Zhangjiajie - Het mooiste stenen bos van de wereld

Zhangjiajie - Het mooiste stenen bos van de wereld Het gebied van Wulingyuan, heeft in de buurt van de stad Zhangjiajie een bos dat verrast met meer dan 3.000 zandsteen pilaren en pieken van kwarts, waarvan vele oplopen tot meer dan 200 meter. De talrijke beekjes, ravijnen, kloven en grote plassen water, en de aanwezigheid van zo'n 40 grotten en twee grote natuurlijke bruggen, geven dit landschap een buitengewone schoonheid.

Nationale Park Zhangjiajie

Bron: Gjl, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Bron: Gjl, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
Orografisch centrum en katalysator van beekjes, dichte bossen en diepe ravijnen. Tektonische originaliteit, puntachtige toppen met een groene mantel, uitkijkpunt over hoogtes, “vader” van de Avatar, maan van Pandora , schoonheidsplek. Geologische wereld van hoge pilaren, mooi bij zonsondergang, opmerkelijk in haar vormen, spectaculair in haar morfologie, helder en origineel in haar kleuren. "Het mooiste stenen bos van de wereld" en de meest spectaculaire kwartsite formaties in de wereld. Pilaren zwevend tussen de wolken, schilderij uit de Song dynastie, paradijs op aarde, sereniteit, zwerm van melancholie uitgedrukt in duizenden ritmische verzen.

Het Nationale Park Zhangjiajie is gelegen ten noorden van de provincie Hunan, China. Buiten China is het park niet zo bekend, maar het park is een toeristische trekpleister en met 4.800 hectare, maakt deze unieke plek deel uit van het natuurlijke landschap van Wulingyuan. Zhangjiajie werd erkend als het eerste nationale park in China in 1982 en uitgeroepen tot Geopark door de UNESCO in 2004. De unieke kenmerken van het gebied zijn duizenden rots pilaren, die het resultaat zijn van jaren van erosie door ijs en regen, te midden van een landschap van dichte bossen die vaak ondergedompeld zijn in de mist. Zeer verschillende soorten flora en fauna hebben een bestaan in Zhangjiajie: 702 diersoorten van 102 verschillende plantenfamilies, enkele uniek, alleen in dit gebied. De grootheid van het Nationale Park Zhangjiajie ligt in de bergachtige formaties in de vorm van kolommen die James Cameron inspireerden om zwevende bergtoppen van de maan Pandora in Avatar te creëren.

De magie van Zhangjiaje

Bron: Cncs, Wikimedia Commons (GFDL)Bron: Cncs, Wikimedia Commons (GFDL)
Zonder twijfel heeft deze plek iets magisch, een mystiek landschap ondergedompeld in een bijna eeuwigdurende mist, natuurlijke schoonheid van ongewone pilaren met eigenzinnige wolken om zich heen, toeristische trekpleister voor miljoenen Chinezen, walhalla voor apen boefjes, en port tot een magische plek met een heel bijzonder sfeertje.
Iemand zij eens, dat als elke pilaar een muzikale noot was, dan was Zhangjiajie een majestueuze symfonie gecomponeerd door de natuur. Naast de kronkelende kristalheldere rivieren en overvloedige vegetatie die het park haar bovennatuurlijke schoonheid geven zijn er ook wonderbaarlijk mooie natuurverschijnselen die niet direct in het oog vallen. Het park zit vol met fascinerende ondergrondse paleizen, de mooiste grotten met spectaculaire stalagmieten en stalactieten.

Het ontstaan van Zhangjiajie

Volgens geologen werden de 3000 groene "heuvels" van dit gebied gevormd honderden miljoenen jaren geleden, als gevolg van erosie veroorzaakt door beweging van het water. 1500 miljoen jaar geleden, hebben gewelddadige aardbewegingen in dit gebied plaats gevonden en veranderden de aarde in donkere water hollen en veroorzaakten onderwater vulkaanuitbarstingen. De grote hoeveelheid kwarts gehalte in deze uitbarstingen vormde het bronmateriaal voor de vorming van de bossen van steen in Zhangjiajie.

380 miljoen jaar geleden, bevond zich een groot deel van het noordwesten van Hunan ondergedompeld onder de zee. In de ondiepe zeebodem van Zhangjiajie en Wulingyuan werden grote hoeveelheid slib en grind afgezet. Dan, na verloop van tijd, werden de kwartsite stenen omgezet in stenen bossen. Met 3.000 + verhogingen in de vorm van pilaren, heeft deze regio het meest typische reliëf van de wereld, gekenmerkt door kwartsite steen heuvels.

Algemene informatie

Bron: Chensiyuan, Wikimedia Commons (GFDL)Bron: Chensiyuan, Wikimedia Commons (GFDL)
De belangrijkste gebieden van het Nationale Park Zhangjiajie zijn Huangshizhai, Yuanjiaje, Yaozizhai en Golden Whip Stream. In Yuanjiajie, het toeristische gebied met de meeste bezoekers, kun je de top van de berg Tianzi (1098 meter) bereiken met de gratis bus of kabelbaan. Vanuit het uitzichtpunt met vier verdiepingen zijn onvergetelijke landschappen te bewonderen. Ook is hier een beroemd fast food restaurant gevestigd voor degenen die even iets anders willen dan de Chinese keuken.

De tickets zijn voor drie of zeven dagen. De prijs voor 3 dagen is 245 yuan (29 euro), de zevendaagse toegang is 298 yuan (34 euro). In de prijs is niet de kabelbaan die over de grote pilaren zweeft inbegrepen die je het gevoel geeft door de ogen van een vogel dit machtig landschap te kunnen bewonderen. Ook de snelste lift ter wereld is niet in de entree prijs inbegrepen.
© 2014 - 2024 Unpais, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Natuurwonder Noord-Amerika: Yellowstone National ParkNatuurwonder Noord-Amerika: Yellowstone National ParkYellowstone National Park, het eerste nationale park ter wereld gelegen in Wyoming, Verenigde Staten en een klein gedeel…
Nationale parken Noord-Amerika: American SamoaNationale parken Noord-Amerika: American SamoaAmerikaans Samoa, niet gelegen dichtbij de Verenigde Staten, maar dichterbij Australië. Toch liggen deze eilanden niet e…
Vakantie in KroatiëVakantie in KroatiëKroatië is de vakantiebestemming bij uitstek. Je vindt er zon, zee en strand, maar ook cultuur: Romeinse ruïnes en oude,…
Bezienswaardigheden in FrieslandFriesland is een hele mooie provincie. Er zijn vele bezienswaardigheden. Waar moet je zeker zijn geweest?

Slovenië, beklimming TriglavSlovenië, beklimming TriglavDe Triglav is met zijn 2864m de hoogste berg van Slovenië. De traditie wil dat iedere Sloveen minstens één maal in zijn…
Museums over de geschiedenis van Nederlands-IndiëMuseums over de geschiedenis van Nederlands-IndiëIn Nederland zijn er verschillende museums die over de geschiedenis van Nederlands-Indië gaan. Dit was de grootste Neder…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Cncs, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
  • http://megaconstrucciones.net/?construccion=wulingyuan#ixzz3GmrE1hAu
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Zhangjiajie
  • Afbeelding bron 1: Gjl, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
  • Afbeelding bron 2: Cncs, Wikimedia Commons (GFDL)
  • Afbeelding bron 3: Chensiyuan, Wikimedia Commons (GFDL)
Unpais (32 artikelen)
Gepubliceerd: 28-10-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.