Koeckersland, plezier voor klein en groot!

Koeckersland, plezier voor klein en groot! Niet ver van Breda ligt een sprookjesparadijs voor groot en klein. Naast een leuke speeltuin kan je er bij goed weer ook een ritje maken met de Koeckerstrein, met de fiets of met de step. Of je kan een potje Koeckersgolf spelen. Of ronddolen in het doolhof. Bij slecht weer kan je binnen terecht in Puk's speelgrot of in Puk's schatkamer. En daarna een lekkere pannenkoek of een andere versnapering! Zo'n dag kan toch niet meer stuk!

Koeckersland

Koeckersland vind je Ruiterspoor 71 in Den Hout in Noord-Brabant. Het ligt op enkele kilometer van Breda. Koeckersland bestaat uit verschillende onderdelen, zowel binnen als buiten. In Koeckersland is er ook het Pannekoeckershuys, waar je kan snoepen van lekkere pannenkoeken, maar ook van andere versnaperingen, zoals ijsjes en stukjes taart.

De Koeckers

Koeckers zijn elfachtige figuurtjes, gekleed in fluwelen kleren in vrolijke kleurtjes. Puk Jongeling is zo'n beetje de hoofd-Koecker. De Koeckers woonden vroeger in de bossen, in de bomen, maar nu zijn ze allemaal verhuisd naar Koeckersland.

Binnenactiviteiten

Het restaurant

Het restaurant is verdeeld in themakamers. Elke kamer heeft zijn eigen Koeckersverhaal. Zo is er de Koningskamer en de Heksenschuur. Ga zelf de verhalen ter plaatse ontdekken. In het restaurant kan je lekkere pannenkoeken eten, gemaakt door Koeckers-moeke. Voor mensen die niet gek zijn op pannenkoeken zijn er ook andere lekkernijen te krijgen! Dit alles met een lekker kopje thee of koffie. Ook ijsjes zijn verkrijgbaar. Eet je een pannenkoek, dan krijg je dukaten. Met deze dukaten kan je terecht in Puk's schatkamer. Vind je tussen je dukaten een gouden dukaat, dan heb je dubbel geluk. Een gouden dukaat is immers 10 zilveren dukaten waard!

Puk's schatkamer

In Puk's schatkamer kan je met je dukaten kleine cadeautjes kopen. Een leuk waterpistooltje, een doosje blokjes, een mooi sieraad, noem maar op. Je vindt de schatkamer naast de glijbaan die naar Puk's speelgrot leidt.

Puk's speelgrot

Via de glijbaan in het restaurant kom je terecht in de speelgrot. Je kan er klimmen en in een ballenbad spelen. Achteraan zit een draak. Niet verschieten hé! Los de raadseltjes op en verzamel de bekomen lettertjes. Maak hiermee het te zoeken woord, stuur het op en misschien win je wel een prijs!

Naar buiten!

Bij goed weer valt er buiten vanalles te beleven.

De Koeckerstuyn

In de Koeckerstuyn vind je een heel lange glijbaan, een reuzeschommel, verschillende trampolines, een springkussen en een skelterbaan.

Steppen en fietsen door het bos

Zijn jullie met 15 of meer? Dan kan je voor twee uur op pad met de step of de fiets in het Koeckersbos.Je krijgt een boekje met de route en een speurtocht mee. Voor dit evenement moet wel op voorhand gereserveerd worden en de jongste moet minimum 9 jaar oud zijn.

Koeckerstrein

Zijn er jongere kinderen bij en zijn jullie met minimum 15? Ga dan voor de Koeckerstrein. Een leuke ervaring. Ook de trein maakt een tocht door het Koeckersbos. En laat je niet misleiden door de naam: het is immers een fietstrein, dus je zal stevig moeten trappen om vooruit te geraken! Kleine kinderen kunnen achteraan op een bankje plaatsnemen en hoeven niet mee te trappen. Zin om onderweg te stoppen en een hapje te eten? Ook dat kan, op de trein kan zonder problemen ook een picknickmand mee.

Koeckersgolf

Sinds 1 januari 2010 heb je ook de Koeckersgolf. Aan je golfstok hangt een klomp en daarmee sla je tegen een grote gouden bal. Er zijn 9 holes. Wie wint er?

Maïsdoolhof

In de zomer kan je ook terecht in het maïsdoolhof. Wie geraakt er eerst uit?

Entertainment en evenementen

Op zaterdag en zondag komt Puk regelmatig langs om een praatje te slaan met de aanwezige kinderen. In de zomer is er soms een roofvogelshow. Verder komen er ook drakentemmers en tovenaars langs. Op zaterdag 12 en zondag 13 juni 2010 is er een heus riddertoernooi. Haal je zwaard dus onder het stof vandaan, trek je ridderkleren aan en ga je prinses verdedigen!

Kinderfeestjes

Ook voor een kinderfeestje kan je in het Koeckershuis terecht. Kinderen worden er verkleed als prinses, piraat of ridder. Kies voor een step- of treinrit en de jarige en zijn vriendjes hebben een super toffe dag. Met als afsluiter een lekkere pannenkoek. Ook hier ruim op voorhand reserveren.

Eigen mening

Koeckersland is heel leuk. Je kan er gerust een hele dag doorbrengen. Wij vonden het spijtig genoeg wel een beetje prijzig. Je moet immers voor elke attractie apart betalen en dan kan het aardig oplopen als je verschillende dingen wil doen. Ook de trein is tamelijk duur, want je moet per persoon betalen. De pannenkoeken en de andere lekkernijen (kijk alvast naar de kaart op www.koeckers.nl) zijn wel correct geprijsd. Onze kinderen vonden het er in ieder geval reuzeleuk! Vooral de Koeckersgolf kende veel bijval.

Zin gekregen in een dagje Koeckersland? Voor meer info en prijzen kan je terecht op www.koeckers.nl. Reserveren kan via de site web of op 0162.455.036. Alvast veel plezier!
© 2010 - 2024 Mapa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Minecraft: hoe maak je een onzichtbaar doolhof?Minecraft: hoe maak je een onzichtbaar doolhof?In Minecraft kun je op allerlei manieren een doolhof maken. Bijvoorbeeld door muren te plaatsen. Het kan echter nog spec…
Doolhof en labyrint en zoeken maarDoolhof en labyrint en zoeken maarDe kortste weg tussen twee punten is altijd nog de rechte lijn. Maar bij een doolhof bestaat geen rechte lijn. Een doolh…
Steppen, de autoped is terug in het straatbeeldOf je nu twee jaar of honderd jaar bent, iedereen kan steppen. Op de step naar school, naar de supermarkt, naar het café…
Fitness: bodystepTijdens een gemiddelde bodystep les stap je 2000 keer de step op en af. Bodystep is een afwisselend stepprogramma, waarb…

Een dagje pretpark tegen lagere kostenDoor een goede voorbereiding kunt u geld besparen op uitjes zoals pretparken. Ook kunt u teleurstellingen voorkomen door…
Ardèche: Château des RoureTrots staat op een rots het kasteel des Roure. Als een adelaar op zijn nest kijkt het uit over de omgeving van Labastide…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Alexas Fotos, Pixabay
  • Boekje "Welkom in Koeckersland"
  • Website Koeckersland
  • Eigen bezoek
Mapa (704 artikelen)
Laatste update: 05-06-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.