Het Europa-Park Camp Resort: bezoekersinformatie en tips

Het Europa-Park Camp Resort: bezoekersinformatie en tips Het Europa-Park is het grootste attractiepark van Europa. Er is voor ieder wat wils te beleven, maar aan één dag heeft u echt te kort de tijd om alles te doen. Om alles te kunnen beleven kunt u betaalbaar overnachten op het Europa-park Camp Resort. Waan u in het wilde westen en overnacht in een tipitent of huifkar. U kunt ook 24 uur per dag het terrein opkomen met de caravan of tent. Uw auto kan ernaast komen te staan.

Het Europa-Park

Het Europa-Park is het grootste attractiepark van Duitsland, sterker nog hoewel Disneyland Parijs iets meer bezoekers trekt is het Europa-Park qua oppervlakte groter. Dit attractiepark heeft voor ieder wat wils en zowel jong als oud zijn dan ook te vinden in het park. Tot 2012 had het Europa-Park ook de hoogste achtbaan van Europa genaamd Silver star. Buitenom het enorme oppervlak, valt het ook op dat het park erg goed onderhouden is en dat er overal toiletten te vinden zijn. De attracties hebben een grote capaciteit, dus in vergelijking met de Nederlandse pretparken zijn de wachtrijen ondanks de drukte toch iets minder lang. Het park beschikt over vele restaurants, maar de meeste sluiten net zoals het park tussen 18:00 en 20:00.

De reis

Vanaf Utrecht is het ongeveer zes uur rijden naar het Europa-Park. Echter wordt er in Duitsland regelmatig ook doordeweeks aan de weg gewerkt. U kunt eventueel van tevoren op internet kijken of er mogelijk extra vertraging zal zijn. Met zes uur reistijd is het verstandig een stop te maken onderweg of om halverwege te wisselen zodat iemand anders de auto bestuurt. In Duitsland bent u verplicht om veiligheidshesjes in de auto te hebben en een EHBO-kit.

Het thema

Welkom in het Wilde Westen, cowboys en indianen voelen zich thuis op deze camping. Overnacht in een tipitent of in een huifkar om in de sferen te komen. Warm u op bij het kampvuur en kijk naar een show met paarden. De gebouwen zijn van hout en het vlees komt van de grill. Hoewel het Europapark verdeeld is in verschillende Europese landen bent u hier in het Wilde Westen.

Tipitent, blokhut of huifkar

U kunt er voor kiezen om met een tent, camper of caravan naar het resort te komen, maar u kunt ook kiezen om te overnachten in een tipitent, blokhut of huifkar. De huifkar en tipitent zijn geschikt voor vier personen, de blokhutten kunt u betrekken met vier tot en met twaalf personen. Er is ook een blokhut die omgebouwd is tot een honeymoonsuite. Echter zijn de inrichtingen simpel. Er staan bedden in en bij de blokhutten heeft u nog een terrasje. Een keuken of badkamer is dus niet aanwezig. Het is echter wel een aparte beleving om in één van de mogelijkheden te overnachten, u hoeft geen tent of camper te kopen en het is goed betaalbaar in vergelijking met de hotels die Europa-Park te bieden heeft. De meeste huifkarren en blokhutten staan rond een meertje. Voor deze overnachtingsmogelijkheden dient u wel van tevoren te reserveren. Er zijn niet heel veel tipitenten, huifkarren en blokhutten dus als u er gebruik van wilt maken zult u er voor het hoogseizoen op tijd bij moeten zijn.

Kamperen

U kunt 24 uur per dag de camping op komen. Uiteraard is het niet zo prettig voor de andere campinggasten als u midden in de nacht de tent op komt zetten, maar de mogelijkheid is er wel. Bij aankomst krijgt u bij de slagboom een kaartje uit de automaat. Dit kaartje kunt u als u weggaat in een automaat doen en vervolgens ziet u wat u moet betalen. Er komt dus geen receptie aan te pas.
Net als het park beschikt de camping over een enorm oppervlak, in principe is het dan ook altijd mogelijk te komen en u kunt niet reserveren. Er is een gedeelte met stenen dat goed geschikt is voor caravans en er zijn gedeeltes met gras die goed geschikt zijn voor tenten. Er zijn geen vakken of ruimtes aangegeven, u kiest dus zelf uw plekje uit. U hoeft niet veel met spullen te sjouwen want de auto mag bij de tent geparkeerd worden. Stroom is gratis te gebruiken, maar de stroompunten zijn wel wat beperkt.

Faciliteiten

Er zijn een aantal sanitairgebouwen waar u kun douchen, tandenpoetsen en naar het toilet kunt. Er is toiletpapier aanwezig en douchen kost u niks. Daarnaast is er zowel binnen als buiten de mogelijkheid om de afwas te doen. Op de camping zijn kluisjes te huur. U betaalt hier borg voor waarna u een bandje met de sleutel krijgt waarmee u de kluis weer kunt openen. Er is een kiosk aanwezig waar u onder andere snacks kunt kopen, drink- en snackautomaten, een ontbijtruimte en de Silverlake Saloon. Net als in het attractiepark is de camping ook erg goed onderhouden. Dit kan wel resulteren in wat geluid vroeg in de ochtend, maar dit is uiteraard ook een beetje afhankelijk van waar uw tent of caravan staat.

Wat te doen bij de camping?

Vanaf de camping loopt u binnen 5 tot 10 minuten naar de entree van het Europa-Park. De entreekaartjes zijn via een automaat te kopen op de camping waardoor u niet bij de kassa's hoeft te wachten. Bij de camping zit ook een groot meer, dat is niet het meer dat tussen de huifkarren ligt. In het meer kan gezwommen worden. Als het in de avond afkoelt kunt u nog plaatsnemen bij een kampvuur. Deze bevinden zich vlak naast het restaurant. Er worden ook met regelmaat activiteiten zoals shows georganiseerd.

Het restaurant

Het restaurant genaamd Silverlake Saloon is een Amerikaans restaurant. U kunt onder andere kiezen voor verschillende burgers en spareribs. U kunt dagelijks van 17:30 tot 23:00 terecht bij het restaurant (situatie 2016). U heeft de mogelijkheid binnen of buiten te eten. Het kan er echter vooral in het hoogseizoen behoorlijk druk zijn. Er bestaat een kans dat u moet wachten of beter op zoek kunt na een eetgelegenheid in de buurt. Op sommige avonden is er entertainment zoals live countrymuziek of komt er een indiaan op bezoek voor de kinderen.

In de omgeving

Het Europa-Park ligt in het dorpje Rust. In Rust zelf vindt u vooral hotels en nog wat restaurants. U kunt er ook een supermarkt vinden voor de nodige boodschappen. Er zijn meerdere dingen om te doen binnen een uur rijden vanaf het Europapark. Zo kunt u de watervallen in het stadje Triberg bewonderen. Het zou de hoogste waterval van Duitsland zijn en u kunt er prachtige wandelingen maken en via bruggetjes op de waterval kijken. Let wel op dat het een behoorlijke klim is om hogerop te komen.
Daarnaast vindt u in Titisee het Badeparadies Schwarzwald, het is een enorm zwembad met een gedeelte met glijbanen en een gedeelte voor 16 jaar en ouder waar u een heerlijk drankje aan de bar in het water kunt drinken. De plaats heet Titisee, maar in deze plaats vindt u ook de Titisee. Dit is een meer in een schilderachtige omgeving. U kunt hier een bootje huren en zo ontspannen roeien omringd door bomen en bergen. Dan kunt u ook nog grotten bezoeken. In het plaatsje Hasel vindt u de grotten Erdmannshöhle. Het zijn prachtige druipsteengrotten waar u doorheen kunt wandelen. Hou er rekening mee dat het behoorlijk koud kan zijn in een grot.
© 2016 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Camper, caravan, vouwwagen of tent?Camper, caravan, vouwwagen of tent?Kamperen is een voor veel mensen een manier om te ontspannen. Anderen zien het als een primitieve uitdaging en vinden he…
Europapark, het grootste attractiepark van DuitslandEuropapark, het grootste attractiepark van DuitslandEuropapark is het grootste pretpark van Duitsland. Vanaf Eindhoven is het ongeveer 4 tot 5 uur rijden met de auto, maar…
Voor het eerst kamperenWat staat je allemaal te wachten als je voor het eerst gaat kamperen? En, wat heb je eigenlijk allemaal nodig tijdens he…

Handige informatie over Zwitserland (o.a. verkeersregels)Handige informatie over Zwitserland (o.a. verkeersregels)Wie met vakantie naar Zwitserland gaat, moet zich aan de daar gestelde verkeersregels houden. Sommige regels komen overe…
Zorgeloze vliegreis  voorkom reisziekte, jetlag en tromboseZorgeloze vliegreis voorkom reisziekte, jetlag en tromboseTalloos zijn de tips om een vliegreis zo aangenaam mogelijk te maken. Steeds meer mensen vliegen om (goedkoop) op de vak…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Jastro, Pixabay
  • http://www.europapark.de/nl/hotels/camp-resort-met-camping#details
  • http://www.europapark.de/nl
  • http://www.puntjes.de/Erdmannsh%C3%B6hle.html
  • https://www.badeparadies-schwarzwald.de/
Bembi (500 artikelen)
Gepubliceerd: 11-10-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.