Braccianomeer is nog niet door het massatoerisme ontdekt en daarom is de omgeving zeer rustig en gemoedelijk. Het charmante dorpje Trevignano is op loopafstand te vinden en op slechts dertig kilometer afstand is de prachtige stad Rome te vinden. Rome is een indrukwekkende stad vol kunst, cultuur, romantiek, geschiedenis en sfeervolle winkels, restaurants en terrassen. Deze stad mag je dan ook zeker niet missen wanneer je op Camping Internazionale di Bracciano verblijft.

Camping Lisci Farma

Deze prachtige camping in de streek Abruzzo kan eigenlijk geen camping meer genoemd worden. Hier vind je zoveel faciliteiten dat je bijna kunt spreken van een heel vakantiedorp. De camping staat dan ook wel bekend als Holiday Park Lisci Farma. Op het ruim opgezette terrein staat een hotel en de gasten van de camping mogen ook gebruik maken van de faciliteiten die deze gelegenheid te bieden heeft. Zo kun je op het terrein onder meer een duik nemen in het grote zwembad, een balletje slaan op de goed verzorgde tennisbaan of je uitleven op de diverse sportvelden. Voor de kinderen zijn er speeltuintjes en is er een overdekte speeltuin.

Accommodaties
Op deze prachtige camping in Abruzzo kun je de vakantie vieren op mooie ruime staanplaatsen welke zijn voorzien van een stroomaansluiting. De staanplaatsen zijn goed verzorgd en liggen op een vlakke grasbodem. Uiteraard kun je op deze camping ook verblijven in een wat luxer accommodatie, als een stacaravan, een geschakelde vakantiewoning of natuurlijk het viersterren hotel.

Omgeving
Camping Lisci Farma ligt direct aan het adembenemend mooie Nationaal Park Het Reuzengebergte. In de zomer kun je hier uren wandelen, fietsen, mountainbiken of gewoon lekker ontspannen in de natuur en genieten van het prachtige uitzicht. In de winter is dit gebied zeer populair onder de wintersporters.

Camping Podere Sei Poorte

Deze prachtige camping in de streek Abruzzo wordt beheerd door een Nederlands gezin dat er alles aan doet om de gasten een onvergetelijke vakantie in Italiaanse sfeer te bezorgen. Het mooie zwembad ligt midden tussen de groene heuvels en terwijl je ontspant in het verkoelende water kun je dan ook genieten van een prachtig uitzicht over de natuurrijke omgeving. De speelterreinen zijn natuurlijk en spannend voor de kinderen, er is een basketbalveld en een tafeltennistafel en voor de kinderen is er in het hoogseizoen een leuk animatieteam. Met dit team gaan de kinderen onder meer op spooktocht, boomhutten bouwen, op ontdekkingstocht of op een spannend avontuur.

Accommodaties
De natuurlijke staanplaatsen op deze camping in Abruzzo zijn ruim en zeer groen. Het terrein wordt door het Nederlandse gezin meer dan goed verzorgd en dat is zeker te zien. De meeste plaatsen zijn voorzien van een stroomaansluiting en hebben een wijds uitzicht over het glooiende groene landschap. Daarnaast is er een deel van de camping ingericht met luxe stacaravans waarin je de vakantie op een comfortabele manier door kunt brengen. Deze stacaravans zijn van alle gemakken voorzien en beschikken over een eigen terras.

Omgeving
Camping Podere Sei Poorte ligt tussen de plaatsen Pesaro en Fano, in een groen en heuvelachtig gebied. De omgeving is zeer rustig en overal op de camping kun je de geluiden van de omliggende natuur horen. De Adriatische kust ligt op slechts twintig kilometer afstand van het kampeerterrein, dus een dagje strand is zeker aan te raden. Je kunt veel sportieve wandel- en fietstochten door de prachtige omliggende heuvels maken, maar je kunt natuurlijk ook enkele beroemde winkelsteden bezoeken waar je de boulevards kunt ontdekken, de lokale markten en de gezellige winkelstraten.

Camping Colleverde

Deze natuurrijke camping is te vinden in de prachtige plaats Siena. De camping heeft niet ontzettend veel faciliteiten, maar is een geweldige camping wanneer je er graag op uit trekt. Op het terrein vind je een buitenzwembad, een internethoek en een winkeltje waar je in de ochtenden vers brood kunt halen.

Accommodaties
De staanplaatsen op Camping Colleverde zijn ruim, afgebakend en gelegen in een mooi bos. Er zijn plaatsen met en plaatsen zonder schaduw. Bij reservering kun je aangeven of je een schaduwrijke plaats wenst of liever in de volle zon bivakkeert. Honden zijn op deze camping toegestaan, mits aangelijnd.

Omgeving
De omgeving van deze camping heeft de gasten ontzettend veel te bieden. Wat dacht je van een excursie naar bijvoorbeeld Pisa of Florence? Ook kun je een bezoek brengen aan het bruisende centrum van Siena. In de omgeving kun je tal van bezienswaardigheden bezoeken, bijzondere gebouwen bewonderen en uren struinen langs de sfeervolle etalages in de winkelstraten. Het prachtige natuurgebied is ideaal om te voet of met de fiets te gaan verkennen en je kunt lekker afkoelen met een koud drankje op een gezellig terras. Kortom, de omgeving van Camping Colleverde heeft de gasten van alles wat te bieden.

Camping Europe Garden

In de populaire vakantiestreek Abruzzo, ook wel bekend als Abruzzen, ligt deze kleinschalige familiecamping in de plaats Silvi Marina. Het mooie zwembad op het terrein heeft een apart gedeelte voor de jonge gasten van de camping, zodat jong en oud kan genieten van een verkoelende duik. Er is een net verzorgde tennisbaan, een sport- en speelveld en een visgelegenheid. Voor de kinderen zijn er diverse speeltoestellen te vinden. Op Camping Europe Garden vind je tevens een geldautomaat, een internethoek en een kleine campingwinkel met een ruim assortiment.

Accommodaties
Deze camping in Abruzzo heeft mooie open staanplaatsen welke goed verzorgd worden. De plaatsen liggen allemaal op vlak grasterrein en zijn voorzien van een stroomaansluiting. Voor campers zijn er speciale staanplaatsen gereserveerd. Wie op Camping Europe Garden wil verblijven maar niet kan of wil kamperen, kan op de camping verblijven in een vrijstaande vakantiewoning, een geschakelde vakantiewoning, een ruim en licht appartement of een luxe stacaravan. Deze accommodaties zijn van alle gemakken voorzien en beschikken allemaal over een eigen terras. Tot slot zijn er speciale vakantiewoningen voor mensen die aan een rolstoel gebonden zijn.

Omgeving
Abruzzo is een prachtige streek vol cultuur, natuur en activiteit. Camping Europe Garden ligt in een rustige omgeving op vijfhonderd meter afstand van een zandstrand, een ligweide, watersportmogelijkheden en watersportverhuur. De natuurrijke omgeving is ideaal om met de fiets of te voet te gaan verkennen. Je zult genieten van de prachtige uitzichten die je onderweg tegen zult komen.

Camping Village Rivanuova

Direct aan het mooie Italiaanse strand ligt deze sfeervolle familiecamping in een rustige en natuurrijke omgeving. Camping Village Rivanuova ligt in de streek Abruzzo, dat erg geliefd is onder de toeristen. De camping heeft veel sportfaciliteiten. Zo kun je er onder meer fietsen, fitnessen, volleyballen of beachvolleyballen, basketballen, voetballen en tennissen. Voor jong en oud is er een professioneel animatieteam met een gevarieerd programma. Er is een uitstekend self service restaurant, een campingsupermarkt en een gezellig terras. Tot slot is er een waterpark van 1800 vierkante meter waar zelfs de allerkleinsten zich veilig kunnen vermaken.

Accommodaties
Op Camping Village Rivanuova vind je ruime staanplaatsen, welke gedeeltelijk in de schaduw liggen. Je kunt bij reservering aangeven of je een schaduwrijke of zonnige staanplaats wenst. Ook kun je op deze camping in Abruzzo verblijven in een luxe stacaravan. Wanneer je een stacaravan huurt, ontvang je een zogenoemde VIP-kaart waarmee je van alle faciliteiten op de camping gebruik kunt maken.

Omgeving
Abruzzo is een zeer natuurrijke streek en dat merk je ook zeker in de directe omgeving van Camping Village Rivanuova. De camping ligt vlakbij de Adriatische kust, waar je kunt zonnen, watersporten of zwemmen. Het prachtige natuurgebied waarin de camping zich bevindt leent zich prima voor het maken van lange wandelingen en fietstochten.

Camping Village Rivièra

Deze ruim opgezette familiecamping in de natuurrijke streek Abruzzo is te vinden aan de Adriatische kust. Er is een mooi zwembad met hydromassage en voor de kleintjes is er een apart zwembadgedeelte. Voor de kinderen is er een leuke miniclub en een animatieteam vermaakt graag alle gasten op de camping. In het sfeervolle restaurant kun je traditionele Italiaanse gerechten nuttigen en op het terras geniet je van ene verkoelend drankje. De camping is volledig autovrij, waardoor het ideaal is voor kleine kinderen maar wellicht iets minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Accommodaties
Op Camping Village Rivièra vind je mooie ruime staanplaatsen welke voor het grootste deel voorzien zijn van een stroomaansluiting. Er zijn zonnige plaatsen en schaduwrijke staanplaatsen te vinden op het terrein en je kunt bij reservering aangeven wat je wenst. Op een ander deel van de camping kun je de vakantie doorbrengen in een luxe stacaravan. Deze stacaravan is van alle comfort voorzien en beschikt over een eigen terras in de zon.

Omgeving
Camping Rivièra in Abruzzo ligt in Numano op een prachtige heuvel. Deze natuurrijke omgeving ligt vlakbij de prachtige en zeer bezienswaardige plaats Sirolo. Hier verblijf je werkelijk in de groene natuurlijke omgeving van Parco del Conero en in de directe omgeving van de Adriatische Zee met de prachtige stranden. Hier kun je watersporten, zonnen of op een ontspannen wijze van de koele zee genieten.

Camping California

Deze middelgrote camping is te vinden in het groene Meremma in de streek Abruzzo. De uitgebreide camping is ideaal voor het hele gezin. Er zijn veel faciliteiten te vinden, als een groot zwembad met apart kinderbad dat in de strandsfeer is gebouwd, een winkel, een gezellige bar met terras en een uitstekend restaurant voor de avonden waarop je zelf geen zin hebt om de keuken in te stappen. In het hoogseizoen is er een professioneel animatieteam aanwezig dat de kinderen zal vermaken met variërende sport- en spelactiviteiten. Iedereen kan terecht bij de sportvelden om zich uit te leven en ook fitnessen, tennissen, basketballen en paardrijden behoren tot de mogelijkheden.

Accommodaties
Camping California is van gemiddelde grootte en beschikt over 450 staanplaatsen. Deze staanplaatsen zijn ruim, liggen deels in de schaduw en worden goed bijgehouden door de leiding van de camping. Aan de andere kant van het vlakke terrein kun je verblijven in een sfeervolle bungalow. Deze vakantiebungalows hebben een eigen terras en zijn van alle gemakken voorzien zodat je een onbezorgde vakantie tegemoet gaat.

Omgeving
Deze camping ligt in de buurt van de zee, waar je kunt zonnen, zwemmen of diverse watersporten kunt beoefenen. Ook vind je in de omgeving een prachtig bos van pijnbomen, waar je uren kunt wandelen in de schaduw van de hoge bomen. Ideaal voor de heetste dagen.


Camping Turistico Lido d’Abruzzo

Deze camping ligt, zoals de naam al doet vermoeden, in de prachtige vakantiestreek Abruzzo. De camping heeft een eigen uitgestrekt stuk strand waar je kunt genieten van de zon en het heldere zeewater. Er is een professioneel animatieteam voor het hele gezin, een gigantisch zwembad met een groot golfslagbad en een apart kinderbad, een campingwinkel, een restaurant en een gezellige bar en een echte Italiaanse pizzeria.

Accommodaties
Camping Turistico Lido d’Abruzzo is een ruim opgezet vakantiepark met mooie grote staanplaatsen op het groene en net verzorgde terrein. De staanplaatsen zijn net verzorgd en liggen voor een deel in de verkoelende schaduw. Daarnaast zijn er twee verschillende modellen stacaravans beschikbaar voor de vakantieperiode. Deze luxe stacaravans zijn van alle gemakken voorzien en beschikken over een eigen terras met tuinmeubilair.

Omgeving
Abruzzo is een natuurrijke omgeving vol cultuur en winkelsteden. Camping Turistico Lido d’Abruzzo ligt direct aan het strand, waar je niet alleen kun zwemmen en zonnen maar ook naar hartenlust kunt watersporten. Het centrum van de prachtige plaats Roseto degli Abruzzi ligt op slechts twee kilometer afstand van de camping. Met de trein ben je in korte tijd in het indrukwekkende Rome of Napels. Ook de camping organiseert hier leuke excursies naartoe.

Camping Vacanze Verde Azzurro

Deze sfeervolle familiecamping ligt in de populaire vakantiestreek Abruzzo. Iedereen die gek is op water zal zich op deze camping zeker goed vermaken. Camping Vacanze Verde Azzurri beschikt namelijk over een waterspektakel van maar liefst 25.000 vierkante meter groot! Natuurlijk kunnen ook kinderen hier veilig spelen in het water. In dit grote waterpark in de heuvels vind je onder meer glijbanen, een Grand Canyon River, een lagune, hydromassage en diverse speeltoestellen in het kindergedeelte. Voor de allerkleinsten is er een peuterbad. Verder is er een mooie fitnessruimte en een leuk animatieteam om de gasten op een gezellige en actieve manier te vermaken.

Accommodaties
Deze waterrijke camping in Abruzzo heeft mooie ruime staanplaatsen. Deze staanplaatsen zijn net verzorgd, gedeeltelijk afgebakend, liggen voor een deel in de schaduw en zijn voorzien van een stroomaansluiting. Ook kun je op een ander deel van de camping in een wat luxer accommodaties verblijven. Hier staan twee modellen vakantiebungalows opgesteld. Deze vakantiebungalows zijn intern van alle gemakken voorzien en buiten kun je genieten van de zon op je eigen terras.

Omgeving
Camping Vacanze Verde Azzurro ligt in een omgeving die nog niet erg bekend is onder de toeristen. Dit heeft als voordeel dat het er altijd rustig en gemoedelijk is. Het enorme glooiende groene landschap om de camping heen is gebruikt om het waterspektakel te realiseren. De groene heuvels daar omheen, de zonnebloemvelden, de olijfbomen en de cipressen vormen een prachtig natuurlandschap om te wandelen en te fietsen.
© 2010 - 2024 Marensa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Abruzzo, een authentieke streek in ItaliëAbruzzo, een authentieke streek in ItaliëAbruzzo, in het Nederlands de Abruzzen, is één van de armste regio's van Italië. Toch heeft Abruzzo heel wat te bieden e…
Toerisme in ItaliëToerisme in ItaliëItalië is een land waar veel toeristen heen gaan. Geen wonder, de schitterende steden en prachtige natuur spreken bij ie…
Wijnklassificatie in ItaliëItalië kent net als Frankrijk vier kwaliteitskeurmerken. Deze zijn van hoog naar laag: Vino a Denominazione di Origine C…
Kamperen zonder creperenKamperen zonder creperenKamperen hoeft lang niet altijd primitief te zijn. Zeker niet als u kiest voor kampeervakanties in kant en klare accommo…

De mooiste campings aan de Bloemenriviera - ItaliëDe mooiste campings aan de Bloemenriviera - ItaliëAan de Italiaanse Bloemenriviera kun je op veel campings de vakantie doorbrengen. De meeste campings beschikken naast de…
De mooiste campings aan de Adriatische kust - ItaliëDe mooiste campings aan de Adriatische kust - ItaliëDe Adriatische kust van Italië staat bekend om de prachtige brede stranden, de populaire badplaatsen, de adembenemende n…
Marensa (310 artikelen)
Gepubliceerd: 19-07-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Kamperen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.