Landeninfo en reistips nader bekeken

Als je naar het buitenland op vakantie gaat of er voor een langere tijd gaat verblijven moet je goed voorbereid zijn. Wat zijn er de gewoonten en wat mag wel en wat niet. Heb je vaccinaties nodig en waar moet je verder op letten. Wanneer is er het regenseizoen of de beste tijd van het jaar om het land te bezoeken. Hoe zit het met de voltage en heb je een verloopstekker nodig. Wat wordt er gegeten en gedronken. Vormt de taal een probleem? Reistips vind je voldoende op internet.

Informatie

De meeste reisbureaus hebben folders van de bestemming waar je naartoe gaat maar het is natuurlijk prettig als je ruim van tevoren al beschikt over de nodige informatie voordat je naar het een reisbureau toe stapt. Op internet is erg veel informatie te vinden over alle mogelijke onderwerpen. Maar is de informatie altijd wel juist of up-to-date? Daarom worden in dit artikel enkele websites besproken die voldoende en de juiste informatie verschaffen.

Reistips

We gaan een fictieve reis maken naar de andere kant van de wereld: Nieuw-Zeeland. Wat willen we weten. In de eerste plaats is het belangrijk om te weten wanneer het de beste tijd is om het land te bezoeken. We gaan na twee dagen acclimatiseren het land verkennen en hebben nog niet alles ingepland. We willen een camper huren en de mooiste, meest bijzondere plekken zien. We overnachten soms ook in een hotel. Af en toe zullen we zelf koken, maar vaak ook niet. We willen goed voorbereid op reis en niet voor verrassingen komen te staan.

Landenweb.net

Heel veel informatie kun je vinden op Landenweb.net. Het laat zich lezen als een reisgids met soms encyclopedische inhoud maar informatie over wat voor een soort verloopstekker je nodig hebt ben ik niet tegengekomen. Dat is ook niet de bedoeling van deze website. Er is alles te vinden over het land zelf, de staatsinrichting, het klimaat, de geschiedenis, noem maar op. Wie zijn de Maori's en hun gebruiken. Hier vergaar je kennis. Er is ook een verwijspagina met relevante links. Alles is overzichtelijk in rubrieken ingedeeld. Hier kom je alles over Nieuw-Zeeland te weten.

Reiswijs.nl
Deze website heeft meer de functie van een portal. Praktische links zijn op de Reiswijs.nl ondergebracht. Er zijn links te vinden naar autoverhuurbedrijven of naar campings. Alle belangrijke informatie om iets te gaan doen, vanaf het boeken van een reis, een reisverzekering afsluiten tot en met vluchtinformatie van Auckland Airport zijn hier te vinden. Verder is er voldoende informatie te vinden over de filmlocaties van de film 'In de ban van de ring' en de plaatselijke cultuur en culinaire gebruiken.

Minbuza.nl

Het ministerie van buitenlandse zaken geeft met de website minbuza.nl achtergrondinformatie over landen. Op de website zijn reisadviezen en checklists te vinden zodat je je kunt voorbereiden op een verblijf in het buitenland en de risico’s die daaraan verbonden zijn. Er wordt informatie verschaft over bijvoorbeeld het drugsbeleid en welke daden er als strafbare feiten gezien worden.

Er wordt uitvoerig ingegaan op de betrekkingen tussen het betreffende land, in dit geval Nieuw-Zeeland, en Nederland. Verder info over de ambassade en consulaten.

Tot slot

De besproken vier websites geven samen voldoende informatie om goed voorbereid op reis te gaan naar Nieuw-Zeeland, of elk ander land. Wat die verloopstekker betreft heb ik niets kunnen vinden. In dat geval biedt de website www.worldstandards.eu uitkomst en blijkt dat je inderdaad een speciale verloopstekker nodig hebt voor Nieuw-Zeeland.
© 2010 - 2023 Bertvdw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips voor een droomreis naar ThailandEindelijk die droomreis naar Thailand geboekt? Vergeet dan niet onderstaande checklist door te nemen voor vertrek. In di…
Vaccinaties en medicijnen op reisVaccinaties en medicijnen op reisWelke medicijnen gaan er mee op reis? Natuurlijk in eerste instantie de medicijnen die thuis ook worden gebruikt zowel d…

Langs de Saône: de Seille, Louhans, Cuisery en La TruchèreLangs de Saône: de Seille, Louhans, Cuisery en La TruchèreDe Saône is een tamelijk brede rivier met beroepsvaart. Sla je echter net voorbij Tournus het kleine riviertje de Seille…
Cuba tropische vakantie in de winter: strand en cultuurLange witte palmstranden en een tropisch klimaat op Cuba terwijl het winter is in Nederland. Een uitstekende strandvakan…
Bronnen en referenties
  • Foto's: Flickr.com
Bertvdw (89 artikelen)
Laatste update: 17-10-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.