Bezienswaardigheden in Devon (Engeland)

Bezienswaardigheden in Devon (Engeland) Devon is één van de ruim dertig graafschappen in Engeland. Het gebied ligt in het zuidwesten en het heeft Exeter als hoofdstad. Devon heeft een oppervlakte van 6700 vierkante kilometer en er wonen ruim één miljoen mensen. Het gebied heeft een subtropisch klimaat en een prachtig kustgebied. Ligt een bezoek aan Devon in het verschiet? Breng dan een bezoek aan Dartmouth, Plymouth, Paignton, Exeter, Dartmoor en Lydford.

Kasteel in Dartmouth

Kosten volwassene: £ 6,60,- (€ 7,70)*

Dartmouth Castle is gelegen op één van de mooiste locaties in Engeland. Het kasteel ligt aan de rivier de ‘Dart’ die daar uitmondt in zee. Het kasteel dateert uit de 14e eeuw. In de 15e eeuw werd een toren bijgebouwd waaruit geschoten werd met een kanon. Met een boot kan het kasteel bereikt worden.

Natuurpark in Dartmoor

Gratis toegang

Het Dartmoor National Park beslaat een oppervlakte van 954 vierkante kilometer. Het gebied wordt gekenmerkt door rotsblokken van graniet en het is ongeveer 300 miljoen jaar geleden ontstaan. Het oosten van het gebied bestaat uit dalen en er groeien bomen. Het westelijke gedeelte van het park bestaat uit glooiende heuvels en er groeit voornamelijk heide. In het park zijn vele resten achtergebleven van nederzettingen uit de late steentijd tot in de bronstijd. De grootste clustering van bronstijd overblijfselen in Engeland ligt in dit park. Het Grimspound is één van de bronstijdnederzettingen die in het park ligt. Het Grimspound bestaat uit restanten van vierentwintig stenen woningen die dateren uit de Bronstijd (1450-700 v.Chr.). Rondom is een stenen palissade geplaatst die 150 meter in diameter is.

Bron: Markus Koljonen, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Bron: Markus Koljonen, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Kathedraal in Exeter

Kosten volwassene: £ 7,50 (€ 8,75)

De gotische ‘Exeter Cathedral’ werd gebouwd in de 11e eeuw. De kathedraal wordt beschouwd als één van de mooist bewaarde gotische bouwwerken van Engeland. In de 13de eeuw werd hij gerenoveerd, omdat de bisschoppen de kerk mooier wilden maken. In de 17e eeuw hebben restauraties plaatsgevonden, aangezien de kathedraal schade had ondervonden tijdens de Engelse Burgeroorlog. Gedurende de Tweede Wereldoorlog werd de kathedraal wederom beschadigd. De meeste glas-in-lood ramen en enkele kapellen in de kathedraal zijn verloren gegaan. In de kathedraal bevindt zich ook een astronomische klok die in de 15e eeuw werd geschonken door een bisschop. De versieringen op het plafond zijn aaneengesloten en het is daarmee het langste, versierde gotische plafond van de wereld.

Museum in Plymouth

Kosten volwassenen: £ 3,- (€ 3,50)

In Plymouth staat het Mayflower Museum. De Mayflower was een schip dat op 6 september 1620 vertrok vanuit Plymouth naar Massachusetts in Amerika. De kolonisten die in Amerika arriveerden staan bekend als de pelgrims. Het museum richt zich op de reis die de pelgrims hebben afgelegd en heeft een schaalmodel van het schip tentoongesteld.

Bron: Nigel Cox, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)Bron: Nigel Cox, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)

Waterval in Lydford

Kosten volwassene: £ 8,90 (€ 10,40)

De kloof ‘Lydford Gorge’ is de diepste kloof van Zuidwest Engeland. Er leven vele wilde dieren en planten in de omgeving. Daarnaast is er een waterval van 30 meter hoog. Vele mythes bestaan over de waterval. Een bekende gaat over een witte dame. Als je in de waterval valt, zal de dame je redden van de verdrinkingsdood. De witte haren slaan waarschijnlijk op het witachtige water dat via de kloof naar beneden stroomt. Een andere bekende mythe gaat over een familie die in de 16e eeuw in de kloof woonde. Deze familie werd niet geaccepteerd door andere bewoners. Door te stelen kwamen ze aan voedsel. Vervolgens gingen ze met de buit de kloof in waar niemand hen kon terugvinden.

Historisch huis in Paignton

Gratis toegang (tuinen)

Het landgoed ‘Oldway Mansion’ werd in de 19e eeuw gekocht door een Frans-Amerikaans koppel. Het landgoed heeft een oppervlakte van 7,5 hectare en heeft een ommuurde tuin. Het huis op het landgoed werd verbouwd in renaissancestijl (een bouwstijl uit de 15e eeuw). In de 20ste eeuw werd het landschap ingericht, zoals het er tegenwoordig uitziet. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de villa gebruikt als ziekenhuis voor gewonde soldaten. In 1999 werd het de basis van het stadskantoor. In 2012 is toegezegd dat het landhuis zal worden ingericht als hotel.

Ondergrondse wandeling in Exeter

Kosten volwassene: £ 6,- (€ 7,-)

In het middeleeuwse Exeter werd de stad beschermd door een stadsmuur. Door middel van loden leidingen werd schoon drinkwater uit natuurlijke bronnen de stad ingebracht. Lekkage aan de leidingen kon alleen worden verholpen als de leidingen toegankelijk waren. Om die reden werden doorgangen gegraven. Deze doorgangen bevinden zich onder de Exeter High Street. De ‘Underground Passages’ geeft een tour door deze doorgangen.

* De aangegeven prijzen gelden voor 2017
© 2015 - 2024 Saivo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Exeter in Engeland: welvarende Keltisch/Romeinse stadDe schitterende stad Exeter ligt ruim honderd kilometer zuidwestelijk van Bristol in het district Devon in Groot-Brittan…
Devon Rex: een bijzonder uiterlijkDe Devon Rex is een bijzonder kattenras. De katten hebben een apart uiterlijk dat niet door iedereen als 'mooi' wordt ge…
Paardenras: Dartmoor-ponyPaardenras: Dartmoor-ponyDe Dartmoor-pony komt van oorsprong uit uit de streek Dartmoor, deze streek bevind zich in Engeland. De Dartmoor werd da…
Bezienswaardigheden en activiteiten in Torquay (Engeland)Bezienswaardigheden en activiteiten in Torquay (Engeland)Torquay is gelegen in het graafschap Devon aan Het Kanaal. In de 19e eeuw werd de haven van Torquay gebruikt als ankerpl…

De vijf bijzondere hunebedden in Drouwen en BronnegerDe vijf bijzondere hunebedden in Drouwen en BronnegerDe hunebedden zijn gebouwd door de Trechterbekercultuur omstreeks 3000 v.Chr. Deze cultuur stapelde de zware keien uit d…
De Azoren, een heerlijke bestemming!De Azoren, een bijzondere vakantiebestemming. Een Portugese eilandengroep van negen eilanden die allemaal hun eigen kara…
Bronnen en referenties
 • BBC, http://www.bbc.com/news/uk-england-devon-17905119, bezocht op 26-10-2015
 • English Heritage, http://www.english-heritage.org.uk/visit/places/dartmouth-castle/, bezocht op 26-10-2015
 • English Heritage, http://www.english-heritage.org.uk/visit/places/grimspound/, bezocht op 26-10-2015
 • Exeter Cathedral, http://www.exeter-cathedral.org.uk, bezocht op 26-10-2015
 • Exeter City Council, http://www.exeter.gov.uk/index.aspx?articleid=2914, bezocht op 26-10-2015
 • National Trust, http://www.nationaltrust.org.uk/lydford-gorge/visitor-information/, bezocht op 26-10-2015
 • Parks and Gardens, http://www.parksandgardens.org/places-and-people/site/2504?preview=1, bezocht op 26-10-2015
 • Plymouth City Council, http://www.plymouth.gov.uk/plymouthmayflower, bezocht op 26-10-2015
 • Wikipedia, https://nl.wikipedia.org/wiki/Dartmoor_(gebied), bezocht op 26-10-2015
 • Wikipedia, https://nl.wikipedia.org/wiki/Devon, bezocht op 26-10-2015
 • Afbeelding bron 1: Markus Koljonen, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
 • Afbeelding bron 2: Nigel Cox, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)
Saivo (64 artikelen)
Laatste update: 19-06-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 12
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.