Romantische hotels: Voor een weekendje weg of overnachting

Romantische hotels: Voor een weekendje weg of overnachting Het leven is druk en vol van verplichtingen. Voordat je het weet kom je met je partner terecht in een stressvolle sleur, waarin er geen of nauwelijks ruimte meer is om echt van elkaar te genieten zoals je dat vroeger deed. Het is dan ook belangrijk om er af en toe voor te zorgen dat je tijd samen doorbrengt, waarbij er wél weer ruimte is voor romantiek en de relatie tussen jullie beiden. Waar vind je de meest romantische hotels om samen even te kunnen ontsnappen aan het leven van alledag?

Waarom zou je kiezen voor een weekend of overnachting in een romantisch hotel?

Een romantisch hotel voor een overnachting of weekendje geeft jou en je partner even de gelegenheid om te ontsnappen aan de wereld en alle verplichtingen, die die met zich meebrengt. Soms lukt het pas echt om quality time met elkaar door te brengen wanneer je daar tijd en gelegenheid voor schept en zorgt voor een romantische entourage en omgeving. Rust, tijd en liefdevolle aandacht voor elkaar kunnen heel veel voor jullie relatie doen en zorgen dat je wat romantiek en intimiteit kunt terugvinden, die je van tijd tot tijd dreigt te verliezen. Het is belangrijk dat je samen tijd maakt voor liefdevolle aandacht, vrijen en elkaar. Een romantisch weekendje weg is daarvoor de perfecte mogelijkheid.

Wat zijn de leukste ideeën voor een super romantische hotelovernachting?

Heel erg romantisch: Overnachten in een kasteel of voormalig klooster

Tegenwoordig kun je zowel in Nederland als in België en Duitsland fantastische romantische kasteelovernachtingen boeken, waarbij je in een hele mooie kamer, torenkamer of suite kunt overnachten op een echt landgoed. Op een kasteel kun je er zeker van zijn dat je samen met je partner romantisch kunt wegdromen in een pittoreske en historische omgeving, waar je in de watten wordt gelegd qua luxe, verzorging en culinaire hoogstandjes.

Overnachten in een echt kasteel staat garant voor luxe, romantiek, een pittoreske omgeving, rust, lekker eten en verwennerij.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor overnachten in een klooster. Veel kloosters worden niet meer als zodanig gebruikt en zijn volledig gerenoveerd tot tophotels met een ultra romantische uitstraling. De architectuur van een voormalig klooster is prachtig en uniek en vormt de ideale entourage voor een romantisch weekend weg met zijn tweeën.

Met name in Limburg, Noord-Brabant en België vind je fantastische kloosterhotels, sommige in het historisch stadscentrum en sommige in een meer rustige en natuurlijke omgeving. Overnachten in een klooster is natuurlijk op zich al uniek en is echt een ervaring op zich voor degenen die het hebben ervaren.

Lekker lang romantisch: Een romantisch arrangement in een wellness resort

Rust en ontspanning zijn een belangrijke voorwaarde voor romantiek. Je kunt niet gehaast komen tot een sfeer, waarin je elkaar kunt vinden en ontspannen genoeg bent om aandacht aan elkaar te kunnen besteden. Meerdere dagen samen weg gaan en kiezen voor een romantisch arrangement is dan ook echt een aanrader.

Je kunt kiezen voor een luxe omgeving, waarin je tot rust komt met sauna en verzorgende behandelingen in een wellness center of resort. Je kunt dan zowel geestelijk als lichamelijk samen tot rust komen en ontspannen. Wanneer je dan 's avonds helemaal warm en uitgerust met kaarslicht aan de dinertafel zit, is romantiek opeens veel meer vanzelfsprekend dan dat het tevoren leek te zijn.

Heel anders romantisch: Overnachten in een themakamer of in het hooi bij de boer
Voor ondernemende romantische zielen, die het onderste uit de kan willen halen zijn er de romantische ideeën die niet voor iedereen zijn weggelegd. In veel hotels (denk bijvoorbeeld aan het Efteling Hotel) kun je themakamers boeken, die de kamer omtoveren in een magisch paradijs.

Zo kun je overnachten met een echte sterrenhemel boven je, kun je slapen in een heus woestijnlandschap of kun je de sprookjes van 1001 nacht in je slaapkamer vinden. Je kunt zelfs slapen in een hunebedkamer, waarbij je je terug in de prehistorie waant. Ook de jungle kamers zijn erg in trek: Veel mensen hebben warme, romantische associaties bij heel even samenzijn zoals alleen Tarzan en Jane dat kunnen.

Overnachten in het hooi op de boerderij is ook een heel populair romantisch uitje. Je slaapt dan samen met je partner echt in het hooi en wordt 's ochtends ook nog eens gewekt met een champagne ontbijt met het geluid van een kraaiende haan op de achtergrond.

En voor echte romantiek is er natuurlijk niets meer romantisch dan een romantische overnachting, waarbij romantiek zelf het thema vormt: Je kunt hotelovernachtingen boeken, waarbij er rozenblaadjes klaar liggen op jullie kingsize bed en er een fantastische jacuzzi of bubbelbad op jullie wacht. Champagne en chocolade hartjes naast het hemelbed en jullie zijn vast helemaal klaar voor de meest romantische avond in de geschiedenis van de mensheid. Ook zo'n zin gekregen in een overnachting in een romantisch hotel?
© 2009 - 2023 Sterretje999, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Valentijnsdag: Romantische tipsBij Valentijnsdag denken de meeste mensen aan een eenvoudig romantisch avondje uit, een doos bonbons of een bosje bloeme…
Valentijnsideeën voor haarValentijnsideeën voor haarIedereen viert Valentijnsdag op een andere manier, de een vindt het helemaal geweldig en pakt groots uit terwijl een and…
Decoreer een romantische slaapkamer voor ValentijnsdagVerras je geliefde op Valentijnsdag door de slaapkamer extra romantisch te maken. Je kunt de slaapkamer al een hele make…
Tips voor een romantisch dagje uitTips voor een romantisch dagje uitIn het jachtige leven van alledag schiet het er vaak bij in om tijd voor elkaar te maken. Wordt het daarom niet weer een…

Arthotel in Philips lichttoren echt van deze tijdArthotel in Philips lichttoren echt van deze tijdDe Philips lichttoren in Eindhoven heeft een heel andere functie gekregen dan de oorspronkelijke. Vele jaren was de lich…
De apotheek voor op reis: medicatie en zalvenAls je meer avontuurlijke reis, een trektocht of een reis met een kampeerwagen wil plannen, dien je ook te denken aan ee…
Sterretje999 (364 artikelen)
Laatste update: 27-01-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.