Hoe werkt Hotelkamerveiling.nl?

Op de website Hotelkamerveiling.nl kunt u bieden op vakanties en hotelkamers. Gedurende een bepaalde periode kunt u een bod uitbrengen. Bij het afsluiten van de veiling krijgt de hoogste bieder de hotelkamer of de vakantie. De prijs van een hotelkamer is onder andere afhankelijk van de kwaliteit van het hotel. Indien u genoegen neemt met een mindere kwaliteit, komt u in een goedkoop driesterren hotel uit. Stelt u hoge eisen aan u kamer, dan gaat u voor een hotel met meer sterren. Voor twee personen kunt u na enig speurwerk een kamer in een drie- of viersterren hotel voor één nacht krijgen voor 50. Op Hotelkamerveiling kunt u proberen om een hotelkamer te bemachtigen voor een lager bedrag.

Hoe werkt Hotelkamerveiling.nl

Aanmelden op de site

Om mee te kunnen bieden moet u eerst een eigen account aanmaken. Via de site kunt u zich aanmelden als lid. In uw mailbox krijgt u vervolgens een bevestigingsmail met een link om uw account te activeren. Daarna kunt u inloggen door uw gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren die u zelf gekozen hebt bij de aanmelding.

Hoe kan ik bieden?

Eerst moet u gaan inloggen. U zoekt vervolgens naar het arrangement waar u op wenst te bieden. Op de pagina waar de vakantie of hotelkamer wordt aangeboden, krijgt u een toelichting over het verblijf waar u op kunt bieden. Op de pagina staat ook het hoogste bod vermeld die u eventueel moet overbieden. U kunt nu een bod gaan uitbrengen.

Vanaf welk bedrag kan ik bieden?

Dit verschilt per veiling. Sommige veilingen beginnen met een bedrag van 1, terwijl andere veilingen een hoger startbod hebben. De bieder die het hoogste bod heeft uitgebracht bij het sluiten van de veiling mag het hebben voor het geboden bedrag.

Wat gebeurt er als ik word overboden?

U krijgt een mail met de mededeling dat u bent overboden. Door ingelogd te blijven kunt u de biedingen ook online blijven volgen. Indien er in de laatste minuut een nieuw bod is uitgebracht, loopt de veiling nog één minuut door na het laatste bod. Op deze manier willen zij voorkomen dat u op het laatste moment het arrangement nog kwijtraakt. Door de verlenging van de veiling krijgt de voormalige hoogste bieder (en ook andere bieders) nog de mogelijkheid om het hoogste bod te overtreffen.

U hebt de veiling gewonnen, wat nu?

In uw mailbox krijgt u direct na het sluiten van de veiling een e-mail met nadere instructies. In de mail zit ook een link om de betaling te kunnen verrichten. Het bedrag waar u de veiling voor hebt gewonnen, verhogen ze met 7,50 aan veilingskosten. Na de betaling krijgt u een waardebon toegestuurd via de mail. Met deze bon kunt u het arrangement boeken. Bij het boeken van een hotelkamer moet u in ieder geval nog wel toeristenbelasting betalen.

Een bod uitbrengen verplicht tot aankoop

U kunt niet vrijblijvend een bod uitbrengen. Bij een uitgebracht bod bent u in principe verplicht om het geboden bedrag plus de veilingskosten te betalen. U hebt de mogelijkheid om de overeenkomst te ontbinden binnen 14 dagen. Dit kan tegen een betaling van 25 aan annuleringskosten.

Hoe vindt de betaling plaats?

U kunt het geld overmaken onder vermelding van uw winnaar ID, maar het eenvoudigst is om te betalen met iDeal.
© 2010 - 2024 Juul, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vakantie: hoe een goedkope hotelkamer boeken?Vakantie: hoe een goedkope hotelkamer boeken?In het vooruitzicht van een deugddoende vakantie is iedereen op zoek naar een goedkope vakantie zonder al teveel aan com…
Tips voor vakantieveilingenTips voor vakantieveilingenOp het internet zijn inmiddels meerdere websites actief die gericht zijn op het veilen van vakanties, hotelkamers en att…
Pas op met websites die producten veilenPas op met websites die producten veilenWebsites waarop producten en diensten geveild worden doen het goed. Let op, sommige veilingsites hanteren een alternatie…
Tips voor bieden op internetveilingenTips voor bieden op internetveilingenHet bieden op een internetveiling vergt nog wel enige expertise. Iedere veiling heeft bijvoorbeeld zijn eigen productgro…

Kosten wereldreisKosten wereldreisJe gaat het doen! Je hebt besloten om een prachtige wereldreis te maken. Je hebt al veel ideeën en wensen op je lijst st…
Juul (897 artikelen)
Gepubliceerd: 04-11-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.