Philadelphia, historisch Amerika

Philadelphia, historisch Amerika De meest historische stad van Amerika is de voormalige hoofdstad Philadelphia. De stad ademt een leuke sfeer met een aantal interessante bezienswaardigheden. Kennis van de Amerikaanse geschiedenis is niet nodig, maar zal een bezoek wel prettiger maken, zodat je begrijpt waarom de Amerikanen gaan kijken naar Independence Hall, de Liberty Bell en Penn's Landing.
Hier werd de beroemde verklaring getekendHier werd de beroemde verklaring getekend

Independence Hall

De hoofdattractie van Philadelphia is het gebouw waar het allemaal begon: hier werd de Onafhankelijkheidsverklaring (Declaration of Independence) getekend in 1776. Voor de Europese toerist doet de stijl bekend aan, maar dit is een van de oudste gebouwen in Amerika.

Tijdens de rondleiding wordt je door de verschillende kamers van het gebouw geleid welke zoveel mogelijk in originele stijl en met de originele meubels zijn aangekleed. Zo is er de vergaderruimte van het Congress tussen 1790 tot 1800 en het originele inktstel waarmee de Onafhankelijkheidsverklaring is ondertekend. Als je niet veel weet van Amerikaanse geschiedenis is het allemaal misschien wat vaag. De meeste mensen op de rondleiding zijn Amerikanen die enkel een opfriscursusje nodig hebben van de gids. Om er wat meer aan te hebben, lees eerst wat van de gratis informatiebrochures van het Visitors Center.

Praktisch

Independence Hall ligt aan Chestnut Street. Toegang is gratis, maar je moet wel eerst een kaartje voor de rondleiding ophalen bij het Independence Visitors Center aan 6th Street.

Detail van Liberty BellDetail van Liberty Bell

Liberty Bell

De iconische klok met de scheur is vlakbij Independence Hall te bezoeken. Hier krijg je ook veel achtergrondinformatie in de kleine tentoonstelling erbij. Je kunt een achtergrondvideo bekijken. Opnieuw geldt dat voor mensen met weinig kennis van de Amerikaanse geschiedenis, het pas interessant is als je je er een beetje in verdiept.

Volgens de boeken werd de bel voor het eerst in 1753 geluid toen deze nog in de top van het Pennsylvania State House hing. De inscriptie zegt "Proclaim Liberty throughout All the land unto All the Inhabitants Thereof" (Verklaar de vrijheid foor het hele land en haar inwoners). De naam Liberty Bell komt uit 1830 toen het als symbool van de antislavenbeweging werd genomen. Rond 1846 scheurde de bel.

Historische binnenstad

Eigenlijk de leukste attractie van Philadelphia is het ronddwalen door het historische district ten noorden en zuiden van Market Street. Hier vind je oude huizen, straatjes met kasseien en het is rustig met weinig auto's. Het is een sfeer die in Europa heel bekend is, maar die voor Amerika echt bijzonder is.

Penn's Landing

Volg Chestnut Street naar het oosten en je komt op Penn's Landing. Dit is het punt waar de stichter van de staat Pennsylvania, William Penn, voor het eerst voet aan wal zette in 1682. Zijn standbeeld is in brons te vinden op de top van het Stadshuis. Van de landing is verder natuurlijk niets te zien, maar er is een mooi uitzicht over de Delaware rivier. In de zomer worden op het plein activiteiten georganiseerd en het is een populaire plek voor kunstenaars die hun waren aanbieden. In de rivier liggen een gevechtsschip en een onderzeeër die je kunt bezoeken als onderdeel van het Independence Seaport Museum.

The Gallery is een overdekt winkelcentrum waar het prettig winkelen is aan Market Street. De nabijgelegen Reading Terminal is een overdekte markt met waren van hoe kwaliteit. Er zijn ook eetgelegenheden hier en enkele winkeltjes met handgemaakte spullen van de Amish. Als je behoefte hebt aan Hollandse drop, dan kun je hier terecht want een grote snoepwinkel heeft geïmporteerde dropsoorten (niet goedkoop...).

Chinatown

Het is niet het Chinatown van new York of San Francisco, maar toch zker een bezoekje waard. Het eten is authentieker Chinees dan de Hollandse interpretatie van babi pangang. Er zijn Aziatische winkeltjes waar exotische waren uitgesteld liggen en de geuren van vreemde kruiden je tegemoet komen.

South Street

Jonge mensen in Philadelphia gaan voor entertainment naar het alternatieve South Street. Hier vind je goedkope barretjes en restaurants met een jong publiek. Er zijn verschillende winkels met fopspullen en pikante cadeaus. Vooral in het weekend is het erg levendig met straatmuzikanten.

Musea

Een historische stad als Philadelphia barst uit haar voegen van de musea. De belangrijkste:
 • National Constitution Center: volwassenen $12, kinderen $8
 • Philadelphia Art Museum: de weg hier naartoe is beroemd en met vlaggen van alle landen omgeven. De route begint achter het stadhuis en dan voorbij het LOVE symbool.
 • Betsy Ross House: volwassenen $3, kinderen $2
 • Franklin Institute: hands-on museum
 • Franklin Court: hier woonde en werkte Bejanmin
© 2011 - 2024 Jantrao, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Amerika: stedentrip naar PhiladelphiaAmerika: stedentrip naar PhiladelphiaEen bezoek aan de Amerikaanse stad Philadelphia kan zeker de moeite waard zijn. Er zijn verschillende reisorganisaties d…
Benjamin FranklinBenjamin FranklinDe heer Benjamin Franklin speelde een grote rol bij het onafhankelijk worden van koloniaal Amerika en de wording van de…
De meest populaire internationale feestdagenDe meest populaire internationale feestdagenDe meest populaire internationale feestdagen vliegen steeds vaker over naar Nederland en dat is natuurlijk erg leuk. Ste…
Liberty Island eiland in New York met VrijheidsbeeldLiberty Island eiland in New York met VrijheidsbeeldEen van de beroemdste eilanden van de wereld is een eilandje waar niemand woont en waar jaarlijks miljoenen mensen naar…

Op reis naar Mongolië: praktische weetjesMongolië is voor velen geen evidente reisbestemming. Toch is het een land dat voor natuurliefhebbers een parel is en bov…
Regen in New York City, wat ga je dan doen?Regen in New York City, wat ga je dan doen?Een stedentrip is geweldig als het weer meespeelt, maar dat geluk heb je niet altijd. Sommige mensen houden ervan om in…
Bronnen en referenties
 • http://en.wikipedia.org/wiki/Penn%27s_Landing
 • http://en.wikipedia.org/wiki/William_Penn
 • Historic Philadelphia Gazette, Augustus 2010
 • Independence brochure, National Park Service
 • Eigen ervaringen tijdens bezoek in zomer 2010
Jantrao (202 artikelen)
Laatste update: 30-05-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.