Hoe neem je zo weinig mogelijk spullen mee op vakantie?

Hoe neem je zo weinig mogelijk spullen mee op vakantie? Wanneer je op kampeer- of backpackvakantie gaat, is het noodzakelijk om zo weinig mogelijk spullen in te pakken. Je hebt namelijk maar beperkte ruimte en meer spullen betekent meer gewicht. Hoe kun je ervoor zorgen dat je niet teveel spullen met je meeneemt? Welke tips zijn er om minder spullen mee te nemen?

Op vakantie

Op vakantie gaan is natuurlijk heerlijk. Plekken ontdekken op de wereld waar je nog niet eerder bent geweest: wie droomt er niet van? Erg populair zijn de vakanties waarbij je enkel met een rugzak van plek naar plek trekt. Soms met een tent, soms overnacht je in motels. Met één rugzak, moet je wel zorgen dat je niet teveel spullen meeneemt. Je hebt maar weinig ruimte en waarschijnlijk wil je ook nog wel wat souvenirs kopen onderweg. Je zult dus ook extra ruimte moeten overhouden. Maar hoe zorg je ervoor dat je niet teveel met je meeneemt?

Kleren

Veel kleren heb je niet nodig. Je neemt snel teveel mee, dan te weinig. Daarnaast zul je onderweg genoeg plekken tegenkomen waar je de boel kunt wassen.

Broeken

Lange broek? Korte broek? Wanneer je hiertussen twijfelt, ben je al snel geneigd extra veel mee te nemen. In dit geval is het handig te kiezen voor een afritsbroek. Bij een afritsbroek kun je de pijpen eraf ritsen bij mooi weer, of er juist weer aan ritsen bij slecht weer. Deze broeken hebben dus een dubbele functie en zo hoef je minder in te pakken.

Sokken

Drie of vier paar sokken zijn meer dan voldoende. Je kunt ze onderweg wassen. Daarnaast heb je speciale wandelsokken die niet warm aanvoelen waar je minder van zult zweten. Je kunt ze dan zeker vaker aandoen. Duur, maar onmisbaar. Er zijn ook speciale crèmepjes die je op je voeten kunt smeren. Je zult hier minder van zweten en je voeten zullen verkoeld aanvoelen. Deze zalfjes zijn vaak erg prijzig, maar als je er je voeten iedere dag mee insmeert heb je er zeker baat bij. Wanneer je deze zalf gebruikt, zul je minder last van zweetvoeten hebben en kun je langer met je sokken doen.

Ondergoed

Neem onderbroeken mee die zo oud zijn, dat je ze weg kunt gooien na afloop van vakantie. Ook hier hoef je niet veel mee te nemen, aangezien je onderweg kunt wassen. Voor de dames onder ons een extra tip: Twee á drie onderbroeken zijn genoeg en je hoeft ze niet eens weg te gooien! Neem een doos inlegkruisjes (wel de grootste maat, dat zit het comfortabelste) mee en verwissel deze iedere dag in plaats van je ondergoed. Een extra onderbroek heb je dan alleen nodig wanneer het nat wordt.

Overige spullen

Slaapzak

Wanneer je voor je vakantie een slaapzak mee wilt nemen, is het het beste om een zo klein mogelijke aan te schaffen. Je kunt je in iedere sportzaak laten inlichten over de slaapzak.

Toiletartikelen

Je kunt in een heleboel winkels zoals de Etos en het Kruitvat toiletartikelen kopen waar maar weinig inzit. Geen volle fles shampoo dus, maar slechts een kleine. Dit scheelt al snel een heleboel in je bagage.

Meer tips?

Natuurlijk hangt het helemaal van je vakantiebestemming af wat je het beste mee kunt nemen en kunt laten. Vaak is het daarom een goed idee om mensen op te zoeken die een soortgelijke reis hebben gemaakt. Tegenwoordig zijn er op internet genoeg plekken waar je reisverhalen kunt lezen. In de meeste verslagen staan handige tips, waar je zeker wat mee kunt.
© 2007 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verzekering: de reisverzekeringVerzekering: de reisverzekeringAls u op reis gaat kunt u het beste een reisverzekering afsluiten. Er zijn een aantal verschillende reisverzekering. De…
Voorkom vakantiestressVoorkom vakantiestressEen vakantie geeft voor sommigen meer stress dan rust. U moet veel organiseren voordat u weg kunt. Niet alleen privé, ma…
Cruise Vakantie Tips voor een goede reisCruise Vakantie Tips voor een goede reisKun je je iets luxer voorstellen dan een cruise vakantie? Het reizen naar exotische plaatsen aan boord van een luxe schi…

Kamperen op El Hierro, Canarische EilandenKamperen op El Hierro, Canarische EilandenEl Hierro, la Isla Chiquita, is een leuk Canarisch Eilandje, vooral omdat je er een heel ander soort toeristen tegenkomt…
Bronnen en referenties
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 02-07-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Kamperen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.