Portugal, Costa de Prata

Costa de Prata, ook wel ‘Zilverkust’ genoemd, bezit brede standen, een afwisselende kuststrook met baaien, klippen en kapen. Bovendien heeft de Costa de Prata een goede plantengroei, door de vele wateren.
De Costa de Prata loopt van Espinho tot Ericeira.


Badplaatsen

Aveiro wordt ook wel het Venetië van Portugal genoemd. Bij Aveiro ligt een reusachtige grote lagune, het strandmeer Ria de Aveiro dat vooral geschikt is voor watersporters, in een vlak landschap van stranden, zoutpannen en laaggelegen weiden. Aveiro is bekend om de kanalen en gondels, vandaar dat het ook wel het Venetië van Portugal wordt genoemd. Vanuit Aveiro bereikt men per boot Torreira, een kleine vissers- en badplaats gelegen tussen de oceaan en de lagune.
Figueira da Foz heeft een bijzonder lang, breed en mooi zandstrand. Het ligt aan de monding van de Mondego. Ten zuiden van Figueira da Foz ligt Nazaré, een schilderachtig vissersplaatsje waar veel dagtoeristen komen. Nazaré heeft geen haven, de vissersbootjes liggen op het strand. Vrouwen dragen in Nazaré nog steeds klederdracht. Obidos ligt er in de buurt, een oude middeleeuwse stad.

Brede zandstranden zijn te vinden in de buurt van Peniche, echter is deze plaats minder geschikt om te overnachten. Vanuit Peniche kan men een excursie per boot doen naar het prachtige eiland Berlengas. Ericeira heeft ook een mooi breed strand, maar de sterke stroming maakt het gevaarlijk om te zwemmen. San Martinho do Porto, gelegen aan een baai, is erg geliefd bij gezinnen met kleine kinderen.

Mosteiro do Batalha / Bron: Juntas, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Mosteiro do Batalha / Bron: Juntas, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Het binnenland

Batalha ligt landinwaarts waar een groot klooster te vinden is. Het Mosteiro do Batalha is één van de mooiste bouwwerken van Portugal. Het is een kathedraal en klooster in Manuelstijl. Ook bekend zijn het Convento do Christo in Tomar en het cisterciënzerklooster Santa Maria in Alcobaça.

Tussen Batalha en Tomar ligt één van de bekendste bedevaartplaatsen ter wereld: Fatima. Maria verscheen in 1917 aan drie herderskinderen. Fatima wordt per jaar door miljoenen pelgrims bezocht.

Ten noorden van de universiteitsstad Coimbra ligt het woud van Buçaco. Dit is één van de mooiste bossen van Europa. De Serra da Estrela is het hoogste berggebied van Portugal, met de hoogste top van 1.991 meter. Dit is een prachtig natuurgebied waar weinig mensen wonen. In de winter is hier beperkt wintersport mogelijk. Guarda biedt toegang tot dit gebied.
© 2007 - 2024 Jootje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Portugal, Costa VerdeNoord-Portugal wordt ook wel Costa Verde, ofwel groene kust, genoemd. Door de invloed van de Atlantische Oceaan en de no…
Portugal, zon, zee en strandPortugal, zon, zee en strandPortugal is al jaren een geliefde vakantiebestemming. Een stedentrip naar Lissabon is heel populair, maar het meest geli…
Portugal, algemene informatiePortugal, een redelijk geïsoleerd land en tevens het meest westelijk gelegen land van Europa. Het heeft een lange kust,…
Portugal, AlgarveDe Algarve, het westen volgens de Moren, is het meest westelijke uithoek van de destijds door de Moren veroverde gebiede…

De Côte Atlantique, FrankrijkSteeds meer mensen bezoeken de Côte Atlantique in Frankrijk, welke loopt vanaf de monding van de Loire tot aan de Pyrene…
Ethiopië, nationale parken en de NijlIn Ethiopië zijn een aantal grote Natuurparken te vinden. Sommige van deze parken zijn onherbergzaam, anderen herbergen…
Bronnen en referenties
Jootje (353 artikelen)
Laatste update: 10-01-2008
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.