Tips om verveling op de camping tegen te gaan!

Tips om verveling op de camping tegen te gaan! Lekker op vakantie naar de camping! Leuk, maar je kunt je toch vervelen, bijvoorbeeld als er in de buurt weinig te doen is. Dat zal niet meer voorkomen, want er is genoeg te doen voor jong en oud! Ook zonder vele faciliteiten, die je op dure of grote campings vindt, kan jij (of kunnen je kinderen) je (zich) prima vermaken!

Wat is vervelen nou precies?

Verveling is een gevoel van lusteloosheid, desinteresse en hangerigheid. Je hebt negens zin in. Verveling kan ontstaan door het gebrek aan ‘prikkels’. Als leuke dingen niet mogen of als er is geen tijd om leuke dingen te doen (bijvoorbeeld omdat je in een rij staat te wachten), gaat men zich vaak vervelen. Maar als je op vakantie bent, wil je dat natuurlijk niet! Gelukkig kan je met een beetje voorbereiding er voor zorgen dat je genoeg leuke dingen te doen hebt, als je bijvoorbeeld op de camping zit!

Bron: Josstyk, PixabayBron: Josstyk, Pixabay

De ultieme tip tegen verveling: voorbereiding!

Als je jezelf goed voorbereid voor je op vakantie gaat, heb je minder kans om je te vervelen als je er eenmaal bent! Zoek eerst eens goed uit wat er allemaal te doen is op je vakantiebestemming. Is er water in de buurt? Mag je er zwemmen? Is er een attractie- / waterpark in de buurt? Is er een bos om te wandelen? Is er vermaak op de camping of in de omgeving? Is er een dierentuin? Is er ergens een leuke stad in de buurt, die je kan bezoeken? Kan ik ergens fietsen of scooters huren? En zo kan je nog wel even doorgaan. Bekijk jouw interesses en die van de mensen of kinderen waarmee je op vakantie gaat. Wat vinden ze leuk om te doen? Wat voor mogelijkheden zijn er daar in de buurt om te doen? Als er weinig te doen is, of als je van plan bent veel op de camping te blijven, kan je natuurlijk allerlei dingen van thuis meenemen. Voorbeelden zijn hieronder te vinden.

Voor ouders met jonge kinderen

Ga je met jonge kinderen op pad, neem dan gewoon leuk speelgoed mee. Ga je een stuk met de auto, dan kan je de kinderen in het begin van de rit een klein cadeautje geven, iets waardoor ze zich niet vervelen tijdens de autorit. Dit kan bijvoorbeeld een strip- of kleurboek zijn, of poppetjes, auto’s, verzin maar wat. Een spelletjesboek is ook leuk. Worden je kinderen snel misselijk in de auto, dan is lezen niet zo’n goed idee. Je kunt je kinderen ook bezig houden met ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet’, of het zoeken van een bepaald voorwerp met zijn allen (een rode auto, een koe, ..).

Wat kan je op de camping doen als het regent?

Als het regent is het natuurlijk fijn om een boek te lezen (of een boek op een e-reader) of een serie of televisieprogramma te kijken. Maar, je kunt er ook voor kiezen om met zijn allen een gezelschapsspel te doen. Ben je met wat oudere kinderen / volwassenen op pad, dan is Risk erg leuk. Maar je kunt natuurlijk ook denken aan Kolonisten van Catan, Monopoly, enzovoort. Een andere mogelijkheid is het maken van een puzzel (en dan niet één 25 stukjes).

Zijn zulke spellen te groot om mee te nemen in je bagage? Denk dan eens aan een pak kaarten. Er zijn genoeg verschillende kaartspellen die je daarmee kan spelen en waarmee je je een hele avond kan vermaken.

Als je echt niet weet wat je moet doen, kan je ook besluiten om iets nuttigs te doen, zoals je e-mailaccount / agenda opschonen of alvast verjaardagskaarten te maken (of klaarzetten, online op een kaartenwebsite) voor aankomende verjaardagen. Natuurlijk kan je ook je tent opruimen of de (af)was gaan doen. Des te meer tijd heb je over voor leuke dingen als het niet regent!

Bron: JuZ SL, PixabayBron: JuZ SL, Pixabay

Leuke spellen voor buiten

In de onderstaande tabel staan een aantal leuke spellen die je buiten kunt doen. De uitwerking hangt natuurlijk af van het aantal mensen wat mee doet en van de leeftijden van de spelers.

Spellen met water

Als het lekker warm is, is het natuurlijk erg leuk om metwater te spelen! Denk wel aan het milieu en gebruik, zeker in landen met veel droogte, niet te veel kraanwater!

Wat? Korte spelregels? Wat heb ik nodig?
Fles omgooienIeder heeft een grote plastic fles, gevuld met water. Je staat op een afstand van elkaar, achter je fles. Met een bal probeer je de fles van de ander om te gooien of schoppen. De persoon waarvan de fles als eerste leeg is, heeft verloren.Bal, grote plastic flessen, water
Waterballonnen gevechtWel bekend en leuk om af te koelen als het warm is. Iedereen verstopt zich en probeert elkaar te raken met waterballonnen.Waterballonnen, water
Waterballon op lepelIn plaats van een ei op een lepel, loop je een parcours met een waterballon op een lepel. De gene die het parcours het snelste aflegt, met een intacte ballon, is de winnaar.Waterballonnen, obstakels voor het parcours (stoelen, trapjes, touw, etc.), water
Waterballon overgooienGooi een waterballon over tussen twee of meerdere mensen. Je kunt ook iemand de ballon proberen laten af te pakken. (‘lummelen’)Waterballonnen, water
WaterraceBij twee spelers speel je elk alleen ,bij meerdere spelers maak je teams. Je hebt per team twee emmers nodig, een lege en één gevuld met water. Met een spons moet je het water van de ene bak naar de andere brengen. Tijdens het rennen moet je de spons op je hoofd houden. Het team wat na een aantal minuten het meeste water heeft overgebracht, wint.Water, twee emmers per team, een grote spons per team.
WatertikkertjeHetzelfde als tikkertje (‘jij bent hem’), alleen moet je elkaar aantikken met een natte spons. Ben je geraakt, dan neem jij de spons over, vul je hem weer met water en ga je de volgende tikken.Water, een spons

Spellen zonder water

Is het niet zo heel warm of is er weinig water bij de hand, dan zijn er genoeg leuke spellen zonder water om buiten te doen.

Wat? Korte spelregels? Wat heb ik nodig?
KubbKubb is een erg leuk gooispel. Je speelt met twee spelers of met twee teams en moet elkaars blokken van een afstand omgooien.Het spel Kubb is te koop op internet of in speelgoed winkels. Je kunt het echter ook zelf maken: tekeningen en uitleg hiervan kan je op internet vinden.
Jeux de boulesHet bekende jeux de boules spel bgin je door het gooien van een kleine bal. Iedere speler gooit een aantal ballen richting de kleine bal. De speler die zijn of haar bal het dichtst naast de kleine bal heeft gegooid, wint.Jeux de boules spel (ook verkrijgbaar in een kindervariant: lichtere ballen en duidelijke kleuren)
BadmintonnenHét camping spel, badminton, is leuk voor alle leeftijden. Je kunt met een touw of waslijn een ‘net’ maken, of gewoon de shuttle gewoon heen en weer slaan.Badminton rackets, shuttle(s)
VerstoppertjeVerstoppertje wordt een stuk moeilijker (leuker?) als je je in een groter gebied kan verstoppen.-
Voetballen met ‘oogkleppen’Grappig als je in een wat grotere groep bent. Iedere speler krijgt oogkleppen op. Je maakt deze als volgt: knip de onderkant van twee plastic bekertjes er af. Maak aan twee zijkanten, aan de bovenkant, een gat. Door middel van elastiekjes kan je de twee bekertjes aan elkaar maken. Door de twee overgebleven gaatjes haal je ook twee elastiekjes. De spelers kunnen die twee elastiekjes over hun oren doen, waardoor ze de bekertjes voor hun ogen krijgen. Hun zichtveld word minder, dus elke spelletje (zoals voetbal) wordt een uitdaging!Plastic bekertjes, elastiekjes, schaar, bal, eventueel iets om een doel te maken.
TwisterAltijd grappig om twister te doen. Als je twee of drie twistervellen hebt, kan je met een heleboel mensen tegelijk twister doen! Haal dus je buren op de camping ook over om mee te doen!één of meerdere twister spellen. Je kunt ook zelf van oude lakens een twisterdeken maken.
FrisbeeënOp de camping heb je veel ruimte! Een goede plek dus om te frisbeeën. Ook leuk voor op het strand!Frisbee

Creatieve tips om je niet te vervelen op de camping

Heb je niet zo’n zin in een spelletje? Dan kan je ook creatieve dingen gaan doen.
Voor kinderen is het leuk om bijvoorbeeld tekeningen, kettinkjes of origamifiguurtjes te maken. Ze kunnen ze daarna proberen te verkopen op de camping aan voorbijgangers (bijvoorbeeld €0.10 per tekening). Als alles verkocht is kunnen ze bijvoorbeeld iets lekkers of iets kleins van speelgoed kopen.

Heb je een fotocamera? Probeer dan eens creatieve foto’s te maken en kijk eens door je lens vanuit een andere hoek. Fotografeer in plaats van bijvoorbeeld hele gebouwen eens wat details, zoals een deurknop of gevel. Foto’s gemaakt? Je kunt ze daarna eventueel gaan bewerken met een computer.

Ben je echt een tekenaar (of vond je dat vroeger leuk), ga dan eens een stukje lopen en zoek iets moois om te schetsen. Je kunt bijvoorbeeld een landschap pakken of een gebouw.

Ben je een talenmens? Leer dan eens een vreemde taal op vakantie! Het is natuurlijk leuk om wat woorden of zinnen te leren van het land waarin je bent (als je in het buitenland bent). Neem wat boekjes mee of oefen met de lokale barman / campingpersoneel.

Bron: Juliancolton, Wikimedia Commons (Publiek domein)Bron: Juliancolton, Wikimedia Commons (Publiek domein)

Tips tegen verveling op het strand

Gaan jullie vanuit de camping naar het strand, en vervelen de kinderen zich dan wel eens? Neem wat leuke boekjes mee of spullen voor op het strand zoals een schep en een emmer. Daag je kinderen uit een figuur in het zand te maken, bijvoorbeeld een kasteel, schildpad, een mens, enzovoort. Help ze met de details, zoals schelpen voor de ogen. Kinderen vinden het ook erg leuk om met plastic dieren te spelen. Ze kunnen bijvoorbeeld een dierentuin maken in het zand.

Verder kan je natuurlijk ook op het strand kaarten, als het niet waait. Hier kunnen je kinderen ook aan mee doen, bijvoorbeeld als je het simpele ‘pesten’ speelt.

Je kunt natuurlijk ook eens voor de afwisseling gaan snorkelen, mee gaan op een boottocht, vissen, een surf-les nemen, enzovoort!

Maak een lekker (streek)gerecht!

Als je van koken houdt, kan je op een dag dat je je verveelt jezelf eens verwennen door het maken van een lekker uitgebreid streekgerecht. Praat met wat mensen uit de buurt of zoek op internet naar een lekker recept. Zoek uit wat je precies allemaal nodig hebt en ga de ingrediënten kopen op een lokale markt of in een supermarkt. Neem er de tijd voor! Ook leuk om je (over)buren of iemand anders van de camping uit te nodigen!

Bron: Rosemoon, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Bron: Rosemoon, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Ten slotte: ga eens langs het lokale VVV kantoor

Heb je genoeg meegenomen, maar verveel je je nog steeds? Ga dan eens langs het lokale VVV kantoor! Zij kunnen je informeren over evenementen en attracties in de buurt.
Ga je in het buitenland, ergens in Europa op vakantie? Zoek dan het lokale VVV kantoor via de website verkeersbureaus.info!
Fijne vakantie!

Lees verder

© 2014 - 2024 Tmaar, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verveling: Wat te doen?Verveling: Wat te doen?Verveling is een onaangenaam gevoel waar je sacherijnig van wordt. Soms gaan mensen zich ook nog aan je ergeren waar je…
Leuk vakantiewerk op een campingLeuk vakantiewerk op een campingOp zoek naar vakantiewerk? Vakantiewerk op een camping kan een leuke uitdaging zijn. Er zijn verschillende banen op camp…
Campingbeoordeling Kop van Noord-HollandAl 8 jaren trekken wij elke zomer naar de kop van Noord-Holland voor onze vakantie. Menig camping hebben we al bezocht.…
Verveling: oorzaak en tipsVerveling: oorzaak en tipsVerveling is een toestand waarbij iemand zich lusteloos voelt, geen interesse toont, gaat hangen en soms zeurt, dreint o…

Zelf een vakantie of reis boeken via internetZelf een vakantie of reis boeken via internetWie op een makkelijke manier een reis wil boeken of een vakantieappartement wil huren gaat natuurlijk naar een reisburea…
Zon, zee en strandZon, zee en strandMet mooi weer kan het niet uitblijven … zon, zee en stand is ideaal. Ideaal als je lekker rustig van de warme zon en de…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: PublicDomainPictures, Pixabay
  • Waterspellen: http://ministry-to-children.com/water-games-for-kids/
  • Verveling wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Verveling
  • Afbeelding bron 1: Josstyk, Pixabay
  • Afbeelding bron 2: JuZ SL, Pixabay
  • Afbeelding bron 3: Juliancolton, Wikimedia Commons (Publiek domein)
  • Afbeelding bron 4: Rosemoon, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
Tmaar (47 artikelen)
Gepubliceerd: 20-07-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.