Toerisme in de Serrania de Ronda (Zuid-Spanje)

Als toerist heb je heel veel mogelijkheden wanneer je, je vakantie in Spanje, meer specifiek in de Serrania de Ronda (Andalusie), doorbrengt. De laatste jaren doen ze een enorme inspanning om hun streekeigen producten te promoten, vooral het actieve natuur toerisme kent hoge stijgingen. In het voorjaar en najaar is het zeer aangenaam om in de bergen te vertoeven.

Cultureel Toerisme in de Serrania de Ronda

Het Cultureel erfgoed wordt gekoesterd door de Serrania de Ronda en is de belangrijkste bron voor het toerisme. De keuze is zeer gevarieerd. Denk maar aan de vele steden en witte dorpjes, paleizen, bruggen, fonteinen, musea enz. Ze openen maar al te graag hun deuren om aan de bezoeker de meest uiteenlopende architectonische stijlen, illustraties, kunstwerken en historische voorwerpen uit het vroegere, dagelijkse leven te laten zien. Denk maar aan de bandoleros (struikrovers) en de kunst van het wijn maken.

De Ambachten zijn ook een toeristische attractie en in vele werkplaatsen bieden ambachtslieden hun producten aan, aan het publiek. De meest karakteristieke ambachten van de regio zijn:

  • Werken met gedroogde bloemen
  • Houtsnijwerk
  • Meubels maken
  • Smederij
  • Pottenbakken

Congres Toerisme in de Serrania de Ronda

De opening van de Congreszaal van Ronda biedt een gevarieerd scala aan ruimten aan voor de viering van conferenties en congressen. Deze organisatie werkt samen met verschillende hotels in de Serrania de Ronda, en dit is de ideale plaats voor dergelijke evenementen.

De Congreszaal van Ronda heeft een capaciteit tot 250 personen om, om het even welke activiteiten en congressen te organiseren. De zaal biedt een uitstekende infrastructuur en de samenwerking tussen plaatselijke hotels, restaurants en handel is een groot succes. Alles wordt op een professionele manier afgehandeld om de congressen foutloos te laten verlopen.

Actief Plattelands Toerisme in de Serrania de Ronda

Het plattelands toerisme of turismo rural, biedt de bezoeker een hoge kwaliteit landelijke accomodatie aan. Je kunt er in alle rust genieten van de kleine witte dorpjes en steden die, opgehangen lijken te zijn op de hellingen van de vele valleien. Hier wordt je ondergedompeld in het dagelijkse Spaanse leven en kan je volop genieten van de natuur en wat die te bieden heeft.

Het Grote Paden Netwerk (La Gran Senda) met zijn gemarkeerde routes, is de ideale omgeving om te wandelen, te fietsen of zelfs paard te rijden.

De vele uitkijkposten (miradores) die een netwerk vormen langs kleine wegen en hoofdwegen, geven de bezoeker de mogelijkheid om informatie te verkrijgen over de flora en fauna van het gebied. Bij de vogel uitkijkposten in de buurt van de Straat van Gibraltar, kan je aaseters observeren of de migratie van bepaalde vogelsoorten volgen.

Diegene die van een aktieve vakantie houden, komen ook zeker aan hun trekken bij de gespecialiseerde instellingen die bekwame monitors in dienst hebben. Je kunt er klimmen, speleologie, kanoën, 4x4 routes en nog veel meer volgen.

De Serrania de Ronda is de ideale omgeving wanneer je in contact met de natuur wilt zijn. Er komen jaarlijks heel veel Europese toeristen een schilder vakantie nemen. Die trekken dan van het ene witte dorp naar het andere om de prachtige omgeving op doek neer te kunnen zetten.

Gastronomisch en Oenologisch Toerisme in de Serrania de Ronda

De basis van de voortreffelijke lokale gastronomie is te danken aan de verscheidenheid van de endogene producten waar de Serrania de Ronda rijk aan is en de zorg waarmee de boeren hun werk verrichten.

Er is een zeer grote verscheidenheid aan bars, herbergen en restaurants in de omgeving en die laten elke bezoeker van de meest traditionele recepten proeven, gemaakt met de allerfijnste ingredienten. Voor elke smaak en budget is er iets te vinden van uitstekende kwaliteit.

De wijnen van de Serrania de Ronda, met name die uit de provincie van Malaga, zijn de ideale aanvulling op de lokale gastronomie. De meer dan 15 wijnhuizen produceren meer dan 50 verschillende wijnen. Rode, roze en witte wijnen van de Serrania de Ronda zijn beschikbaar in de meeste restaurants. Er zijn op dit ogenblik nog 10 nieuwe bodegas (wijnhuizen) aan het produceren, die binnen enkele jaren hun wijnen op de markt brengen.

Elk wijnhuis of bodega heeft zijn eigen wijngaard en het hele proces van oogsten tot het bottelen wordt gedaan op de traditionele manier. De meest geschikte variëteiten van druiven die geschikt zijn voor de bodem en het klimaat van de Serrania de Ronda zijn :

  • Cabernet Sauvignon
  • Chyrac
  • Petit Verdot
  • Tempranillo

Deze sector is de laatste jaren enorm gegroeid en dit is te wijten aan de toewijding van de wijnbouwer, hierdoor hebben de wijnen van de Serrania de Ronda aan kwaliteit toegenomen. Vrijwel alle wijnproducenten zetten hun deuren open voor het publiek, hetzij voor bezoeken, proeverijen en voor feesten of evenementen. Bijvoorbeeld de bodega Descalzos Viejos is zeker een bezoek waard.

De wijnen en andere agrarische producten zijn te vinden in gespecialiseerde winkels of worden rechtstreeks aangeboden bij de fabrikant. Uiteraard kan je in de vele restaurants en bars proeven van de streekeigen gerechten en wijnen.
© 2010 - 2024 Gertrudis, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Thema Feesten in de Serrania de Ronda (Zuid-Spanje)De gewoonten en tradities in de Serrania de Ronda (Andalusie) zijn een weerspiegeling van hoe het leven er daar uitziet.…
Guadiaro Vallei en het Bergmassief van Libar (Zuid-Spanje)Deze zone bestaat uit de gemeenten Benaojan, Cortes de la Frontera, Jimera de Libar en Montejaque. Het is het gebied waa…
Dagtrips vanuit Ronda (Zuid-Spanje)Ronda (Andalusië) is een ideale vakantiebestemming, niet alleen omdat het zo historisch is, maar je kan vanuit Ronda hee…
Prehistorie in de Serranía de Ronda (Zuid Spanje)Het centrum "La Algaba" is een privé initiatief van een aantal mensen die willen aantonen dat de natuur respect verdient…

Wandelroute van Benaojan naar Jimera de Libar (Zuid-Spanje)De wandelroute van Benaojan naar Jimera de Libar loopt door de Guadiaro Vallei (Valle de Guadiaro). Aan de voet van de S…
Goedkope vakantie in CanadaGoedkope vakantie in CanadaCanada is een uitstekende bestemming voor een onvergetelijke en goedkope vakantie. Canada is een dunbevolkt land met sch…
Bronnen en referenties
  • Turismo de Ronda Plan de Dinamización del Producto Turístico
Gertrudis (51 artikelen)
Gepubliceerd: 22-01-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.