5 mooiste terrassen van Lissabon

Lissabon kent vele terrassen waar bezoekers onder het genot van een drankje en hapje kunnen ontspannen, lezen en genieten van de mooie omgeving. Vooral tijdens de zomer, als de zon de bezoekers trakteert op zonnige dagen, zijn alle ingrediënten aanwezig voor een onvergetelijke vakantie. Maar waar zijn de beste terrasjes? Hieronder een overzicht van de vijf mooiste locaties in Lissabon.

Restaurante Terreiro do Paço

Het restaurant Terreiro do Paço is één van de meest iconische eetgelegenheden in Lissabon. Gelegen aan het Terreiro do Paço plein werd dit restaurant heropend in 2011 en biedt het gerechten geïnspireerd op de Portugese en Mediterraanse keuken in een ontspannen sfeer. Het restaurant heeft maar liefst drie eetzalen en twee terrassen. Eén van de terrassen ligt aan het bekende Terreiro do Paço plein terwijl het andere terras zich onder de arcades van de Pátio da Galé bevindt.

Esplanada S. Pedro de Alcantâra

In de populaire uitgaansbuurt Bairro Alto, boven de Glória lift bevindt zich op het uitzichtpunt miradouro de S.Pedro de Alcantara ook een terras. Hier kunnen bezoekers op het terras genieten van een panoramisch uitzicht over de Castelo de São Jorge en het historisch centrum van Lissabon. Op dit terras kun je typische Portugese hapjes eten: de bekende roomgebakjes ‘pastel de nata’, kwarktaarten van Sintra ‘queijadas’ en de kabeljauw hapjes ‘pasteis de bacalhau’. Voeg hierbij de typische Portugese drankjes zoals de populaire ‘Beirão likeur’, de zoete ‘kersenlikeur Ginjinha’ en de Portugese amandel likeur ‘Amêndoa amarga’ aan toe en alle elementen zijn aanwezig voor een heerlijke namiddag in Lissabon.

Esplanada do Principe Real

Wie op zoek is naar een leuk terrasje is bij Esplanada do Príncipe Real aan het juiste adres. Je kunt er genieten van smaakvolle lunches en een grote keuze aan tapas, en bovendien is het terras gelegen in Principe Real, één van de mooiste tuinen van Portugal. Het jonge en alternatieve publiek dat het terras bezoekt vormt een aangenaam contrast met de prachtige “antieke” bomen die in de tuin staan.

Esplanada da Graça

De locatie van de “esplanada da Graça” aan het uitzichtpunt de Miradouro da Graça geeft dit terras een magistraal uitzicht op Lissabon. Het kasteel São Jorge aan de linkerkant vangt ieders blik met haar schoonheid terwijl Lissabon zich voor ieders ogen onthult tot aan de Mar da Palha (zee van stro). In dit oude gedeelte van de Portugese hoofdstad komen de natuurlijke en architecturale schoonheid van de stad helemaal tot hun recht.

Cerca Moura

Het uitgaansleven van Lissabon wordt beschouwd als één van de beste van Europa. Een korte stop bij Cerca Moura voor het uitgaan is hierbij echt een must. Populair onder jongeren en toeristen is het tweede terras van Cerca Moura dat aan de overkant van de straat ligt en een goed uitzicht biedt over de wijk Alfama en de Taag rivier.
© 2011 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wonderen en mysteries van de Andes: MorayWeinig Peru-bezoekers nemen een kijkje bij de site van Moray. Nochtans vormt deze intrigerende plaats een ongelooflijk s…
De mooiste stranden rond LissabonDe mooiste stranden rond LissabonLissabon, gelegen aan de noordoever van de Taag die voorbij Lissabon uitmondt in de Atlantische Oceaan, is ideaal gelege…
De mooiste stranden rond SetúbalDe mooiste stranden rond SetúbalSetúbal is een schiereiland in Portugal en ligt onder Lissabon aan de zuidoever van de Taag en ten noorden van het gebie…

De Panne, een oase van rust aan de Belgische kustAlle informatie voor wie een reisje of daguitstap plant naar deze Belgische kustgemeente gelegen vlakbij de Franse grens…
Zakynthos, het derde Ionische eilandZakynthos, het derde Ionische eilandOp nog geen drie uur vliegen vanaf Amsterdam ligt het prachtige eiland Zakynthos (ook wel Zante genoemd). Het is een van…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 18-05-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.