Op ontdekkingsreis naar de Azoren

Op ontdekkingsreis naar de Azoren Midden in de diepe donkerblauwe Atlantische Oceaan duiken ineens groene eilanden op. De eerste zeevaarders die op deze eilanden stuitten moeten verrast hebben gekeken vanwege pracht die ze ineens midden in de wijde oceaan tegenkwamen. Deze vulkanische eilanden begroeid met talloze kleurrijke bloemen en weldadige warmwaterbronnen zullen menigeen bekoren als een paradijselijke vakantiebestemming. Hier begint jouw ontdekkingstocht naar de Azoren.

Algemene informatie

Eerst wat algemene informatie over deze prachtige plek. De Azoren is de naam voor een groep van negen eilanden die behoren tot Portugal. De eilanden liggen tussen Portugal en Noord-Amerika in de Atlantische Oceaan. De eilanden liggen 1448 kilometer van Portugal af en ongeveer 2000 kilometer van de Noord-Amerikaanse kust. Er wonen op de Azoren ongeveer 250.000 mensen. De hoofdstad van de eilandengroep is Ponte Delgado op het eiland São Miguel. De andere eilanden zijn; Corvo, Flores, Faial, Pico, São Jorge, Graciosa, Terceira en Santa Maria.

Geschiedenis

Er gaan verschillende verhalen de ronde over wie de Azoren ontdekt hebben. Het bekendste verhaal over de ontdekking van de Azoren vertelt dat in 1427 een ontdekkingsreiziger van de Portugese prins Hendrik de Zeevaarder voor het eerst de Azoren zag. Dit zou Gonçalo Velho zijn geweest. Na de ontdekking van de Azoren kwamen veel Portugezen naar de eilanden toe. Toen Spanje in 1580 zijn buurland Portugal veroverden, kwamen ook de Azoren in Spaans bezit. Er ontstonden vele gevechten rond de Azoren tussen Engelse en Spaanse zeelieden. Toen Portugal in 1640 onafhankelijk werd van Spanje, kwamen de Azoren weer in het bezit van de Portugezen. Sinds de ontdekking van deze eilandengroep is het een belangrijk knooppunt geworden in de scheepvaart tussen Europa en Amerika.

De herkomst van de naam Azoren

Men vermoedt dat de naam de Azoren is afgeleid van het Portugese woord Açores, wat haviken betekent. Er wordt gezegd dat de zeevaarders voor de kust vogels zagen, die ze herkenden als haviken. Maar haviken hebben nooit op deze eilanden geleefd. Wel zouden het buizerds geweest kunnen zijn.

Portugese cultuur

Doordat al vroeg na de ontdekking van de eilanden de Portugezen zich hier vestigden, heerst er een duidelijk Portugese cultuur op de eilanden. Er wordt Portugees gesproken, wel met een ander accent dan op het vaste land en de meeste inwoners hangen het rooms-katholieke geloof aan. De belangrijkste inkomsten worden gewonnen uit visserij, landbouw en veeteelt. Ook het toerisme is een steeds belangrijkere bron van inkomsten. Steeds meer mensen ontdekken de pracht van deze eilanden. Maar desalniettemin kun je er nog steeds de traditionele levensstijl van de Azorianen bewonderen en in alle rust genieten van pittoreske vissersdopjes en paradijselijke landschappen.

Klimaat op de Azoren

De eilanden van de Azoren kennen een gematigd zeeklimaat met redelijk constante temperaturen gedurende het hele jaar. De temperatuur schommelt altijd tussen de 15ºC en de 25ºC. Er kan het hele jaar door regen vallen. In de winter vallen er meer buien dan in de zomer. De temperatuur van het zeewater ligt tussen de 16ºC en de 22ºC.

Reis naar de Azoren

De Azoren bieden allerlei avontuurlijke mogelijkheden voor interessante reizen. Je kunt er voor kiezen om één eiland aan te doen, waar je op je gemak kunt genieten van natuur, strand en cultuur en je kunt er prachtige wandelingen, paardrijdtochten of boottochten maken. Er zijn leuke activiteiten voor zowel jong en oud. Voor wie meer tijd heeft, kan een rondreis langs meerdere eilanden maken. Dit is erg interessant aangezien ieder eiland zijn eigen karakter en zijn eigen toeristische trekpleisters heeft. Bovenal zijn de Azoren de ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers.
© 2009 - 2024 Faffie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vulkanen in Europa: Portugal en SpanjeEuropa kent enkele vulkanische gebieden, waaronder in Portugal op de Azoren en in Spanje op de Canarische eilanden. De h…
De Azoren, prachtige eilandengroep in de Atlantische OeaanAls je een liefhebber bent van de natuur zijn de Azoren een echt paradijs waar je graag zal vertoeven. Prachtige bloemen…
Azoren  Archipel in de Atlantische OceaanAzoren Archipel in de Atlantische OceaanDe Azoren, een archipel met bewoonde en onbewoonde eilanden in de Atlantische Oceaan, is een prachtige plek om walvissen…
Op ontdekkingsreis naar de Azoren: het eiland PicoOp ontdekkingsreis naar de Azoren: het eiland PicoPico behoort tot de eilandengroep de Azoren, die bij Portugal hoort. Pico is na São Miguel het grootste eiland van de Az…

Op ontdekkingstocht naar de Azoren: het eiland São MiguelOp ontdekkingstocht naar de Azoren: het eiland São MiguelSão Miguel is het grootste en dichtstbevolkte eiland van de Portugese eilanden de Azoren. Het is ongeveer 90 kilometer l…
Kroatië: niet duur, heel divers en met de auto te bereikenKroatië: niet duur, heel divers en met de auto te bereikenKroatië wordt steeds populairder als vakantieland. Dat is niet vreemd, want het land is ook nog voor de smalle beurs ber…
Faffie (113 artikelen)
Laatste update: 25-07-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.