Stedentrips met campings: naar welke stad?

Stedentrips met campings: naar welke stad? Bij een stedentrip denk je waarschijnlijk niet zo snel aan kamperen. Toch zijn er in Europa veel leuke plaatsen te bezoeken met de caravan of camper. Juist buiten het hoogseizoen is het rustiger in de stad en hoef je niet tussen hordes toeristen te lopen. De stad is van jou en van haar inwoners. Niet alleen Parijs of Londen, maar ook Hasselt, Bremen en Brighton zijn zeker een bezoek waard. Wat zijn nog meer leuke steden om te gaan kamperen? En op welke campings verblijf je dan met de camper of caravan?

Campings in of vlakbij de stad

Een stedentrip is niet de voordeligste vorm van vakantievieren. Vaak maken de kosten van het hotel, de restaurants en parkeren
het een dure aangelegenheid. Als je met de caravan of camper gaat, bespaar je hier op en geniet je toch van al het moois dat de stad te bieden heeft. Niet in of bij elke stad zijn camperplaatsen te vinden. Ook kun je op een camperplaats in de stad wel eens last hebben van geluidsoverlast. Toch kun je wellicht een goede plaats vinden om te overnachten. Voor de caravans zijn er altijd wel campings te vinden in de buurt van de stad.

Bron: Diego Torres, PixabayBron: Diego Torres, Pixabay

Brighton

De stad is vooral bekend als zomerbestemming. Toch is het buiten het hoogseizoen ook aan te bevelen hier naartoe te gaan. Ga uitwaaien aan de boulevard. Vanaf de pier kun je een sprookjesachtig verlichte skyline bekijken. Het Royal Pavilion is een bijzondere plek. Dit exotische paleis werd ooit gebouwd in opdracht van Koning George IV. In de winter kun je schaatsen bij het paleis. Je kunt de Duke of York bekijken. Het is de oudste bioscoop van Groot-Brittannië.

Camping Sheepcote Valley Car.Club Site

De camping ligt tussen de krijtheuvels van de stad. Je wordt hier omgeven door natuur. Het is een half uurtje wandelen naar de stad. Er rijden ook bussen. De camping is het gehele jaar geopend. Er zijn 215 plaatsen van 80 m2 à 120 m2. Het heeft een beoordeling van 8,4 op Eurocamping.eu (waardering 2015).

Bron: Hermann, PixabayBron: Hermann, Pixabay

Parijs

De stad heeft eigenlijk alles: van de Eiffeltoren tot de beroemdste winkelstraten. Het Louvre en de Arc de Triomphe, enzovoorts. Er zijn zoveel redenen om naar Parijs te gaan, ondanks de aanslagen van 2015 en 2016. En ook hier is er buiten de zomerperiode van alles te beleven. Schaatsen op de eerste verdieping van de Eiffeltoren. Het kan echt. Je geniet van het uitzicht over de stad terwijl je rondschaatst en glûhwein drinkt.

Camping Indigo Paris

De camping ligt in het park Bois de Bologne aan de oever van de Seine. In 2015 is de camping geheel gerenoveerd. Er is een eigen pendelbus naar het dichtstbijzijnde metrostation. Met de metro doorkruis je op een eenvoudige manier de hele stad. Je kunt zo alle toeristische attracties bekijken.

Hasselt

De stad is kleinschalig en knus. Het oude centrum is aangelegd op de oude stadswallen waar het fijn wandelen is. Je kunt in de stad het Jenevermuseum bezoeken en natuurlijk winkelen. Hasselt wordt wel 'de stad van de smaak genoemd'. Je kunt er dus heerlijk eten. De Hasseltse speculaas is beroemd. Je kunt het stadsbezoek combineren met het Nationaal Park Hoge Kempen. Je vindt er waterplassen, bossen en heide. Er zijn zes toegangspoorten tot dit natuurgebied.

Camping: Oostappen Vakantiepark Hengelhoef

De camping is het gehele jaar open en ligt tussen Hasselt en het Nationaal Park Hoge Kempen. Er is een waterplas om in te zwemmen of op te schaatsen. Er is ook een zwembad dat beperkt open is buiten de schoolvakanties. Er zijn 360 plaatsen.

Bremen

Een veel minder bekende stad is Bremen. Er zijn interessante bezienswaardigheden zoals het historische stadsplein en de 13e-eeuwse kathedraal. Je kunt wandelen langs de oever van de Wezer en winkelen. De wijk Das Viertel is een aanrader. Er zijn tweedehands winkels en boetiekjes. Ook kroegen, galeries en theaters vind je daar. Niet veel toeristen, maar een boeiende stad.

Camping: Marchencamping

De camping ligt 15 km. buiten de stad. Er is een restaurant met een goede reputatie. Er zijn 100 plaatsen en de camping is het gehele jaar open.

Camping: Hanse-camping

Camping op 6 km. van het stadscentrum. Het "Universum Science Center" ligt op loopafstand. De camping is in januari en februari gesloten.

Straatsburg

De stad is echt Frans, maar doet ook Duits aan. Er wordt het meeste bier gedronken van heel Frankrijk en je kunt er zuurkool met worst bestellen. Hier bezoek je het Europees Parlement en de kathedraal. In de wijk Petit France tref je vakwerkhuizen aan. Een speciale winkel is de Emmaus. Het is een winkel met tweedehandse snuisterijen, welke echter keurig geordend is. De opbrengst gaat naar de dak- en thuislozen.

Camping Indigo Strasbourg

De camping is geheel gerenoveerd in 2015. Het is omgeven door bomen en ligt in het stadspark. Er zijn fietsen te huur. De camping ligt op drie kilometer van de binnenstad. Er zijn 98 toerplaatsen en op eurocampings.eu is het cijfer 7,2 (waardering 2015).

Bron: Argus398, PixabayBron: Argus398, Pixabay

Brugge

Op de Unesco werelderfgoedlijst staat de historische binnenstad van Brugge. De stad is eigenlijk één groot openluchtmuseum. Je bent dagen zoet met het bekijken van de historische gevels, sfeervolle pleinen en oude straten. De stad is voor een groot deel autovrij. Een populaire manier om op verkenning te gaan is met de paardenkoets. Of met een rondvaartbootje door de vele grachten. De gids heeft veel te vertellen over de geschiedenis. Je kunt een bezoek brengen aan de bierbrouwerij De Halve Maan. De gids vertelt de familieverhalen over het brouwen van Brugse Zot en Straffe Hendrik. (Tip: reserveer vanaf thuis al de rondleiding, want het kan erg druk zijn).

Camping: BVBA camping Memling

Te voet loop je in een half uur naar de stad. Het is de enige stadscamping en er zijn 100 plaatsen. Reserveren vooraf is daarom aanbevolen. Het gehele jaar geopend en een cijfer van 7,6 (waardering 2015).

Lille

De stad deel je vooral met de inwoners. Er zijn niet zoveel toeristen. Wel zijn er 1150 restaurants in de stad. Dat is een restaurant per 19 inwoners! Ze houden dus erg van lekker eten. Op zondag is de markt van Wazemmes een aanrader. Het Place du General de Gaulle en het museum Palais de Beaux Arts zijn de moeite waard.

Camping de l'Orient

Lille ligt op de grens met België. De dichtstbijzijnde camping is dan ook in België, namelijk in Tournai (Doornik). Met camper of auto ben je na 30 minuten in het centrum. De trein is ook een mogelijkheid. De camping is klein en netjes met in de winter verwarmde toiletgebouwen.

Bron: Dieter G, PixabayBron: Dieter G, Pixabay

Koblenz

Koblenz ligt aan de rivieren de Moezel en de Rijn. Het bekendste punt van de stad is de plek waar de rivieren samensmelten. Daar staat het beeld van Kaiser Wilhelm I op zijn paard. Het punt heet 'Deutsches Eck'. De stad is bekend vanwege de druiventeelt. In Weindorf Koblenz vind je veel vakwerkhuizen. De wijnhuizen bieden hier de Rijn- en Moezelwijnen aan.

Camping: Knaus Campingpark

De camping ligt direct aan de Rijn, tegenover Deutsches Eck. Je kunt met de pont naar de overkant en wandelt zo de oude stad in. In de lente is het een stuk rustiger dan in de zomer. Er zijn 10 speciale camperplaatsen. Ook geschikt voor de grote campers. In totaal 218 plaatsen. Het cijfer is 7,4 (waardering 2015).

Londen

De stad heeft te veel om op te noemen. De multiculturele wijk Soho bijvoorbeeld met eten uit de hele wereld. Cultuur zoals de Big Ben, Buckingham Palace en het Palace of Westminster. Winkelen bij Harrods en Marks & Spencers. Je ziet de beroemde dubbeldekkers, telefooncellen en zwarte taxi's. Per fiets kun je de stad bekijken en door Hyde Park rijden. Je huurt een 'Santander Cycle'. Wel opletten want de automobilisten zijn nog niet helemaal gewend aan fietsers.

Camping: Caravan Club Site Abbey Wood

Op 5 minuten lopen is Abbey Wood Station. Van daaruit is het met de trein 35 minuten naar de stad. Een alternatief is met de veerboot naar St. Paul's of naar de Tower Bridge. De camping lijkt op een park vanwege de grasvelden. Er zijn 177 afgebakende plaatsen. Eurocampings.eu geeft het cijfer 8,3 (waardering 2015).

Hamburg

Het is de grootste havenstad van Duitsland. Als het vriest, valt hier veel te schaatsen want het is een waterstad. In de haven vaar je langs luxueuze jachten, oceaanstomers en enorme containerschepen. In de speicherstadt zie je veel oude pakhuizen. Het bouwproject 'Hafencity' is interessant om te gaan bekijken. Het zal pas in 2020 gereed zijn. Toch kun je voor die tijd in deze wijk al goed vertoeven. Het museum Miniatur Wunderland vind je hier.

Camping: Knaus campingpark Hamburg

De camping ligt dicht bij de A7 en is dus makkelijk bereikbaar. Er is een geluidswal, dus geen overlast van verkeer. Met de bus en metro kun je naar het centrum. Er zijn 115 plaatsen en de beoordeling is een 7,3.

Bron: ChristianeWilden, PixabayBron: ChristianeWilden, Pixabay

Regensburg

Het is een stad met smalle, kronkelige straatjes. Je kunt dus niet met de caravan of camper de stad binnenrijden. De binnenstad staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Het is de best bewaard gebleven middeleeuwse stad. Met de fiets of te voet kun je de stad perfect verkennen. Ook met een boottocht op de Donau is er veel moois te zien. De stenen brug over de Donau, gebouwd rond het jaar 1135 is bijzonder. En daar vlakbij de Porta Praetoria, een poort van de Romeinse Legerplaats Castra Regina. Ook de dom, Kasteel Thurn en het Löschenkohlpaleis zijn een bezoek waard.

Camping Azur

De binnenstad bestaat uit erg smalle weggetjes. Je kunt dus niet met de caravan of camper de stad binnenrijden. Deze camping ligt op vijf kilometer van de stad, direct aan de oever van de Donau. Je kunt dus naar de stad fietsen. Te voet is het slechts drie kilometer. De bushalte is voor de camping. Naast de camping is een zwem- en saunaparadijs.
© 2016 - 2024 Wereldburger, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Camper, caravan, vouwwagen of tent?Camper, caravan, vouwwagen of tent?Kamperen is een voor veel mensen een manier om te ontspannen. Anderen zien het als een primitieve uitdaging en vinden he…
Camper kopen: Waarop letten en wat kost een kampeerauto?Ook wel eens jaloers op mensen met een eigen camper? Vrij om te gaan en staan waar je wilt en altijd je eigen huisje bij…
Voor het eerst kamperenWat staat je allemaal te wachten als je voor het eerst gaat kamperen? En, wat heb je eigenlijk allemaal nodig tijdens he…
Senioren: stedentripWat is er nou leuker dan op zijn tijd een prachtige stad te bezoeken, waarbij u in enkele dagen tijd een stad goed leert…

Camping de l'Arche in Anduze, Zuid-FrankrijkCamping de l'Arche in Anduze, Zuid-FrankrijkCamping de l’Arche is een goed onderhouden viersterrencamping, gelegen aan rivier de Gardon in het sfeervolle Anduze in…
Kamperen in Zweden: Camping Alevi in Fastnäs (Värmland)Kamperen in Zweden: Camping Alevi in Fastnäs (Värmland)Voor wie in de provincie Värmland in Zweden op zoek is naar een leuke camping, zou een bezoekje kunnen brengen aan Campi…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Nuno Lopes, Pixabay
  • Inleidingsfoto: https://pixabay.com/en/eiffel-tower-france-paris-landscape-975004/
  • ACSI/ Freelife nr. 1 / 2016 (februari 2016)
  • ACSI/ Freelife nr. 2/ 2016 (februari 2016)
  • http://www.azur-camping.de/nl/campings/regensburg (februari 2016)
  • http://www.hurktoilet.nl/lille.php (februari 2016)
  • http://www.zoover.nl/engeland/groot-londen/londen/abbey-wood-caravan-club-site/camping (februari 2016)
  • http://www.vakantieparkhengelhoef.be/?_ga=1.149936438.1456100638.1455970924
  • http://www.hansecamping.de/
  • Afbeelding bron 1: Diego Torres, Pixabay
  • Afbeelding bron 2: Hermann, Pixabay
  • Afbeelding bron 3: Argus398, Pixabay
  • Afbeelding bron 4: Dieter G, Pixabay
  • Afbeelding bron 5: ChristianeWilden, Pixabay
Wereldburger (12 artikelen)
Laatste update: 03-01-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Kamperen
Bronnen en referenties: 14
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.