Seven Sisters in Noord-Amerika

Seven Sisters in Noord-Amerika Verspreid over de wereld komt de naam Seven Sisters voor. Dat is naast Noorwegen en Groot-Brittannië ook het geval in landen in Noord-Amerika. In sommige gevallen is er dan sprake van een bergketen of een aantal heuvels, zoals de zeven rood gekleurde rotsen in het Valley of Fire State Park in Nevada. Maar het kan ook betrekking hebben op een surfgebied. Dat is het geval in Mexico. In Canada ligt het Seven Sisters Provinciaal park en beschermd gebied. Daar leven wilde dieren. Maar de term Seven Sisters wordt ook op andere manieren gebruikt.

Seven Sisters

Vermoedelijk kennen velen de naam Seven Sisters in het Noorse Geiranger. Het gaat dan om de zeven watervallen. Naast Noorwegen komt deze naam ook voor in Groot-Brittannië (o.a. krijtrotsen bij Birling Gap). De vertaling van Seven Sisters is zeven zussen. Ook in Noord-Amerika kom je in een aantal landen (o.a. Valley of Fire in Amerika) de naam Seven Sisters tegen, maar wist je ook dat er een film met de naam Seven Sisters is? Of wat dacht je van:
 • Seven Sisters oliemaatschappijen: dit waren in de jaren 1940 tot 1970 de zeven grootste oliemaatschappijen.
 • kledingmerk van de Sting
 • Seven Sisters jachthavens in Nederland (onderdeel van de Zuidwestelijk Delta)
 • een groep sterren (heet en lichtblauw van kleur) van dezelfde leeftijd die ook wel Pleiaden of Messier 45 wordt genoemd.
 • de zeven wolkenkrabbers in Moskou
 • een gebied in Hong Kong (Tsat Tsz Mui)

De Seven Sisters in Noord-Amerika

De naam Seven Sisters komt in de volgende Noord-Amerikaanse landen voor:
 • Canada
 • Mexico
 • Verenigde Staten

Canada

In Canada komt de naam Seven Sisters twee keer voor: Seven Sisters Provincial Park and Protected Area in Brits Columbia en de
Seven Sisters Falls in Canada: dat is een waterkrachtcentrale.

Mexico

In Baja in Mexico is een surfgebied met de naam Seven Sisters.

Verenigde Staten

De naam Seven Sisters komt in de Verenigde Staten voor in Massachusetts. Het gaat dan om een bergketen en wandelroute. Verder zijn er de typische rode rotsen in de Valley of Fire (Las Vegas), de Seven Sisters in San Luis Obispo en de zeven heuvels in Selden, New York.

Legenda
A. Seven Sisters Provincial Park and Protected Area, Canada
B. Seven Sisters bergketen, Canada
C. Seven Sisters Falls, waterkrachtcentrale, Canada
D. Seven Sisters surfgebied, Baja, Mexico
E. Seven Sisters bergketen en wandelroute, Massuchettes
F. Seven Sisters, Valley of fire, Las Vegas
G. Seven Sisters heuvels, Selden, New York
H. Seven Sisters, San Luis Obispo

Seven Sisters Provinciaal Park en beschermd gebied Brits Columbia, Canada

Ten zuiden van Kitwanga, tussen Terrace en Hazelton ligt het provinciaal park en beschermd gebied Seven Sisters. Het ligt niet ver van Highway 16. Het park dankt zijn naam aan de zeven majestueuze bergen die duidelijk zichtbaar zijn. Het park wordt voor veel recreatieve doeleinden gebruikt, maar is en blijft een wildernis. Je kunt zomaar in oog komen te staan met wilde dieren. Daarom wordt aan bezoekers gevraagd om hun voedsel goed te verpakken en niet weg te gooien en de dieren met rust te laten. In het verleden (1920) werd in de buurt van het Seven Sistersgebergte naar onder andere goud en zilver gezocht. Toegang tot het park is niet kosteloos.

Activiteiten

Zoals al eerder aangegeven wordt het park gebruikt voor diverse recreatieve doeleinden. Kamperen, picknicken en het maken van kampvuur zijn toegestaan. Honden mogen niet overal komen en moeten altijd aan de lijn. De activiteiten die je kunt doen bestaan uit:
 • kanoën
 • vissen
 • zwemmen
 • fietsen
 • wandelen
 • paardrijden
 • jagen

In de winter kun je er langlaufen en speciale sneeuwschoenwandeltochten maken.

Wandelingen Seven Sisters Provinciaal Park en beschermd gebied Brits Columbia, Canada

Er zijn een aantal wandelroutes die je kunt volgen. Sommige zijn makkelijk begaanbaar en daardoor ook geschikt voor mensen met kinderen.

Watson Lake Trail
Deze wandeling is ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. De route is 3 kilometer lang en er wordt 200 meter aan hoogte overbrugd. Het pad is goed onderhouden. Onderweg kom je langs een aantal meertjes en zijn er diverse picknickbanken om uit te rusten.

Cedarvale Trail
Deze route is 3 kilometer lang en voert door verschillende soorten bos. Je komt op een bepaald moment uit aan de voet van een morene. Het is mogelijk om door te wandelen naar de Whiskey Creek Trail.

Hell’s Bells Trail
Deze route is 4 kilometer lang en je kunt die route gebruiken als alternatieve route om vanaf daar halverwege op de Oliver Creek trail komen. Op sommige stukken is het wandelpad behoorlijk modderig.

Whiskey Creek Trail
Deze wandelroute gaat een gedeelte langs een rivier en is 7,2 kilometer lang. Het pad is in het begin (3 kilometer) behoorlijk vlak, maar wordt zodra de rivier wordt overgestoken een stuk steiler. Je wandelt door een een afwisselend bosgebied en komt in de buurt van een gletsjer. Dit gebied wordt ook voor alpinisme gebruikt.

Oliver Creek Trail
De Oliver Creek Trail wandelroute is 17 kilometer lang. Het wandelpad was vroeger de toegangsweg naar een mijn. Tijdens de wandeling wordt een hoogte van 1500 meter overbrugd.

Coyote Creek Trail
Deze route bevindt zich buiten het Seven Sisters Park en is 13 kilometer lang. Het wordt gebruikt voor onder andere bergbeklimmers en zomerskiërs om in het alpine gedeelte van het park terecht te komen.

Seven Sisters surfgebied Baja, Mexico

Het Seven Sisters surfgebied in het Mexicaanse Baja ligt tussen Punta Cono en Punta Rosarito en is ongeveer 643 kilometer lang. De Mexicaanse Highway 1 ligt niet ver van het strand af, maar de wegen naar het strand zijn niet altijd gemakkelijk begaanbaar. De andere vijf punten zijn: Punta Maria, Punta Lobos, Punta Negra, Punta Rocosa en Punta Santa Rosalillita. Zowel beginnende als zeer ervaren surfers kunnen daar hun hart ophalen.

Legenda
A. Seven Sisters surfgebied, Baja, Mexico
B. Punta Rosarito
C. Punta Santa Rosaliíta
D. Punta Rocosa
E. Punta Prieta
F. Punta Lobos
G. Punta Maria
H. Punta Cono

Seven Sisters bergketen, wandelroute en Seven Sisters Trail Race in Massachusetts, Amerika

In Pioneer Valley in Massachusetts ligt bergketen Seven Sisters. Het is een onderdeel van Holyoke Range. De zeven toppen van de bergketen liggen tussen Mount Holyoke en Mount Hitchcock. De wandelroute gaat langs de kam van de Holyoke Range en daarbij loop je over de zeven verschillende pieken, met gevarieerde hoogtes. Het wandelgebied is ruig en je overbrugt in totaal een hoogte van 1128 meter. Diezelfde wandelroute wordt ook gebruikt voor het jaarlijkse terugkerende hardloopevenement Seven Sisters Trail Race. Dat is een hardloopwedstrijd van 20 loodzware kilometers.

Bergketens met de naam Seven Sisters

Niet alleen in Massachusetts is een bergketen met de naam Seven Sisters. Dit is ook het geval in Noorwegen, Ierland en Australië. De Seven Sisters in Australië liggen in Queensland en zijn zeven vulkanische bergen.

Valley of Fire Statepark: Seven Sisters Las Vegas

In het Valley of Fire Statepark in Nevada (ongeveer 80 kilometer van Las Vegas verwijderd) liggen zeven roodgekleurde rotsen van zandsteen. Deze rotsen hebben de naam Seven Sisters en stammen uit het Jura-tijdperk. Ze zijn ontstaan door het zand dat door de terugtrekkende zee achterbleef in de vallei. In 1912 werd al een weg door de vallei aangelegd en in 1920 kreeg de vallei de naam Valley of Fire. Bij zonsopkomst en -ondergang kleurde/kleurt alles extra rood, waardoor het leek/lijkt of de hele vallei in brand stond/staat. De rotsen worden door erosie aangetast en zullen vermoedelijk in de toekomst helemaal verdwijnen. Om toegang tot het Statepark te krijgen, moet entree worden betaald.

Seven Sisters van San Luis Obispo

In Californië ligt de plaats San Luis Obispo. Vanaf die plaats tot aan de Pacific liggen de Seven Sisters, zeven vulkanische bergen. Ze vallen onder de bergketen Santa Lucia Range. Ze worden trouwens ook wel de Nine Sisters genoemd, omdat er later nog twee bergen aan toe zijn gevoegd. Andere benamingen voor deze zeven bergen zijn Cerros of Morros. De bergen zijn ongeveer 25 miljoen jaar geleden ontstaan. De bergketen bestaat uit de volgende bergen:
 • Morro Rock (177 meter hoog)
 • Black Hill (201 meter hoog)
 • Cerro Cabrillo/Cabrillo Peak (278 meter hoog)
 • Hollister Peak (430 meter hoog)
 • Cerro Romauldo/ Bisset Mountain (398 meter hoog)
 • Chumash Peak (383 meter hoog)
 • Bishop Peak (471 meter hoog)
 • Cerro San Luis (394 meter hoog)
 • Islay Hill (238 meter)

Legenda
A. San Luis Obispo
B. Morro Rock (berg)
C. Black Hill (berg)
D. Cerro Cabrillo/Cabrillo Peak (berg)
E. Hollister Peak (berg)
F. Cerro Romauldo/ Bisset Mountain (berg)
G. Chumash Peak (berg)
H. Bishop Peak (berg)
I. Cerro San Luis (berg)
J. Islay Hill (berg)

Lees verder

© 2019 - 2024 Ottergraafjes, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wijn uit Californië - fris, fruitig en voordeligWijn uit Californië - fris, fruitig en voordeligDe Amerikaanse staat Californië is een van de beroemdste wijngebieden ter wereld. De wijnen uit deze wijnstreek staan be…
Overzicht van alle landen in Noord-AmerikaNoord-Amerika bestaat uit Canada, de Verenigde Staten, Midden-Amerika en het Caribisch gebied. Midden-Amerika is een cul…
WK voetbal 1986Mexico is in 1986 voor de 2e keer het gastland voor het organiseren van deze keer het 13e Wereld Kampioenschap voetbal.…
Staten van AmerikaStaten van AmerikaDe naam zegt het al: de Verenigde Staten van Amerika bestaan in feite uit een aantal afzonderlijke staten. Elke staat he…

Mooi natuurverschijnsel: krijtrotsen Engeland en FrankrijkMooi natuurverschijnsel: krijtrotsen Engeland en FrankrijkKrijtrotsen: ze zijn een prachtig natuurverschijnsel. Ze zijn ontstaan in het Krijttijdperk en zijn opgebouwd uit heel v…
Mooi natuurverschijnsel: krijtrotsen Denemarken en DuitslandMooi natuurverschijnsel: krijtrotsen Denemarken en DuitslandIn het Duitse Mecklenburg-Vorpommeren ligt het schiereiland Rügen. Dit eiland heeft prachtige witte krijtrotsen. De beke…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Madmiked, Flickr (CC BY-SA-2.0)
 • https://www.mexbound.com/seven-sisters/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Seven_Sisters_(Massachusetts)
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Seven_Sisters_Provincial_Park_and_Protected_Area
 • http://www.env.gov.bc.ca/bcparks/explore/parkpgs/seven_sis/trails.html
 • https://myhikes.org/trails/7-sisters-trail
 • https://sevensistersrealty.com/about-the-seven-sisters
 • https://www.valley-of-fire.com/seven-sisters/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Nine_Sisters
 • http://hchikingnh.blogspot.com/2015/04/seven-sisters-traverse-4112015.html
 • https://www.slovisitorsguide.com/exploring-the-nine-sisters/76/
 • https://www.outdoorrevival.com/adventure/nine-sisters-san-luis-obispo-california.html
Ottergraafjes (212 artikelen)
Gepubliceerd: 05-04-2019
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 12
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.