Nationale Parken in Amerika, een overzicht

Nationale Parken in Amerika, een overzicht De meeste mensen die op vakantie gaan naar Amerika, bezoeken ook een of meerdere Nationale Parken. Veel daarvan zijn dan ook de moeite van een bezoek waard tijdens een rondreis. Sommige parken zijn zo groot dat je ze het beste met de auto kunt bezoeken, in andere Nationale Parken kun je juist weer heerlijk wandelen. Voor sommige parken moet je vooraf reserveren om deze te bezoeken, bereid je dus altijd goed voor voordat je een park bezoekt.

America the Beautiful Pass

Er is een jaarpas verkrijgbaar die een jaar geldig is (America the Beautiful Pass). Met deze pas kun je gratis alle Nationale Parken in Amerika bezoeken, en heb je tevens gratis toegang tot verschillende monumenten en slagvelden. De America the Beautiful Pass kost 80 dollar per auto met maximaal 4 inzittenden (prijs in mei 2020). Veel geld, maar als je van plan bent om meerdere parken te bezoeken, heb je deze investering er snel uit. Sommige parken zijn gratis toegankelijk, maar de toegangsprijs voor veel Nationale Parken ligt namelijk tussen de 15 en 35 dollar (prijzen in mei 2020). Ga voor gedetailleerde informatie over de toegangsprijzen even naar de site van het betreffende park.

Alaska

Denali NP

Denali National Park / Bron: 272447, PixabayDenali National Park / Bron: 272447, Pixabay
Bergachtig park met wilde dieren: elanden, grizzly's en wolven. Een gedeelte van het Alaskagebergte ligt in het park. Op het plaatje naast de inleiding zie je een van de bergen in Denali: Mount McKinley.

Gates of the Arctic NP

Dit park trekt jaarlijks slechts 2000 bezoekers, terwijl het 3,5 miljoen hectare groot is. Grote kans dus dat je er in je eentje rondloopt, een geweldige ervaring! Er zijn zelfs geen faciliteiten of een wandelpad. Meren en valleien, rivieren en bergen zijn de voornaamste bezienswaardigheden.

Glacier Bay NP

Glacier Bay National Park / Bron: 272447, PixabayGlacier Bay National Park / Bron: 272447, Pixabay
Bijzonder aan dit park is dat je er alleen met een boot kunt komen. Er zijn ijsbergen te zien, en uiteraard ook gletsjers. Ook kun je hier diverse diersoorten zien: beren, herten, vogels en sneeuwgeiten. Een aparte attractie zijn de walvissen. Glacier Bay is een bekende plek om walvissen te spotten.

Lake Clark NP

Lake Clark is gelegen in een zeer bergachtig gebied waar de twee bergruggen Alaska Range en Aleutian Range samenkomen. Lake Clark is gevormd uit een gletsjer, naast dit meer zijn er nog veel meer gletsjermeren te zien, maar Lake Clark is de mooiste. Naast berglandschap is er ook een toendralandschap in dit Nationale Park. Hier kun je diverse dieren spotten, waaronder elanden, eekhoorns en grizzlyberen.

Katmai NP

Katmai National Park / Bron: 272447, PixabayKatmai National Park / Bron: 272447, Pixabay
Op 6 juni 1912 vond er een zeer heftige vulkaanuitbarsting plaats van de vulkaan Novarupta, waardoor alle natuur om de vulkaan heen werd weggevaagd. Katmai NP bestaat uit een bergrug die wel 15 vulkanen omvat, waaronder de Novarupta. Naast berglandschap is er ook een boslandschap en een toendralandschap. Vissen kun je in een van de bergmeren. Vanwege het gevarieerde landschap komen er veel dieren voor, je hebt hier een zeer goede kans om beren te zien, maar ook de kariboe, wolven, vossen, vogels, zeehonden en otters kun je hier zien.

Kenai Fjords NP

Op het schiereiland Kenai ligt Harding Icefield, een gigantische ijsmassa. Deze massa is al zeer oud, hij stamt uit de IJstijd. In de loop der tijd hebben de vele gletsjers diverse valleien uitgeslepen, die zich vulden met zeewater. Deze fjorden zijn nu het woongebied geworden van diverse zeedieren en vogels: zeeleeuwen, zeehonden, bultruggen, orka's en arenden zijn enkele voorbeelden daarvan.

Kobuk Valley NP

Dit park bestaat uit een dal en de Kobuk River. Er zijn ook een toendralandschap en zandduinen te zien. Verharde paden zijn er niet, desondanks kun je er goed wandelen. Dieren die hier voorkomen zijn onder andere zwarte beren, kariboes, elanden, wolven en lynxen.

Wrangell Saint Elias NP

Bergen (een paar van de grootste van Amerika), gletsjers en ijsvelden zijn de grootste attracties van dit park. Qua gletsjers vind je er twee van de grootste ter wereld. Je kunt hier goed wandelen, langlaufen en wildwatervaren.

Arizona

Grand Canyon NP

Grand Canyon / Bron: HardebeckMedia, PixabayGrand Canyon / Bron: HardebeckMedia, Pixabay
Waarschijnlijk het bekendste National Park in de USA. De Grand Canyon bestaat uit een verzameling canyons (kloven) die in elkaar overlopen. Dit gebied is ontstaan door uitslijting door de rivier de Colorado. Spectaculair is een helikopervlucht door de canyons, maar ook de nieuwste attractiede Grand Canyon Skywalk is absoluut de moeite waard. Dit is een glazen brug boven een diepe afgrond van de Grand Canyon.

Petrified Forest NP

Dit park dankt zijn bekendheid aan de vele versteende (petrified) bomen. Ook zijn er talloze fossielen van planten en dieren (met name reptielen en vissen) te zien. Het landschap is woestijnachtig: dor en droog.

Saguaro NP

De naam van dit park is afgeleid van zijn grootste attractie: de Saguaro-cactus. Het park bestaat uit twee delen: Rincon Mountain District en Tucson Mountain District. In Rincon vind je een groot bos van Saguaro-cactussen, met uitzicht op de Rincon Mountains. Tucson Mountain Districht ligt zo'n 35 mijl verderop, je vind hier een openluchtmuseum met veel informatie over flora en fauna.

Arkansas

Hot Springs NP

Hot Springs is het kleinste Nationale Park in de USA. Het gebied ligt in de Zig Zag Mountains en is omgeven door het stadje Hot Springs. Op Hot Springs Mountain vind je tientallen minerale bronnen, aan deze bronnen dankt Hot Springs NP zijn bekendheid. De bronnen worden erg warm, tot ongeveer 60 graden en ze schijnen helende krachten te bezitten.

Californië

Channel Islands NP

De Channel Islands zijn vijf eilandjes voor de kust van Californié: San Miguel, Santa Rosa, Santa Cruz, Anacapa en Santa Barbara. Bezienswaardig is de zeebodem zelf en de dieren die daar leven. De zeebodem is zeer gevarieerd en bestaat uit diverse plateaus, gladde en ruwe oppervlakken, bassins en zo meer. In het water komt de blauwe vinvis voor, het grootste dier ter wereld. De eilanden zelf zijn ook te bezichtigen, zij bieden een gevarieerd scala aan flora en fauna.

Death Valley NP

Death Valley / Bron: Free Photos, PixabayDeath Valley / Bron: Free Photos, Pixabay
De op één na warmste plek op aarde. Je kunt je voorstellen dat Death Valley een dor en droog landschap is. Er is dan ook vooral veel zand te zien, in de vorm van woestijnen en duinen. Bezienswaardig is het veelkleurige 'Artists Palette'. Toch zijn er ook dieren aanwezig in dit Nationale Park, waaronder de Kangaroerat en de Chuckwalla, een hagedissensoort. De Timbisha-indianen zijn menselijke bewoners van Death Valley, in hun dorp kun je ook overnachten. Tip: tanken is ontzettend duur in de omgeving van Death Valley, dus het is aan te raden om vooraf te zorgen voor een volle tank.

Joshua Tree NP

Dit park bestaat uit twee verschillende woestijnlandschappen; de Coloradowoestijn en de Mojavewoestijn. De Coloradowoestijn is laaggelegen en begroeid met struiken en andere laagblijvende planten. De Mojavewoestijn ligt iets hoger en is dan ook vochtiger dan de Coloradowoestijn. In dit gebied groeien ook de Joshua Trees waaraan het park zijn naam ontleend. Een andere bezienswaardigheid in de Mojavewoestijn zijn de zogenaamde boulders, brokken steen die zeer geschikt zijn om te boulderen. Boulderen is een aparte vorm van rotsklimmen.

Kings Canyon NP

Kings Canyon / Bron: Walesjacqueline, PixabayKings Canyon / Bron: Walesjacqueline, Pixabay
Kings Canyon ligt aan het Sequioa Kings NP. In Kings Canyon vind je een schitterend stuk van de Sierra Nevada, een berggebied. Watervallen, gigantische kloven en meren zijn er te zien. Ook de bergtoppen die wel 4000 meter hoog zijn, zijn zeer indrukwekkend. Kings Canyon zelf is een groot ravijn.

Lassen Volcanic NP

Zoals de naam al doet vermoeden is Lassen Volcanic een vulkanisch gebied. Lassen Peak is een van de grootste vulkanen ter wereld, en is tevens nog actief. Naast vulkanen vind je hier kristalheldere meren, warmwaterbronnen en watervallen. De flora en fauna is met meer dan 700 plantensoorten, 60 zoogdieren en 200 vogelsoorten zeer divers.

Redwood NP

Dit park bestaat uit een groot bos dat bestaat uit de wereldberoemde Sequoiabomen. Ook heeft het park een strandgedeelte met klippen.

Sequioa Kings NP

Sequioa Kings ligt aan het Kings Canyon NP. Het park dankt zijn bekendheid aan de Sequoiabomen, de grootste boom ter wereld. Ook de Crystal Cave, een kalksteengrot, is een bezoek waard. In het park komen ook beren voor.

Yosemite NP

Yosemite National Park / Bron: Egorshitikov, PixabayYosemite National Park / Bron: Egorshitikov, Pixabay
Yosemite NP is een van de meest bekende parken in de USA. Het park is gelegen in de Sierra Nevada en dankt zijn bekendheid aan het vele water dat zich in het park bevindt. De watervallen zijn spectaculair, evenals de rivieren. Dankzij het vele water is er natuurlijk ook een weelderige vegetatie. Met name de gigantische Sequoia's zijn een aparte bezienswaardigheid. De Half Dome is ook een bezienswaardigheid: een gigantisch grote en steile granieten wand.

Colorado

Black Canyon of the Gunnisson NP

Deze vulkanische canyon is al 2 miljoen jaar oud. De zwarte kleur heeft hij te danken aan het feit dat de rotsen vulkanisch zijn. Dit is een van de meest steile kloven in de USA, en doet, in combinatie met de zwarte kleur, nogal grimmig aan.

Great Sand Dunes NP

Great Sand Dunes / Bron: 12019, PixabayGreat Sand Dunes / Bron: 12019, Pixabay
Dit park bevat de grootste zandduinen van de USA, sommige duinen bereiken een hoogte van wel 200 meter. Naast het park ligt het Great Sand Dunes National Preserve, een bergachtig natuurgebied waar je schitterende wandelingen kunt maken.

Mesa Verde NP

Mesa Verde dankt zijn bekendheid aan de overgebleven huizen van de Anasazi-indianen. Zij woonden in huizen die ze in de rotsen uithakten. In het Chapin Mesa Archeologische Museum vind je meer informatie over deze indianen.

Rocky Mountains NP

Rocky Mountains / Bron: 272447, PixabayRocky Mountains / Bron: 272447, Pixabay
De Rocky Mountains, een van de meest bekende gebieden in de USA. En niet voor niets, deze bergketen is 4800 kilometer lang, en strekt zich uit van Alaska tot New Mexico. De Rockies verdelen de USA als het ware doormidden, en wordt daarom ook wel de Continental Divide genoemd. Naast heel lang, zijn de Rockies ook heel hoog: er zijn meer dan 100 pieken die hoger zijn dan 3000 meter, de hoogste bergtop (Longs Peak) is ruim 4300 meter hoog. Naast bergtoppen vind je hier ook mooie alpenweiden, meren en bossen. Er leven dan ook diverse dieren, waaronder 280 vogelsoorten en 60 zoogdieren. Enkele zoogdieren zijn de bever, de zwarte beer, de bobcat, de bergleeuw en de coyote.

Florida

Biscayne NP

95% van dit park bestaat uit water. Het is dan ook alleen ste te bezoeken per boot. Zwemmen, duiken en snorkelen zijn hier veelvoorkomende bezigheden. Onder water zwemmen talloze kleurrijke tropische vissen, daarnaast zijn er prachtige koraalriffen te zien. Naast het water zijn er ook eilandjes en een mangrovebos te zien.

Dry Tortugas NP

Dit park wordt maar weinig bezocht. Het is vrij klein en ligt nogal afgelegen. Toch is het wel de moeite waard: 7 kleine eilandjes die omgeven zijn door ondiep, warm water met schitterende koraalriffen. Ook is er een fort te zien. De eilanden zijn alleen bereikbaar per boot of watervliegtuig.

Everglades NP

Everglades / Bron: Ataribravo99, PixabayEverglades / Bron: Ataribravo99, Pixabay
De Everglades genieten een grote bekendheid. Het is dan ook een vrij indrukwekkend gebied dat bestaat uit moerassen en het grootste mangrovebos ter wereld. Talloze (gevaarlijke) dieren komen hier voor, alligators zijn hier geen zeldzaamheid.

Hawai

Haleakala NP

Dit park bestaat uit twee delen: de grootste vulkaan ter wereld (Haleakala) en Kipahulu Valley. In deze vallei bevind zich een regenwoud dat helaas niet toegankelijk is voor publiek. Een deel van de vallei is wel te bezichtigen, in dit deel vind je een ravijn, twee watervallen en diverse mooie waterplassen.

Hawaii Volcanoes NP

Hawaii Volcanoes National Park / Bron: 272447, PixabayHawaii Volcanoes National Park / Bron: 272447, Pixabay
Het vulkaanlandschap op Hawaii bestaat al 30 miljoen jaar. In dit park bevindt zich de grootste vulkaan van Hawaii, Mauna Loa (tevens een van de grootste ter wereld) en een van de meest actieve vulkanen ter wereld; de Kilauea.

Idaho

Yellowstone NP

Dit is hetzelfde Yellowstone NP als dat genoemd wordt bij Wyoming. Dit park ligt namelijk ook deels in Montana. Zie voor een beschrijving van het park de staat Wyoming.

Kentucky

Mammoth Cave NP

Deze mammoetengrot heeft een gigantisch grottenstelsel. Het enige dier dat hier voorkomt is de Kentucky grotgarnaal.

Maine

Acadia NP

Acadia National Park / Bron: 272447, PixabayAcadia National Park / Bron: 272447, Pixabay
Acadia is een park dat berglandschap omvat, maar ook meren en bossen. Dankzij dit gevarieerde landschap vind je er talloze diersoorten: kikkers, salamanders, slangen, eenden, roofvogels, vissen, bevers, elanden en beren zijn maar een kleine greep. Daarnaast komen er ook meer dan 1100 plantensoorten voor.

Michigan

Isle Royale NP

Dit eiland is gelegen in Lake Superior en bestaat naast Isle Royale uit nog 200 kleine eilandjes. Het eiland heeft dichte bossen, meren, ruige kusten en mooie baaien te bieden. Ook is het mogelijk om met een boot het eiland rond te varen. Het vervoer naar het eiland vind plaats per boot of vliegtuig.

Minnesota

Voyageurs NP

Op zich een weinig bijzonder park. Het enige wat er te doen is, is met een boot langs de eilanden varen. Alleen voor vaarliefhebbers dus.

Montana

Glacier NP

Glacier National Park / Bron: 12019, PixabayGlacier National Park / Bron: 12019, Pixabay
Glacier NP is een ongerept landschap met uiteraard gletsjers (50 stuks,) maar ook watervallen, meren, bossen en hoge bergtoppen. De zeldzame grizzlybeer komt hier nog voor, evenals elanden, bevers, otters, geiten en meer dieren.

Yellowstone NP

Dit is hetzelfde Yellowstone NP als dat genoemd wordt bij Wyoming. Dit park ligt namelijk ook deels in Montana. Zie voor een beschrijving van het park de staat Wyoming.

Nevada

Great Basin NP

Great Basin wordt niet drukbezocht, het ligt dan ook wat afgelegen en het landschap is minder spectaculair dan in andere parken. Toch is het wel de moeite waard. Bezienswaardigheden zijn Lexington Arch, een kalkstenen boog en Bristlecone Trees, een bos met zeer zeldzame dennenbomen. Ook is er een gletsjer te zien en een gevarieerde flora en fauna.

New Mexico

Carlsbad Caverns NP

Carlsbad Caverns / Bron: Life Of Pix, PixabayCarlsbad Caverns / Bron: Life Of Pix, Pixabay
Carlsbad Caverns is een van de grootste en mooiste grottenstelsels ter wereld. Binnenin ligt The Big Room, de grootste ondergrondse grottenkamer ter wereld. In de grotten vind je mooie druipstenen. In de grottenstelsels zijn verschillende wandelingen uitgezet.

North Dakota

Theodore Roosevelt NP

Dit park is genoemd naar de president Theodore Roosevelt. Het park draagt zijn naam omdat hij heel veel voor dit park, en voor andere parken gedaan heeft. Het landschap is er ruig en rotsachtig.

Ohio

Cuyahoga Valley NP

Cuyahoga is een river, omgeven door bos en heuvels. Een deel van het park is nu een recreatiegebied.

Oregon

Crater Lake NP

Crater Lake National Park / Bron: Pogo Mm, PixabayCrater Lake National Park / Bron: Pogo Mm, Pixabay
Crater Lake is een vulkanisch meer van wel 8 kilometer lang en 450 meter diep. Het is hiermee het diepste meer in de USA. Het meer vult zich door sneeuwval, hierdoor heeft Crater Lake een schitterende, diepblauwe kleur gekregen.

South Carolina

Congaree NP

Congaree is een zogenaamd floodplain forest, dit betekent dat het een bosgebied is dat met grote regelmaat overstroomt. In Congaree vind dit ongeveer tien keer per jaar plaats. Uiteraard staan hier veel bomen, maar je vind hier ook verschillende vogels, reptielen en vissen.

South Dakota

Badlands NP

Badlands National Park / Bron: RJA1988, PixabayBadlands National Park / Bron: RJA1988, Pixabay
Bad Lands, een toepasselijke naam. Dit prairiegebied is begroeid met vegetatie die nergens anders kan groeien. De fauna bestaat uit coyotes, prairiehonden, schapen, bizons en antilopes. Een bezienswaardigheid is The Wall, een grillige bergketen van 100km lang, die is opgebouwd uit verschillend gekleurde rotslagen.

Wind Cave NP

De Wind Cave is, zoals de naam al doet vermoeden, een grot. De Wind Cave dankt haar bekendheid aan de calcietformaties die ook wel boxwork worden genoemd. De naam 'Wind Cave' komt van een verhaal van de Lakota, een indianenvolk. Het verhaal ging daar dat deze grot lucht uitblies. Dit kwam doordat de wind door de grotten waaide. Bovengronds is er nog een prairielandschap te bezichtigen, waar ook diverse dieren leven, waaronder bizons.

Tennessee

Great Smokey Mountains NP

Great Smokey Mountains / Bron: AnnBoulais, PixabayGreat Smokey Mountains / Bron: AnnBoulais, Pixabay
De Great Smokey Mountains zijn onderdeel van de Appalachian Mountains, een van de oudste bergketens ter wereld. (900 miljoen jaar oud) Het park bestaat dan ook voornamelijk uit bergen, die gescheiden worden door valleien. Door de vochtige, dichte bossen in de valleien vind je er een zeer uiteenlopende flora en fauna: ruim 4000 planten en boomsoorten en ruim 300 verschillende diersoorten.

Texas

Big Bend NP

Een zeer afgelegen park, dat daarom maar weinig bezoekers trekt. Het is echter wel de moeite waard. In de canyons kun je prima wildwatervaren, en in de Chihuahuan Desert vind je een opvallend uitgebreide flora en fauna. Ook het berggebied Chisos Mountains maakt onderdeel uit van het park.

Guadalupe Mountains NP

Guadalupe Mountains is een bergketen van 80km lang. Het is onderdeel van een kalksteenrif dat al miljoenen jaren oud is. Guadalupe Peak is met bijna 2700 meter de hoogste bergtop. Het grootste gedeelte van het park is alleen te voet bereikbaar, het is daarom een uitstekend gebied voor met name ervaren wandelaars.

Utah

Arches NP

Arches National Park / Bron: Free Photos, PixabayArches National Park / Bron: Free Photos, Pixabay
Dit park dankt zijn naam aan de zogenaamde arches, stenen bogen. Er staan meer dan 2000 van deze roodgekleurde rotsbogen in het park. Enkele populaire bezienswaardigheden zijn de Balanced Rock (een rotsblok van 3 miljoen kilo dat rust op een andere steen) Double Arch (twee bogen die aan elkaar vastzitten) Windows Trail (een wandeling langs bogen die veel weghebben van grote ramen) en Delicate Arch (de meest bekende boog in het park). Arches National Park is goed te bezichtigen door te wandelen, echter omdat het zo'n uitgestrekt park is zul je voor veel bezienswaardigheden toch meer aan de auto hebben.

Bryce Canyon NP

Bryce Canyon / Bron: ArtTower, PixabayBryce Canyon / Bron: ArtTower, Pixabay
Bryce Canyon heeft zijn faam te danken aan de geologische rotsformaties. Kalk en zandsteen zijn geërodeerd tot zogenaamde hoodoos, afgesleten bergtoppen.

Canyonlands NP

Door de Canyonlands loopt de grote rivier de Colorado. Er zijn enkele mooie uitzichtpunten op deze rivier. Er is weinig vegetatie aanwezig, ondanks dat wonen er wel dieren in het gebied, waaronder coyotes. Het landschap is rotsachtig en droog.

Capitol Reef NP

Dit 'rif' is ontstaan door het scheuren van een aardkorst. Het rif is honderden kilometers lang, en Capitol Reef is daar slechts een klein stuk van. Er is een Nationaal Park van gemaakt om het te beschermen. Bezienswaardig zijn de diverse kleuren die het gebergte heeft aangenomen.

Zion NP

Zion National Park / Bron: Egorshitikov, PixabayZion National Park / Bron: Egorshitikov, Pixabay
De meeste mensen die dit park bezoeken gaan naar Zion Canyon, een kloof die werd uitgesleten door de rivier de Virgin. Dankzij het water vind je hier dan ook een gevarieerde flora en fauna. Er is ook een museum aanwezig met diverse archeologische vondsten en informatie over de tijd van de kolonisten.

Virginia

Shenandoah NP

Dit park is gelegen op een bergrug en weelderig begroeid met bomen. Er zijn diverse spectaculaire uitzichtspunten.

Washington

Mount Rainier NP

Mount Rainier / Bron: Kranich17, PixabayMount Rainier / Bron: Kranich17, Pixabay
Mount Rainier is de hoogste vulkaan in de Cascades, een bergketen. De top van de vulkaan is bedekt met eeuwige sneeuw, eromheen vind je maar liefst 27 gletsjers. In de lager gelegen gebieden vind je bos, watervallen en meren.

North Cascades NP

North Cascades is een ongerept berggebied, dat zo ondoordringbaar is dat het nog niet is aangetast door de mens. Een puur stukje natuur dus. Op de bergen liggen ijsvlakten en gletsjers. In de lager gelegen gebieden vallen alpenweiden, canyons, watervallen en rivieren je ten deel. Het is zeer geschikt voor backpackers, aangezien er geen verharde wegen zijn in het park.

Olympic NP

Olympic National Park / Bron: ArtTower, PixabayOlympic National Park / Bron: ArtTower, Pixabay
Dit park heeft een wel heel gevarieerd landschap: kuststroken, bergen en regenwoud. Het park is gelegen in de Olympic Mountains. Dankzij het gematigde klimaat staan er hier diverse mooie bomen, die soms wel een hoogte van 90 meter bereiken. Naast bomen is er natuurlijk nog meer flora te zien. In het berggedeelte zijn er bergen en gletsjers te zien. Aan de kust kun je sea stacks bezichtigen, dit zijn ruige, grillig gevormde rotsen.

Wyoming

Grand Teton NP

De Grand Teton is een bergtop met een hoogte van ruim 4000 meter. De bergtop is onderdeel van een bergrug van 130 kilometer lang. In het park kun je dan ook bergsport beoefenen, watersport, wintersport en wandelen behoren echter ook tot de mogelijkheden. In de diverse valleien vind je grote meren, ook leven hier veel wilde dieren waaronder grizzlyberen, elanden en wolven.

Yellowstone NP

Yellowstone / Bron: 12019, PixabayYellowstone / Bron: 12019, Pixabay
Yellowstone was het allereerste Nationale Park ter wereld, en alleen al daarom heel bijzonder. Onder het Yellowstone NP bevindt zich een vulkaan, en niet zomaar één, maar de grootste ter wereld! Dankzij deze vulkaan bevinden zich in het park duizenden bronnen en diverse geisers.
© 2007 - 2024 Funkyfish, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Informatie over de Verenigde Staten van AmerikaInformatie over de Verenigde Staten van AmerikaAmerika is een machtig en groot land. In totaal horen er vijftig staten bij het land. Behalve de vijftig staten is er oo…
Krokodillen in de EvergladesIn het zuiden van Florida ligt de Everglades waar je kunt genieten van de prachtige natuur maar ook van de indrukwekkend…
Nationale parken Noord-Amerika: Black Canyon of the GunnisonNationale parken Noord-Amerika: Black Canyon of the GunnisonBlack Canyon of the Gunnison is een van de minder bekende nationale parken van Amerika. Dit houdt in dat het hier relati…
Toerisme in de Verenigde StatenToerisme in de Verenigde StatenDe Verenigde Staten heeft veel te bieden voor de toeristen. Er zijn prachtige steden en natuurgebieden en een rondreis m…

Met Papua's door het regenwoudWandelen door het regenwoud is geen gemakkelijk onderneming. Hoogtevrees hebben is niet handig als je een rivier overste…
Bronnen en referenties
Funkyfish (226 artikelen)
Laatste update: 11-05-2020
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 24
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.