Tips voor Slapen: Bus, Vliegtuig of Trein / Lange reizen

Tips voor Slapen: Bus, Vliegtuig of Trein / Lange reizen Tips voor het slapen in de bus, het vliegtuig of de trein. U kent het wel, heel enthousiast boekt u een busreis, vliegreis of treinreis en pas later gaat u zich zorgen maken over de lange reis. Wat als ik helemaal moe aankom? Niets is vervelender dan niet kunnen slapen tijdens een lange busreis, vliegreis of treinreis. Maar gelukkig kunt u zich goed voorbereiden. Hier vindt u 7 tips voor slapen in de bus, vliegtuig of trein.

Tips voor slapen in de bus, in het vliegtuig of in de trein

Vakanties zijn onderdeel geworden van onze levens en veel mensen gaan dan ook wel meer dan 1 keer per jaar eropuit. Ook stedentrips worden steeds populairder. Aangezien een stedentrip maar een aantal dagen duurt is het essentieel dat u deze dagen optimaal benut. Hiervoor is natuurlijk een goede nachtrust nodig. Toch zijn veel mensen niet in staat om te kunnen slapen in de bus, vliegtuig of trein. Als u sowieso al een slechte of lichte slaper bent, is slapen in de bus, vliegtuig of trein natuurlijk een nachtmerrie (welteverstaan: klaarwakkere nachtmerrie). Vaak krijgt men van vrienden tips voor slapen in de bus of vliegreis, maar toch zijn zulke tips erg persoonlijk en werken ze niet voor iedereen. Hier een aantal algemene tips om beter te te kunnen slapen in de bus, vliegtuig of trein. Slapen is lastig en moeilijk te forceren, maar met deze tips kunt u hopelijk ook slapen tijdens een 18-uur durende busreis of 10 uur durende vliegreis.

Tip 1: Voorbereiding

Zorg ervoor dat u niet erg gestrest op vakantie gaat. Vaak moet altijd alles nog even snel van te voren geregeld worden en uiteindelijk moet u zich haasten naar de bus of vliegtuig, met in het achterhoofd het knagende gevoel dat u iets vergeten bent. Niets is slechter voor slapen dan stressen en piekeren. Zorg er dus voor dat ruim van te voren alles geregeld is. Gaat u direct vrijdag na het werk op vakantie, zorg dat dat u donderdag avond de meeste zaken al ingepakt hebt.

Tip 2: Kennis van de reis

Wanneer u precies op de hoogte bent van hoe de reis verloopt, zoals wanneer u moet overstappen of wanneer u aankomt, kunt u een stuk rustiger achterover leunen en dus slapen tijdens de busreis of vliegreis. Als u steeds bang bent dat u de overstap mist omdat u in slaap bent gevallen, zal dit absoluut niet motiverende werken voor het slapen.

Tip 3: Geen fel laptop licht voor het slapen gaan

Veel mensen willen tijdens een busreis, vliegreis of treinreis eerst nog even de tijd doden door nog even lekker met de laptop op schoot een film te kijken of iets dergelijks. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat fel licht absoluut niet goed is voor het slapen gaan.

Tip 4: Nekkussen

Dit is misschien wel een van de prettigste uitvindingen van de laatste jaren. Het nekkussen, een klein kussen dat u om u nek kunt doen tijdens het reizen. Zo kunt u lekker comfortabel achterover leunen zonder u nek te belasten. Ook als u eenmaal in slaap bent gevallen wordt u niet ruw wakker geschud door een putje in de weg of turbulentie. Het kussen houdt u hoofd in de goede positie, dus de klassieke knikkebollende hoofden tijdens reizen zijn van de verleden tijd. De nekkussens zijn in veel winkels te verkrijgen. Zo kunt u bij xenos een exemplaar op de kop tikken voor maar 3 euro. U kunt echter ook voor meer kwaliteit gaan.
De nekkussens zijn echt een erg goede tip voor slapen in de bus, vliegtuig of trein.

Tip 5: Oordopjes

Nee ik heb niet over mp3 oordopjes, maar geluiddempende oordopjes. Echt een uitkomst voor het reizen. Wellicht is het in het begin even wennen om ze in uw oren te hebben, dus daarom is het aan te raden om een paar dagen voor u vertrekt alvast te gaan slapen met de oordopjes in. Het kan in het begin ook lastig zijn om ze goed in uw oren te krijgen. Dit kost een beetje oefening. Maar uiteindelijk zult u wanneer u slaapt tijdens de busreis of vliegreis vinden dat ze wel echt de moeite waard zijn. Ik vind zelf de reis oordopjes van de Hema bijzonder goed.

Tip 6: Oogmasker

Eigenlijk is het gewoon een blinddoek en zorgt ervoor dat u geen last hebt van licht om u heen. Een goed oogmasker zorgt ervoor dat alles donker is. De ideale omstandigheid voor goed slapen. Dus ook een tip voor slapen in de bus, vliegtuig of trein.

Tip 7: Slaapmiddelen

Het blijft altijd een moeilijke keuze: wel of geen slaappillen nemen. Over het algemeen zou ik zeggen dat u er beter niet aan kunt beginnen als het maar voor een reis is. Als u normaal al gewend bent om slaappillen te nemen, dan kunt u hier natuurlijk gebruik van maken. Let wel op dat de reis niet te kort is. Wat wel een uitkomst kan zijn is de meer natuurlijke slaap stimulerende middelen, zoals homeopathische pillen of natuurlijke kruiden . Deze wekken slaap op en maken u rustig. Altijd het proberen waard aangezien het geen kwaad kan.

Lees verder

© 2011 - 2024 Euromark, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vakantie met een babyVakantie met een babyOp vakantie met een baby is zeker en vast niet hetzelfde als een gezellige en ontspannende citytrip met je partner. Er k…
Tips om jet lag te voorkomenTips om jet lag te voorkomenJet lag is een term die duidt op veranderingen in het lichaam die te wijten zijn aan een een moeilijke aanpassing aan uu…

Wat is een pleisterplaats of TOP?Wat is een pleisterplaats of TOP?Tegenwoordig wordt het woord ‘pleisterplaats’ steeds meer gebruikt in Nederland. Een ander woord voor de pleisterplaatse…
Met een dakkoffer op je auto op vakantieNog altijd is de auto het meest gekozen vervoermiddel om op vakantie te gaan. Ook is er een nadrukkelijke trend om vaker…
Euromark (67 artikelen)
Gepubliceerd: 29-10-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.