Chili, een langwerpig land aan de westkust van Zuid-Amerika

Chili, een langwerpig land aan de westkust van Zuid-Amerika Chili ligt in Zuid-Amerika en grenst aan Bolivia, Peru en Argentinië. Ook grenst Chili aan de Grote Oceaan en het Andesgebergte. De Juan Fernández-archipel, Desventuradaseilanden en Paaseiland horen ook bij het land.

Algemene informatie:

  • Continent:Zuid-Amerika
  • Originele naam: Chile
  • Taal: Spaans
  • Valuta:Chileense peso

Bezienswaardigheden in Chili

Santiago is de hoofdstad van Chili en ligt op een hoogte van 522 meter. Op het archipel Chiloé kun je verschillende kerken vinden, die er zeer bijzonder uitzien. Ze hebben een unieke vorm en zijn van een houten architectuur gemaakt. Nationaal park Torres del Paine ligt in het zuiden van Chili en is een populaire wereldbestemming. Er zijn veel bijzondere rotsen te zien.

Paaseiland

Het Paaseiland ligt in de Grote Oceaan en hoort bij Chili. De hoofdstad is Hanga Roa. Het Paaseiland staat voornamelijk bekend vanwege de kolossale beelden, ook wel Moai genoemd. De beelden zijn tot 9,5 meter hoog en gemaakt van vulkanische gesteentes. Er zijn in totaal 887 van dit soort beelden. Er is veel onduidelijkheid over deze beelden. Niemand weet hoe en waarom ze op het eiland zijn.

Beste reistijd Chili

Het is moeilijk om te zeggen wat de beste reistijd voor Chili is, omdat het klimaat overal in het land anders is. De beste reistijd voor Chili in het zuiden is bijvoorbeeld van oktober tot en met februari. In het noorden kun je het hele jaar door goed reizen, maar van mei tot en met oktober heb je er de beste panorama’s. Het centrale gedeelte van Chili kun je het beste bezoeken in het voor- of najaar.

Verschillende klimaten

Chili kent verschillende klimaten, afhankelijk van het gebied waar je bent. In het Andesgebergte kan het soms redelijk fris zijn, terwijl het in de Atacamawoestijn in het noorden juist erg warm en droog kan zijn. In het zuiden van het land heerst een zeeklimaat. Er valt in het zuiden veel regen en de winters kunnen er koud zijn. Maak je een rondreis door Chili? Zorg dan voor voldoende verschillende soorten kleding.

Reisdocumenten

Voor een reis naar Chili heb je geen visum nodig als je korter dan 90 blijft. Wel is het verplicht om een geldig Nederlands paspoort te hebben. Na vertrek uit Chili moet het paspoort nog minstens zes maanden geldig zijn. Heb je geen Nederlandse identiteit? Dan kun je het beste contact opnemen met de ambassade.

Gezondheid voor Chili

Als je naar Chili gaat, dan is het aan te raden om vaccinaties tegen DTP en hepatitis-A. Het is niet nodig om malariatabletten te nemen. De hygiëne in Chili is doorgaans erg goed, al kun je wel last krijgen van darmproblemen tijdens de reis. De kans op darmproblemen is echter een stuk minder groot dan in de rest van de landen in Zuid-Amerika.

Chileense pesos

In Chili wordt er betaald met de Chileense pesos. In de grote steden zijn veel geldautomaten te vinden, maar daarbuiten kan het moeilijk zijn om te pinnen. De creditcard wordt vrijwel overal in Chili geaccepteerd. Reischeques kun je het beste meenemen in dollars, maar het zal niet overal mogelijk zijn deze in te wisselen. Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten in Chili.

Spaans

In Chili is de officiële taal Spaans. Tijdens een georganiseerde reis is het niet nodig om Spaans te spreken, maar als je een eigen rondreis wilt maken zul je toch echt wat woorden Spaans moeten kunnen. Het Engels wordt namelijk lang niet overal gesproken. Daarnaast zal de bevolking het heel erg waarderen als je probeert hun taal te spreken en laat zien dat je interesse in de taal hebt.

Tradities in Chili

De lokale bevolking van Chili kent veel tradities. Zo speelt de Huaso, ook wel de Chileens cowboy, een grote rol in het land. Dit is te vergelijken met het Amerikaanse Wilde Westen. De Huaso leeft nog steeds voort in talloze feesten en rodeo’s. De Huaso’s zijn dan gekleed in traditionele kostuums, een brede platte Cordoba-strohoed en rijlaarzen met zilveren grote sporen.
© 2013 - 2024 Reisliefhebber, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Rongorongo, het geheimzinnige schrift van het PaaseilandHet Rongorongo is een geheimzinnig schrift, dat we vinden op objecten afkomstig van het Paaseiland. Het ontcijferen erva…
Chileens Volkslied, Himno Nacional de ChileChileens Volkslied, Himno Nacional de ChileVrijdag 27 augustus 2010 klonk het Chileense volkslied wereldwijd in alle journaals en nieuwsrubrieken. De 33 kompels di…
Overzicht van alle landen van Zuid-AmerikaZuid-Amerika is een continent op het zuidelijk halfrond van de wereld. Het continent ligt tussen Midden-Amerika en Antar…

Op zoek naar een mooi en betaalbaar vakantieverblijf?Op zoek naar een mooi en betaalbaar vakantieverblijf?Als je op zoek bent naar een mooie en betaalbare vakantie, dan zijn er tientallen websites waar je deze kunt vinden. Een…
Colombia - steden, festivals en veiligheidColombia - steden, festivals en veiligheidColombia ligt in het noordwesten van Zuid-Amerika. Het land ligt aan de Caraïbische Zee en de Grote Oceaan. Ook grenst h…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Hodur, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.5)
  • http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ancud01.JPG
Reisliefhebber (60 artikelen)
Gepubliceerd: 08-03-2013
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.