Shoppen in Parijs

Shoppen in Parijs Parijs: de stad der liefde. Met de trein ben je 3 uur verwijderd van Parijs. En shoppen in Parijs is geweldig. Zie de andere toeristen over het hoofd, want winkelen kun je goed in Parijs.

Shoppen

Parijs is een geweldige stad om te winkelen. Op elke hoek kom je toeristen tegen, maar of je op zoek bent naar iets exclusiefs of betaalbaars: je vindt het in Parijs. Je hebt grote warenhuizen waar je je ogen uitkijkt en kleine winkeltjes waar je goed kunt slagen. Grote winkelstraten zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer, net zoals de stad zelf. Vanaf Schiphol reis je in 3 uur met de trein naar Parijs.

De sale begint in januari en juli. In deze maanden kun je je slag slaan tijdens de uitverkoop!

Warenhuizen

Parijs heeft grote warenhuizen. De warenhuizen zijn luxe en zien er mooi uit. Alleen al daarom moet je ze bezoeken. Een van de bekendste warenhuizen is Galeries Lafayette.

Galeries Lafayette
40, boulevard Haussmann

Zowel vrouwen als mannen kunnen hier hun hart ophalen. De meest luxe merken vind je hier: Armani, Thierry Mugler, Chanel, Prada en dat is nog niet alles. Ook exclusieve make up merken zijn gevestigd in Galeries Lafayette. Verschillende verdiepingen zijn ingericht met vrouwen- en mannenmode. Vergeet de schoenen in de 'kelder' niet!

Printemps Hausmann
64, boulevard Haussmann

Warenhuis Printemps is vlakbij Galeries Lafayette, en zeker een bezoek waard. Vooral voor de beautyliefhebber. Ze hebben meer dan 200 merken op het gebied van cosmetica en verzorging. Een van de merken is NARS. NARS is niet verkrijgbaar in Nederland. Je kunt ook in Printemps terecht als je een hapje wil eten. Er zijn namelijk 8 restaurants gevestigd in dit warenhuis. Ook voor woondecoraties kun je hier terecht.

Deze twee bekendste warenhuizen zijn goed per metro bereikbaar. Stap uit bij Havre-Caumartin.

Madelios
23 Boulevard de la Madeleine

Madelios is de place to be voor mannen. In Madelios vind je alles voor mannen op 5000m2. Elke modebewuste man (of degene die wat hulp kunnen gebruiken) moeten hier langsgaan.

Madelios bereik je per metro als je uitstapt bij de halte Madeleine.

Champs Elysées

Misschien ga je naar Parijs om keihard te winkelen of doe je alleen aan windowshoppen. De Champs Elysées mag je niet overslaan. Een toeristische boulevard, dat wel, maar alle Franse merken vind je hier. Loop door naar de Arc de Triomphe of wandel door het park vlakbij deze winkelstraat. Grote, wereldwijde ketens zoals H&M en Zara zijn hier ook gevestigd. Bezoek ook eens de grootste Sephora. Sephora is dé winkel voor de cosmetica liefhebber. Hier verkopen ze alle merken die je in kleinere Sephora's in Parijs en Nederland niet kunt vinden.

Reis je per metro? Stap uit bij Charles les Gaulle.

Outlet

In Parijs zijn verschillende designer outlets. Hier koop je designer stukken voor lage prijzen. De kleding is tweedehands of uit een vorige collectie. De meeste outlets zijn gevestigd in het 14e arrondissement. Ook het Scandinavische merk Acne heeft hier een outlet.

Fragonard

Fragonard is een winkel die een bezoek waard is als je in Parijs bent. Je vindt hier parfums en geuren, cosmetica en zeep. Een leuk aandenken aan jouw tijd in Parijs koop je hier. Fragonard heeft verschillende vestigingen in Parijs. Onder andere bij Montmartre, St. Germain en het Louvre.

Delicatessen

De lekkerste chocolade in Parijs koop je bij Pierre Hermé. Bereid je wel voor op lange wachtrijen, net zoals bij Ladurée op de Champs Elysées.
© 2012 - 2024 Renee93, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Winteruitverkoop en zomeruitverkoop in ParijsWinteruitverkoop en zomeruitverkoop in ParijsParijs is een mooie authentieke stad,hij is prachtig verlicht en versierd tijdens de kerstdagen. Een uitstekende periode…
Stedentrips in EuropaVeel mensen zijn toe aan een lekker weekendje weg naar een grote stad. In Europa zijn veel verschillende grote steden om…
KerstShoppen in Londen; sfeervol winkelenDe feestdagen staan voor de deur en dan is het ontzettend gezellig in meerdere grote steden in de wereld. Kerstinkopen d…
Stedentrip ParijsStedentrip ParijsParijs staat bekend als een echte liefdesstad. Dit heeft vooral te maken met de historische bezienswaardigheden, de vele…
Bronnen en referenties
  • http://www.parijs.nl
  • http://surprisetickets.nl/reizen/437-shopping-paris
  • http://www.youropi.com/nl/parijs/locations/champs-elysees-2060
  • http://www.fragonard.com
Renee93 (11 artikelen)
Laatste update: 27-02-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.