Bijna gratis op reis naar Denemarken als testpersoon

Gratis op vakantie. Dat wil iedereen wel. Denemarken wil graag weten wat toeristen van het land vinden en daarom bieden VisitDenmark en partners Nederlanders de gelegenheid om in 2009 gratis vakantie te vieren in Denemarken. In september worden mensen van over de hele wereld uitgenodigd om het land te bezoeken en er gratis vakantie te vieren. Om vervolgens aan te geven wat zij vinden van accommodaties, voorzieningen, het land zelf en natuurlijk de gastvrijheid van de bevolking.

Goede motivatie en vrije dagen

Om in aanmerking te komen, hoeven de koppels alleen een goede motivatie te geven en de eerste drie weken van september vrij te houden om te gaan reizen.

Testpersonen: gezinnen en duo's

Denemarken heeft de testpersonen in twee groepen ingedeeld. De gezinnen zijn inmiddels geselecteerd, maar duo’s (in elke mogelijke samenstelling) kunnen zich nu nog opgeven voor een gratis reis van 3 weken. Er zijn 9 verschillende testreizen waarbij diverse onderdelen worden getest. Onder de loep genomen worden onder andere fiets- en wandelroutes, golfbanen, musea, evenementen, tuinen, campings, hostels, hotels, zwembaden, spa’s, monumenten van de Vikingen en natuurlijk de natuur in het land.

VisitDenmark betaalt

Mensen die wel eens een weekje bijna gratis op vakantie zouden willen naar het bijzondere land mogen zelf kiezen wat ze willen gaan doen. VisitDenmark zorgt ervoor dat de reiskosten, de entreegelden en de accommodatie wordt betaald. Transport van en naar de plaats van bestemming en van en naar de attracties moet wel op eigen gelegenheid gebeuren en zelf bekostigd worden. De benzinekosten worden vergoed tot een bedrag van maximaal 250 euro. Ook maaltijden, drankjes en overige uitgaven zijn voor rekening van de reiziger. Het enige wat de testpersonen verder hoeven te doen is een aantal producten en activiteiten in Denemarken te testen. Aanmelden kan tot en met 1 augustus. De reis vindt plaats in de periode tussen 29 augustus en 19 september 2009.

Testreis 1 – Alleen de natuur

Testreis 1 bestaat uit louter rust. De testreizigers verblijven van 12 tot en met 19 september 2009 in de vuurtorenhut bij de krijtrotsen op het eiland Møn in de regio Oost-Denemarken. Er wordt overnacht in de vuurtorenhut, wat eens een uitkijkpost was van de vuurtoren bij Møns Klint. Op deze reis is werkelijk helemaal niets te doen dan genieten van de natuur en de omgeving.

Testreis 2 – Fuglsang Kunstmuseum, Dag van de Appel en Nakskov fjord

De reizigers van de tweede testreis mogen van 5 tot en met 12 september 2009 vakantie vieren in een vakantiehuis op het eiland Lolland-Falster in de regio Oost-Denemarken. Daarbij moeten een aantal zaken worden gedaan en getest. Een bezoek aan het Fuglsang Kunstmuseum, het Knuthenborg Park & Safari en een bezoek aan “De Dag van de Appel ” in Sakskøbing op 12 september (æblets dag) horen daarbij. Ook is een boottocht geregeld op de fjord van Nakskov (Nakskov fjord) en hoort een fietsroute over het Eiland Falster (Falster rundt) bij het pakket.

Testreis 3 – Vikingen, kasteeltuinen en schilderijenverzamelingen

De derde testreis voert van 12 tot en met 19 september 2009 naar een vakantiehuis op het eiland Seeland in de regio Oost-Denemarken. Er moeten diverse zaken getest worden waaronder De tuinen van Birkegården (Birkegårdens haver), het Koude Oorlog Museum op Stevns en Het Vikingschepenmuseum in Roskilde. Ook moeten de testreizigers langs de Gavnø kasteeltuin en schilderijverzameling.

Testreis 4 – Spa en Welness, Vikingmonument, jazz en fietsen

De vierde testreis is redelijk veel omvattend. Van 9 tot en met 14 september verblijven de testreizigers in Danhostel Vejle in de regio Zuid-Denemarken. Zij moeten daar kijken wat ze vinden van: Kongernes Jelling (Vikingmonument, sinds 1994 op UNESCO Lijst van Werelderfgoed), Jazz in Tørskind Grusgrav (grindgroeve) op 12 september 2009, Økolariet in Vejle (kennis en beleveniscentrum op het gebied van natuur, milieu en energie.) en het Vejle Kunstmuseum. Ook moet een bezoek worden gebracht aan het Spa- en Wellnesshotel Comwell Kellers Park en staat een fietstocht in Vejle Ådal op het programma.

Testreis 5 – golfen, wandelen en fietsen

Testreis 5 is erg sportief. De testpersonen verblijven van 29 augustus tot en met 5 september 2009 in Hotel Damgaarden in Ærøskøbing op het eiland Ærø in de regio Zuid-Denemarken. Daar testen zij golf bij Ærø Golf Klub, de wandelroute ”Øhavsstien”, de fietsroute 21 + 91: Ærøskøbing – Søby / Søby – Ærøskøbing en de fietsroute 91 + 92: Ærøskøbing – Marstal / Marstal –Ærøskøbing.

Testreis 6 – Legoland, Vikingenbier en wandelen

Testreis 6 vindt plaats van 12 tot en met 15 september 2009 in Hotel Lyngheden in Grindsted in regio Zuid-Denemarken. Daarbij moet in kaart worden gebracht wat er leuk is en wat minder leuk aan: Legoland, de Historisch vententoonstelling en het veteraanevenement Museumsgården Karensminde - 13 september 2009, Dansk mjød, de grootste mjødfabriek van Scandinavië of te wel hoe Vikingen hun bier maakten en een wandelroute door het Skulpturpark Billund.

Testreis 7 – Wandelen, cultuur en kasteel

Testreis 7 is van 6 tot en met 11 september 2009 in jeugdherberg Kerteminde Vandrehjem op Funen in de regio Zuid-Denemarken. Getest moeten worden zijn: Johannes Larsen Museum, Sortekilde kulturcenter (in gebruik zijnde werkplaats met kunst, tentoonstellingen), Nyborg Kasteel, Farvergården Museum; het stadsmuseum van Kerteminde en twee wandelroutes. De ene voert langs Munkebostien de andere is de Kulturstafetten.

Testreis 8 – zwemmen, stadswandeling en musea in en rond Ribe

Op testreis 8 verblijven de beide testpersonen in een vakantiehuis in een vakantiepark in Ribe in de regio Zuid-Denemarken in de periode van 5 tot en met 8 september 2009. Zij doen mee aan een stadswandeling met de nachtwacht door de stad Ribe om 22.00 uur, bezoeken het Waddenzee museum en het museum De Vikingen van Ribe. Tevens mogen zij een partijtje gaan zwemmen in het zwembad in Ribe.

Testreis 9 – In een middeleeuwse hut

Het bijzondere van testreis 9 is het verblijf in een middeleeuwse hut. Deze staat bij Ribe Camping in de regio Zuid-Denemarken. Het verblijf is van 7-10 september 2009. Vanuit de hut worden de volgende activiteiten ondernomen: Stadswandeling met de nachtwacht door de stad Ribe om 22.00 uur, bezoek aan het Waddenzee museum en het fenomeen Black Sun en een bezoek aan het museum De Vikingen van Ribe en het Ribe Vikingmuseum.
© 2009 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ek voetbal 19921992 is het jaar dat het EK voor de 9e keer word gehouden. Dit jaar is Zweden het gastland om het EK te mogen organisere…
Geld verdienen als testpersoonGeld verdienen als testpersoonBedrijven zijn op zoek naar mensen die hun producten willen testen en daar eventueel een review over willen schrijven. E…
Studeren in DenemarkenIn Denemarken betaal je geen collegegeld. De kwaliteit van het onderwijs in Denemarken is erg hoog. Maar wat houdt stude…
EK voetbal 1984In 1984 was het de beurt aan Frankrijk om het toernooi te organiseren. Wederom werd er gespeeld met een voorronde en een…

Het Griekse Cycladen Eiland SantoriniIn de Egeïsche Zee ligt het prachtige Griekse eiland Santorini. Het is een vulkanisch eiland, dat deel uitmaakt van de G…
Reistips en suggesties voor Beijing (Peking), ChinaReistips en suggesties voor Beijing (Peking), ChinaEen wereldstad van formaat, Beijing heeft veel te bieden. In dit artikel vind je praktische informatie over de stad, het…
Bronnen en referenties
  • VisitDenmark
  • Columbus
Singalees (1.216 artikelen)
Laatste update: 30-10-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.