Brunei - Wat zijn de do's and don'ts

Brunei behoort tot de rijkste landen ter wereld. De rijkdom van Brunei is gebaseerd op olie die wordt geëxploiteerd door Shell. De Islam heerst in dit land en tijdens je reis door Brunei zul je dit ook zien aan alle traditioneel geklede vrouwen. Brunei ligt op het eiland Borneo wat voornamelijk uit jungle bestaat en doordat Brunei al hun geld binnenhaalt met olie is het niet nodig om tropische bossen te kappen. Veel toeristen komen er alleen voor een extra stempel in het paspoort. Voordat je naar de Brunei gaat, zorg er dan voor dat je enigszins bekent bent met de cultuur zodat je niet voor grote verrassingen komt te staan. Het is een rijk land en toerisme is voor de bevolking niet echt belangrijk. Wanneer je reist in Brunei zorg er dan voor dat je niet alleen bezig bent met je eigen plezier maar ook aan het behoud van dit prachtig stuk jungle wat nog bijna helemaal onaangetast is. De bevolking is erg tolerant en zich er ook van bewust dat toeristen niet weten wat hun gebruiken zijn maar ze respecteren het wel wanneer je je enigszins aan past aan hun cultuur.

Do's

Kleding

Zoals ik al eerder beschreef is het in Brunei geen probleem wanneer je je luchtig aankleed i.v.m de warmte. Wel vinden ze het belangrijk dat je je kleding aanpast wanneer je bijvoorbeeld een Moskee bezoekt of als je voor werk ergens mee bezig bent. In een moskee moet iedereen de schoenen uit doen en vrouwen bedekken hun hoofd, armen en benen.

Rechterhand

Wanneer je in Brunei iemand aanraakt, eet, aanneemt of aangeeft, gebruik dan je rechterhand. De linkerhand is onrein. Je mag wel je linkerhand gebruiken als ondersteuning van de andere wanneer je bijvoorbeeld eten doorgeeft. Zorg er dan wel voor dat de linkerhand het eten niet aan kan raken.

Bezienswaardigheden

Zoals ik al eerder vermeld heb is Brunei niet een grote toeristische trekpleister. Toch zijn er wel een aantal bezienswaardigheden de moeite waard. Alles is bereikbaar met een auto. Je kunt er bergbeklimmen, kajakken, een jungle trekking doen en er liggen een paar hele mooie stranden.

Don't

Wijzen

Naar iemand of iets wijzen met je vinger is erg onbeleefd en je zult dit ook niemand zien doen in Brunei. Wat wel mag is wijzen met de duim van je rechterhand waarbij de andere vingers eronder gesloten zijn.

Drugs
Neem geen drugs mee en neem ook nooit drugs aan. Zoals in veel Aziatische landen staat op drugsbezit een grote straf die je waarschijnlijk ook mag uitzitten in het land zelf en de gevangenissen zijn alles behalve prettig en luxe.

Ramadan

Tijdens de Ramadan eet en drinkt de lokale bevolking niet vanaf zonsopkomst tot zonsondergang. Het is dus ook erg onbeleefd om zelf wel te eten in bijzijn van mensen die aan het vasten zijn.

Alcohol

Drank is niet toegestaan bij moslims en deze zul je dus ook niet mogen gebruiken op openbare plekken. Wel mag je alcohol drinken in een privé sfeer maar zorg er dan wel voor dat je het mee naar binnen neemt als je het land ingaat. Het is toegestaan om 2 flessen drank zoals wijn mee te nemen en 12 blikken bier. Vraag in een hotel altijd even of je het mag gebruiken.
© 2011 - 2024 Ditiseenoveral, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bruneï DarussalamBruneï Darussalam of kortweg Bruneï staat meestal niet bekend als toeristische topbestemming. Dit kleine sultanaat met o…
Brunei: een ‘droog’ land met sappige regenwoudenBrunei: een ‘droog’ land met sappige regenwoudenBrunei? Is dat een stad? In de Perzische Golf? Wat heb je daar te zoeken? Deze en andere reacties vielen ons ten deel to…

Hotelsites: hoe boek je de beste prijs en aanbieding?Hotelsites: hoe boek je de beste prijs en aanbieding?Een weekendje weg in een fijn hotel, in Nederland of iets erbuiten. Heerlijk! Alleen... je bent een dief van eigen porte…
Maleisië - Wat zijn de do's and don'tsMaleisië is een geweldig vakantieland wat voor elk type reiziger geschikt is. Backpackers kunnen er goedkoop overnachten…
Bronnen en referenties
  • http://www.maleisie.be/brunei_algemene_informatie.html
  • Lonely planet Brunei
Ditiseenoveral (29 artikelen)
Laatste update: 18-07-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.