Waar is een toilet? HogeNood app

Waar is een toilet? HogeNood app Je bent in hoge nood en moet snel een toilet vinden. In de eigen woonplaats weet je meestal wel wat de mogelijkheden zijn, maar wat als je in een vreemde omgeving bent? Gelukkig is er een app ontwikkeld om snel het dichtstbijzijnde openbaar toilet (of semi-openbaar) te vinden in Nederland (en een gedeelte van de rest van de Benelux). De naam van de app: HogeNood. Er is een app voor zowel Android als Apple. Meer dan 3000 toiletten zijn snel beschikbaar. Beoordelingen van anderen geven een indicatie van de netheid, maar ook of er bijvoorbeeld recycled toiletpapier aanwezig is, of het toilet geschikt is voor mindervaliden. De app is gratis.

Inhoud artikel


De bedenkers van HogeNood en een publieksprijs

De HogeNood app is bedacht door Bastiaan Meindersma, Brian Vink en Hjalmar Duif als project voor hun studie bedrijfskunde (Vrije Universiteit Amsterdam). Ze wonnen met de app de publieksprijs tijdens de Nationale App Prijs. Dit is een nationale ontwikkelwedstrijd voor mobiele applicaties. De app sprong eruit omdat er slim gebruik wordt gemaakt van openbare gegevens waar mensen in het land hun voordeel mee kunnen doen.

De app HogeNood

 • Je moet toestemming geven dat de app gebruik mag maken van je locatiegegevens, dit moet je dus instellen op je smartphone!
 • Bij gebruik van de app laat deze direct de locaties in de buurt zien waar je terecht kunt bij een openbaar of semi-openbaar toilet.
 • Je hebt twee tabbladen: lijst en kaart. Kies je voor lijst dan zie je gelijk een lijst met toiletgelegenheden, kies je voor kaart dan zie je een kaart met een soort druppels (de locaties waar je terecht kunt voor een toilet). Je ziet gelijk voor wie de toiletten bestemd zijn (mannen, vrouwen, kinderen, mindervaliden) en het aantal sterren wat toegekend is aan een toiletgelegenheid. In de lijst vind je bovendien nog de afstand tot het toilet. Klik in de lijst of klik op een druppel en je krijgt gegevens over de toiletgelegenheid te zien.

Gegevens toiletgelegenheid

 • De afstand tot het openbaar toiletgelegenheden.
 • Je kunt Route aanklikken om de route te zien.
 • Vier icoontjes die staan voor: man, vrouw, kind, gehandicapte. Is een icoontje zwart ingekleurd dan is dat van toepassing op de toiletgelegenheid. Je kunt de lijst direct screenen op geschiktheid voor rolstoeltoegankelijkheid, mindervaliden door rechtsboven het icoontje (wiel) voor filters aan te klikken. Je kunt dan met schuifjes aangeven waar je naar zoekt.
 • Plaats van de toiletgelegenheid en de prijs, aanklikken en je vindt iets meer informatie over het adres.
 • Vermelding of het toilet op dit moment in gebruik is, aanklikken en je ziet de openingstijden.
 • Beoordelen: hier kun je de beoordelingen van anderen zien, je kunt ook kiezen voor het tabblad Beoordeel zelf, hier kun je jouw beoordeling geven met behulp van sterren.
 • Beoordelingen van bezoekers: hier kun je beoordelingen vinden van anderen.
 • Bekijk de duurzaamheid van dit toilet: hier vind je vier items: toiletpapier 100% recycled, toiletpapier eco-efficiënte productie, toiletpapier 100% groene energie, toiletpapier 100% natuurlijke biochemie.

Zelf beoordelen van toiletgelegenheden

Klik op beoordelen en je komt in een lijst terecht waarin je de volgende punten mag beoordelen:
 1. Hygiëne
 2. Geur
 3. Sfeer & Design
 4. Toiletartikelen (milieu)

Voor de vier items kun je tussen de een en de vijf sterren geven. Verder kun je een recensie achterlaten indien gewenst. Klik na het invullen op Verstuur Beoordeling.

Website en mogelijkheid om vragen en/of opmerkingen door te geven

Naast de app is er ook een website: hogenood.nu.
Heb je vragen en/of opmerkingen over de app of de site dan kun je mailen naar: info@hogenood.nu.

Bron: HogeNood (app)Bron: HogeNood (app)
Bron: HogeNood (app)Bron: HogeNood (app)

Mijn mening

Ik ben zeer enthousiast over deze app. Als je locatie bekend is, krijg je direct een lijst te zien van openbare of semi-openbare toiletten in de buurt. De app spreekt voor zich, iedereen zal de nodige informatie gemakkelijk kunnen vinden. Alle informatie die ik nodig heb staat in het scherm zoals de afstand tot het toilet, of het ook geschikt is voor kleine kinderen (verschoontafel), voor gehandicapten. Ook de vermelding of een toiletgelegenheid ook daadwerkelijk open is, is zeer belangrijke informatie als je hoge nood hebt.

De dekking van de app is heel Nederland en delen van de Benelux, maar natuurlijk staan niet alle gelegenheden erop. Daarom is het zo fijn dat je toiletgelegenheden door kunt geven die nog niet in de lijst voorkomen. Je kunt voor informatie ook terecht op de website.
© 2014 - 2024 Wolfje02, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De leukste wc weetjesDe leukste wc weetjesDe wc heeft meerdere benamingen zoals: toilet, plee, het kleinste kamertje en schijthuis. Per persoon gaan we zo'n zes t…
Niet kunnen plassen in een openbaar toiletEen groot deel van de mensen heeft moeite met het plassen op een openbaar toilet. Wanneer zij willen plassen, blokkeert…
Chemisch toilet huren en kopenChemisch toilet huren en kopenEr zijn verschillende situaties denkbaar waarin het handig kan zijn om een chemisch toilet te kopen of huren. Een chemis…
Toilet (ook wel wc)Het toilet (of wc) is een onderdeel van het sanitair dat wordt gebruikt om te ontlasten. Toilet heeft twee betekenissen:…

Vaak snel ruzie, als je met een ander stel op vakantie gaatVaak snel ruzie, als je met een ander stel op vakantie gaatHet kan leuk zijn met een ander vriendenstel op vakantie te gaan, want je hebt elkaar wat extra’s te bieden waardoor de…
Op reis gaan met het vliegtuigOp reis gaan met het vliegtuigDe eerste keer vliegen is voor iedereen wel een beetje spannend. Als u ergens over twijfelt vraag het dan altijd na bij…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Peggy Marco, Pixabay
 • HogeNood app
 • Computernieuws
 • Afbeelding bron 1: HogeNood (app)
 • Afbeelding bron 2: HogeNood (app)
Wolfje02 (525 artikelen)
Laatste update: 25-03-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.