Bijzondere overnachtingen op een boot

Bijzondere overnachtingen op een boot Overnachten op een boot in Nederland. U zult versteld staan van de vele mogelijkheden die er zijn. Op en aan het water en soms aan wal. Het comfort aan boord doet niet onder voor de luxe van een hotelkamer. Geen sobere overnachtingsadressen maar compleet uitgeruste verblijven. U kunt ervoor kiezen om te gaan varen en zelf aan het roer te staan of u gaat voor een relaxed verblijf op schip of woonboot.
Bron: Jordan3600, PixabayBron: Jordan3600, Pixabay

Bijzondere overnachtingen

Ga eens comfortabel overnachten op een schip of woonboot en geniet van het mooie uitzicht over het water met de natuur binnen handbereik. U kunt overnachten met zijn tweeën of met een groep, u kunt het net zo luxe maken als u zelf wilt. In dit artikel een selectie uit het aanbod van overnachtingen op een boot, zodat u zelf kunt kiezen uit alle bijzondere overnachtingen op een boot.

Overnachten en ontbijten op hotelschip Mars (Groningen)

Op het hotelschip kunt u, van november tot en met maart, in uw eentje of met partner en/of gezin overnachten. Het benedendek biedt 2- en 4-persoons hutten, op het bovendek treft u de salon die uitkijkt op de oude pakhuizen en grachtenpanden van Groningen. Hier wordt ´s morgens het ontbijt opgediend.

Bezoek Groningen

Groningen is een moderne en levendige stad met musea, theaters en galerieën. Het Groninger Museum en het scheepvaartmuseum zijn toeristische trekpleisters. Door de vele restaurants en cafeetjes is het een prima stad om uit te gaan. Het Eurosonic-Noorderslag festival en het Muziekfestival Groningen trekken elk jaar veel bezoekers.

Voor meer inlichtingen: http://www.hotelschip.eu/

Overnachten op een reddingsboot (Friesland)

Overnachten op de reddingsboot Lilla Marras Douglas & Will uit Harlingen voor 2 personen. Tot 1979 was deze boot in gebruik als reddingsboot langs de kust van Engeland. In totaal werden er vijfenenveertig levens gered. De reddingsboot doet tegenwoordig dienst als bijzondere overnachtingsplek. Als u met de boot wilt varen kunt u zelfs beschikken over een privé-kapitein.

Reddingsboot niet geschikt voor lange of mindervalide personen

De reddingsboot is geen standaard hotelkamer en voor lange mensen of mensen die slecht ter been zijn is de reddingsboot geen optie. Aan de achterzijde van de reddingsboot kunt u ’s morgens genieten van uw ontbijt waarbij u uitzicht heeft op zee. In het vooronder vindt u het bed dat de vorm van een waterlelieblad heeft en een houten tweepersoonsbad. De boot is voorzien van centrale verwarming en een muziekinstallatie, een quooker en minibar.

Voor meer inlichtingen: http://www.reddingsboot.nl/informatie/

Bron: Hsf-toshiba, Wikimedia Commons (Publiek domein)Bron: Hsf-toshiba, Wikimedia Commons (Publiek domein)

Slapen op woonark Ecostay (Overijssel)

Midden in de uiterwaarden van de IJssel vlakbij Kampen ligt Ecostay de IJsvogel. Deze woonark bevindt zich in het Gat van Stoter. U zit midden in de natuur terwijl het centrum van Kampen op loopafstand is en u binnen 5 minuten op het station van Kampen bent.

Unieke locatie

De ark wordt omgeven door riet, vanaf het terras kijkt u uit over het water. Het is een unieke locatie met veel privacy, een mooi uitzicht op het water en heel veel soorten vogels. De IJsvogel is bedoeld voor 2 personen, maar met de slaapbank kunt u er ook met 4 personen gebruik van maken.

De IJsvogel bestaat uit een woonkamer en een slaapkamer, douche en wc grenzen aan de slaapkamer. De keuken is klein maar compleet ingericht en u hoeft geen beddengoed en handdoeken mee te nemen.

Voor meer informatie: http://ecolandgoed.eu/voorpagina/ecostay-de-ijsvogel

Overnachten op de Opoe Sientje in de museumhaven van Nijmegen (Gelderland)

Bij de oude Waalbrug in het centrum ligt de Opoe Sientje, een klipper uit 1885 die in gebruik is als b&b en als scheepvaartmuseum. Er zijn 4 hutten in het schip en vóór op het schip vindt u de voormalige schipperswoning ‘t Roefje. Vanaf het schip kijkt u uit over de Waal en het Valkhofpark. Vanaf het schip bent u zo in de Ooijpolder. De oude klipper is compleet gerenoveerd en is uitgerust met het comfort van deze tijd.

De hutten

Alle hutten hebben een 2-persoonsbed en eigen badkamer. In de Schippershut sliep vroeger de schipper, de Juttershut is een ode aan de jutters van vroeger en de 1001-Nachtkamer heeft een sfeervolle Arabische inrichting. Dan is er nog de hut ‘Op het water’ en de oude schipperswoning´t Roefje’ die te huur is als 4-persoons appartement. Het appartement is inclusief keukentje, privéterras en slaapkamer. U kunt het schip ook afhuren voor een feest om er daarna te overnachten en gebruik te maken van het buitenterras met barbeque.

Meer informatie over Opoe Sientje: http://opoesientje.nl/

Bron: Robarmstrong2, PixabayBron: Robarmstrong2, Pixabay

Bed and Breakfast op woonboot Harmony in Utrecht (Utrecht)

Woonboot Harmony ligt op 4 km van het bruisende centrum van Utrecht met uitzicht op de Vecht, waarbij de futen en zwanen onder uw raam door zwemmen. De woonboot heeft een tuin en beschikt over een kamer met tv, een tweepersoonsbed en gratis WiFi.

De kamer beschikt over een eigen badkamer en heeft een gedeeld toilet. De gemeenschappelijke keuken is uitgerust met koffie- en theefaciliteiten en een oven.

Woonboot Harmony is strategisch gelegen voor een bezoek aan Slot Zuylen, de Maarseveense Plassen en de windmolens van de Hollandse Waterlinie

Een locatie voor natuurliefhebbers en rustzoekers

De woonboot heeft verder een terras aan het water, u kunt gratis voor de deur parkeren. De locatie is prima geschikt voor natuurliefhebbers en rustzoekers.

Voor meer informatie: https://www.booking.com/hotel/nl/houseboat-harmony.nl.html

Zeilschip Res Nova (Flevoland)

Op de Res Nova is het niet erg als u niet eerder heeft gezeild, want de bemanningsleden hebben veel ervaring. Wel is het fijn als u uw steentje bij wilt dragen. U leert hoe het schip zeilklaar moet worden gemaakt en hoe de zeilen moeten worden gehesen, maar er blijft genoeg tijd over om u te ontspannen. Als u zelf wilt koken is dat mogelijk in de compleet uitgeruste keuken, maar u kunt natuurlijk ook uit eten gaan.

De inrichting

De hutten zijn voorzien van comfortabele stapelbedden, bij de hutten vindt u douches en toiletten. De Res Nova is geschikt voor groepen tot 18 personen om er te overnachten, bij dagtochten kunnen er maximaal 25 personen mee.

Voor meer informatie: https://www.naupar.nl/schip/res-nova/

Logeren op de Zen Boat in hartje Amsterdam (Noord-Holland)

Op de Zen Boat vindt u vooral rust. Station Amstel en de supermarkt liggen op loopafstand en u bent met vijf minuten in hartje Amsterdam. Rustzoekers en avonturiers komen hier volop aan hun trekken. De woonark heeft een groot terras met een weids uitzicht over het water. In 2005 werd de ark gerenoveerd en aangepast aan de eisen van deze tijd. De inrichting is nostalgisch en stijlvol.

De inrichting

De boot is geschikt voor twee personen, met een ruime slaapkamer, een douche en toilet, een compleet ingerichte keuken met oven en een Nespresso koffieapparaat. Verder heeft de boot een flatscreen tv met dvd-speler, een geluidsinstallatie met aansluiting voor uw iPod en gratis wifi.

Meer informatie over de Zen Boat in Amsterdam: https://supertrips.com/house-boat-amsterdam

Bron: Marczoutendijk, Wikimedia Commons (CC BY-SA-4.0)Bron: Marczoutendijk, Wikimedia Commons (CC BY-SA-4.0)

Slapen op het SS Rotterdam (Zuid-Holland)

Het vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn met bestemming New York voer jarenlang over de wereldzeeën maar is tegenwoordig permanent aangemeerd in Rotterdam. Vanaf de jaren vijftig is het indrukwekkende schip de hele wereld over geweest als onderdeel van de Holland Amerika Lijn, in de jaren zestig en zeventig deed het dienst als luxe cruiseschip.

Van cruiseschip tot hotel

Tegenwoordig is het SS Rotterdam een schip waar u kunt overnachten, eten, een feestje geven, trouwen, uitgaan, vergaderen en werken. De comfortabele hotelkamers hebben allemaal een ruim 2-persoonsbed, zit- en werkgelegenheid en een bureau. En in tegenstelling tot vroeger hebt u de beschikking over een flatscreen tv, internet en airconditioning.

Voor meer informatie: http://origineelovernachten.nl/slapen-ss-rotterdam/?row=1&item=2

Overnachten op het water in een drijvend vakantiehuis (Zeeland)

Deze bijzondere accommodatie in Bruinisse is modern en sfeervol ingericht. Het vakantiehuis heeft 3 slaapkamers, een compleet ingerichte keuken en een badkamer.

De inrichting

Het vakantiehuis biedt plek aan 6 tot 8 personen. Het dek heeft een hoge railing en is ook voor kinderen een veilige plek om te spelen. Voor en achter heeft het vakantiehuis een groot terras met zitjes. In de keuken vind u voorraadkasten, een Senseo, koelkast, oven/magnetron en afwasmachine. Verder is het vakantiehuis uitgerust met een ruime douche en toiletruimte.

Voor meer inlichtingen: https://www.aquavitesse.nl/voorbeeldpagina/kopie-bootverhuur/drijvend-vakantiehuis

Overnachten op een kampeervlot (Noord-Brabant)

Midden in de natuur van de Steenbergse Vliet overnachten op uw eigen kampeervlot. Op het vlot dat 25 vierkante meter groot is bevindt zich een houten hut. Bij het vlot wordt een kano geleverd, de vlotten zijn over land namelijk niet te bereiken. Zelf moet u voor een slaapzak, pannen, borden en bestek zorgen. Het kampeervlot is geschikt voor maximaal vier volwassenen of voor een gezin bestaande uit twee volwassenen en drie jonge kinderen.

De inrichting

Voor vragen over de inrichting kunt u het beste de verhuurder benaderen.

Voor meer inlichtingen: https://origineelovernachten.nl/accommodatie/nederland/noord-brabant/de-heen/kampeervlot/219

Bron: Andrys, PixabayBron: Andrys, Pixabay

Bijzonder overnachten op het water in Maastricht (Limburg)

Een bootvakantie en een citytrip ineen tijdens uw verblijf op de ‘Op Hoop van Zegen’ in Maastricht met uitzicht vanaf het water op de Pietersberg. Het schip ligt in Jachthaven Maastricht Marina. Het centrum van Maastricht ligt op ongeveer 3,5 km afstand van de jachthaven en de prachtige omgeving is uitstekend geschikt om te wandelen en te fietsen.

De inrichting van de tjalk

Het schip is een tjalk uit 1901. Tegenwoordig dient het voormalige vrachtschip als vakantieverblijf voor twee personen. In het schip bevindt zich de modern ingerichte kajuit, een tweepersoonskamer met douche, wastafel en toilet en de wifi aan boord is gratis. De kombuis is voorzien van een magnetron, een koffiezetapparaat en een waterkoker en als u geen zin heeft om zelf te koken kunt u bij de jachthaven eten bij restaurant Sofa.

Voor meer inlichtingen: https://watervakantie.nl/vakantiewoning/tjalk-op-hoop-van-zegen/
© 2015 - 2024 Molleke, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bijzondere overnachtingen in de leukste hotels van NederlandBijzondere overnachtingen in de leukste hotels van NederlandNederland telt vele overnachtingsmogelijkheden voor een leuk weekendje weg of een gezellige vakantie. Zo telt Nederland…
Handvaardigheid in de bovenbouw, zeilschip van stofmachéHandvaardigheid in de bovenbouw, zeilschip van stofmachéOp zoek naar een creatieve opdracht voor de bovenbouw met een niet alledaagse en bijzondere techniek? Of zoek je een opd…
Aanvragen Bijzondere BijstandAanvragen Bijzondere BijstandHet kan iedereen voorkomen. U komt in een bijzondere situatie terecht waarin u noodzakelijke kosten niet meer kunt betal…
Hotelbon, Voucher, Hotel Cadeaukaart, wat kunt u ermee doen?Hotelbon, Voucher, Hotel Cadeaukaart, wat kunt u ermee doen?Een Hotelbon of een Hotel voucher, is een erg leuk cadeau om te geven en te ontvangen. Bijvoorbeeld voor een verjaardag…
Rondje Zwolle: fietsrouteRondje Zwolle: fietsrouteRondje Zwolle biedt een afwisselende en mooie fietsroute rondom Zwolle. U kunt al fietsend genieten van het waterrrijke…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: DirkvdM, Wikimedia Commons (CC BY-1.0)
  • http://www.hotelschip.eu/bed-and-breakfast/
  • http://origineelovernachten.nl/logeren-op-een-reddingsboot-harlingen/?row=3&item=3
  • http://ecolandgoed.eu/voorpagina/ecostay-de-ijsvogel
  • http://opoesientje.nl/
  • http://www.wimdu.nl/offers/47NSHFF0?search_geolocation=2289-utrecht
  • http://www.holland-vakantiehuis.nl/vakantiehuizen-noord-brabant/de-peel/asten/bijzondere-overnachtingen/400503/
  • http://www.resnova.nl/
  • http://origineelovernachten.nl/logeren-op-de-zen-boat-in-hartje-amsterdam/
  • http://origineelovernachten.nl/slapen-ss-rotterdam/?row=1&item=2
  • http://www.varendvakantiehuis.nl/home/-bruinisse#.Vcx-U_ntmko
  • http://origineelovernachten.nl/bijzonder-overnachten-een-boot-op-het-droge-bij-minicamping-martinus-plak/?row=1&item=1
  • https://supertrips.nl/op-hoop-van-zegen
  • Afbeelding bron 1: Jordan3600, Pixabay
  • Afbeelding bron 2: Hsf-toshiba, Wikimedia Commons (Publiek domein)
  • Afbeelding bron 3: Robarmstrong2, Pixabay
  • Afbeelding bron 4: Marczoutendijk, Wikimedia Commons (CC BY-SA-4.0)
  • Afbeelding bron 5: Andrys, Pixabay
Molleke (292 artikelen)
Laatste update: 09-06-2020
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Binnenland
Bronnen en referenties: 18
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.