Tax Free winkelen op Schiphol

Tax Free winkelen op Schiphol Als je geluk hebt check je op tijd in voor je vlucht en vertrekt deze ook op tijd. Maar soms moet je van ver komen en ben je uren te vroeg op Schiphol. Of je vlucht heeft vertraging waardoor je nog enkele uren zal moeten wachten. Schiphol is de Efteling niet, maar er zijn zeker manieren om je te kunnen vermaken, althans voor een tijdje. Tax free winkelen op Schiphol.

Winkelen

Het hoeft niet gezegd te worden dat je op Schiphol taxfree kunt shoppen, dit is alom bekend. Maar wist je ook dat de See Buy Fly winkels zeven dagen per week vanaf een uur voor de eerste vlucht tot aan de laatste vlucht geopend zijn? 's Ochtends vroeg zul je merken dat er nog het een en ander gesloten is, maar er zijn altijd een aantal winkels open waar je iets te eten of te drinken of een leuk souvenir kunt aanschaffen. Om 7 uur zullen dan vrijwel alle winkels open zijn. Her en der vind je folders waarin de laatste aanbiedingen worden weergegeven. Welke winkels zul je tegenkomen? Een overzicht.

Chocolaterie

Nestlé, M&Ms, After Eight, Anthon Berg, Toblerone, Kinder of Cailler. Het is slechts een kleine greep uit de merken chocolade die verkrijgbaar zijn in een van de vier chocolaterieën die je kunt vinden op Schiphol. Het zoete lekkernij voor jezelf of iemand thuis kun je hier krijgen, van kleinigheidjes tot grote pakketten.

Delicatessen

Op Schiphol vind je een drietal delicatessenwinkels waar je terecht kunt voor zalm, kaviaar, en diverse kazen (waaronder veel Nederlandse kazen). Maar ook allerlei buitenlandse specialiteiten of kookgerei vind je terug in deze winkel. In het assortiment vind je merken als Jamie Oliver en Peugeot, maar ook onbekendere merken.

Drank (alcohol)

Een fles Chivas Regal, Drambuie, Bacardi, Remy Martin of Piper Heidsick mee naar huis nemen? Deze en nog veel meer merken vind je in de drankwinkels op Schiphol. Wil je de flessen meenemen aan boord van het vliegtuig, dan kun je ze laten sealen in een doorzichtige tas, zodat je ze zonder problemen mee aan boord kunt nemen.

Foto, audio en elektronica

Schiphol is dé plek om taxfree de laatste gadgets in te kopen. Een mp3 speler voor aan boord, een goede camera of een mediacard. Gespecialiseerde medewerkers kunnen je alles vertellen over deze producten. Je hebt er ruime keuze uit bijvoorbeeld merken als Panasonic, SanDisk, Philips, Canon, iAudio of Creative. Op de luchthaven vind je maar liefst acht van deze winkels.

Kleding

Op Schiphol bevinden zich diverse kledingwinkels, verspreidt over in totaal 1400 m2. Voor de heren bijvoorbeeld Tommy Hilfiger, van Laack, Dockers, Faconnable, Arrow en Canali. Voor de dames onder andere Burberry, Guess, Wolford, Marlies Dekkers, Lui-Jo en Esprit. Voor kinderen is er keuze uit Burberry, DNKY, Lego en Oilily. Tot slot vind je er byjoux van merken als Dyrberg Kern, Misaki, Otazu, Nina Ricci en Majorica. Op Schiphol kun je zelfs terecht bij een winkel van Crocs.

Cosmetica en Parfum

In het winkelcentrum van Schiphol bevinden zich vijf winkel met parfum en luxe cosmeticaproducten. Veel van de internationale topmerken zijn er tegen voordelige prijzen te verkrijgen, zoals Chanel, Lancôme, Joop!, Aramis, Davidoff, Kenzo, Jil Sander, Elizabeth Arden en Dior. Dit is slechts een kleine greep uit het assortiment, er zijn weinig topmerken die er niet zult vinden.

Reis- en lederwaren

Een paar schoenen, een reistas, een koffer of een portemonnee zijn geen probleem op Schiphol. In een van de drie leather, travel & shoes winkels zijn merken als Bally, Cartier, Moreschi, Samsonite, Mulberry en Timberland breed vertegenwoordigd. Je vind hiet zowel luxe als meer alledaagse artikelen.

Sieraden en Horloges

In de jewelry & watches winkels op Schiphol vind je armbanden, kettingen, horloges en oorbellen van luxe merken als Omego, Rolex, Invicta, Diamonde, Frey Wille, Gucci, Pequignet en Chopard. Maar voor de wat lagere prijsklasse kun je ook terecht voor een horloge van Casio, Swatch, Fossil, of Bling Bling. Bij Gassan Plaza kijk je je ogen uit!

Speelgoed

Voor een aardigheidje voor de kinderen kun je terecht bij een van de zes speelgoedwinkels op Schiphol. Hier is het assortiment gericht op zowel de jonge als de wat oudere jeugd met de merken Nijntje, Nikko, Lego, Fishprice, Toys en Barbie. Ook kun je er games voor verschillende consoles kopen.

Tabak en rookwaren

Op Schiphol zelf mag je niet roken, maar daardoor wordt de tabaksafdeling niet minder populair. Een slof sigaretten meenemen voor thuis, of een mooi doosje sigaren is een oude traditie. Voor wat betreft sigaretten en shag vind je hier meer dan 100 verschillende merken waaronder Marlboro, Davidoff, van Nelle, Drum, Samson en Justus van Maurik. Lees hieronder meer over hoeveel sigaretten je mag kopen op Schiphol en naar welke landen je deze mag meenemen in het kopje 'Tax Free Regels'.

Zonnebrillen

Zeker in de zomer mag een zonnebril in je bagage niet ontbreken. Daar speelt Schiphol goed op in met een groot assortiment luxe, maar ook doorsnee zonnebrillen van merken als Ray Ban, Persol, Polaroid, Nike, Fendi, Oakley, Armani, Voque en Silhouette.

Tax Free regels

In 1999 is het tax free voordeel dat bestond voor reizigers binnen de EU afgeschaft. Maar See Buy Fly vormt hierop een uitzondering. Je kunt hier nog steeds gebruik maken van dit voordeel. De enige uitzondering op deze regel geldt voor tabak en alcohol. Als je binnen de EU reist (en niet binnen 24 een aansluitende vlucht naar een land buiten de EU maakt) is de normale accijns van toepassing. Hou hier dus rekening meer. De landen die horen bij de Europese Unie zijn België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië en Noord-Ierland, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Zweden, (Grieks) Cyprus, Estland, Hongarije, Letland, Litouwen, Malta, Polen, Roemenië, Slovenië, Slowakije en Tsjechië. De enige uitzonderingen vormen de Canarische Eilanden en de Kanaaleilanden. Vlieg je hier naartoe, dan kun je wel profiteren van de tax-ontheffing voor drank en tabak die ook op niet-EU bestemmingen van toepassing is.
© 2008 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wachten op Schiphol: wat te doen voor en achter de douane?Wachten op Schiphol: wat te doen voor en achter de douane?Het is vervelend als je lang moeten wachten op Schiphol, maar soms is het noodzakelijk. Omdat je vlucht vertraagd is, je…
Accijnzen, onderdeel van de consumentenprijsAccijns betalen we allemaal in meer of mindere mate. We hebben niet in de gaten hoeveel accijns we eigenlijk betalen, ma…
De groei van Amsterdam SchipholOf je nu naar Parijs wilt, naar Buenos Aires of naar Jakarta, het is allemaal mogelijk. We zijn er bijna allemaal weleen…

Ponyparkcity in OverijsselPonyparkcity in OverijsselVlak bij Slagharen in de provincie Overijssel vindt je in een bosrijke omgeving Ponyparkcity. Het is een ideale vakantie…
Wandelen op Landgoed Nijenburg, tussen Alkmaar en HeilooWandelen op Landgoed Nijenburg, tussen Alkmaar en HeilooTussen Alkmaar en Heiloo ligt Landgoed Nijenburg. Landgoed Nijenburg ligt in een bos en de wegen en paden zijn opengeste…
Bronnen en referenties
Reacties

Lonneke, 04-12-2014
Hoi meneer/mevrouw,

Is het mogelijk om een buddha to buddha armband (tax free) te kopen op Schiphol? De winkel waar ze dit merk verkopen, is voor iedereen toegankelijk en nog voor de douane. Geldt tax free alleen achter de douane of ook ervoor als je aan kunt tonen dat je gaat vliegen buiten Europa?

Alvast hartelijk dank. Groet Lonneke Reactie infoteur, 05-12-2014
Hallo Lonneke,

Je kunt alleen achter de douane tax free winkelen, ook als je zelf een vliegticket hebt.

Groet,
Dessal

Vvb, 08-10-2013
Kun je een goedkoop ticket kopen, expres de vlucht missen maar wel een taxfree horloge kopen en dan weer naar huis gaan? Reactie infoteur, 08-10-2013
Ik denk dat dit in theorie wel moet kunnen, maar bij een controle loop je mogelijk tegen de lamp wegens fraude. Bovendien moet je dan dus een goedkoop ticket zien te bemachtigen naar een land buiten Europa. Heb je een goedkoop retourtje Parijs dan geldt de taxfree procedure niet.

Groet,
Dessal

Mokie, 16-07-2013
Kun je ook bij aankomst van je terugreis nog tax free inkopen doen? Reactie infoteur, 19-07-2013
Hallo Mokie,

Nee dat is niet mogelijk. Wanneer je een aankoop doet dan wordt je boarding pass gecontroleerd. Ga je niet nog vliegen en heb je dus geen boarding pass dan kun je er geen tax free aankopen meer doen. Dit kan natuurlijk wel op het vliegveld waarvandaan je naar Schiphol vertrekt.

Groet,
Dessal

Wiebe Wierda, 24-06-2013
Volgens een antwoord van het customer contact centre van Schiphol zou ik, omdat ik via Parijs naar Hong Kong vlieg (3 uur overstaptijd) geen duty free tabak op Schiphol kunnen kopen. Ik de tekst op deze site staat: De enige uitzondering op deze regel geldt voor tabak en alcohol. Als je binnen de EU reist (en niet binnen 24 een aansluitende vlucht naar een land buiten de EU maakt) is de normale accijns van toepassing. Dit lees ik als in mijn geval wel duty free kunnen kopen. Wat is nu correct?

Wiebe Wierda Reactie infoteur, 24-06-2013
Beste Wiebe,

Aangezien jij wel binnen 24 naar een land buiten de EU reist lijkt me dat je wel gebruik kunt maken van de duty free tarieven. Wanneer je bij de winkel iets koopt moet je je ticket laten scannen. Hier zal dan uit blijken dat je doorreist (ervan uitgaande dat je niet twee aparte tickets hebt gekocht) en dan zal gewoon gebruik kunnen maken van het duty free tarief.

Groet,
Dessal

Shar, 04-06-2013
Hoeveel procent korting is taxfree shoppen? Reactie infoteur, 04-06-2013
Hallo Shar,

Tax free shoppen houdt in dat je geen btw hoeft te betalen. Het betreft dus de normale productprijs min de btw. Deze verschilt per productklasse.

Groet,
Dessal

B., 27-03-2013
Klopt het dat je als je taxfree wil shoppen, je ten alle tijden een ticket moet tonen?
En wordt deze dan gescand? Reactie infoteur, 28-03-2013
Hallo B.,

Je moet dan inderdaad altijd een ticket tonen, en volgens mij wordt deze ook gescand.

Groet,
Dessal

M. Bijvank, 15-10-2012
Wat zijn de openingstijden van de tax free winkels? Wij vliegen om 5 uur 's morgens. Reactie infoteur, 15-10-2012
Hallo M,

De openingstijden van de tax free winkels zijn: open vanaf anderhalf uur voor vertrek van de eerste vlucht tot een half uur voor vertrek van de laatste vlucht.

Dessal

Guus Maris, 27-01-2012
Als ik een camera koop op schiphol. dan reis ik naar Katmandu en fotografeer die vakantie.
Bij thuiskomst op Schiphol moet ik de camera dan aangeven of inklaren? Reactie infoteur, 28-01-2012
Naar mijn weten is dat niet nodig als u kunt aantonen deze in Nederland aangeschaft te hebben. Maar voor de zekerheid zou ik dit bij de douane even navragen.

Mvg,
Dessal

Harry Vlek, 20-01-2012
Mijn familie was eigenaar van de Vlek-jenever-fabrieken in Delft. Nu wil ik binnenkort op vakantie naar Peru en een typisch Hollands geschenk meenemen. Daarom wil ik een Hollandse jenever van het merk Vlek meenemen. Daar deze waarschijnlijk niet op Schiphol verkocht wordt, wil ik weten of ik deze mee het vliegtuig in mag nemen als de fles bij een slijterij verkregen is. Reactie infoteur, 22-01-2012
Hallo Harry,
Je mag deze fles in je koffer meenemen. In je handbagage mag je alleen op het vliegveld gekochte en gesealde flessen vervoeren.

Mvg,
Dessal

Ria, 12-10-2011
Kan iemand mij vertellen, als je tax-free inkopen hebt gedaan op Schiphol en je hebt een overstap op Kuala Lumpur, je deze inkopen gewoon mag meenemen in je handbagage. Of is dit niet toegestaan? Reactie infoteur, 14-10-2011
Deze producten mag je als het goed is gewoon meenemen. Let alleen wel even op met vloeistoffen. Ondanks de sealbags worden deze producten in sommige landen toch nog ingenomen.

Flip Droste, 19-11-2009
Weet iemand of je op Schiphol tijdens de Sinterklaasperiode chocoladeletters van Droste kopen? Reactie infoteur, 20-11-2009
Hallo Flip,
Ik kan het niet met zekerheid zeggen, maar het lijkt me wel waarschijnlijk. Droste is een van de verkochte merken in de chocolaterie, en meestal hebben ze wel seizoensgebonden lekkernijen.

Mvg,
Pero

Lydia, 18-05-2009
Weet je of er armbanden van Frey Wille worden verkocht op Schiphol? Zo ja, welke winkel.
Dit voor onze vertrekkende gasten naar Australie. Reactie infoteur, 19-05-2009
Hoi Lydia,
Sorry ik heb niet zo specifiek inzage in het assortiment van de winkels op Schiphol. De informatie in het artikel komt van internetbronnen. Ik kan je adviseren om winkels die deze armbanden mogelijk verkopen aan te schrijven of op te bellen.

Mvg,
Pero

Yvon, 03-02-2009
Bestaat er een mogelijkheid om op schiphol taxfree in te kopen (we gaan naar Cuba) en dit ergens op te slaan, zodat je het niet mee hoeft te slepen naar vakantieadres en terug? Reactie infoteur, 03-02-2009
Hoi Yvon,
Ik weet dat er winkels zijn waar ze dingen voor je willen opslaan, dit is echter niet bij alle winkels zo en meestal ook alleen als je grote hoeveelheden koopt. Anders zit er niets anders op dan het mee te nemen op vakantie. Als je al weet bij welke winkel je iets wilt kopen kun je ze denk ik het beste eerste even opbellen om het te vragen.

Mvg,
Pero

Emiel, 14-09-2008
Ik wil een zonnebril gaan kopen voor o.a mijn vakantie.
ik wilde voor een rayban gaan.
bij de opticien hier in de buurt kan ik wat korting krijgen omdat ik iemand ken die daar werkt.
kan ik hem qua prijs dan beter hier kopen? of op schiphol (taxfree, gaan naar egypte)

alvast bedankt. Reactie infoteur, 15-09-2008
Ik kan weinig zeggen over het kortingspercentage dat je bij de opticiën krijgt, noch het vordeel dat je haalt uit de tax free aankoop. Ik kan u hier dus niet mee helpen. Veel plezier in Egypte in ieder geval!

M. Nooren Driessen, 24-08-2008
Is er op schiphol te krijgen?
J,ADORE van dior?
wat kost 30, 50 100ml?
bedankt voor de moeite, marijke Reactie infoteur, 24-08-2008
Sorry Marijke, met die vraag kan ik je niet helpen. Ik heb niet de beschikking over product- en prijslijsten.

Mvg,
Pero

Chris Betz, 04-07-2008
Geachte heer/mevrouw, Ik zou graag willen weten hoeveel sigaretten wij tax-free mogen meenemen vanuit Nederland naar Egypte. Wij gaan met 3 personen, 2 volwassenen en 1 kind. Met vriendelijke groet, Chris Betz. Reactie infoteur, 04-07-2008
Hoi Chris,
Voor landen buiten Europa gelden de volgende hoeveelheden:
200 sigaretten óf 250 gram tabak (shag of pijptabak) óf 100 cigarillo's óf 50 sigaren
1 liter sterke drank óf 2 liter mousserende wijn óf likeurwijn zoals sherry of port
2 liter niet-mousserende wijn
50 gram parfum en 0,25 liter eau de toilette
500 gram koffie óf 200 gram koffie-extracten óf koffie-essences
100 gram thee óf 40 gram thee-extracten óf thee-essences

Ben je met 2 volwassenen, dan moet je het dus met 2 vermenigvuldigen. Als het kind dat meereist 17 is geldt dat voor hem/haar ook. Kinderen onder de 17 jaar mogen deze producten niet aanschaffen.

Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 15-07-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Binnenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.