668 dingen doen aan het water - Boek vol wateractiviteiten

668 dingen doen aan het water - Boek vol wateractiviteiten Bijzondere vaartochten, adrenalineverhogende wateractiviteiten, smakelijke eetadressen, gezellige terrassen en originele overnachtingsplekken aan of op het Nederlandse water: ze zijn gebundeld in een reisgids met de titel '668 dingen doen aan het water.' Een prachtige gids voor wie iets op, in of onder water wil doen. Het biedt activiteiten voor in de zomer en het najaar, alternatieven voor in de winter en leuke tips voor voorjaarsactiviteiten met water als centrale thema.

Boek met wateractiviteiten


668 dingen te doen aan, in en op het water

De reisgids beschrijft 668 uitstapjes op, in en aan het water. De tripjes die zijn verzameld, zijn voor alle leeftijden. Er is één rode draad en dat is het Nederlandse water. De activiteiten vinden plaats op meren, op de Waddenzee, de Noordzee, op een vijver, aan een beek, een rivier of op een kanaal.

Nederland als Waterland

Nederland is een waterland en vanzelfsprekend vinden er vele activiteiten plaats op en rond het water. Verder zijn er onvermoede waterschatten, waar de schrijfster van dit boek naar heeft gedoken. Ze heeft ze naar boven weten te halen, de snorkeladresjes, de romantische dinertjes in een sloep, de overnachtingen in visserswoningen.

Wateradresjes

Het barst in Nederland van de leuke water-adresjes, blijkt. Voor alle provincies zijn er originele ideeën opgesnord voor natte én droge activiteiten.

Schaatsen in de winter

De onderwerpen gaan over winterse plekjes, de beste schaatsplekken en de mooiste omgeving voor een winterse waterwandeling. Ook gaat het over de lekkerste bitterballen in een uitspanning aan het water, de leukste lenteadresjes, zwoelste zomerwateractiviteiten en de mooiste golven in de herfst.

Waddeneilanden

Alle seizoenen en alle provincies plus nog eens extra de Waddeneilanden staan er in. Niet alle wateractiviteiten zijn genoemd, maar wel heel veel.

Oesters plukken in de zomer

Een van de activiteiten is oesters plukken op Texel met de Tesselse oesterman. De oesterman neemt je in het zomerseizoen mee naar het noorden van het eiland om bij laag water oesters te rapen.

Leuk en lekker

Het is een activiteit waar je je vingers bij af kunt likken, want de geplukte oesters moeten natuurlijk ook gegeten worden.

Punteren in Giethoorn

In Giethoorn is de punter een bekend vaartuig. Met de punterstok zet je af op de bodem en duw je de punter vooruit door de smalle kanaaltjes van het Venetië van het noorden. De punters zijn in het dorp te huur, net als kano’s, kajaks en sloepen.

Adressen voor boten te huur

In het boek staan adressen waar de vaartuigen te huur zijn, websites en telefoonnummers. Jaren waterplezier zijn in één boek gebundeld.

Bron: Cover boekBron: Cover boek

QR-code

Achterin het boek staat een QR-code. De achterflap belooft dat het scannen van die code toegang geeft tot een gratis agenda van leuke waterevents voor op je smartphone. Dat valt wat tegen. De code verwijst naar de presentatie van het boek op de website van de uitgever, met een minuscuul, slecht te gebruiken kalendertje ernaast.

MadNes

MadNes op Ameland, een subliem waterfestival met muziek op het strand en workshops golfsurfen, kitesurfen, suppen, skimboardenen andere watersporten, staat bijvoorbeeld niet in deze wateragenda. De activiteiten die er wèl in staan laten minimale informatie zien. Dat is een tegenvallertje.

668 dingen doen aan het water

  • Titel: 668 dingen doen aan het water
  • Auteur: Eveline Hagenbeek
  • ISBN: 9789021553450
  • Prijs: € 15,--

Lees verder

© 2013 - 2024 Piejet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Baltrum – Het Doornroosje van de NoordzeeBaltrum – Het Doornroosje van de NoordzeeBaltrum is het kleinste van de Oost-Friese Waddeneilanden en het wordt wel het 'Doornroosje van de Noordzee' genoemd. He…
Waterhoos boven Waddenzee en NoordzeeWaterhoos boven Waddenzee en NoordzeeRegelmatig, vooral in de zomer, is er een slurf onderaan een wolk te zien. Het is een hoos en als die hoos boven water h…
De kleuren van het wad - het boek van Kester FreriksrecensieDe kleuren van het wad - het boek van Kester FreriksDe kleuren van het wad is een boek van Kester Freriks. Het boek heeft als ondertitel: Van bedreigde zee tot werelderfgoe…
Bruinvis in de Waddenzee en NoordzeeBruinvis in de Waddenzee en NoordzeeEen bruinvis is een kleine walvis die in de Noordzee en ook in de Waddenzee voorkomt. Het is een sierlijk zeezoogdier da…

Eurohotel aan het Europaplein in LeeuwardenEurohotel aan het Europaplein in LeeuwardenHet Eurohotel aan het Europlein in Leeuwarden is een hotel met naam in de regio. Het ligt heel handig aan de uitvalsweg…
De zelfpluktuinDe zelfpluktuinZelf een boeket bloemen of een mand met fruit plukken, dat is iets wat veel mensen leuk vinden om te doen. Helaas heeft…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Cover boek
  • Kosmos Uitgevers
  • Persbureau Ameland
  • Afbeelding bron 1: Cover boek
Piejet (1.232 artikelen)
Laatste update: 13-01-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Binnenland
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.