Werken als hotel of camping entertainer

Zie je ook ieder jaar op zomer vakantie entertainers die de hele dag bezig zijn mensen te vermaken? Lijkt het je ook leuk om dit te doen en je vakantie (of misschien wel voor een langere periode) door te maken in een zonnig land? Twijfel dan niet en ga aan de slag als entertainer!

Wat houdt het werk als entertainer eigenlijk in?

Ieder jaar gaan er duizenden mensen naar het buitenland op vakantie naar een hotel of naar een camping, en hopen dan een leuke vakantie mee te maken. Vaak willen mensen genieten van het mooie weer maar ook niet de hele dag aan het zwembad liggen. Daarvoor hebben vele hotels en campings entertainers aan het werk.

Als entertainer ben je aan het werk om mensen een leuke vakantie te bezorgen. Dit doe je door allerlei verschillende activiteiten zoals voetballen, volleybal, darten, tafeltennis te organiseren. Als entertainer werk je niet alleen overdag maar ook in de avonden. 'S Avonds voer je shows uit of doe je allerlei verschillende quizzes je kan het zo gek niet bedenken. Maar dit alles doe je natuurlijk niet alleen, je werkt altijd in een team. Dus als entertainer zorg je voor een goede sfeer en ben je eigenlijk het visitekaartje van het hotel.

Werkzaamheden

Net zijn er al een aantal werkzaamheden van een entertainer genoemd. Maar er zijn verschillende soorten functies die je kan hebben binnen een entertainmentteam.

Kinderen:

Als je met kinderen werkt doe je dit vaak in een mini club die aanwezig is in een hotel of op een camping. Hier hou je de kinderen de hele dag bezig met allerlei soorten activiteiten. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: Spelletjes, schminken, themadagen, knutselen, zwemmen etc. Om als kinderentertainer te werken moet je erg creatief zijn en het leuk vinden om met kinderen te werken.

Sport:

Ook kun je als sportentertainer werken. Dit zijn sportactiviteiten die worden georganiseerd voor de volwassenen gasten. Als sport entertainer is het belangrijk dat je altijd enthousiast bent en dat je met iedereen een praatje maakt. Mensen moeten maanden later nog steeds praten over "de leuke entertainers". Een aantal voorbeelden van sportactiviteiten zijn: Voetbal, volleybal, boogschieten, darten, aerobics, waterpole etc.

Shows:

Natuurlijk moeten gasten ook in de avonden iets te doen hebben en daarom worden er in veel hotels en campings shows opgevoerd door het entertainmentteam. Hiervoor moet veel geoefend worden en het is dus ook belangrijk dat je erg gemotiveerd bent als je aan de slag wil als entertainer. Er worden allerlei verschillende shows gedaan zoals: Grease, Chicago, The lion king maar ook worden er verschillende sketch shows gedaan of worden er quizzes georganiseerd.

Organisaties

Er zijn verschillende organisaties die aanbieden om als entertainer aan de slag te gaan dit zijn zowel Nederlandse organisaties maar je kan ook perfect aan de slag via een buitenlandse organisatie. Een aantal bekende organisaties zijn: Acttiv leisure projects, Cosmo entertainments, TUI, Vacansolei en Iberofriends. Deze organisaties zorgen voor een plek waar je aan de slag kunt en helpen vaak ook bij het vinden van een vlucht naar je bestemming.

Dus vind jij het leuk om voor een tijdje in het buitenland te werken? Ben je niet verlegen en vind je het niet erg om voor een langere periode van huis te gaan? Ga dan aan de slag als entertainer, leer heel veel nieuwe dingen en maak vrienden vanuit de hele wereld!
© 2009 - 2024 Marileen88, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
EK voetbal 20002000 is het jaar dat het EK voor het eerst wordt georganiseerd in het nieuwe millennium. Het is de 11 editie van dit imm…
Winterzonvakantie: Leukste winterzon bestemmingen EuropaWinterzonvakantie: Leukste winterzon bestemmingen EuropaWanneer de winter je afschrikt en je niet zo dol bent op wintersport, kun je ook kiezen voor een zonvakantie in de winte…
EK voetbal 2004De 12e editie van het WK wordt in 2004 georganiseerd in Portugal. België weet dit jaar wederom de eindstrijd weer niet t…
EK voetbal 1996In 1996 is het een feestje voor de UEFA, het EK wordt dit jaar voor de 10e keer gehouden, Engeland is gastland. Er zijn…

Waarom Gran Canaria?Ieder jaar is het weer lastig om te bedenken waar je naartoe moet op vakantie. U wilt een lekkere zon vakantie in een le…
De Chinese Muur bij Beijing (Peking), ChinaDe Chinese Muur bij Beijing (Peking), ChinaOnbetwist de grootste en bekendste attractie van China ontvangt de Chinese Muur jaarlijks miljoenen bezoekers. Hoewel de…
Marileen88 (3 artikelen)
Gepubliceerd: 14-05-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.