La Jolla, het juweel van de Californische kust

La Jolla, het juweel van de Californische kust La Jolla is een populaire badplaats in Californië, de Verenigde Staten van Amerika. Langs de gehele kust van Californië zijn badplaatsen, maar die van La Jolla zijn één van de populairste aan de westkust. La Jolla is een rustige plaats met veel laagbouw en heeft alles in zich om onbeperkt te genieten van de zee en het strand.

La Jolla

La Jolla (spreek uit als La Hoy-ya) is een stad van ongeveer 45.000 mensen aan de westkust in Californië. Het ligt ten noorden van de stad San Diego en maakt daar onderdeel van uit. Toch gebruikt men als postadres La Jolla en wordt het door de inwoners gezien als apart dorp los van de stad San Diego. Vanuit Europa is de stad het beste te bereiken via het vliegveld van San Diego. Per auto of openbaar vervoer ligt La Jolla een tiental minuten van het vliegveld van San Diego. De betekenis van La Jolla is tot op heden niet zeker, de inwoners zelf houden het op La Joya wat het juweeltje betekend in het Spaans. Dat is niet vreemd gezien de ligging van het stadje, de temperaturen en de diverse stranden.

Korte geschiedenis

Vooral de laatste jaren is La Jolla steeds populairder geworden. Waar het aan het begin van de 20ste eeuw een rustig stadje was, gingen de stedelingen van Los Angeles op de vlucht naar rustige plaatsen. La Jolla is vooral onder de rijkere bevolking een toevluchtsoord geworden voor de weekenden. Dit zorgt dan ook dat de wegen vol staan op vrijdag naar het zuiden en vervolgens op zondag naar het noorden. Ook celebrities worden gespot in de uitgaansgelegenheden van La Jolla.

De hedendaagse stad La Jolla

La Jolla bestaat voornamelijk uit laagbouw door een bouwbeperking van hoogbouw. In de stad staan diverse palmbomen en de tuinen liggen er verzorgd bij en de bloemen geuren door de straten. De binnenstad bezit dure kledingwinkels, juweliers en diverse galerieën. Het is een vrij rustige stad die weinig problemen kent met diefstal en crimineel gedrag.

Wat is er te doen in La Jolla?

La Jolla is een levendige badplaats aan de westkust van de Verenigde Staten. Een aantal activiteiten zijn:

Surfen

Door de vele stranden van het stadje en de aangename temperaturen het hele jaar door, is het een populaire strandbestemming. Met name de kust is geliefd bij surfers of bij skimboarders. De laatste zijn sufers op alleen maar een plank. Zij beoefenen hun sport op de golven een eindje uit de kust of aan de kustlijn. De stranden zijn over het algemeen afgezet met een deel voor zwemmers en een deel voor surfers. Zelfs in de vroege ochtend zijn surfers waar te nemen vanaf de kust.

Genieten van de kustlijn

La Jolla is een rustige stad en daardoor uitermate geschikt om uit te rusten en te genieten van de rust en de kustlijn. Langs de kustlijn bevinden zich veel mogelijkheden om te wandelen of om te hardlopen. Dit is dan ook een populaire bezigheid van de inwoners en bezoekers van La Jolla. Op veel ochtenden en avonden is de zonsopkomst en -ondergang te bezichtigen. Niet te vergeten zijn natuurlijk de stranden waar gezwommen kan worden in de zee en zelfs gesnorkeld kan worden naar ongevaarlijke haaien.

Dierenleven

Langs de stranden zijn ook veel dieren te zien. Afhankelijk van het seizoen, meestal rond augustus tot oktober, zijn er walvissen (orka's) te zien vanaf de stranden. Ook worden bultruggen, dolfijnen en vinvissen voor de kust gespot. Vergeet dus de verrekijker niet mee te nemen. Ook andere dieren zijn te vinden op de stranden van La Jolla, zoals zeehonden, zeeolifanten en zeeleeuwen. Deze dieren leven over het algemeen op beschermde natuurgebieden, maar zijn goed te bekijken.

Bijzondere dagen in La Jolla

Vooral vier juli wordt in de stad uitgebreid gevierd aan de La Jolla Cove. De gehele middenstad betaald mee aan het vuurwerk dat in de avond wordt afgestoken. Kosten noch moeiten worden gespaard en het is dan ook raadzaam om een kleed of en stoel mee te nemen naar het schouwspel. Wil je het nog intenser meemaken? Ga dan met een surfplank de oceaan op en bekijk vanaf de oceaan het vuurwerk!

Op zondagen bevinden veel inwoners zich op de grasvelden aan de kustlijn om te picknicken. Het is vooral een gezellig samenzijn met de hele familie. Ga niet te laat en wees op tijd voor een mooi plekje aan de kust. Geniet van het eten en aan het begin van de avond aan de zonsondergang!
© 2011 - 2024 Annfinance, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
San Diego (stad)San Diego (stad)San Diego is een stad die door een zeer prettig klimaat geliefd is bij buitenlanders. Gelegen aan de zee met een grote b…
Televisieserie Go Diego GoGo Diego Go is een tekenfilmserie die gaat over Diego een jongen van 8 jaar. Met zijn beste vriend Baby Jaguar beleeft h…
New York City een paradijs voor bezoekersNew York City een paradijs voor bezoekersNew York City, ook wel genoemd de stad die nooit slaapt, en bekend als the Big Apple, herbergt een populatie van ongevee…
Toerisme in de Verenigde StatenToerisme in de Verenigde StatenDe Verenigde Staten heeft veel te bieden voor de toeristen. Er zijn prachtige steden en natuurgebieden en een rondreis m…

Kekova bij Kas in Antalya: azuurblauw snorkelen bij ruïnesKekova bij Kas in Antalya: azuurblauw snorkelen bij ruïnesDe omgeving van Kekova is een schitterend gebied. Dit natuurgebied in de provincie Anatalya (Turkije) heeft alles voor d…
Patara: de parel van Lycië in het oude TurkijePatara: de parel van Lycië in het oude TurkijePatara: deze stad was rond de jaartelling een havenstad van belang. Door de vele oorlogen die om dit militair aantrekkel…
Annfinance (119 artikelen)
Gepubliceerd: 23-12-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.