Vakantie in Maleisië

Maleisië is een prachtig vakantieland en geschikt voor elk type toerist. Steeds meer mensen ontdekken dit land waar zeer veel mogelijk is. Het ligt in het zuidoosten van Azië en het is een goedgeorganiseerd en veilig land, zodat de vakantieganger hier optimaal van zijn reis kan genieten en hier een onbezorgde tijd kan doorbrengen.

Vakantie

In Maleisië zijn vele mogelijkheden om je vakantie te laten slagen. Er zijn in het land vele mooie 5 sterren resorts en hotels te boeken. Wanneer je zoveel mogelijk van het land wilt zien, boek dan een compleet verzorgde rondreis. Zoek je liever zelf het avontuur op, dan kun je kiezen voor bakckpacken, dit is hier prima te doen. Ook een ontspannen vakantie op één van de prachtige bounty eilanden behoort tot de mogelijkheden. Het land biedt veel diversiteit en is zo veelzijdig dat iedereen van jong tot oud hier een geweldige vakantie kan beleven. Ook natuurliefhebbers kunnen hier genieten van het enorme planten- en dierenleven dat het land rijk is. Het verblijf in het land is relatief goedkoop. Je kunt al met een paar euro per dag rondkomen, maar ook luxe is hier mogelijk, want er staan in Maleisië vele super de luxe, moderne shopping malls en hotels.
Het land zal je zeer zeker verrassen als vakantiebestemming.

Bezienswaardigheden

Wie van grote steden houdt, moet de hoofdstad Kuala Lumpur zeer zeker bezoeken. In deze stad gaan oud en nieuw hand in hand. Uitgegroeid tot een moderne metropool vind je hier ultra moderne winkelcentra, wolkenkrabbers en een bruisend uitgaansleven.
Ook zeer zeker de moeite waard om te bezoeken is de Chinese stad Georgetown op het eiland Penang. Georgetown kun je vergelijken met een typische en hectische Aziatische stad waar vooral Chinezen wonen.

Er zijn in het land ook talloze parken en regenwouden waar vele wandelroutes zijn aangelegd. Breng een bezoek aan de jungle of maak een boottocht op de Tahan rivier. Behalve in de nationale parken, de jungle en de steden is er ook onder water veel te zien. Er zijn prachtige plekken om een duik te maken en de wondere wereld onder water te aanschouwen. Prachtige stranden, helder water en een schitterende omgeving vind je in Cherating, een kleine en gezellige badplaats aan de oostkust van het vasteland van Maleisië. Wellicht als afsluiter van je vakantie te bezoeken.

Activiteiten

In Maleisië kun je tal van watersport activiteiten ondernemen. Vooral in de vele badplaatsen en aan de stranden van de eilanden. Je kunt hier onder andere varen, zwemmen een waterfiets huren, snorkelen en duiken.

Wandelaars kunnen hun hart ophalen met de vele wandelroutes in de regenwouden, maar ook in de smalle straatjes in Malakkas Chinatown of door de traditionele vissersdorpjes aan de oostkust. Voor de avonturiers is er de mogelijkheid een berg te beklimmen, met een vlot een rivier af te zakken of mee te gaan met een tochtje rafting, varen over de stroomversnellingen van de ruige rivieren. Ook golfliefhebbers kunnen hier hun favoriete hobby tegenwoordig uitvoeren en wie van shoppen houdt, ontbreekt het hier aan niets.

Klimaat

Alleen al voor het klimaat ga je naar Maleisië, want er heerst een tropisch klimaat met het hele jaar door temperaturen tussen de 20 en 30 graden. Een verkoelende regenbui kan nog wel eens aan het einde van de dag vallen, echter zijn deze hevig, maar kort. De oostkust kent een regenperiode van november tot en met januari en aan de westkust valt relatief veel nattigheid in de maanden september en oktober.

Bevolking

Het land bestaat uit verschillende bevolkingsgroepen zoals Indiërs, Chinezen en natuurlijk de Maleisische mensen. Het oosten is rustiger en landelijker in tegenstelling tot het westen waar een hoger levenstempo heerst. De nationale taal is het Bahasa Malaysia, maar de verschillende bevolkingsgroepen spreken onderling Engels, welke uitstekend wordt beheerst. Het grootste deel van de bevolking is moslim, de meeste Indiërs zijn aanhanger van het hindoeïsme en de Maleisische Chinezen hebben het boeddhisme als geloof.

Eten & Drinken

De keuken van Maleisië is enorm veelzijdig. Vanwege de verschillende bevolkingsgroepen heeft ieder zijn eigen specialiteit. Je kunt hier heerlijk Chinees en Indisch eten. Rijst, deegwaren en vis vormen de basis voor vele gerechten. In het hele land vind je op straat vele kramen in de openlucht, de karakteristieke Hawkerstalls met als specialiteit de saté gemaakt van kippen- rund of lamsvlees. Typisch Maleise gerechten zijn Gado gado een groentegerecht, Mie Goreng, gebakken noedels met zeevis, vlees en groenten en Lakse, een gekruide soep. Over het algemeen is het eten vrij gekruid en wordt er veel met ingrediënten als gember, kaneel, koriander, kokos, pepers en sambal gewerkt. Overal vind je vers geperste sappen en sojamelk wat veel wordt gedronken. Water, thee en koffie zijn ook overal te verkrijgen. Dit geldt ook voor bier, wat echter wel vrij prijzig is.

Evenementen & Feestdagen

In Maleisië zijn jaarlijks heel wat vieringen en feesten.
Zo vieren de Chinezen in februari het nieuwe jaar en houden ze open huis in woningen en winkels. In april is er een Kelantan vliegerfeest en in mei is de nationale feestdag ter ere van de geboorte van Boeddha, de dag van zijn verlichting en de dag waarop hij het Nirwana bereikte. In augustus is het Islamitisch Nieuwjaar en tevens is er in deze maand het jaarlijkse vuurwerkfestival. In december is er een maand lang carnaval gedurende het filmfestival.

Het hele jaar door zijn er ook diverse sportevenementen, zoals onder ander de Formule 1 Grand Prix, de wielerwedstrijd de Tour de Langkawi en het F1 World Powerboat Championship, een race wedstrijd met speedboats. Zin in een stukje hardlopen, doe dan mee met speciale marathon waar de deelnemers de hoogste berg van Zuidoost-Azië, de Mount Kinabalu op en af rennen. Dit is één van de zwaarste bergraces van de wereld.
© 2012 - 2024 Marensa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bahasa Melayu: woorden en zinnen in de Maleisische taalBahasa Melayu: woorden en zinnen in de Maleisische taalIn Maleisië spreekt men de taal Bahasa Melayu (ook wel Maleis). Het kan handig zijn om bij een bezoek aan het land wat v…
Winterzonvakantie, bijzondere zonvakanties tijdens de winterWinterzonvakantie, bijzondere zonvakanties tijdens de winterHeerlijk op vakantie in de zon terwijl het winter is in Nederland. Waar schijnt de zon voor een perfecte strandvakantie?…
Maleisische Ringgit: geld, informatie, koersIn Maleisië betaalt men met de Maleisische Ringgit, afgekort MYR of RM. Deze wordt in de volksmond ook vaak Maleisische…
Top vakantiebestemmingen voor moslimsTop vakantiebestemmingen voor moslimsUit onderzoek van het Amerikaanse Dinar Standard is gebleken dat in 2025 waarschijnlijk één derde van de wereldbevolking…

Vakantie in FrankrijkFrankrijk is een groot en gevarieerd land waar vele Nederlanders jaarlijks graag hun vakantie in doorbrengen. Vanwege de…
Vakantie in SpanjeVeel Nederlanders trekken jaarlijks per auto, bus of vliegtuig richting Spanje om daar te genieten van een welverdiende…
Bronnen en referenties
  • ANWB Landen
Marensa (310 artikelen)
Gepubliceerd: 14-02-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.