Attractieparken op Gran Canaria

Gran Canaria is voor kinderen een ideale vakantiebestemming, niet alleen vanwege de zon en de mooie zandstranden, maar ook omdat er veel leuke attractieparken zijn zoals waterparken, Gran Karting en een heus wildwestdorp! In dit artikel vind je een overzicht van de leukste attractieparken op Gran Canaria!

Attractieparken op Gran Canaria


Aqualand

Aqualand, ook wel Aquasur genoemd, is het grootste waterpark van Gran Canaria in Maspalomas. Het is echt een ervaring voor zowel jong als oud.

Aqualand heeft 13 grote waterattracties zoals de Mamut, Congoriver en Surfbeach en 33 spectaculaire waterglijbanen. Mamut is een brede waterglijbaan waarvan je met vier man op een rubberbootje vanaf kunt roetsen. Op de Congoriver kun je heel relaxed met een bootje op een rivier gaan dobberen. Surfbeach is een mooi nagemaakt strand met golven en veel ruimte rondom om te zonnen. Hoofdattractie is de Tornado, een enorme waterglijbaan in de vorm van een tornado met licht-en geluideffecten. Voor de kinderen is een tropisch mini-waterpark met glijbaantjes. Verder is er ook een mini-golfbaan, zijn er verschillende fastfood restaurants en kunnen er ligbedden, parasols en lockers gehuurd worden.
Kortom je kunt je gegarandeerd de hele dag vermaken in dit waterpark.

In 2008 is er een nieuwe activiteit bijgekomen: zwemmen met zeehondjes! Hiervoor moet je wel apart een kaartje kopen: 42 euro per persoon. Het is niet duidelijk of dit bovenop de entreeprijs komt, of dat dit inclusief entreeprijs is. Even navragen dus. Deze activiteit duurt 40 minuten: 20 minuten theorie en 2o minuten in het zwembad zwemmen met de zeehondjes. Let op: als je entreekaartjes gaat kopen, dan moet je dit meteen bij de balie gaan reserveren of een dag vantevoren. Er is één zwemsessie per dag om 15.00. Maximaal 15 mensen kunnen er aan deelnemen.

 • Open: Aqualand is het hele jaar door open en dagelijks van 10.00 tot 18.00
 • Waar: Carretera Los Palmitos parque, km.3, Maspalomas
 • Entree : volw. 23 euro, kinderen tot 3 jr. gratis, van 3 tot 12 jaar 16,50 euro. (entreekaart geeft onbeperkt toegang tot alle attracties) Koop je entreekaarten via de website, dan krijg je 10% korting!
 • Informatie: tel: 0034 928 140 525
 • Aqualand

Oceanpark

Oceanpark is wat kleiner dan Aqualand, maar toch ook groot genoeg om er een hele dag te verblijven én het is 300 meter van Holidayworld, een groot kermisattractiepark, dus kun je een leuke combi maken. Dit waterpark heeft 13 verschillende waterglijbanen en een aantal zwembaden, waarvan één een groot golfslagbad is. Tevens zijn er restaurants, snackbars en winkeltjes.

 • Open: het hele jaar door, dagelijks van 10.00 tot 17.00
 • Waar: Campo Internacional in Maspalomas
 • Entree: volwassen 13 euro, kinderen 8 euro

Holidayworld

Holidayworld is een groot pretpark in Maspalomas, geschikt voor het hele gezin. Er is een kermis met o.a reuzenrad, piratenboot, botsautootjes, achtbaan en voor de kinderen zijn er allerlei draaimolens. Verder is er een grote bowlingbaan, minigolf, een gezondheids-en fitness centrum met zwembad, 2 grote discotheken, restaurants en cafés. Bovendien zijn er in het weekend speciale shows te beleven. Kortom ook hier kun je je de hele dag goed vermaken!

 • Open: kermis dagelijks geopend van 18.00 tot 23.00 in de zomer, in de winter van 17.00 tot 22.00
 • Waar: Avenida Touroperator Tui-Maspalomas
 • Entree: gratis entree voor het park zelf, maar je betaalt per kermisattractie en voor bowlingbaan, minigolf en gezondheidscentrum gelden aparte prijzen. Bijv. voor de bowlingbaan betaal je als volwassene 6 euro, kinderen 3 euro.
 • De kermisattracties werken met punten: je kunt kaarten kopen van 5, 10, 15 en 20 euro.Voor 5 euro heb je 10 punten te besteden, 10 euro is 25 punten, 15 euro is 40 punten en 20 euro is 60 punten. Alle kinderattracties kosten 3 punten per attractie. De piratenboot, botsauto´s en de rodeostieren kosten per attractie 4 punten. De Skydrop kost weer 5 punten.

Sioux City

In de Barranco del Aguila in het zuiden van Gran Canaria is een compleet wild-west dorp nagebouwd, Sioux city genaamd, waar al meer dan eens filmopnamen werden gemaakt. Meerdere keren per dag worden hier spannende, wild-west shows opgevoerd compleet met indianengevechten, saloonacrobatiek met lasso’s, een bank wordt overvallen door bandieten en er vinden de nodige duels plaats. Bovendien is er elke vrijdagavond barbecue met live-muziek en een wild-west show.

 • Open: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00. Maandag gesloten.
 • Waar: Parque Cañon del Aguila, San Agustin
 • Entree : volwassenen 14 euro, kinderen 7 euro, met barbecue 39 euro en 20 euro

Cocodrilo Park

Cocodrilo Park is een leuk dierenpark voor kinderen met meer dan 200 kokodrillen en reptielen, 180 schildpadden, apen, tijgers, herten en lama’s. Bovendien zijn er ook papegaaienshows en er is ook een spectaculaire kokodrillenshow.

 • Open: dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00. Zaterdag gesloten.
 • Waar: Carretera Gral.Los Corralillos km 5,5 – Aguïmes.
 • Entree : volwassenen 9,90 euro, kinderen tot 3 jr. gratis, 3 jr t/m 12 jr. 6,50 euro.

Mundo Aborigin

Mundo Aborigin is een openlucht museum met een educatief karakter. Hier leer je van alles over de levenswijze van de Guanches, de oorspronkelijke eilandbewoners.
M.b.v levensgrote figuren en nagebouwde hutten worden verschillende kanten van het leven van de Guanches getoond: hoe ze woonden, kookten en het land bebouwden, de wereld van magie en godsdienst, kunstnijverheid etc.

 • Open: dagelijks van 9.00 tot 18.00
 • Waar: Parque natural de Ayagaures, Carretera Playa del Inglés – Fataga, km 6
 • Entree : volwassenen 8 euro, kinderen tot 12 jaar gratis.

Gran Karting Club

Gran Karting Club is één van de grootste karting banen van Spanje en is geschikt voor verschillende leeftijden. Er zijn 3 circuits: vanaf 5 tot 12 jaar is er een kinderbaan, vaanf 12 tot 16 jaar is er de Junioren track en vanaf 16 jaar en ouder het grote senioren circuit van 1650 meter en wel 80 km per uur! Voor de hele kleintjes is er een mini-go-kartbaan met mini-motoren en skelters en er is een speeltuintje.
Op een groot scorebord kun je bijhouden hoe snel je bent en kun je dus wedstrijdje doen met de anderen.

 • Open: dagelijks van 11.00 tot 22.00 in de zomer, in de winter van 10.00 to 21.00
 • Waar: Carretera Gral del Sur km. 46 (10 min. vanaf Playa del Ingles)
 • Entree : verschilt per circuit en is per 8 minuten. Volwassenen 12 euro, junioren 10 euro en kinderen 8 euro.
 • Gran Karting Club

Parque Norte

Parque Norte in Gáldar bestaat nog niet zo lang en is een groot aangelegd natuurpark, vlakbij de beroemde “La Cueva Pintada”. In Parque Norte kun je o.a een interessante wandeling maken door één van de grootste en meest gevarieerde bananen- en palmbomen plantages van Gran Canaria. Bovendien kun je ook iets leren over het hele cultiveringsproces van de bananen. Er is ook een botanische tuin met allerlei exotische planten –en bloemen en er zijn een groot aantal dieren zoals apen, toekans en papegaaien. Er is ook een mini-zoo met o.a ezels, geitjes en schildpadden. Het park heeft ook een restaurant: “La Casa del Pastor” en het leuke is dat er ook een speciale pic-nic plek is met zitjes. Ideaal uitstapje met kleine kinderen.

 • Open: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.30. Maandag gesloten.
 • Waar: Carretera de la Furnia s/n
 • Entree: volwassenen 12 euro, kinderen tot 3 jaar gratis, kinderen vanaf 3 jaar t/m 12 jaar 6 euro.

Palmitos Parque

Nadat in de zomer van 2007 een groot deel van Palmitos Parque in Maspalomas verwoest werd door de bosbranden, is dit park na een fikse verbouwing eindelijk weer open gegaan in de herfst van 2008.

Palmitos Parque is een schitterend park met meer dan 1500 verschillende soorten vogels en andere exotische dieren zoals apen en krokodillen, ook is er een vlinderhuis, een papegaaienshow en een spectaculaire roofvogelshow in een amphitheater. Verder is er ook een groot aquarium met tropische vissen, een botanische tuim met flamingo´s en het huis van de orchideeën, met de grootste collectie orchideeën van Gran Canaria.

 • Open: het hele jaar door, elke dag van 10.00 tot 18.00 (verkoop tickets tot 17.00)
 • Shows worden dagelijks opgevoerd. Papegaaienshow om 10.30, 11.30, 14.30, 15.30 en 16.30. Roofvogelshow om 12.00 en 14.00. Exotische vogels alleen om 13.00
 • Waar: Barronco de los Palmitos s/n. Er gaan verschillende bussen naar toe vanaf o.a Playa del Inglés en Puerto Rico.
 • Entree: volwassenen 22 euro. Kinderen onder 3 jaar gratis, kinderen vanaf 3 jaar tot 12 jaar 16,50 euro. Via de website kun je kaartjes bestellen en uitprinten en dan krijg je 10% korting.

La Cueva Pintada

La Cueva Pintada is niet echt een attractiepark, maar eerder een educatief, archeologisch park, waar je kunt zien hoe de oorspronkelijke bewoners van gran Canaria, de Guaches geleefd hebben. Hoogtepunt is de “cueva pintada” zelf – de beschilderde grot – met magische schilderingen van de guanches. De in 1873 ontdekte Cueva Pintada van Galdar, is de enige bewaarde grot op de Canarische Eilanden met muurschilderingen van de Guanches. De muurschilderingen bestaan uit geometrische symbolen zoals driekhoeken en concentrische circels. Het zijn beroemd geworden symbolen die je overal tegenkomt in de Canarische kunst en cultuur zoals in de schilderkunst van de Canarios. Men schat dat de 1e schilderingen zo’n 2000 jaar geleden zijn aangebracht.

20 jaar lang is de Cueva Pintada gesloten geweest wegens renovatie en sinds vorig jaar is het weer heropend. De Cueva Pintada is nu opgenomen in een groot archeologisch park en museum. In dit park zijn ook resten van een Guanchendorp opgenomen, waarvan een deel gereconstrueerd is, zodat je ook de woningen van de oorspronkelijke bewoners in zijn geheel kunt zien.

 • Open: dinsdag tot en zaterdag van 9.30 tot 20.00 (laatste rondleiding om 18.30). Zondag van 11.00 tot 20.00 (laatste rondleiding om 18.30).
 • Waar: Calle Audiencia 2, Gáldar
 • Entree:Volwassenen 6 euro per persoon. Kinderen onder de 10 jaar gratis. Vanaf 10 jr. tot 18 jr. 3,90 euro.
 • Elke 1e zaterdag van de maand is de entree tot dit museum gratis!
 • Een bezoek aan dit museum gebeurt alleen onder leiding van een gids en in groepsverband. De gids staat je in verschillende talen te woord. Rondleiding duurt anderhalf uur.
 • Tel:0034 928 895 746

LET OP: entreeprijzen en openingstijden van alle atrractieparken zijn onder voorbehoud, kunnen per jaar, misschien zelfs per seizoen veranderen, of zijn misschien al inmiddels veranderd!
© 2007 - 2024 Miki, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Canarische eilanden: Gran CanariaCanarische eilanden: Gran CanariaGran Canaria is een eiland van de Canarische eilanden. Gran Canaria is het tweede, meest bezochte eiland van de Canarisc…
Gran Canaria, een populaire vakantiebestemmingGran Canaria, een populaire vakantiebestemmingGran Canaria is al jaren een zeer populaire vakantiebestemming, voor veel verschillende doelgroepen. Dit is natuurlijk n…
Waarom Gran Canaria?Ieder jaar is het weer lastig om te bedenken waar je naartoe moet op vakantie. U wilt een lekkere zon vakantie in een le…

De Karelsbrug in Praag: geschiedenis en ontwerpDe Karelsbrug is de bekendste brug van heel Praag en Tsjechië. Deze brug was de eerste verbinding tussen de twee Praagse…
Fernsehturm in Berlijn: uiterlijk en aanleiding van de bouwDe Fernsehturm is het bekendste en hoogste gebouw van Berlijn. Zichtbaar vanuit heel Berlijn kreeg het gebouw de status…
Miki (26 artikelen)
Laatste update: 08-02-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.