Vakantie Verbeteraars: Wat moet ik nog meer meenemen?

Vakantie Verbeteraars: Wat moet ik nog meer meenemen? Iedereen weet wel dat je je paspoort en pinpas absoluut niet mag vergeten op vakantie. Ook aan de meeste kleding wordt wel gedacht. In dit artikel vind je de spullen die je wel snel vergeet. Neem ze mee voor een aangenamere vakantie.

Oordopjes

Wanneer je in het vliegtuig stapt is het handig om oordopjes mee te nemen. Als het vliegtuig opstijgt krijg je last van de veranderende druk, oordopjes kunnen de oplossing zijn. Kauwgom helpt ook. Je oren gaan dan niet zo snel dicht zitten en wanneer ze wel dicht zitten gaan ze veel sneller open wanneer je kauwgom kauwt.
Oordopjes zijn ook handig wanneer je hotelkamer niet zo geluiddicht is, dan je had gehoopt. Je kunt met je oordopjes inslapen om niets te horen van je buren of geluiden die van buiten komen.


Oortelefoon

Wanneer je een vliegreis maakt is het handig om een aantal oortelefoons mee te nemen. Je hoeft dan geen oortelefoons te kopen wanneer er een film wordt aangezet in het vliegtuig. Ook kun je dan muziek luisteren op je telefoon, MP3-speler of Ipod.


Adressenboekje

Niet onbelangrijk is het adressenboekje. Behalve de nummers en adressen van familieleden kun je hier ook nummers en adressen van noodgevallenservices inzetten. Het adres en telefoonnummer van je verblijfplaats en van de lokale huisarts.


Waterschoenen

Wanneer je de hele vakantie aan het zwembad vertoeft is er niets aan de hand. Maar wanneer je op een zonvakantie gaat en je gaat naar het strand, kun je bijna niet zonder de bekende waterschoenen. Schoenen van een lichte doorlaatbare stof met rubberen zolen waarmee je kunt gaan zwemmen. Je kunt hierdoor je voeten niet verwonden aan scherpe rotsen of andere onderdelen. Ook zijn deze schoenen handig wanneer je het hete zand weer oploopt, je voeten zullen niet verbranden.


Muggenspray

Belangrijk wanneer je op vakantie bent is muggenspray. Dit is niet essentieel om mee te nemen omdat ze deze op de meeste vakantie bestemmingen toch wel verkopen. Toch zit er wel degelijk verschil ik kwaliteit van de verschillende merken. Je kunt dit van te voren het beste uitzoeken en ook meteen testen om te zien of je er geen allergische reactie op hebt.


Insectensteken/beten Kit

Wel essentieel om mee te nemen is het handige doosje waarin een aantal sticks zitten waarmee je insectengif uit je huid kunt zuigen nadat je gebeten bent. Ook een tekenpen is handig. Trek een teek er nooit met je handen uit, de kans bestaat dat je alleen het lijf eruit trekt en het hoofd achter blijft onder je huid, er is dan een grote kans op infectie die je hele vakantie kan verpesten.


Plastic zak

Een plastic zakje is handig om je vuile kleding in te doen, je houdt zo alles gescheiden en wanneer je het naar de wasserette brengt, hoef je niet alles nog een keer uit te zoeken.


Universele stekker

Niet overal hebben ze dezelfde stekkers. In Engeland, Amerika en de Aziatische landen hebben ze sowieso een ander soort stopcontact. Speel op safe en neem altijd een universele stekker mee die veel ongemakken kan voorkomen. Het is handig als je hiervoor ook een verlengsnoer meeneemt. Zo heb je maar één universele stekker nodig om verschillende op stroom lopende apparaten te kunnen aansluiten.


Voor de vrije uurtjes

Wanneer je een aantal vrij uurtjes hebt of heerlijk op het strand ligt is het handig om iets mee te nemen waar je jezelf mee kunt vermaken. Denk hierbij aan puzzelboekjes, leesboeken of spelletjes.


Tot slot

Behalve de bovenstaande zaken moet je natuurlijk niet je reisdocumenten en betaalmiddelen vergeten. Zonder deze kom je niet ver en word je vakantie gegarandeerd verpest. Met alle andere dingen die in dit artikel staan word je vakantie wel vergemakkelijkt. Veel kun je ook op je vakantie zelf aanschaffen maar het is handiger om het alvast te hebben en dan kun je het ook meteen gebruiken wanneer je het nodig hebt.
© 2011 - 2024 Petteflet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vakantie en douane: wat mag je meenemen?Vakantie en douane: wat mag je meenemen?Van vakantie wil je vaak allerlei spullen meenemen waarvan je niet weet of het wel is toegestaan. Hoeveel drank, sigaret…
De hond meenemen naar SpanjeWanneer je je hond wil meenemen op vakantie naar Spanje is er een aantal zaken waaraan je moet denken. In dit artikel wo…
Wat neem je mee op vakantie?Wat neem je mee op vakantie?Het is altijd een heerlijk vooruitzicht als je bijna op vakantie gaat. Maar wat mag je en kan je nou eigenlijk allemaal…

Maleisië - Wat zijn de do's and don'tsMaleisië is een geweldig vakantieland wat voor elk type reiziger geschikt is. Backpackers kunnen er goedkoop overnachten…
Het kinder-autostoeltje: 70-80% wordt verkeerd geinstalleerdHet kinder-autostoeltje: 70-80% wordt verkeerd geinstalleerdMiljoenen Nederlanders gaan op autovakantie in juli en augustus. Vooral ouders van jongere kinderen kiezen voor een auto…
Petteflet (51 artikelen)
Gepubliceerd: 12-07-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.