Camping Mas de la Cam in Saint Jean du Gard, Zuid-Frankrijk

Camping Mas de la Cam in Saint Jean du Gard, Zuid-Frankrijk Camping Mas de la Cam is een middelgrote karaktervolle viersterrencamping, gelegen aan rivier de Gardon op 3 km afstand van Saint Jean du Gard in Zuid-Frankrijk. Voor wie houdt van kamperen in zonnige sferen, in een prachtige omgeving vol natuurschoon en zonder massatoerisme, op een groene en schaduwrijke camping, zal zich thuis voelen op camping Mas de la Cam. De camping is kinderrijk en toch rustig en wordt drukbezocht door veel landgenoten. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een aangenaam verblijf. Camping Mas de la Cam is een camping zonder stacaravans. Wel zijn er een klein aantal gîtes te huur.

Locatie

Saint Jean du Gard

Saint Jean du Gard is een gezellig dorpje aan rivier de Gardon in het Franse departement Gard in de regio Languedoc-Roussillon. Elke dinsdag vindt er een grote weekmarkt plaats, elke zaterdagmorgen een boerenmarkt met streekproducten en in het hoogseizoen op maandag een brocante markt en op donderdagavond een avondmarkt. Een wandeling vanuit camping Mas de la Cam naar het centrum van Saint Jean du Gard bedraagt ongeveer 45 minuten.

Cevennen

De camping ligt aan de rand van het beschermde natuurgebied de Cevennen. Het landschap in de Cevennen is erg gevarieerd: gebergte, diepe kloven, grotten, bergrivieren, kleine stroompjes, bossen en graslanden… het is er allemaal. De natuur is er nog buitengewoon ongerept en je vindt er nog authentieke dorpjes. Het gebied leent zich uitstekend voor de meest prachtige wandelingen, fietstochten en autoritten.

Camping

De camping ligt op een hoogte van 205 meter op een bosrijk en bloemrijk domein van 65 hectare. De camping is fraai gelegen, direct aan een mooie rivier. Door de rustige ligging heeft de camping geen last van omgevingsgeluiden. De camping is overwegend vlak tot licht glooiend. De meeste plaatsen op de camping zijn schaduwrijk, maar er zijn ook een aantal zonnige plaatsen. De plaatsen variëren in grootte en op sommige gedeeltes van de camping zit je enigszins dicht op elkaar.

Van ca. mei tot en met september kun je op deze prachtig aangelegde groene camping terecht. De ontvangst op de camping is gastvriendelijk. De camping kent veel jaarlijks terugkerende gasten. De ANWB-classificatie in 2016 is 4,5 sterren (maximum is 5 sterren).

Kampeerplaatsen

De camping heeft 200 kampeerplaatsen tussen 90-150 m2 en biedt verschillende pakketten aan:
  • Kampeerplaatsen met een gemiddeld oppervlakte van 120 m2 met een stroomaansluiting van 10 ampère
  • Kampeerplaatsen met een gemiddeld oppervlakte van 100 m2 met een stroomaansluiting van 6 ampère
  • Kampeerplekken met een gemiddeld oppervlakte van 100 m2 zonder stroom

Huisdieren zijn toegestaan, mits aangelijnd. De kampeerplaatsen zijn niet autovrij.

Gites

Er is een klein aantal gîtes (authentieke appartementen) te huur. De volledig uitgeruste gîtes zijn ondergebracht in een voormalige natuurstenen hereboerderij, die aan het begin van de camping is gelegen. De gîtes liggen op enige afstand van de kampeerplaatsen. Huisdieren zijn in de gîtes niet toegestaan.

Rivier

De camping ligt direct aan rivier de Gardon. De rivier loopt over een lengte van 800 meter langs de camping. Elk jaar wordt er eind juni een dam in de rivier gelegd, waardoor er aan een kant van de dam gezwommen kan worden. Aan de andere kant van de dam kunnen kinderen dammetjes bouwen en zich met een luchtbed of grote zwemband laten meevoeren met een stroomversnelling. De rivier is heerlijk om even in af te koelen, op het water te dobberen en zeer geschikt om in te vissen. De Gardon heeft ter hoogte van de camping ook een diep gedeelte waar gezwommen kan worden. Aan de rivier grenst een grasstrand, waar heerlijk gezond en geluierd kan worden.

Zwembad

De camping heeft een zwembad, waarvan één bassin verwarmd kan worden (in het laagseizoen). Het zwembad heeft zowel een diep als een ondiep gedeelte, een kleine rotspartij met waterval en een uitgebreide watertuin. Bij het zwembad zijn ligbedden aanwezig. In het zwembad zijn zwemshorts niet toegestaan (vrij gebruikelijk in Frankrijk).

Sport, spel en animatie

Faciliteiten

Op de camping zijn de volgende faciliteiten aanwezig:
  • Speeltuin
  • Multi-sportveld (voetbal, volleybal)
  • Basketbalveld
  • Tafeltennis
  • Tennisbaan (buiten hoogseizoen gratis)
  • Jeu-de-boules-terrein

Activiteiten

Er worden in het hoogseizoen verschillende activiteiten georganiseerd, zoals:
  • Aquagym
  • Sporttoernooien, bijvoorbeeld voetbal- en tafeltennistoernooien
  • Wekelijkse pony-ritjes (tegen betaling)
  • Wekelijkse disco-/muziekavond
  • Vanuit de camping kunnen er door geoefende wielrenners mooie (en pittige) fietstochten worden gemaakt

Animatie

In het hoogseizoen worden er in de morgenuren voor de kinderen knutselactiviteiten of spelletjes op het speelveld georganiseerd.

Laagseizoen

In het voorjaar heerst er een aangename rust op de camping, de temperaturen zijn behaaglijk en de natuur staat volop in bloei. In deze setting organiseert de camping in het voorjaar onder kundige leiding meerdere keren per week bridge-avonden en petanquetoernooien.

Overige faciliteiten en voorzieningen

  • Wifi bij bar-restaurant, een gedeelte van de kampeerplaatsen heeft ook bereik.
  • Winkeltje met een klein assortiment, waaronder vers brood, stokbrood, croissantjes en kranten
  • Bar-restaurant, met een pizzeria en met de mogelijkheid van afhaalmaaltijden
  • TV-scherm op het terras om belangrijke sportevenementen, zoals Tour de France, te kunnen volgen
  • Speelzaal met biljart, tafelvoetbal en internetcorner
  • Moderne en goed onderhouden sanitairgebouwen
  • Wasmachines en droger
  • Verhuur van koelkasten

Gegevens

Adres

Camping Mas de la Cam
Route de Saint André de Valborgne
30270 Saint Jean du Gard
Frankrijk

Contact

Telefoon +31 (0) 4 66 85 12 02
E-mail camping@masdelacam.fr
Website http://www.camping-cevennes.info
© 2016 - 2024 Mosch-top, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Camping de l'Arche in Anduze, Zuid-FrankrijkCamping de l'Arche in Anduze, Zuid-FrankrijkCamping de l’Arche is een goed onderhouden viersterrencamping, gelegen aan rivier de Gardon in het sfeervolle Anduze in…
Kamperen in Frankrijk: handige woorden en zinnenFransen zijn vaak trots op hun taal en wensen in het Frans te worden aangesproken. Zelfs als je een toerist bent en je g…
Kamperen zonder creperenKamperen zonder creperenKamperen hoeft lang niet altijd primitief te zijn. Zeker niet als u kiest voor kampeervakanties in kant en klare accommo…

Kamperen in NoorwegenKamperen in NoorwegenNoorwegen is voor de actieve toerist een fantastisch land om naar toe te gaan op vakantie. Wandelen, fietsen, skiën in d…
Stedentrips met campings: naar welke stad?Stedentrips met campings: naar welke stad?Bij een stedentrip denk je waarschijnlijk niet zo snel aan kamperen. Toch zijn er in Europa veel leuke plaatsen te bezoe…
Bronnen en referenties
  • http://www.camping-cevennes.info/nl/home-p1.php
  • https://www.anwbcamping.nl/frankrijk/languedoc-roussillon/camping-mas-de-la-cam
Mosch-top (10 artikelen)
Gepubliceerd: 25-02-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Kamperen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.