Berlijn; favoriete bestemming tijdens Pasen

Berlijn; favoriete bestemming tijdens Pasen Het lange weekend rondom Pasen is voor vele Nederlanders het weekend om er eens een weekendje tussenuit te gaan. In 2011 wordt dit wellicht nog interessanter, doordat de meivakantie in veel gevallen direct op Paasmaandag aansluit. Volgens een onderzoek van Trivago.nl, blijken vooral de Europese steden favoriet te zijn, met Berlijn als topper.

Berlijn

De Duitse hoofdstad Berlijn, is met zijn rijke historie, cultuur en leuke winkels is elk jaar weer één van de populairste bestemmingen voor een geslaagde citytrip. Vooral tijdens het lange Paasweekende blijkt Berlijn de favoriete vakantiebestemming te zijn voor vele Nederlanders. Uit een onderzoek van hotelprijsvergelijker Trivago.nl, gehouden in 2010 bleek dat Nederlanders Berlijn verkiezen voor Playa del Inglés en Amsterdam. Ook Duitser zelf maken graag een stedentrip naar hun eigen hoofdstad. Uit onderzoek bleek namelijk dat ook onder Duitsers, Berlijn de meest populair paasbestemming is.

Eén van de redenen waarom juist Berlijn werd verkozen tot favoriete vakantiebestemming tijdens Pasen is de prijs kwaliteit verhouding van de Duitse hotels. Een gemiddelde hotelprijs in de Duitse hoofdstad ligt tijdens het Paasweekend op 93 euro per nacht voor een tweepersoonskamer rond Pasen. Daarnaast is er in Berlijn veel te beleven voor elke doelgroep. Zo is Berlijn een prima bestemming voor een geslaagde stedentrip, maar kun je ook prima twee weken in Berlijn verlbijven, zonder je maar een moment te vervelen.

Bezienswaardigheden

Wie aan Berlijn denkt, denkt aan de Berlijnse Muur, maar Berlijn is meer. Berlijn is een hippe cultuurrijke stad met een rijke historie en van heel veel interessante bezienswaardigheden. Denk o.a aan De Brandenburger Tor die hier links boven op de foto te zien is en Checkpoint Charlie. De oude Berlijnse controlepost en het nabijgelegen Muurmuseum trekken jaarlijks vele duizenden toeristen. Vele busmaatschappijen staan te dringen om je mee te nemen voor een Sightseeing Tour, door deze mooie Duitste stad. Een goedkoop en zeker interessant alternatief is de reguliere buslijn 100. Deze buslijn is één van de eerste buslijnen die zowel door Oost als West Berlijn reed. Deze buslijn rijdt langs de meeste favoriete bezienswaardigheden en is veel flexibeler dan de vele Sightseeing Tours. Met een dagretourtje kun je de gehele dag in en uitstappen. Lijn 100 brengt u onderanderen langs; Zoologischer Garten, Reichstag/Bundestag, Alexanderplatz en Unter den Linden, de meest imposante straat van Berlijn die als eindpunt de Brandenburger Tor heeft. Wanneer u een geheel weekend de bezienswaardigheden van Berlijn wilt bezichtigen, kunt u een openbaarvervoerspas aanschaffen. Met deze pas kunt u 72 uur onbeperkt reizen en krijgt u kortingen op verschillende bezienwaardigheden.

Meer informatie over de bezienswaardigheden en de Berlijnse muur vindt u in het artikel;De Berlijnse Muur in het hedendaags Berlijn.

Winkelen tijdens Pasen in Berlijn

Berlijn is de eerste Duitse stad, waar de winkels zelf hun openingstijden mogen bepalen. Er zijn tevens 8 zondagen per jaar waarop de winkels mogen openen. Over het algemeen zullen de grote winkelcentra en warenhuizen doordeweeks en zaterdag hun deuren tot 22.00u geopend houden. Overige winkels zullen rond 18.30 gaan sluiten. Tijdens Paaszondag en Paasmaandag zullen de meeste winkels gesloten zijn evenals andere nationale feestdagen.

Uittips Pasen 2011
Paasmarkten:
Duitsland staat bekend om zijn sfeervolle kerstmarkten, maar ook voor leuke paasmarkten ben je in Berlijn aan het goede adres. Van 15 april t/m 1 mei 2011 is er een grote Paasmarkt op het drukke gezellige plein, Alexanderplatz.. Naast de markt is Paaseierenhuis met 's werelds grootste collectie handgedecoreerde eieren, die ruim 6000 eieren bevat. Ook de Paasmarkt in Spandau, het westelijkste puntje van Berlijn mag er wezen. Met zijn vele traditonele handgemaakte artikelen en vele dansvoorstellingen en kinderactiviteiten.

Paasvuren:
Er zijn verschillende Paasvuren in Berlijn te bezoeken zoals voor de Grunewaldkirche in Charlottenburg. Deze Paasvuren hebben een jarenlange traditie en zijn meer dan alleen een Paasvuur, maar staan garant voor de hele dag feest met vele feestelijke activiteiten.

Eieren zoeken:
Net als in Nederland zijn er vele plaatsen in Berlijn, waar kinderen tijdens de Paasdagen eieren kunnen zoeken. Vooral de Berlijnse dierentuinen organiseren veel Paasactiviteiten voor kinderen, waarbij het eieren zoeken niet vergeten mag worden.

Top 10: favoriete bestemingen Pasen

Naast Berlijn die de top tien aanvoerd, zijn ook deze bestemmingen tijdens Pasen erg in trek bij Nederlandse vakantiegangers.
 1. Berlijn
 2. Playa del Inglés
 3. Amsterdam
 4. Boedapest
 5. Riga
 6. Belek
 7. Istanbul
 8. Lissabon
 9. Brussel
 10. Milaan
© 2011 - 2024 Tekstschrijvert, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Christelijke Feestdagen - PasenChristelijke Feestdagen - PasenPasen is een christelijk feest, echter de manier waarop de meeste mensen Pasen vieren (met eieren en de Paashaas) is nie…
Kinderliedjes: PalmpasenKinderliedjes: PalmpasenBinnen de Katholieke-, Orthodoxe- en Protestantse Kerk wordt de zondag voorafgaande aan Pasen, Palmzondag genoemd. Veel…
Wat is de betekenis van Hemelvaartsdag?Voor heel veel mensen, is Hemelvaartsdag slechts een leuke vrije dag. Voor christenen betekent deze dag veel meer dan al…

Palanga en Palanga Airport in LitouwenPalanga en Palanga Airport in LitouwenHet stadje Palanga ligt aan de kust van de Baltische Zee (Oostzee) in Litouwen. Palanga werd voor het eerst in in een of…
Zomervakantie in Valle d'AostaDe Noord-Italiaanse regio Valle d’Aosta, omringd door de hoogste toppen van de Alpen, biedt de vakantieganger, in het bi…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Werner22brigitte, Pixabay
 • www.telegraaf.nl
 • www.berlijn-blog.nl
Tekstschrijvert (367 artikelen)
Laatste update: 12-06-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.