Charlecote Park in Warwick, Engeland

Charlecote Park in Warwick, Engeland Charlecote Park bestaat uit een landhuis in Tudorstijl, wat is ingericht als een museum. Dit huis is omringd door schitterende tuinen met kleurige planten en een hertenkamp. Naast het huis staat een koetshuis en in de tuin bevindt zich een orangerie, waar men wat kan eten. Dit landhuis is zeker het bezichtigen waard, niet alleen vanwege de tuinen maar ook vanwege de mooie, rijk gedecoreerde kamers die een goed beeld geven van het leven in het landhuis in vroegere tijden.

De gebouwen

Het Tudor huis gelegen in Warwick (Warwickshire, Engeland) wordt sinds 1946 beheerd door het “National Trust for Places of Historic of Natural Beauty” en is opengesteld voor bezichtiging. Het huis werd gebouwd in 1551 en is altijd bewoond geweest door de familie Lucy. Ook nu woont er nog altijd een lid van de familie Lucy in de oostelijke vleugel van het landhuis. Dit is baron Edmund Fairfax-Lucy met zijn gezin.

Bron: Dumbledad, Flickr (CC BY-2.0)Bron: Dumbledad, Flickr (CC BY-2.0)
Bovenverdieping
De gedetailleerd ingerichte kamers op de bovenverdieping tonen de inrichting van 1891. Veel van de verzamelde snuisterijen zijn bijeengebracht door George Lucy en zijn vrouw Mary Elisabeth in de jaren tussen 1825 en 1845. In de grote zaal beneden vind je de familieportretten van de familie Lucy, die een periode van 400 jaar beslaan.

Benedenverdieping

In de Victoriaanse keuken koken en bakken gekostumeerde vrijwilligers gerechten uit de victoriaanse tijd, waarbij ze ook de kooktechnieken en de gebruiksvoorwerpen uit die tijd gebruiken. Vanuit de keuken kom je in de hal waarin de bellen hangen voor het personeel. Deze lange hal eindigt in de eetkamer. Het eten zal tijdens koude winters de tafel vaker koud dan warm hebben bereikt. In deze hal bevindt zich ook de winkel. In deze winkel vind je naast de gebruikelijke souvenirs ook hertenvlees en honing. Tegenover het landhuis, aan de binnenplaats vind je de wasserij, het brouwhuis, de zadelkamer en het koetshuis.

Torentje

In het torentje van het huis bevindt zich een appartement. Dit appartement is te huur als vakantieverblijf voor maximaal zes personen. Om het appartement te bereiken, moet men over een zeer steile wenteltrap. Het is dus niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

De familie Lucy

De eerste bewoner van Charlecote was Sir Thomas Lucy. Hij liet het huis bouwen met het geld van zijn echtgenote Joyce Lucy-Acton. Sir Thomas Lucy kwam voor in één van de ballades van Shakespeare. Daarin werd hij nogal voor aap gezet. De reden was een ongelukkige aanvaring tussen Shakespeare en Sir Thomas Lucy. Als jonge man werd Shakespeare opgepakt op het terrein van het landhuis. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan stroperij. Hij werd naar de landeigenaar gebracht, die Shakespeare als straf veroordeelde tot zweepslagen en opsluiting. Sir Thomas Lucy werd geridderd in1565 en was een Engelse politicus. Hij zat in 1571 en 1585 in het Lagerhuis.

Bron: U07ch, Flickr (CC BY-2.0)Bron: U07ch, Flickr (CC BY-2.0)
De tweede bewoner van het huis was Sir Thomas II. Hij kreeg samen met ene Constance Kingsmill veertien kinderen, waarvan uiteindelijk Thomas III de volgende bewoner van Charlecote zou worden. Hij en zijn vrouw Alice waren dol op lezen en boeken en een groot deel van de nog steeds aanwezige bibliotheek is door hun aangeschaft.

Over het leven van George Lucy (de vierde George Lucy die het landgoed bewoonde) en zijn vrouw Mary Elisabeth is veel bekend doordat de memoires van Mary Elisabeth bewaard zijn gebleven. De verwende, veeleisende Mary Elisabeth werd tegen haar zin op twintigjarige leeftijd uitgehuwelijkt aan George Lucy. Ze werd al snel verliefd op Charlecote Park en bracht veel tijd door met het renoveren en verbeteren van het landgoed. Ondanks haar tegenzin werd het een goed huwelijk. Ze leerde haar echtgenoot waarderen en ging zelfs van hem houden. Ze kregen samen acht kinderen, waarvan er vijf eerder dan hun moeder stierven. Ook haar man stierf jong (1845). Haar memoires zijn levendige beschrijvingen van het sociale leven van Mary Elisabeth, vol met roddels en humor. Ze ontmoette veel bekende mensen die ze met de nodige humor beschrijft, zoals Koningin Victoria en Sir Walter Scott. Haar memoires zijn uitgebracht en dit boek is nog steeds in druk en heet “The Memoirs of Mary Elizabeth Lucy 1803-1889”.

De tuinen

De tuinen zijn formeel en kleurrijk. Ze liggen aan de Avon rivier. Er groeien veel kruidachtige planten. Naast het huis bevindt zich een kudde damherten. Dit zijn nakomelingen van de kudde die hier leefde in de zestiende eeuw.

Achter de stallen bevinden zich de bijenkorven, zij produceren de honing die te koop is in de “Servants Hall” winkel in het landhuis. Verder zijn er rondom het landhuis zwaluwen, schapen, hazen en vleermuizen te vinden.

Tegenover het landhuis worden snijbloemen, groente, fruit, perkplanten, kruiden, vaste planten en een grote hoeveelheid pompoenen en kalebassen te koop aangeboden. Deze zijn uitgestald bij de parkeerplaats tegenover het landhuis. Sommige hiervan zijn ook uit de tuinen van het landgoed afkomstig.
© 2014 - 2024 Katinka900, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De erfenis van William ShakespeareWilliam Shakespeare wordt nog steeds geroemd vanwege zijn grote invloed op de Engels taal. Veel Engelse woorden, citaten…
Wat maakt de mens tot mens?Behalve het probleem wie de voorouder van de mens is geweest, stak niet lang daarna een nieuw vraagstuk de kop op. Huidi…
Mary Stuart, koningin der SchottenMary Stuart, koningin der SchottenHet leven van Mary Stuart was zowel tragisch als boeiend. Ze werd reeds als baby tot koningin gekroond, trouwde drie kee…
Lady Jane Grey: de koningin die negen dagen regeerdeLady Jane Grey: de koningin die negen dagen regeerdeLady Jane Grey is in Engeland ook wel bekend als de 'Nine Days' Queen', wat staat voor de negen dagen die Jane Grey koni…

Picos de Europa - uniek wandelparadijs, SpanjePicos de Europa - uniek wandelparadijs, SpanjePicos de Europa, een uniek wandelparadijs, een must om te bezoeken voor natuurliefhebbers, avonturiers, wandelaars, berg…
Monasterio de Piedra - Waterspektakel in Zaragoza, SpanjeMonasterio de Piedra - Waterspektakel in Zaragoza, SpanjeHet natuurpark van het Monasterio de Piedra (klooster van steen) verstopt zich in de meest ruige bergen van het Iberisch…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Charlie Dave, Flickr (CC BY-2.0)
  • http://en.wikipedie.org/wiki/Charlecote_Park
  • http://www.janeausten.co.uk/mary-elizabeth-williams-lucy/
  • Website van Charlecote Park
  • Afbeelding bron 1: Dumbledad, Flickr (CC BY-2.0)
  • Afbeelding bron 2: U07ch, Flickr (CC BY-2.0)
Katinka900 (661 artikelen)
Laatste update: 09-12-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.