Tips voor een betaalbare, onvergetelijke, luxe zeecruise

Tips voor een betaalbare, onvergetelijke, luxe zeecruise Bijna iedereen kent de vroeger TV-serie Loveboat, waar chique dames en bemiddelde heren in dure sportkleding een partijtje tennis speelden. En 's-avonds in smoking en lange jurken met de kapitein mochten dineren. Heden ten dage is een zeecruise niet meer uitsluitend voor de elite. Je kunt nu betrekkelijk voordelig cruisen, maar wat tips om de kosten in de hand te houden zijn wel nuttig. Voor een ramp als met de historische Titanic hoef je niet meer bang te zijn. Weliswaar kan het schip zinken, maar er zijn nu wel voldoende reddingsboten om iedereen te redden. Vroeger was een vakantie op een cruiseschip uitsluitend weggelegd voor de elite. Zonder een groot inkomen was het immers onmogelijk een dergelijke dure zeereis te maken. Vandaag de dag is een dergelijke reis ook mogelijk voor mensen met een wat normaler inkomen. Uiteraard zijn er goedkopere vakanties denkbaar, maar je hoeft er zeker niet bemiddeld voor te zijn of een hoog inkomen te hebben om te genieten van een zeecruise. Wat betreft de kleding zijn er ook geen speciale eisen meer, ofschoon het wel gepast is om één stel nettere kledij mee te nemen, zodat je enigszins elegant kunt deelnemen aan de diners en theatervoorstellingen.

Hoe vind je een goedkope cruise

Dat doe je door te profiteren van de (last minute) aanbiedingen die regelmatig in bijvoorbeeld dagbladadvertenties of op internet zijn te vinden. Je hebt dan natuurlijk wat minder eigen keuze en moet accepteren waar de reis naar toe gaat. En ook de data zijn vaak beperkt. Maar wat maakt dat uit, want ongeacht waar de reis naar toe gaat is cruisen een feest, vooral als je met korting kunt boeken.

Binnen- of buitenhut

Een weekje cruisen op de Middellandse zee in een tweepersoons binnenhut is vaak al voor circa 750,- mogelijk. Exclusief servicekosten (zie onder). Voor zon 125,- extra kun je een buitenhut boeken, waardoor je ook vanuit je hut kunt genieten van het uitzicht op zee. Maar met een goedkope binnenhut is eigenlijk niets mis en als je geluk hebt krijg je toch een buitenhut toegewezen voor de prijs van de binnenhut, namelijk als de binnenhutten zijn uitverkocht en de buitenhutten nog niet. Want de reder heeft liever 750,- voor de buitenhut dan helemaal niets.

Wat zit allemaal in de prijs

Meestal is de prijs inclusief vervoer naar de haven van vertrek, dus inclusief vlucht en/of bus indien het schip vanuit een buitenlandse haven vertrekt. Verder hoef je de gehele vakantie meestal helemaal niets te betalen voor het uitgebreide ontbijt, de overvloedige lunch en het meergangen diner. Ook s-avond laat zijn er diverse gratis snacks. Meestal kun je gewone koffie, thee, water en sap ook gratis tappen, tijdens de maaltijden. Dan is er dagelijks gratis entertainment, fitness, dansen, badhanddoeken, ligstoel en zwembaden.

Bijkomende kosten

Die zijn er ook. Ten eerste vaak een bedrag van ongeveer 8,- per dag per persoon aan servicekosten dat voor het personeel is bestemd. Dan worden tevens de duurdere koffies, vruchtensappen en alle alcoholische dranken in rekening gebracht. De prijs van al die drankjes is veel hoger dan aan de wal, dus let op dat het niet uit de hand loopt. Landexcursies die aan boord worden geboekt zijn ook bijzonder duur. Dus het is veel slimmer zelf op pad te gaan met een plaatselijke taxi, bus of gewoon lekker te voet. Koop geen dure foto´s die ze aan boord van je maken en laat je ook niet verleiden je geld in het casino aan boord te verliezen.

Kamermeisje

Zon hardwerkend meisje dat dikwijls vanuit de Filippijnen is gerekruteerd, en dus ver van haar huis maanden lang op zon schip werkt geef je na afloop van zon week natuurlijk zon 20,- euro fooi in haar handen.

Lees verder

© 2011 - 2024 Robbie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Werken op een cruiseschipWerken op een cruiseschipVeel mensen willen werken op een cruiseschip. Het leuke van het werken op zo'n schip is dat je in korte tijd veel van de…
Voor- en nadelen van all-inclusive cruiseschepenVoor- en nadelen van all-inclusive cruiseschepenTerwijl vakanties mooi, noodzakelijk en belangrijk zijn, kunnen ze veel geld kosten. Deze hoge kosten worden vaak geasso…
Harmony of the Seas - grootste cruiseschip ter wereldHarmony of the Seas - grootste cruiseschip ter wereldHarmony of the Seas is het grootste cruiseschip ter wereld. Het is het zusterschip van de Allure of the Seas en Oasis of…

Kraanwater is niet altijd water om te drinkenKraanwater is niet altijd water om te drinkenSchoon en lekkker drinkwater uit de kraan, we zijn er aan gewend en mee verwend! In het buitenland is het lang niet alti…
Vrijwilligerswerk - mee met World ServantsVrijwilligerswerk - mee met World ServantsHeb je interesse om eens mee te gaan met een vrijwilligersproject in het buitenland? Dan kan de drempel erg hoog liggen.…
Bronnen en referenties
Robbie (588 artikelen)
Laatste update: 01-03-2020
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.