Informatie over indoor skydive

Indoor skydiven is echt iets unieks. Het kan tot nog toe ook maar in één plaats in de Benelux en dat is in Roosendaal(Nederland). Bijna iedereen is geschikt voor het indoor skydiven en het is een ervaring die altijd bij zal blijven. U hoeft niet uit een vliegtuig te springen om het skydiven te ervaren. In dit artikel alles over het indoor skydiven.

Waarom?

Indoor skydiven is iets wat u niet elke dag zomaar kan doen. U zult het wellicht één keer in uw leven meemaken. Indoor skydivecentre Roosendaal is momenteel ook de enige in het Benelux waardoor het echt een unieke ervaring zal zijn om nooit te vergeten. U voelt u gewichtloos en vliegt rond met behulp van een instructeur of wellicht na een paar sessies vliegt u zelf al rond in de windtunnel.

Waar?

U kunt indoor skydiven in Roosendaal, dit ligt in Brabant. Het ligt dus niet voor iedereen even dichtbij, maar er is in de buurt genoeg te beleven waardoor het zeker zinvol is om er een dag voor op pad te gaan. Nabij het skydivecentre bevind zich namelijk:
 • een kartbaan
 • een golfbaan
 • Rosada factory outlet
 • een zwembad
 • de efteling
Er zijn vele parkeerplaatsen en deze zijn gratis.

Voor wie?

Het skydiven is geschikt voor mensen tussen de 4 en 80 jaar. De instructie blijft erbij zodat het veilig is. Echter kan het wel gevaarlijk zijn als u onder invloed van drugs en/of alcohol bent, zwanger bent of als u gevoelig bent voor een schouder uit de kom. Soms botsen mensen wel eens tegen de zijkant van de windtunnel aan, maar door de hoeveelheid wind en de overal is het nooit echt pijnlijk. Het maakt ook niet uit hoeveel u weegt, iedereen kan het fantastische gevoel ervaren.

Aankomst

Als u binnenkomt gaat u een etage naar boven. Daar kunt u zich melden onder de gereserveerde naam. U krijgt daar een contract zodat u weet dat u ietwat meer risico loopt als u uw arm wel eens uit de kom heeft gehad en dat zij eventueel foto's en filmpjes mogen publiceren. Dit moet elke deelnemer van de groep of een voogdij ondertekenen. Vervolgens krijgt u een bandje met indoorskydive om uw arm als bewijs.

Kleding

Het handigst is als u zelf al lekker zittende kleding aan heeft, platte gympen die strak dicht kunnen en geen kraagjes aangezien deze in het gezicht kunnen wapperen. Van indoor skydive Roosendaal krijgt u de volgende benodigdheden:
 • oordopjes
 • veiligheidsbril die door middel van elastiek strakker te zetten is
 • haarnetje zodat het haar niet in het gezicht waait
 • helm
 • overal
Eventueel kunt u ook schoenen lenen als u geen gepaste schoenen mee heeft genomen. U kunt zich omkleden in een kleedkamer. Er is een aparte ruimte voor mannen en vrouwen. In de kleedkamers zijn ook kluisjes, zorg dat u alle losse spullen, sieraden, telefoons enzovoorts daar achterlaat. U kunt niet zo gemakkelijk terug lopen en het raakt makkelijk kwijt in de windtunnel.

Instructie

Hierna loopt u met alle medevliegers naar een ruimte toe waar u vanuit vliegtuigstoelen een video te zien krijgt over hoe u het best de tunnel in kunt gaan en bepaalde handgebaren die nuttig zijn om te weten. Het belangrijkste is dat als het niet meer gaat u gewoon nee schud en u bent in een paar seconde uit de windtunnel.

Dan gaat het gebeuren

U gaat twee deuren door voor u bij de windtunnel komt. U wacht tussen deze deuren totdat de instructeur de volgende open maakt. Vervolgens wacht u rondom de tunnel en kunt u alle medevliegers bekijken. Er hangen daar schermen waarop de volgorde te zien is. Als u bijna aan de beurt ben, bereid u dan voor en ga vast klaar staan bij de opening van de tunnel. Laat u met een holle rug en armen vooruit in de tunnel vallen, de instructeur zal u gelijk vast pakken en u begeleiden. Geniet van het moment en blijf goed de instructies volgen. Het zal een fantastische ervaring zijn. U heeft een minuut de tijd en de tijd is via een scherm te volgen, is uw tijd om dan zal de instructeur u helpen naar de uitgang te gaan. Pak de deurposten vast en trek u er zo uit. Breng uw benen met een krachtige zwaai richting uw buik om er makkelijk uit te komen.

Meerdere sessies

Een sessie duurt dus 1 minuut. Er word aangeraden toch wel 3 sessies te volgen om het echt een beetje te voelen. Omdat het zo leuk is gaat de tijd namelijk ook super snel om. Als u het skydiven echt goed onder de knie wilt krijgen kunt u ook kiezen voor een tunnelcursus. U betaald dan 200,- en krijgt 10 sessies met instructie.

Kosten

Voor 3 indoor skydive sessies betaald u 79,95 per persoon. Hiervoor krijgt u de kleding, instructies en 3 sessies van elk 1 minuut. Het is een hoop geld maar het is het zeker waard. Er zijn ook verschillende arrangementen waarvoor u kunt kiezen bijvoorbeeld een combinatie met lunch in het café/restaurant wat zich bevind in het zelfde gebouw.
U kunt ook kiezen voor een dvd van uw sessies. Deze kost 9,95 en daar zijn alle sessies van de andere mensen waarmee u in de groep was ook op te zien.
© 2010 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Skydiven, parachute springen, paraglijden, wat is dat?Skydiven, parachute springen, paraglijden, wat is dat?Skydiven en parachutespringen lijken op elkaar maar er zijn verschillen. Er zijn ook veel overeenkomsten. Zo krijg je va…
Cadeautips: actie & avontuurBent u op zoek naar een origineel cadeau? Wilt u iemand verrassen en een leuke ervaring cadeau doen? Dat kan! Tegenwoord…
Parachutespringen in NederlandParachutespringen in NederlandZelf de kick van parachutespringen ervaren? Wacht niet langer! Lees alles over parachutespringen, de locaties in Nederla…

Informatie over de Efteling, Geschiedenis van de EftelingInformatie over de Efteling, Geschiedenis van de EftelingIedereen in de Benelux kent de Efteling of is er zelfs al een keer geweest, dat komt omdat de Efteling het grootste en m…
De kaasmarkt in Alkmaar, Noord-HollandDe kaasmarkt in Alkmaar, Noord-HollandJaarlijks trekken er meer dan honderdduizend mensen van over de hele wereld naar de stad Alkmaar (Noord-Holland) om daar…
Bronnen en referenties
 • https://www.indoorskydive.com/
Bembi (500 artikelen)
Laatste update: 20-07-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.