Bonaire, wat kunt u er allemaal doen?

Bonaire, wat kunt u er allemaal doen? Bonaire is een tropisch eiland met voornamelijk heerlijk zonnig weer en een prachtige omgeving. Uiteraard wilt u niet alleen stil zitten op vakantie, maar ook iets zien of doen. Bonaire heeft een ruim aanbod aan activiteiten. In dit artikel kunt u een paar van de zovele dingen lezen die er te beleven zijn op Bonaire en Klein Bonaire.

Snorkelen naar klein Bonaire

Klein Bonaire is een beschermd eiland. Wegens het prachtige duikgebied om Klein Bonaire heen werd er gesproken over het bouwen van een hotel maar dit werd verboden. Klein Bonaire is dus onbewoond en beschermd, maar u kunt er wel naar toe. Op het eiland zijn zo'n 55 diersoorten te vinden waaronder veel schilpadden.
Klein Bonaire is de broedplaats voor veel schildpadden. Tegen de broedtijd komen er organisaties richting Klein Bonaire om de schildpadden te helpen uitkomen. Mocht u er rond juli zijn dan kunt u het geluk treffen dat u de organisatie daar bezig ziet en dat u de kleintjes naar de zee kunt zien rennen.
Klein Bonaire is bereikbaar per watertaxi. Deze gaat vanaf de boulevard op Kralendijk. Let wel op dat u de laatste boot terug neemt zodat u niet vast blijft zitten op Klein Bonaire. De watertaxi stopt op aanzoek onderweg. Zo kunt u uit de watertaxi om richting de kust van Klein Bonaire te snorkelen. Er bestaat een grote kans dat u onder het snorkelen schildpadden tegen zult komen. De kust van Klein Bonaire word ook door vele de mooiste snorkel/duikplek van de wereld genoemd.

Duiken

Bonaire is een perfect eiland voor wie van duiken houdt. U hoeft niet naar een speciale plek want er zijn maarliefst 86 duiklocaties.Er zijn cursussen te volgen en de benodigdheden zijn te huur. De koraalriffen zijn het thuis van honderden vissoorten en andere zeedieren. Bonaire is meerdere keren uitgekozen tot beste duikbestemming van het Carabische archipel. Op sommige delen van de zee kunt u tot wel 90 meter vooruit kijken.

Jibe City

Jibe City is een plek aan het strand waar u kunt leren windsurfen en kunt genieten van een heerlijk hapje/drankje. Bij Jibe City worden ook windsurfkampioenschappen gehouden en diegene die eraan mee doen surfen regelmatig bij Jibe. De sfeer is er altijd gezellig en er staan stoelen voor u klaar.
Even op een rijtje wat er bij Jibe city te doen is:
 • Leren windsurfen --> van groepslessen tot privé
 • Windsurf attributen huren
 • Kano's huren
 • Er is winkel met onder andere zwemkleding
 • Stoelen waar u gebruik van kunt maken
 • Een bar waar u kunt lunchen of kunt genieten van een tropisch drankje

Washington slagbaai National park

Dit is een beschermd natuurpark. Dat het beschermt is valt duidelijk te merken. Zorg voor een goede auto als u er naar toe gaat aangezien er ook niet veel aan de paden gedaan word.
In het park zijn vele dieren te zien. De dieren zijn absoluut niet schuw en zullen wellicht op u afkomen om te kijken of u eten heeft. Zo zijn er verschillende salamanders met prachtige felle kleuren.
De entree voor het park bedraagt 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen onder de twaalf jaar. U bent er wel gelijk een dag mee zoet. De omgeving is prachtig, van dicht beboste delen tot een klif aan het water waar het water omhoog tegen de rotsen aanslaat. In het park zijn verschillende gebieden waar u uit de auto kunt om te gaan snorkelen of duiken.

Karel's beachbar

Dit is een erg populaire bar op Bonaire. Deze bevind zich aan de boulevard in Kralendijk en is gebouwd op een pier. Helaas was Karel's beach bar door storm weggeslagen, maar inmiddels is Karel's beachbar er weer. Een gezellige cappuccino bar waarbij je in de zon of onder een parasol kan genieten van water met tropische vissen om u heen en een heerlijk drankje. Soms word er gratis wat te eten uitgedeeld en er word nog wel eens karaoke gehouden.

Rincon

In Rincon wonen voornamelijk mensen die ook op Bonaire geboren zijn. Het is een aparte ervaring om er even door heen te rijden en te zien hoe de mensen daar echt leven. Daar bevind zich ook een restaurant waar u onder andere geitenvlees kunt proberen en beleefd u de prachtige natuur met groene bomen en loslopende ezels.

Kayakken

In het plaatsje Lac Bay kunt u gaan kayakken. U gaat hier kayakken door de mangrove, dit zijn bomen die in het water groeien en is een broedplaats voor vissen. U gaat hier altijd onder begeleiding omdat het beschermd gebied is. Tijdens de tocht wordt er ook genorkeld en kunt u zien hoe de mangrove er uit zien onder het water. Neem dus uw snorkel spullen mee en vergeet op Bonaire nooit om water mee te nemen. Als u klaar bent met kayaken of wellicht daarvoor kan het zijn dat er live muziek op het strand is.

Tips bij het snorkelen

Aangezien er veel gesnorkeld kan worden hier enkele tips:
 • Er komen hele kleine kwallen voor, die kunt u enkel zien doordat u 2 rode kraaltjes bij elkaar ziet. Deze prikken u en geven geen fijn gevoel.
 • Er zitten zee-egels, mocht u erin stappen zult u alle naalden met een pincet moeten verwijderen
 • Probeer niet op het koraal te stappen, het zou zonde zijn en sommige delen zijn erg scherp
 • Let op de stroming, op sommige plekken kan de stroming best hevig zijn

Andere activiteiten

 • wakeboarden
 • een rit langs de zoutpannen en slavenhuisjes
 • een bezoek aan de vlindertuin
 • een bezoek aan de ezel opvang
© 2009 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het eiland BonaireBonaire is een eiland, dat hoort bij de Benedenwindse eilanden van de Nederlandse Antillen. De andere twee eilanden zijn…
Op vakantie naar BonaireOp vakantie naar BonaireBonaire is een eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee, en is bovendien een gemeente van Nederland. De hoofdstad is Kral…
Vakantie in KroatiëVakantie in KroatiëKroatië is de vakantiebestemming bij uitstek. Je vindt er zon, zee en strand, maar ook cultuur: Romeinse ruïnes en oude,…
Nationale parken Noord-Amerika: American SamoaNationale parken Noord-Amerika: American SamoaAmerikaans Samoa, niet gelegen dichtbij de Verenigde Staten, maar dichterbij Australië. Toch liggen deze eilanden niet e…

Monfragüe: Nationaal Park Extremadura SpanjeMonfragüe is het toevluchtsoord voor meerdere, met uitsterven bedreigde diersoorten, zoals de zwarte ooievaar en de monn…
Wijnmuseum MalagaIn de hoofdstad van de provincie Malaga, de gelijknamige stad Malaga is vrij recent een interessant wijnmuseum geopend.…
Bronnen en referenties
Bembi (500 artikelen)
Laatste update: 28-06-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.