Keukenhof: mooiste lentepark van de wereld

Keukenhof: mooiste lentepark van de wereld Ieder jaar genieten circa een miljoen bezoekers, tussen half maart en half mei, van het mooiste lentepark van de wereld. Er wordt ieder jaar gekozen voor een ander thema. Keukenhof ligt tussen Amsterdam en Den Haag in de Bollenstreek (Lisse). De bloei van de tulpen, narcissen en hyacinten in het park is afhankelijk van de weersomstandigheden. Wat zijn de openingstijden, hoeveel kost een kaartje, hoe is de bereikbaarheid en hoe kun je korting krijgen op de toegangsprijs? Het hele park is voorzien van gratis WIFI. Ook kinderen zullen zich vermaken tijdens een dagje Keukenhof. Er is een kinderboerderij, speeltuin en kinderen kunnen een gratis speurtocht volgen. Ben je iets verloren tijdens een bezoek aan Keukenhof, kijk dan op de website van iLost, daar vind je foto's van gevonden voorwerpen.

Inhoud artikel


Bron: Graficatratto, PixabayBron: Graficatratto, Pixabay

Wanneer wordt de Keukenhof gehouden, openingstijden

Keukenhof is ieder jaar geopend tussen half maart en half mei, de data kun je vinden op de website van Keukenhof (https://keukenhof.nl/). Keukenhof is open van 8.00 uur tot 19.30 uur.

Adresgegevens Keukenhof

Keukenhof
Stationsweg 166a
2161 AM LISSE


Kaarten, toegangsprijzen Keukenhof

Hoe je kaarten kunt bestellen kun je vinden op de website van Keukenhof, hier vind je ook de prijzen van de verschillende kaarten. Bij Keukenhof kun je een parkgids kopen met informatie over Keukenhof, shows, evenementen. Een plattegrond is gratis.

Lentepas

Met de Lentepas heb je tijdens de hele periode dat Keukenhof open is onbeperkt toegang. De prijzen kun je vinden op de website van Keukenhof.

Korting Keukenhof

Ieder jaar zijn er weer acties waarbij je een mooie korting krijgt op de entree:
 • Via de website van Keukenhof kun je combi-tickets kopen (combinatie entree en vervoer per bus vanaf Amsterdam, Haarlem, Schiphol of Leiden)!
 • Kortingsacties.nl
 • Uitmetkorting.nl
 • Anwb.nl
 • Actiepagina.nl
 • Ns.nl

Bereikbaarheid Keukenhof (auto, openbaar vervoer, fiets)

 • Auto: Keukenhof ligt tussen Amsterdam en Den Haag in de Bollenstreek. Op de snelwegen staat Keukenhof duidelijk aangegeven. Je kunt parkeren bij Keukenhof, op het terrein kost dit 6 euro. Het parkeerterrein van Keukenhof sluit om 19.30 uur. Je kunt de auto ook in Lisse parkeren (een klein stukje lopen naar Keukenhof), dan heb je nog tijd om bijvoorbeeld een hapje te eten.
 • Openbaar vervoer: met gebruik van 9292.nl kun je de reis plannen.
 • Fiets: Keukenhof kun je ook per fiets bereiken, kies een leuke route naar knooppunt 49. Wil je ook Lisse bezoeken, fiets dan naar knooppunt 91 (fietsknooppunt netwerk Bollenstreek).

Georganiseerde busreizen Keukenhof

Er zijn verschillende busondernemingen in Nederland die je nagenoeg van deur tot deur naar de Keukenhof vervoeren. Zoek via sktb.nl (Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf) naar een busonderneming die van uit jouw woonplaats vertrekt. Er zijn ook zelfstandige busondernemingen die reizen organiseren naar de Keukenhof.

Programma Keukenhof

De bloemenshows bieden iedere dag een uniek iets. Vijfhonderd kwekers stellen hun bloemen ter beschikking en arrangeurs maken er prachtige shows van.
 • Oranje Nassau Paviljoen: hier staat iedere week een andere bloem in het middelpunt (prachtige creaties). Denk aan een tulpen, fresia's, gerbera's, rozen, narcissen, irissen, alstroemeria's.
 • Willem-Alexander Paviljoen: meer dan 75.000 tulpen in meer dan 600 soorten. Einde van het seizoen: grootste lelyshow van Europa.
 • Beatrix Paviljoen: indrukwekkende orchideeënshow.
 • Bloemschikdemonstraties in het Oranje Nassau paviljoen.

Bron: Minolvita, PixabayBron: Minolvita, Pixabay

Is Keukenhof ook leuk voor kinderen?

Ook voor kinderen is Keukenhof een leuk uitstapje. Er is een speeltuin, doolhof, een kinderboerderij en tijdens het seizoen kun je gratis een speurtocht ophalen bij de informatiebalie of in het Bloembollen Informatie Paviljoen. Met de speurtocht leert een kind spelenderwijs over planten en dieren en kinderen maken kans op een dagje uit met de hele klas naar Keukenhof. Op de kinderboerderij kunnen kinderen hangbuikzwijntjes, lammetjes, geitjes en andere dieren zien. In de speeltuin kunnen kinderen klimmen en klauteren op leuke toestellen in de natuurlijke speeltuin. Voor hele kleine kinderen is er een Nijntjespeeltuin. Hier vind je een veerwip, schommel, glijbaan en speelmuur. En tot slot op de foto gaan met Nijntje! Voor de lekkere trek: een poffertjesrestaurant.

Mindervaliden Keukenhof

 • Het park is goed toegankelijk voor gebruikers van een rolstoel.
 • Aangepaste toiletten zijn aanwezig.
 • Gebruik van een rolstoel is gratis, wel betaal je een contante borg (deze krijg je weer terug na inlevering). Reserveer vooraf een rolstoel, dit kan telefonisch of via het formulier op de website van Keukenhof (kijk onder Plan uw bezoek, Praktische informatie, Mindervaliden).
 • Let op, maak je gebruik van een loopfiets, mail of bel dan voor je bezoek of je deze mag gebruiken.

Handige tips Keukenhof!

 • Je kunt gratis een plattegrond ophalen bij de kassa, informatiebalie en entree.
 • In het park staan op verschillende plekken borden met de plattegrond.
 • Je kunt de plattegrond Keukenhof ook thuis downloaden.
 • Over het algemeen is het op maandag, dinsdag en woensdag rustiger dan op andere dagen.
 • Voor 11.00 uur en na 15.00 uur is het veelal minder druk in Keukenhof.
 • Er zijn gratis buggy's voor kleine kinderen. Vraag bij aankomst aan de toegangscontroleurs of er een buggy beschikbaar is. Reserveren van een buggy is niet mogelijk.
 • Lockers: bij de hoofdentree vind je gratis lockers om je bagage veilig op te bergen.
 • Honden zijn toegestaan op Keukenhof, ze moeten wel aangelijnd zijn. Let op, in paviljoens en restaurants mogen honden niet komen (met uitzondering van geleidehonden van hulpbehoevenden). Je kunt hondenpoepzakjes gratis ophalen bij de toegangscontroleurs.
 • Ballen, skates, fiets, segway, step, skateboard zijn niet toegestaan.
 • Er zijn oplaadpunten voor elektrische auto's. Vraag aan de verkeerleider op het parkeerterrein waar je de oplaadpunten kunt vinden.
 • De oplaadpunten voor elektrische fietsen zijn te vinden bij de Hoofdingang en bij Ingang Extra.
 • Het hele park is voorzien van gratis WIFI!

Iets verloren tijdens een bezoek aan Keukenhof

Het kan natuurlijk gebeuren dat je iets verliest tijdens een bezoek aan Keukenhof. Keukenhof werkt samen met iLost. Op de website van iLost kun je foto's vinden van voorwerpen die gevonden zijn, bijvoorbeeld op Keukenhof.

Leuk om te weten over Keukenhof: geschiedenis, het heden, missie en doelstelling

Geschiedenis Keukenhof

Al rond 1400 werd de duingrond, ten zuiden van Lisse, de Keukenduin genoemd. Dit kwam omdat het duingebied allerlei etenswaren opleverde voor de huishouding van het in de buurt gelegen slot Teylingen. In 1642 werd er een kasteel gebouwd wat, toepasselijk, de naam Keukenhof kreeg. Keukenhof (park) ligt op een deel van het landgoed dat behoort tot Kasteel Keukenhof. In 1840 werd het park opnieuw ingericht door tuinarchitecten Zocher en Zn. (tevens ontwerpers van het Vondelpark te Amsterdam). In 1949 werd een gedeelte (noordelijke deel) van het landgoed ingericht als bloemententoonstelling. Initiatiefnemers waren W.J.H. Lambooy (toenmalige burgemeester van Lisse) en een tiental prominente kwekers van bloembollen. De opening geschiedde in 1950. Vanaf het begin werd er in kleur gefilmd op Keukenhof. De eerste filmer was Henk Alsem, deze bekende cineast had in 1948 de kroning van Wilhelmina in kleur vastgelegd. Tijdens staatsbezoeken wordt vaak een uitstapje gemaakt naar het bloemenpark. Keukenhof is waarschijnlijk een van de meest gefotografeerde (en gefilmde) locaties van Nederland.

Keukenhof in het heden

Keukenhof wordt steeds meer bezocht door onder andere Amerikanen en Chinezen. Een vernieuwde programmering leidde ook tot de komst van meer gezinnen uit eigen land. Er wordt steeds meer samengewerkt met andere partijen zoals Arriva, NS, musea.

Missie en doelstelling Keukenhof

Keukenhof is het internationale en zelfstandige showvenster van de sierteeltsector in Nederland met het accent op bloembollen. Keukenhof is een belangrijke ontmoetingsplek voor zakelijke contacten.

Lees verder

© 2014 - 2024 Wolfje02, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tulpen: De geschiedenis van de tulp en bekende soortenTulpen: De geschiedenis van de tulp en bekende soortenTulpen zijn bloemen met een lange steel en hebben meestal een felle kleur. Zij komen in allerlei maten en vormen voor. D…
De tulp: al eeuwen in Nederland maar nog geen zwarte tulpDe tulp: al eeuwen in Nederland maar nog geen zwarte tulpTulpen zijn erg geliefd door de vele soorten en prachtige kleuren. Ze worden al eeuwen gekweekt nadat de eerste bollen v…
De tulpen van de NoordoostpolderDe tulpen van de NoordoostpolderBij bloemen denken we al snel aan de bollenstreek in het Westland tussen Haarlem en Leiden, maar het merendeel van de tu…
Amsterdam: openingstijden, koopzondag, koopavond, uitverkoopAmsterdam: openingstijden, koopzondag, koopavond, uitverkoopAmsterdam is de hoofdstad van Nederland en drukbezocht door bezoekers uit het binnen- en buitenland. De stad is uitermat…

Vulkaaneifel: wat kan je er doen tijdens de kerstperiode?Vulkaaneifel: wat kan je er doen tijdens de kerstperiode?Kerst in Duitsland worden vaak geassocieerd met de streek rond de Moezel. Toch zijn er ook in de Eifelstreek veel leuke…
Negenmaandenbeurs 2021: kaarten, korting en openingstijdenNegenmaandenbeurs 2021: kaarten, korting en openingstijdenDe Negenmaandenbeurs wordt in 2021 gehouden van 14 april tot en met 17 april. De Negenmaandenbeurs wordt gehouden in Ams…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: MabelAmber, Pixabay (bewerkt)
 • http://www.keukenhof.nl/nl (geraadpleegd op 18 december 2020)
 • https://ilost.co/nl/org/keukenhof?q= (geraadpleegd op 18 december 2020)
 • Afbeelding bron 1: Graficatratto, Pixabay
 • Afbeelding bron 2: Minolvita, Pixabay
Reacties

Helen Pieters, 01-04-2020
Disneyland/world is voor velen de “happiest place in the wold”. Keukenhof geldt dat voor mij door de jaren heen.
Telkens weer is het een genot om van al dat moois te mogen genieten. En de medewerkers die met hun hele hart en passie hebben geïnvesteerd. Mijn hart bloedt, wetende dat al die pracht staan te verrotten en niemand het kan kan bewonderen.
Hopelijk volgend jaar kunnen we terug keren.
Voor alle personeels leden geldt ook: dank voor jullie inzet/voorbereidingen. Stay safe.
Mvg, Helen. Reactie infoteur, 10-05-2020
Dank Helen voor de bemoedigende woorden! Ik (schrijver van dit artikel) ben niet van Keukenhof, maar hoop ook van harte dat we volgend jaar weer van de bloemenpracht kunnen genieten. Mailadres van Keukenhof: info@keukenhof.nl

Hasselman, C. J., 29-03-2020
Het feit is daar, maar lentepashouders toelaten tot max. 25 personen per uur met in achtneming van de 1.5 mtr. afstand moet toch kunnen?
Voordeel is dat er geen geld retour gegeven hoeft te worden of de pas door te laten lopen tot volgend jaar.
Is er toch wat geld in kas om een deel van de kosten te dekken.
Het is maar een idee.
Met vriendelijke groet,
C.J. Hasselman. Reactie infoteur, 10-05-2020
Dank voor uw reactie! Ik ben echter niet van Keukenhof. Mailadres van Keukenhof: info@keukenhof.nl. Met vriendelijke groet,

Dina Keirsebilck, 29-03-2020
Kan ik mijn toegangsticket volgend jaar gebruiken of krijg ik mijn geld terug : wat moet ik dan doen?
Dina Keirsebilck Reactie infoteur, 10-05-2020
Ik raad u aan om uw vraag naar Keukenhof te mailen: info@keukenhof.nl

Magda van Rijn, 28-03-2020
Wij vinden het ontzettend jammer dat het Keukenhof dit jaar dicht blijft, maar we hebben alle begrip. Nu mijn vraag,
wij hebben 4 kaarten voor het Keukenhof cadeau gekregen mogen we die voor het volgend jaar bewaren
In afwachting op uw antwoord
Vriendelijke groeten Magda van Rijn Reactie infoteur, 10-05-2020
Ik raad u aan om uw vraag naar Keukenhof te mailen: info@keukenhof.nl

Betty, 12-04-2019
Is er dit jaar ook een mogelijkheid om met de fiets het park te bezoeken in de avonduren? Voor een paar jaar geleden hebben we daar gebruik van gemaakt. Reactie infoteur, 15-04-2019
Ik raad u aan om uw vraag te mailen naar info@keukenhof.nl. Met vriendelijke groet,

Zaineb, 03-04-2019
Is er korting met Rotterdampas?
Met vriendelijke groet. Reactie infoteur, 04-04-2019
Ik raad u aan om te kijken op de website van de Rotterdampas. Er worden dagtochten georganiseerd met 50% korting. Met vriendelijke groet,

Gerard, 02-04-2019
Goedendag,

Is de Keukenhof op zaterdag 13 april tijdens de bloemencorso open en met de auto bereikbaar?

met vriendelijke groet,
Gerard Verzaal Reactie infoteur, 03-04-2019
Goedemorgen, u kunt uw vraag mailen naar info@keukenhof.nl. Met vriendelijke groet,

J. Mesman, 09-09-2018
Mijn vraag: Is er ook dit jaar een Voorjaarsbeurs, met stands en verkoopkramen, voor bollen en knollen? Zo ja, welke data dan?
Bij voorbaat mijn vriendelijke dank, Jan Mesman Lisse. Reactie infoteur, 13-09-2018
Dank voor uw vraag! De Keukenhof Bloembollenmarkt is op 5 en 6 oktober. U kunt dit zien op keukenhof.nl onder het kopje Evenementen. https://keukenhof.nl/nl/ontdek-het-park/evenementen/ Met vriendelijke groet,

Jan Mast, 30-04-2018
Is op 4 mei de keukenhof gewoon open tot 19.30 uur? Reactie infoteur, 30-04-2018
Dank voor uw vraag. Ook op 4 mei is Keukenhof open tot 19.30 uur. Met vriendelijke groet,

Breuers, 17-04-2018
Omdat onze echtgenote's rolstoelgebonden zijn is mijn vraag :is er een parkeerplaats voor gehandicapten?
Ik kan het op de site niet vinden.
Met vr.gr. P).Breuers Reactie infoteur, 21-04-2018
Ik heb een mail naar Keukenhof gestuurd en ontving het volgende antwoord:

Geachte bezoeker,
Parkeren voor mindervalide bezoekers is niet gratis. U betaalt € 6,00 per dag.
Echter is er wel een gedeelte van de parkeerplaats gereserveerd voor mindervalide bezoekers,
dichter bij de ingang van Keukenhof.
Geeft u bij het oprijden van het parkeerterrein even aan dat u moeilijk ter been bent.
Volgt u dan de aanwijzingen van het parkeerpersoneel.

W. V. Beuzekom, 08-04-2018
Duidelijke informatie! Dat Zeker. Vraag.: 1.Is het mogelijk per bus te vertrekken vanuit Wassenaar naar het bloemenpark Keukenhof. vraag 2. is het mogelijk per bus te vertrekken vanuit Wassenaar naar het Kasteel Keukenhog, Keukenhof 1, Lisse?
Dank en groet. mevr.w.v.b. Reactie infoteur, 09-04-2018
Dank voor uw reactie. Het is mogelijk om beide locaties per bus te bereiken, maar u moet wel een keer overstappen (op Leiden Centraal). De reis duurt iets meer dan een uur. Voor de busnummers kunt u het beste kijken op https:/9292.nl Met vriendelijke groet,

Sophie Kramer, 14-02-2018
Komt er ook weer een NS trein bus entree aktie? Willen graag met onze tuinclub per trein. Reactie infoteur, 02-03-2018
Via de website van Spoordeelwinkel kunt u gebruik maken van een actie. Veel plezier!

Ad Helmes, 17-10-2017
Goede morgen,
Wanneer kunnen we een lente pas bestellen?
vriendelijke groet Ad Reactie infoteur, 17-10-2017
Het is al mogelijk om de Lentepas van Keukenhof te bestellen via de website van Keukenhof: https://keukenhof.nl/nl/lentepas-2018/

Schoemaker, 26-03-2017
Ik ga een dagje uit met ouders. Betaal ik als begeleider rolstoel? Reactie infoteur, 28-03-2017
Ik heb uw vraag doorgestuurd naar Keukenhof en kreeg de volgende reactie: Keukenhof heeft geen tickets met een korting voor rolstoelbegeleiders. U kunt een rolstoel lenen bij Keukenhof, maar dan is reserveren verstandig. Met vriendelijke groet,

Choiha Man, 08-05-2016
Geachte lezer, wij hebben paar weken geleden de keukenhof bezocht, toen heb ik met mijn vriendinnen een foto gemaakt en ik moest mijn e- mail adres opgeven dat jullie de foto kunnen versturen maar helaas heb ik de foto nog niet ontvangen, en mijn vraag is wanneer wordt het opgestuurd? Vriendelijk dank Reactie infoteur, 09-05-2016
Ik heb het artikel geschreven, maar werk niet bij Keukenhof. U kunt uw vraag stellen aan een medewerker van Keukenhof via mailadres info@keukenhof.nl. Met vriendelijke groet,

Mgw Boekel, 10-04-2016
Ik wou graag binnenkort met mijn moeder naar de Keukenhof, aangezien mijn moeder niet meer zo goed kan lopen, wil ik voor haar een rolstoel aanvragen. Is dat mogelijk? Reactie infoteur, 11-04-2016
Onderstaande informatie vindt u op de website van Keukenhof. Het gebruik van een rolstoel is gratis. Voor het gebruik van een scootmobiel betaalt u 10 euro per dag. Voor beide wordt een contante borg van 20 euro gevraagd. Dit bedrag krijgt u bij inlevering van de rolstoel en/of scootmobiel weer retour. U kunt een rolstoel of scootmobiel tot de dag vóór uw bezoek vóór 17.00 uur reserveren door het formulier in te vullen of bel met de receptie via +31 (0)252 465 555. Er zijn een beperkt aantal rolstoelen beschikbaar, er wordt gadviseerd zo spoedig mogelijk te reserveren. Het formulier kunt u vinden via de volgende stappen: ga naar www.keukenhof.nl, kies voor Plan uw bezoek, daarna voor Praktische informatie en tot slot vindt u het formulier onder het kopje Mindervaliden. Ik wens u en uw moeder alvast een hele fijne dag!

J. de Vries, 05-04-2016
Zijn er buggies voor ouderen die niet zo ver kunnen lopen, aanwezig? Reactie infoteur, 05-04-2016
Onderstaande informatie vindt u op de website van Keukenhof. Het gebruik van een rolstoel is gratis. Voor het gebruik van een scootmobiel betaalt u 10 euro per dag. Voor beide wordt een contante borg van 20 euro gevraagd. Dit bedrag krijgt u bij inlevering van de rolstoel en/of scootmobiel weer retour. U kunt een rolstoel of scootmobiel tot de dag vóór uw bezoek vóór 17.00 uur reserveren door het formulier in te vullen of bel met de receptie via +31 (0)252 465 555. Er zijn een beperkt aantal rolstoelen beschikbaar, er wordt gadviseerd zo spoedig mogelijk te reserveren. Het formulier kunt u vinden via de volgende stappen: ga naar www.keukenhof.nl, kies voor Plan uw bezoek, daarna voor Praktische informatie en tot slot vindt u het formulier onder het kopje Mindervaliden. Ik wens u alvast veel plezier!

Joke, 13-01-2016
Geachte heer, mevrouw,

Ik ben bezig een uitje naar de Keukenhof te organiseren voor onze Personeelsvereniging en vroeg mij af wat de beste periode is om de tulpen volop in bloei te zien.

Ik zie uw antwoord graag tegemoet.
Met vriendelijke groet,
Joke Rijkhoff Reactie infoteur, 13-01-2016
Ik vind het moeilijk om daar advies over te geven, u kunt de vraag beter stellen aan een medewerker van Keukenhof via mailadres info@keukenhof.nl. Het zal vast een geslaagd uitje worden! Met vriendelijke groet,

Wolfje02 (525 artikelen)
Laatste update: 18-12-2020
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Evenementen
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.