Bermuda Eilanden, een natuurmuseum

Ver van de kust van Florida ligt midden in de Atlantische Oceaan één van de exclusiefste vakantieplekken van de wereld: De Britse kolonie Bermuda Eilanden. De Bermuda Eilanden krijgen niet alleen maar gasten van cruiseschepen op bezoek…

Algemene informatie

Overdadige vegetatie, roze schitterende stranden aan turkooisblauw water, bont koraal, een mild, tropisch klimaat – kortom, de Bermuda Eilanden is een vakantieoord om van te dromen!

Toch niet alleen de natuur zorgt voor de charme van het eiland: Hier treft men een Britse levenstijl midden in de Caribbean, de thee om vijf uur wordt, alsof het normaal is, serveert met de beroemde Bermudabroeken. De versierde, pastelgekleurde gevels van de Victoriaanse koloniale villa’s kleuren schitterend met bonte bloemenperken in de voortuin. De verzorgde straten nodigen uit voor een wandeling of heerlijk te shoppen.

Eten en drinken

Op de Bermuda Eilanden eet men ‘very British’. Het traditionele zondagsontbijt bestaat uit kabeljauw en aardappelen, die met paprika en tomaten in een pan klaargemaakt worden.

Doordeweeks bepalen toch de typisch Caribische ingrediënten de meeste gerechten. Natuurlijk mag een verse vis niet ontbreken, want op geen enkel eiland is het meer dan een paar kilometer tot de zee. Graag serveren de inwoners de vis gegrild met frisse citroensap en boter. Zo komt de fijne smaak van Red Snapper, Yellowtail en Rockfish het beste uit. Caribische kruiden en groenten, zoals gember, avocado en zoete aardappelen geven de gerechten een typische smaak. Uiteraard ontbreekt de donkere rum niet! Zoals bijvoorbeeld bij de geliefde vissoep Fish chowder. De soep dankt zijn smaak aan een minimaal twee dagen kooktijd. Naast ontelbare zeevruchten en vis horen schildpaddensteak, mosselpasteitjes en Bermuda Hummer tot de lekkernijen van het land.

De rijke vegetatie van de Eilanden biedt een keuze aan heerlijke zuidvruchten, zoals mango, papaja of ananas als dessert. Van de sap van deze vruchten wordt lekkere cocktails gemaakt. Het nationaal drankje van de Bermuda’s is Rum Swizzle, welke uit donkere rum, sinaasappel-, ananas-, citroensap, grenadinesiroop en Angosturas bestaat.

Activiteiten

De inwoners van de Bermuda Eilanden zijn gek op sport. Cricket en voetbal zijn de meest geliefde sporten van de locale bevolking, bij de vakantiegangers zijn dat golf, zeilen, vissen en natuurlijk duiken.

Golfbanen aan zee, tennisbanen in parken met palmen, of cricket- en voetbalvelden op vlaktes waar de zon schijnen, vormen een fantastisch plaatje voor uw lievelingssport. Daarnaast trekken de natuurlijk gevormde zwembaden en waterreservoirs tot actie en lol in de natuur. De relatief kleine Bermuda’s beschikken over een dicht net van verschillende sportcomplexen. Voor niemand zal de keuze moeilijk zijn, iets passends te vinden.

Last but not least is de zee: De koraalriffen rond om de Bermuda Eilanden gelden als bijzonder rijk aan soorten. Dat u bij een begeleide duik baarzen, murena’s en opvallende, tropische siervissen tegenkomt, is geen uitzondering. Bovendien zijn de Bermuda’s één van de aantrekkelijkste zeilgebieden van de gehele Atlantische Oceaan en de geweldige zandstranden, die dan stralend wit, dan zachtroze stralen, zijn een paradijs voor zonaanbidders.

Uitgaan

Het nachtleven op de Eilanden heeft twee gezichten: Elegante hotelbars en oorspronkelijke lokalen, waar de locale bevolking samen met de vakantiegangers de avond doorbrengen.

Principieel is van restaurant naar bars en cafés tot de bioscopen, nachtclubs en discotheken alles voorzien, wat een avond of nacht interessant kan maken. Vele vakantiegangers gebruiken de diverse amusementaanbiedingen van de hotels. De evenementen gaan van bars, variété shows tot concerten met klassieke of folkloristische muziek.

Beweeglijk en levendig gaat het toe in de openbare ontmoetingsplekken. In de stadjes op Somerset Islands, St. George’s Island en in de hoofdstad Hamilton zijn er kleinere clubs waar vooral de inwoners samenkomen om de Salsa en Calypso te dansen en te feesten. Bezoekers zijn graag geziene gasten, vooral, als zij zich bij de vrolijke sfeer van de inwoners aansluiten.

Bevolking

Het zijn de beroemde kleinigheden die de bezoekers van de Bermuda Eilanden de geschiedenis van het land doen realiseren: Het verkeer wat links rijdt, de helmen van de politie, die ook in Engeland door de ‘bobbies’ gedragen worden.

De vijf-uur-thee is een vast deel van de levenswijze. De inwoners zijn als lid in Commonwealth een Britse kolonie met verreikende eigen bestuursrecht.

De Britse strengheid wordt door het Caribische temperament en door de levenstijl onder de milde, Caribische zon gemilderd. Te mooi zijn de landschappen, de stranden, baaien en kusten. Men heeft geen tijd voor een slecht humeur. U ontmoet alleen maar lachende en stralende mensen!

Beste reistijd

Het hele jaar door heerst er op de Bermuda Eilanden een mild klimaat. April tot oktober is met temperatuur van 25˚ tot 29˚C de ideaalste reistijd. Van juni tot september is de luchtvochtigheid het hoogste. Januari en februari kunt u beter mijden: dan is het regentijd.
© 2008 - 2024 Jootje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bermuda als vakantielandBermuda als vakantielandBermuda heeft als eilandengroep in de Atlantisch Oceaan de toerist veel te bieden. Deze Bounty eilanden met hun subtropi…
De mooiste bestemming voor een cruise: de Caribische ZeeEen helderblauwe zee, prachtig eilanden, zonovergoten witte stranden, palmbomen en een heerlijk tropisch klimaat. Dat zi…
De Bermuda Driehoek: Feiten en mythesDe Bermuda Driehoek: Feiten en mythesOok al zal je het niet vinden op de kaart, bestaat de Bermuda Driehoek wel degelijk. In het verleden zijn er veel verhal…
L'estartit in de Costa BravaHet Spaanse dorpje L‘estartit ligt in de Costa Brava en is populair onder de toeristen. L'estartit biedt activiteiten aa…

Kaapverdische Eilanden, een parelarchipelKaapverdische Eilanden, een parelarchipelEen bizarre bergwereld met fantastische stranden en een ideaal vakantieweer. De Kaapverdische Eilanden, gelegen in de At…
Puerto Plata, een paradijs in de Dominicaanse RepubliekRond om Puerto Plata aan de noordkust van de Dominicaanse Republiek hebben zich drie volledig verschillende vakantieoord…
Jootje (353 artikelen)
Gepubliceerd: 04-06-2008
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.