7 vragen aan een stewardess

7 vragen aan een stewardess Zodra je op Schiphol loopt zie je verzorgde stewardessen in blauw en groen lopen. Veel mensen zijn nieuwsgierig naar het beroep van stewardess. Hoe lang duurt een opleiding tot stewardess? Wat is het verschil tussen een grondstewardess en een stewardess? Welke taken heeft een stewardess eigenlijk?

Hoe lang duurt een opleiding tot stewardess?

Als je gaat werken als stewardess, krijg je een interne opleiding bij de maatschappij waar je gaat vliegen. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waar een stewardess de opleiding volgt, vind een interne training plaats welke 3 tot 6 weken duurt.

Wat is het verschil tussen een grondstewardess en een stewardess?

Eigenlijk zegt de naam van de functie het al. Een grondstewardess werkt namelijk op de grond. Zij is verantwoordelijk voor het helpen van de passagiers voordat zij het vliegtuig instappen. Zij assisteert bijvoorbeeld bij het inchecken van de bagage maar helpt bijvoorbeeld ook minder mobiele passagiers om naar de gate te komen. Een stewardess werkt in de lucht ofwel in het vliegtuig zelf. Zij heeft andere verantwoordelijkheden dan een grondstewardess.

Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden van een stewardess?

Een stewardess is verantwoordelijk voor de service in het vliegtuig. Zij schenkt de drankjes en serveert de maaltijden. Daarnaast hebben stewardessen ook een minder zichtbare taak. Zij zijn namelijk ook verantwoordelijk voor de flight safety in het vliegtuig. Dit betekent bijvoorbeeld dat een stewardess bij binnenkomst de taak heeft om passagiers te scannen op gedrag. Zo letten stewardessen op of de passagiers geen verboden middelen bij zich hebben of te veel hebben gedronken.

Wat is het leukste aan een beroep als stewardess?

Wat de voordelen zijn van een beroep als stewardess, verschilt heel erg per persoon. Veel collega's geven aan dat ze vooral de afwisseling erg leuk vinden. Bijna elke vlucht vlieg je met andere passagiers, met andere collega's naar een andere bestemming. Dit zorgt ervoor dat elke dag werk weer een heel nieuw avontuur is.

Hoeveel stewardessen werken er in het vliegtuig?

Het aantal stewardessen per vlucht verschilt. Het aantal is namelijk afhankelijk van meerdere factoren zoals; het type van het vliegtuig, de vluchtduur en het aantal stoelen aan board van het vliegtuig. In het algemeen geldt de regel dat er ongeveer 1 stewardess aanwezig is per 50 passagiers.

Slapen stewardessen altijd in een hotel?

Soms slapen stewardessen in een hotel en soms slapen ze thuis. Dit is afhankelijk van waar de werkdag van een stewardess eindigt. Als de werkdag van een Nederlandse stewardess bijvoorbeeld ophoudt na een reis naar China, dan verzorgt de luchtvaartmaatschappij waar de stewardess werkt vaak een hotel. Zo'n hotel wordt ook wel een crewhotel genoemd. De hele 'crew' ofwel alle stewardessen en piloten die dezelfde werkdag hebben gemaakt, slapen in hetzelfde crewhotel.

Waar kun je solliciteren voor stewardess?

Regelmatig komen er in Nederland vacatures vrij voor stewardess. Deze vacatures zijn meestal te vinden bij de volgende maatschappijen: Transavia, KLM, KLM Cityhopper, Arkefly, Easyjet en China Southern Airlines. Houd de website van deze luchtvaartmaatschappijen goed in de gaten, want meestal is er zo veel vraag naar dat vacatures maar enkele dagen open staan. Je moet daarom snel zijn met solliciteren.
© 2014 - 2024 Christel-eke, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Werken als stewardessWerken als stewardessEr zijn veel jonge meisjes en vrouwen die stewardess willen worden. Rondom dit beroep heerst een heel romantisch beeld.…
Vliegen met KLM CityhopperVliegen met KLM CityhopperEr zullen weinig mensen in Nederland zijn die nooit van KLM gehoord hebben. Maar kent u ook de KLM Cityhopper? Met deze…
Vliegen tijdens zwangerschapVliegen tijdens zwangerschapHet is heerlijk om nog even een moment van rust te pakken voor dat het zover is dat de geboorte op gang komt. Een ontspa…
Beroep: StewardessBeroep: StewardessVeel meisjes weten al op de basisschool dat ze stewardess willen worden. Je hebt 2 verschillende soorten stewardessen. E…

De gevaren van een wak tijdens het schaatsenDe gevaren van een wak tijdens het schaatsenSchaatsen is voor veel Nederlanders een leuke bezigheid. Men wil graag alleen of met anderen tochten maken op natuurijs.…
Wat komt er kijken bij het plannen van een verre reis?Wat komt er kijken bij het plannen van een verre reis?Het plannen van een verre reis is spannend en tegelijkertijd een geweldig avontuur. Waar velen zich echter op verkijken…
Christel-eke (10 artikelen)
Gepubliceerd: 30-12-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.