De mooiste snorkelbestemmingen

De mooiste snorkelbestemmingen Iedereen kent wel het Great Barrier Reef als populaire duik- en snorkelbestemming. Er zijn echter vele andere mooie, nog onontdekte koraalriffen in de wereld. Of ontdek nieuwe plaatsen en doe nieuwe ervaringen op in gebieden waar je snorkelen niet voor mogelijk had gehouden! Kortom, ontdek de mooiste snorkelgebieden ter wereld. Iedereen die kan zwemmen kan ook snorkelen. Snorkelen is veel eenvoudiger dan duiken en toch een erg leuke manier om kennis te maken met de onderwaterwereld. Voor uw eigen veiligheid en plezier, wordt wel aangeraden om altijd met een maatje te gaan. U wordt hierin echter niet beperkt tot één maatje, maar kunt er ook voor kiezen om met uw vrienden, gezin of familie in één groep te gaan.

Als u wil duiken heeft u daarvoor een diploma nodig. Er worden speciale vakantieweken aangeboden om te leren duiken. Het diploma dat in deze cursus behaald wordt is wereldwijd geldig en maakt dat u zelfstandig mag duiken. Wederom geldt dat het veiliger en leuker is om wel altijd met een maatje te gaan duiken.

In dit artikel zullen we de 10 mooiste snorkelbestemmingen bespreken:

1. Madagaskar

Madagaskar is waarschijnlijk vooral bekend van de animatiefilm die dezelfde naam kent. Of anders kent u het Afrikaanse eiland misschien van de speelse apen. Madagaskar is echter ook rijk aan koraalriffen in een azuurblauwe oceaan. Op de momenten dat u niet in het water bent kunt u zich vermaken met de aapjes (en zij zullen zich vermaken met u).

Aan de zuidelijke punt van het eiland, bij Lokaro (nabij het vliegveld van Taolagnaro) bevindt zich een koraalrif. In het gebied wonen schildpadden en het gebied is rijk aan verschillende soorten koraalvissen.

Ook in het noorden van Madagaskar kan de snorkelaar zich uitleven. Op de noordelijke punt, bij Nosy Be zijn verschillende vissoorten te vinden, zoals de Surgeonfish, de Reuzetrekkersvis en de Barracuda. Ook op de eilanden ten noordwesten van Madagaskar is een speciaal dier te vinden; van juli t/m september paren en kalven hier Bultrugwalvissen. In deze periode kunt u dus tussen de jonge bultruggen zwemmen! Ze zullen zich niet bedreigd voelen zolang u hen respecteert en niet direct te dicht nadert.

2. Belize

Belize is gelegen in het Caribische gebied, het is een buurland van Mexico. Belize heeft, met 300km, het op een na grootste koraalrif ter wereld. Het bekendste snorkelgebied van Belize is the Blue Hole. Het gebied bestaat uit een lager gelegen gedeelte van de oceaanbodem, het ‘gat’ heeft een diameter van 300m. Deze holte is bijna volledig bedekt met koraalriffen.

Een ander, minder bekend, maar zeer mooi koraalrif aan de kust van Belize is het Emerald Forest Reef. Naast prachtige koraalriffen treft men hier de walvishaai. Ook het binnenland van Belize is prachtig, met haar natuurreservaten en ruïnes.

3. Nieuw Zeeland

De kust en oceaan van Nieuw Zeeland lijkt in niets op het tropische gebied waarin Belize ligt. Toch heeft Nieuw Zeeland haar eigen, unieke schoonheid. Die schoonheid wordt bij snorkelaars zeer gewaardeerd. Er is een zeer gevarieerd assortiment aan flora en fauna te vinden. Op de Poor Knights Islands, ten noordoosten van het Noordereiland zijn verschillende soorten kleurrijke sponzen te vinden. Daarnaast komen in het gebied Nudibranches (zeer kleurrijke weekdieren) en kreeften voor. Daarnaast zijn de dolfijnen en zeehonden die in het gebied leven ook erg leuk om te bekijken.

4. Tanzania – Chumble Island

Chumbe Island is een klein eiland ten zuidwesten van Zanzibar. Er strekt zich een koraalrif uit dat niet meer dan 3 meter onder het zeewater ligt. In het rif zijn 400 vissoorten te vinden, waaronder de vleermuisvis, de blauwgestippelde pijlstaartrog en de gevlekte reuzentandbaars. Naast deze vissoorten treft men ook kreeften, dolfijnen en schildpadden aan. Het koraalrif is beschermd gebied. Het park waartoe het gebied behoort biedt zelf overnachtingsmogelijkheden aan in schone, milieuvriendelijke bungalows.

5. Noorwegen – Tysfjord

Ook de Noorse kust biedt snorkelaars iets kompleet anders dan de (ook prachtige) tropische riffen. In Tysfjord kunt u tussen de Orka’s zwemmen. U moet hiervoor wel de kou trotseren, want Orka’s komen in de winter naar deze fjord om te jagen en te eten.

6. Frans Polynesië

Frans Polinesië wordt omringd door koraalriffen, hier komen natuurlijk vele soorten koraalvissen op af. Echt bijzonder is de Reuzenmanta, die bijna 100% zeker te zien is in de periode van mei tot december. Deze roggen kunnen een spanwijdte van 4 meter behalen! Ze zijn te vinden bij Anau (Bora Bora). Op Naku Hiva heeft u kans om Elektradolfijnen te spotten. Ten slotte kunt u bultrugwalvissenn spotten bij Rurutu.

7. Thailand

Eigenlijk kan aan bijna elk deel van de kust van Thailand gedoken worden. Ook snorkelen is hier eenvoudig, doordat de koraalriffen dicht bij de kust liggen. Helaas is een deel van de riffen juist om deze reden beschadigd geraakt door onvoorzichtigheid en roekeloosheid van snorkelaars en vissers.

Gelukkig zijn er nog een aantal mooie, onbeschadigde riffen te vinden. Bezoek hiervoor de eilanden Similan, Surin en Phi Phi, gelegen ten westen van Thailand. In dit gebied treft u een aantal zeldzame dieren, zoals de gitaarrog, octopussen en de zwartpunt rifhaai. Misschien treft u hier ook wel een walvishaai aan.


8. De Bahamas, Turkse eilanden en Caicos eilanden

Deze eilandengroep bevindt zich in het Caribische gebied. Aan de oostkant van de eilanden bevindt zich het leven dat te vinden is in de Atlantische Oceaan. Ten westen van de eilanden treft men het onderwaterleven, behorende tot het Caribische gebied. Het gebied zit vol haaisoorten, waaronder de tijgerhaai, de stierhaai, de hamerhaai en de nursehaai. Op de Turkse eilanden en de Caicos eilanden vindt men daarnaast ook schildpadden, zeepaarden, roggen en reuzenmanta´s.

9. Maleisië, Sipadan eiland, Sabah eiland

De eilanden worden omringd met ondiepe koraalriffen. Er zijn zeeschildpadden, groene schildpadden tussen de uitgestrekte koraalriffen te vinden. Daarnaast zwemmen er ook nog Napoleon Lipvissen en witpunt rifhaaien. Als u even genoeg heeft van het snorkelen biedt het gebied een rijke natuur en cultuur.

10. Het Great Barrier Reef

Het Great Barrier Reef is gigantisch en heeft ontzettend veel te bieden. Van reuzenmanta’s, tot luipaardhaaien, tot schildpadden, tot lipvissen. Aan de buitenkant van het rif vindt u Dwergvinvissen. Daarnaast kunt u natuurlijk de witte zandstranden bezoeken of een boottocht maken.
© 2011 - 2024 M_ichje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Sims 3 - DiepzeeduikenDe Sims 3 - DiepzeeduikenIn juni 2013 is het uitbreidingspakket "Exotisch eiland" van De Sims 3 uitgekomen. Met dit uitbreidingspakket krijg je d…
Op vakantie naar BonaireOp vakantie naar BonaireBonaire is een eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee, en is bovendien een gemeente van Nederland. De hoofdstad is Kral…
Vakantie op BarbadosVakantie op BarbadosBarbados is een populaire vakantiebestemming. Barbados is een klein eiland in de Caraïbische zee. Het heeft vele witte z…
Hurghada: duik- en snorkelparadijs in de Rode ZeeHurghada is één van de meest bezochte badplaatsen in Egypte. De stad ligt aan de Rode Zee en heeft alle faciliteiten voo…

Vrijwilligerswerk buitenland, hoe, wat en waar?Vrijwilligerswerk in het buitenland wordt steeds populairder. Of het nu een vakantie is of een gap year, steeds meer men…
Vakantiewerk: werken in het buitenlandVakantiewerk: werken in het buitenlandIn de zomer kiezen veel studenten er voor om te gaan werken in het buitenland. Het voordeel van dit type vakantiewerk is…
Bronnen en referenties
  • http://www.wanderlust.co.uk/search/?q=10%20snorkelling
M_ichje (113 artikelen)
Gepubliceerd: 27-06-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.