Kinder- en buitenactiviteiten in het Amsterdamse Bos

Kinder- en buitenactiviteiten in het Amsterdamse Bos Het Amsterdamse Bos bevindt zich op grondgebied van de gemeenten Amstelveen, Aalsmeer en Amsterdam. Een groot grondgebied waar volop ruimte is voor vermaak met kinderen. Leuk voor een mooi zaterdag, zondag, woensdagmiddag of in de vakantie.

Groot kinderbad

In het Amsterdamse Bos bevindt zich een groot kinderbad voor kinderen. Het kinderbad is zeer ondiep en daarmee heel veilig voor kinderen. Het grote kinderbad is voorzien van schoon water en er hangt een zeer gemoedelijke sfeer! Veel kinderen nemen opblaaskrokodillen, waterpistooltjes of ander speelgoed mee en vermaken zich zo uren in het water. Het kinderbad is omgeven door een groot grasveld en een aantal houten bankjes. Als ouder zijnde kun je je hier dus ook prima een aantal uren vermaken. Parkeren in het Amsterdamse bos is gratis en kan op de P voor het Groot Kinderbad!

Geitenboerderij

Een zeer populair vermaak voor kinderen in het Amsterdamse Bos is de geitenboerderij! De geitenboerderij is eigendom van Corine Rileco en Willem Dam. Op de geitenboerderij zijn 120 melkgeiten, 250 legkippen, 4 zoogkoeien en 1 zeug met biggen aanwezig. In de geitenstal kun je de geiten tegen een kleine vergoeding (0,50 cent) een flesje melk geven. Daarnaast kun je lekker rondlopen tussen de geiten, de geiten aaien en borstelen. Ook kun je de boer een handje meehelpen door de stal aan te vegen! Kleine bezems kunnen geleend worden tegen een borg van 1 euro.

Daarnaast staat er een klassieke tractor waar lekker op geklauterd kan worden. Ook zijn er maar liefst twee speeltuintjes waar je zorgeloos kunt schommelen, glijden en klimmen. Na al het spelen is er de mogelijkheid wat te eten in het restaurant. Hier worden veel vers gemaakte etenswaar aangeboden. In de boerderijwinkel kun je oa verse geitenkaas kopen om mee te nemen naar huis. Ook kun je nog een kijkje nemen in het educatieve centrum en de kaas- en zuivelmakerij. Elke zaterdag is er een biologische markt, waar je terecht kunt voor onder andere biologische groenten en brood.

De geitenboerderij is elke dag geopend van 10 tot 6 uur. Met uitzondering van de dinsdag, dan blijft de boerderij de gehele dag gesloten! De toegang is helemaal gratis! Parkeren doe je op de P voor de Geitenboerderij.

Let op! wil je de geitenboerderij bezoeken met een grote groep (bijvoorbeeld met een klas of kinderen van de peuterspeelzaal)? Maak dan van te voren een afspraak!

Dieren spotten

In het Amsterdamse Bos lopen hazen, konijnen, eekhoorns, egels, kikkers en paden. Daarnaast vliegen er vele soorten vogels. Loop eens door het bos en ga samen met je kinderen dieren spotten. Misschien zie je wel een haas voorbij schieten of een konijn in zijn holletje wegduiken.

Vermaak op het water

Met mooi weer kun je je ook heerlijk vermaken op het water in het Amsterdamse Bos. Je kunt een 1-, 2- of 3-persoonskano huren en lekker peddelen op het water. Vergeet jezelf en je kinderen niet in te smeren, want op het water gaat verbranden erg snel. Een kano wordt per uur verhuurd en de prijzen voor een 1-, 2- of 3-persoonskano zijn respectievelijk 6, 10 en 12 euro. Een kano huren kan vanaf 1 april tot eind oktober.

Adres Amsterdamse Bos

Bosbaanweg 5
1182 DB Amsterdam
© 2014 - 2024 Lola90, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dagje uit naar Amsterdam met kinderenDagje uit naar Amsterdam met kinderenHet maakt niet uit of je kinderen peuters, kleuters of tieners zijn, voor elke leeftijdcategorie zijn er wel leuke attra…
Tuinen en parken in AmsterdamTuinen en parken in AmsterdamBij een bezoek aan Amsterdam is er veel meer te zien dan alleen pittoreske grachten, leuke winkels en markten, interessa…
Koningsdag feesten en evenementen AmsterdamKoningsdag feesten en evenementen AmsterdamOp Koningsdag worden er overal in het land feesten en evenementen georganiseerd. Welke feesten er in jouw regio worden g…
Naar een museum voor kinderen in AmsterdamNaar een museum voor kinderen in AmsterdamHet is geen probleem om in Amsterdam een museum te vinden dat geschikt is om met kinderen te bezoeken. Sommige zijn gehe…

De nederlandse provinciesDe nederlandse provinciesNederland is een land met 16,86 miljoen inwoners. Nederland ligt in het westelijke deel van Europa en grenst aan de Noor…
Egmond aan Zee: dorp met cultuur, natuur en halve marathonEgmond aan Zee: dorp met cultuur, natuur en halve marathonGedurende het gehele jaar is het voormalige vissersdorp Egmond aan Zee een aantrekkelijke (bad)plaats met strand, zee en…
Bronnen en referenties
  • Informatieborden in het Amsterdamse Bos
Lola90 (43 artikelen)
Laatste update: 19-07-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Binnenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.