Europese Autoroutes - Groot-Brittannië

Europese Autoroutes - Groot-Brittannië Europa kent ontelbaar veel mooie plekjes. Met een uitgestippelde (auto)route kom je langs al deze plekjes. In Groot-Brittannië vind je verschillende mooie autoroutes, zoals de King Arthur, de Romantic Road en de Hidden Highway. Ideaal voor een mooie roadtrip!

King Arthur

Iedereen heeft wel eens van de legende van Koning Arthur en de Ronde Tafel gehoord. Deze route voert je langs de hoogtepunten uit deze legende. De route voert door Zuidwest-Engeland. Het beginpunt van de route is Somerset, vlakbij het Camelot-fort.

John Wesley

Met deze route kom je langs belangrijke plekken in het leven van John Wesley. John Wesley is de Britse grondlegger van het methodisme.

Lorna Doone

Deze route voert je door de mooiste plekjes van het landschap van Devon. De geschiedenis van Lorna in het kort: De bloedmooie Lorna moet trouwen met haar neef, de gewelddadige en slechte Carver Doone. Maar Lorna wordt verliefd op John Ridd, een knappe, aardige boer.

Thomas Hardy

Met deze route kom je langs belangrijke plekken in het leven van Thomas Hardy. De route voert door Wessex, de plek die in zijn verhalen vaak centraal stond. Hardy was een romanschrijver en dichter.

Maritime Tour

De naam spreekt voor zich: met deze route zie je de mooiste plekjes langs de Engelse kust.

Romantic Road

Dit zijn twee routes (A road for today en A road for tomorrow) die beide door de Cotswolds voeren. Je komt langs kastelen en abdijen, en diverse gezellige dorpjes. Bijzonder aan deze route is dat je een schitterende oude auto kunt huren om de route mee te rijden, namelijk een Morgan.

Hidden Highway

Deze route is 280 kilometer lang en voert langs kastelen, vakwerkdorpen en middeleeuwse stadjes. De route voert door de graafschappen Herefordshire, Shrop-shire, Powys en Cheshire. Zoals de naam eigenlijk al zegt kom je langs een "verborgen" stukje Engeland, dat niet wordt bevolkt door toeristen, maar veelal door schapen en de vriendelijke, echte Engelsen.

Black & White Village Trail

Deze route is op een dag te doen, hij is namelijk slechts 60km lang. Je komt langs diverse mooie vakwerkdorpje in het graafschap Herefordshire. De dorpjes die je aandoet zijn Kington, Hereford, Leominster, Ludlow, Buith Wells en Llandrinwood. Deze route is ook zeer geschikt als fietstocht.
© 2007 - 2024 Funkyfish, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Koning Arthur (Keltische legeraanvoerder)Koning Arthur was een Keltische legeraanvoerder die vermoedelijk regeerde tussen 454 en 470. Er is vrijwel niets over he…
Groot-Brittannië: de natiesDe officiële naam is ‘Het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland’. Toch is deze term voor Groot-Britt…
Seven Sisters in Groot-Brittannië en IerlandSeven Sisters in Groot-Brittannië en IerlandDe Seven Sisterskliffen in Berling Gap (Engeland) zijn een prachtig natuurverschijnsel. Het zijn zeven krijtrotsen die g…

Canarische eilanden: LanzaroteCanarische eilanden: LanzaroteLanzarote behoort tot de Canarische Eilanden en hoort bij Spanje. De voertaal is dan ook Spaans. Het eiland is klein, ie…
Funkyfish (226 artikelen)
Laatste update: 13-01-2020
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.