Grand Hotel Huis ter Duin Noordwijk

Grand Hotel Huis ter Duin is een historisch 5 sterren hotel aan het strand van Noordwijk aan Zee. Opvallend is dat Grand Hotel Huis ter Duin het enige hotel in Noordwijk is waar je direct vanuit het hotel het strand op kan lopen. In Huis ter Duin zijn meerdere restaurants te vinden maar ook beschikt het hotel over vele faciliteiten. Huis ter Duin is een hotel met een rijke geschiedenis. Het hotel is te bereiken via de N206

Geschiedenis

Het hotel in Engelse stijl behoorde eens tot de gemeente Noordwijk. In 1887 kocht de heer Tappenbeck (de foyer van het hotel is benoemd naar de heer Tappenbeck) het prestigieuze hotel van de gemeente. Op het moment dat de heer Tappenbeck het hotel in bezit had begon het pas een internationaal hotel te worden, vooral Duitse toeristen kwamen naar Hotel Huis ter Duin omdat bij onze Oosterburen werd geadverteerd door middel van pamfletten te versturen per stoomtrein. Ook koos hij ervoor om te adverteren in bladen voor de welgestelden. Hierdoor kwam vooral het rijkere volk naar de badplaats.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Grand Hotel Huis ter Duin gevorderd door de Duitsers. Tussen 1940 en 1945 verbleven hier de Duitse legerofficiers. Grand Hotel Huis ter Duin werd later ook gebruikt voor de film en musical Soldaat van Oranje. De opnames van de film hebben ook deels plaatsgenomen rondom het hotel.

Sinds de jaren 70 is Grand Hotel Huis ter Duin in het bezit van de familie Noordander en is het een familiehotel geworden. Op 25 januari 1990, tijdens de hevige storm, brandde een deel van het hotel af. Hierbij lieten drie brandweerlieden het leven. Na de brand is het hotel opnieuw opgebouwd, gerenoveerd maar ook uitgebreid. Het hotel heeft een in memoriamtegel in het hotel hangen als aandenken aan de omgekomen brandweerlieden.

Tijdens de Nuclear Security Summit 25/26 maart 2014 verbleven de vertegenwoordigers van de Verenigde Staten, waaronder President Obama, in het hotel. In het hotel slaapt tevens ook geregeld het volledige Nederlands Elftal.

Het hotel is aangesloten bij de hotel groep "Preferred". Grand Hotel Huis ter Duin werkt ook met een puntensysteem via iPrefer.

Evenementen

Grand Hotel Huis ter Duin is zowel een zaken hotel als een vrije tijds hotel. Huis ter Duin organiseert vele evenementen in opdracht van bedrijven. Natuurlijk organiseert het Grand Hotel ook evenementen voor particulieren zoals met Pasen, Kerst en Oud en Nieuw. Tijdens deze feestdagen zorgt het hotel ervoor dat het hotel volledig is aangekleed in de stijl van de feestdag. Vooral in de restaurants van het hotel zijn er op deze dagen arrangementen te boeken ook is het mogelijk om arrangementen te boeken in combinatie met een overnachting. Tijdens oud en nieuw wordt er een Silvesterparty georganiseerd. Vanaf de eerste of tweede verdieping waar het feest wordt gehouden is er een prachtig uitzicht over Noordwijk met een uniek uitzicht op het vuurwerk.

Restaurants

Grand Hotel Huis ter Duin beschikt over 3 restaurants. Restaurant Latour, Breakers Beach House en Brasserie La Terrasse

Restaurant Latour
Een gerenommeerd, met een Michelin Ster bekroont, restaurant gelegen op de eerste verdieping van het hotel met uitzicht op zee. Bij restaurant Latour kan je kiezen uit verschillende arrangementen maar er kan ook à la carte gedineerd worden. De sommelier van het restaurant kan, wanneer gewenst, helpen bij het kiezen van de wijnen bij de gerechten. Ook als je geen gast van het hotel bent kan er gedineerd worden bij restaurant Latour*.

Breakers Beach House
Een luxe paviljoen gesitueerd op het strand voor het hotel. Het restaurant serveert vooral vanuit de Franse keuken. Op een mooie zonnige dag kan je ook gebruik maken van het ruime terras waar ook alleen een drankje genuttigd kan worden.
Het paviljoen is geopend voor zowel lunch als diner. Naast à la carte kunnen er ook arrangementen gereserveerd worden. Uiteraard, zoals bij alle restaurants van Grand Hotel Huis ter Duin, kunnen allergieën worden aangegeven. Breakers Beach House Kan ook (deels) worden gereserveerd voor een particulier of zakelijk evenement.

Brasserie La Terrasse
Een brasserie op de begane grond van het hotel met een Franse keuken. Ook heeft Brasserie La Terrasse een terras aan de achterzijde. Het terras is alleen in het hoogseizoen geopend. Ook bij dit restaurant kan er gewoon geluncht/gedineerd worden wanneer je geen gast bent van het hotel zelf*. Niet alleen kan je terecht voor een lekkere lunch of goed diner bij dit restaurant. Een High Tea kan er ook genuttigd worden, er zijn verschillende varianten High Tea beschikbaar.

* parkeerkosten bij Grand Hotel Huis ter Duin bedragen ongeveer EUR 12,50

Faciliteiten

Grand Hotel Huis ter Duin beschikt over 230 land/zeezijde kamers, 20 ruime suites en 4 penthouses. Deze kamers zijn gelegen in het Nouvelle Hotel of het Grand Hotel. Het Nouvelle Hotel is het nieuwere gedeelte welke is aangebouwd na de brand van 1990. Het Grand Hotel is het historisch gedeelte welke al bestaat sinds de 19e eeuw.

De faciliteiten waarover het hotel onder andere beschikt vind je hieronder.
 • MC Wellness (ook te boeken wanneer je geen hotel gast bent)
 • Gratis internet op alle kamers
 • Binnenzwembad
 • 3 restaurants
 • Bars
 • 24h receptie (de medewerkers spreken meerdere talen)
 • Roomservice
 • Conciërge
 • Parkeerdek/parkeergarage
 • Valet parking
 • Shuttle service
 • Koffie en thee faciliteiten op de kamer
 • Turndown Service
 • Ligbedden buiten (in de zomermaanden)
 • Handdoek service

Voor speciale wensen kan er contact worden opgenomen met de afdeling reserveringen en/of de receptie van het hotel.

Contact informatie

Grand Hotel Huis ter Duin
Koningin Astrid Boulevard 5
Postbus 85
2200 AB Noordwijk aan Zee
Nederland

Tel: +31 (0)71-361 9220
Fax: +31 (0)71-361 9401
Email: info@huisterduin.com
© 2015 - 2024 Abak, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
#1 Hits van 1982Voor een artiest is het een hele eer als al zijn of haar fans hun nummers mooi vinden. Maar het is voor een artiest hele…
De grootste carnavalskrakersCarnaval staat synoniem met gezelligheid en gekheid. Tijdens carnaval verkleden we ons en trekken we de gekste kleren aa…
Biografie André van Duin: carrière, films, tv en privéAndré van Duin mag zeker tot de meest succesvolle Nederlandse artiesten van de naoorlogse periode worden gerekend. Het z…
Brandweer Ameland - twee blusgroepen, één korpsBrandweer Ameland - twee blusgroepen, één korpsBrandweer Ameland is een goed uitgerust brandweerkorps met twee blusgroepen. Brandweer Ameland blust duinbranden en fikj…

De Beemster, UNESCO werelderfgoed“Wie zoekt, kent de Beemster niet… maar wie De Beemster kent, zoekt niet meer…” Zo luidt het vaak gebruikte en ietwat ch…
Dagje Amsterdam - Wat valt er te zien, doen en beleven?Amsterdam is een wereldberoemde stad. Niet voor niets, want er is van alles te doen en te bekijken. Dat blijkt ook wel u…
Bronnen en referenties
 • www.restaurantlatour.nl, bezocht op 20-1-2015
 • www.restaurantlaterrasse.nl, bezocht op 20-1-2015
 • www.breakersbeachhouse.nl, bezocht op 20-1-2015
 • www.huisterduin.com, bezocht op 20-1-2015
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Huis_ter_Duin, bezocht op 20-1-2015
Abak (9 artikelen)
Gepubliceerd: 21-01-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Binnenland
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.